Vergelijk vochtbestrijder offertes
Vind dé vochtbestrijder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Vochtbestrijding Kosten vochtbestrijding kelder

Kosten vochtbestrijding kelder

Minimale kosten
€ 500
Gemiddelde kosten
€ 1.000
Maximale kosten
€ 2.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 820 - € 1.177

Vocht in je kelder is vervelend én bovendien slecht voor je gezondheid. Gelukkig zijn er genoeg professionals die jouw kelder weer vochtvrij maken. Benieuwd naar de mogelijkheden en de daarbij behorende prijzen? Homedeal heeft alles voor je op een rij gezet.

Wat kost vochtbestrijding in je kelder?

De prijs voor vochtbestrijding is afhankelijk van de ernst van het vocht, de oorzaak, de oppervlakte en de techniek die gebruikt wordt. In onderstaand overzicht vind je de soorten vochtbestrijding met de daarbij behorende gemiddelde kosten.

Soort vochtbestrijdingGemiddelde prijs inclusief arbeid, materiaal en btwGebaseerd op
Muren coaten€ 500kelder tot 9m2
Muren injecteren€ 1.000keldermuur van 10 strekkende meters
Kelder waterdicht maken€ 2.000kelder tot 16m2
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Kosten vochtbestrijding kelder

Prijsvoorbeelden

De exacte kosten van vochtbestrijding in je kelder zijn moeilijk te bepalen. Elk vochtprobleem is uniek en heeft zijn eigen soort bestrijding nodig. Om je toch een beeld te geven van de kosten hebben we 3 mogelijkheden uiteengezet.

Zo goedkoop mogelijk

Valt de vochtschade nog mee en wil je vooral ergere schade voorkomen? Kies er dan voor om een vochtbestendige coating aan te laten brengen in je kelder. Je kan zelf een pot coating aanschaffen voor € 50 per 2.5 liter of het professioneel laten aanpakken. Het laten coaten van je kelder kost gemiddeld € 500, gebaseerd op een kelder tot 9 m2. Houdt er rekening mee dat coaten vaak wel een tijdelijke oplossing is.

Gemiddelde keuze

Last van opstijgend vocht in je muren? Het laten injecteren van muren in je kelder is dan de beste manier van vochtbestrijding. De kosten voor het injecteren van muren in een gemiddelde kelder (10 strekkende meters muur) liggen rond de € 1.000.

Uitgebreid

Heeft jouw kelder serieuze vochtproblemen en ontstaan er plassen water op de grond? Kies er dan voor om je kelder volledig waterdicht te maken. Hier zijn verschillende technieken voor. Gemiddeld kost het waterdicht maken van je kelder tot 16m2 € 2.000.

Hoe ziet de prijsopbouw van vochtbestrijding in een kelder eruit?

kostenverdeling Kosten vochtbestrijding kelder
Een specialist maakt gebruik van professioneel materiaal en gereedschap, zoals compressoren waarmee de gel onder hoge druk geïnjecteerd wordt in de muur voor het beste eindresultaat.

Keuzes die de prijs voor vochtbestrijding in een kelder beïnvloeden

De kosten van vochtbestrijding heb je voor een deel zelf in de hand door het maken van onderstaande keuzes.

Keuze 1: Soort vochtbestrijding

De belangrijkste keuze die je maakt is de soort vochtbestrijding die je wilt laten uitvoeren.

Kelder coaten: Het laten coaten van je muren is de meest eenvoudige en goedkoopste oplossing. Een coating is een soort verf die op de muur wordt aangebracht. Deze coating zorgt voor een vochtwerende laag waardoor condens niet in je muren trekt. De prijs voor het laten coaten van je keldermuren wordt berekend per m2.

Kelder injecteren: De meest voorkomende manier van vochtbestrijding is injecteren. Injecteren is effectief bij opstijgend vocht in de keldermuren. Door het onder hoge druk inspuiten van een vochtwerende gel in je muren wordt het opstijgende vocht een halt toe geroepen. Prijzen voor injecteren worden berekend per strekkende meter.

Kelderdichting: Kelders zijn erg gevoelig voor vochtproblemen. Als er scheuren in je muur zitten kan grondwater eenvoudig via je muur je kelder binnentreden met natte voeten tot gevolg. Als je het echt goed wilt aanpakken laat je je kelder waterdicht maken. In de meeste gevallen is dit diverse lagen cement aanbrengen op de keldermuren. De prijs voor het waterdicht maken van je kelder wordt berekend per m2.

Keuze 2: Schimmel verwijderen

Heeft het vocht in je kelder gezorgd voor schimmelvorming? Dan is het belangrijk om de schimmel te laten verwijderen. Naast dat schimmel slecht voor je gezondheid is tast het ook je muren aan. Het laten verwijderen van schimmel kost gemiddeld € 150 per 3 m2. Zorg bij schimmelvorming ook altijd dat je de oorzaak oplost: vocht en ventilatie. Enkel het verwijderen van de schimmel en een lik verf lost het probleem niet op.

Keuze 3: Ventilatie

Vaak is slechte ventilatie één van de oorzaken van een vochtige kelder. Wil jij vochtbestrijding in je kelder goed aanpakken? Kies dan voor een ventilatiesysteem in je kelder. Het laten aanleggen van een ventilatiesysteem kost je tussen de € 1.000 en € 2.000.

Keuze 4: Extra opties

Is je kelder straks heerlijk waterdicht en wil je dat je kelder er weer fris uitziet? Bekijk dan de volgende opties:

Soort afwerkingGemiddelde meerprijs bij een kelder tot 16m2 inclusief arbeid, materiaal en btw
Stucwerk of cement € 500
Verven€ 800
Tegels plaatsen€ 3.000
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Vocht beperkt zich vaak niet tot één plek. Heb je in meerdere muren vocht of hebben de buren er ook last van? Bespreek je plannen met de buren. Wanneer vochtspecialisten 2 woningen tegelijk mogen bestrijden tegen vocht bieden ze vaak een kwantumkorting aan.

Help mee

Door mee te helpen bespaar je op de arbeidskosten van de specialist. Zorg dat de vochtplekken makkelijk bereikbaar zijn. Zet alles aan de kant en dek bijvoorbeeld spullen af wanneer dat nodig is. Zo betaal je alleen voor de vochtbestrijding en niet voor zaken die je zelf kunt doen.

Bespaar op voorrijkosten

Door het vergelijken van offertes heb je de keuze uit diverse specialisten in jouw regio. Hierdoor bespaar je al op de voorrijkosten en sommige bedrijven laten zelfs de voorrijkosten vervallen wanneer je in de buurt woont. Vergelijk de specialisten ook op dit punt.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden