Vergelijk vochtbestrijder offertes
Vind dé vochtbestrijder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Vochtbestrijding Kosten vochtbestrijding muren

Kosten vochtbestrijding muren

Minimale kosten
€ 800
Gemiddelde kosten
€ 1.900
Maximale kosten
€ 6.400
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.560 - € 2.220

Vocht in muren is een veel voorkomend probleem. Slecht voegwerk of een poreuze steen is vaak de oorzaak. Laat je vochtige muur vakkundig bestrijden door een specialist zodat het niet meer terugkeert. Wist je dat sommige specialisten 10 jaar garantie geven op een muur die zij behandeld hebben? Homedeal heeft je opties en de kosten in kaart gebracht.

Wat kost vochtbestrijding van muren?

De prijs van vochtbestrijding hangt af van het soort vocht dat je wilt bestrijden. De 2 meest voorkomende gevallen zijn: optrekkend vocht en doorslaand vocht. Optrekkend vocht komt vanuit de grond omhoog en doorslaand vocht is het resultaat van natte buitenmuren. Beide gevallen zijn goed te behandelen met verschillende technieken. Bekijk de prijzen hiervoor in het volgende overzicht:

Soort vochtbestrijdingOpdrachtGemiddelde prijs inclusief btw en materiaal
Optrekkend (techniek: injecteren)Buitenmuur injecteren (8 strekkende meters)€ 800
Binnen- en buitenspouwmuur injecteren (8 strekkende meters)€ 1.500
Repareren en injecteren van een muur (8 strekkende meters)€ 2.200
Doorslaand (techniek: impregneren)Buitenmuur impregneren (100 m2)€ 900
Reinigen en impregneren van een gevel (100 m2)€ 1.700
Voegen, reinigen en impregneren van een gevel (100m2€ 3.000
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Kosten vochtbestrijding muren

De kosten voor vochtbestrijding in je muur zijn sterk afhankelijk van de ernst van het vocht en de oppervlakte die behandeld dient te worden. We hebben 3 mogelijkheden van vochtbestrijding voor je uitgewerkt.

Basis

Wil je een nieuwbouwwoning laten impregneren? Dan hoef je de muur niet eerst te laten reinigen of repareren en kan de specialist direct beginnen met impregneren. Dit kost voor een gemiddelde gevel (100m2) ongeveer € 900.
Heb je last van optrekkend vocht? Dan laat je je muur injecteren. Dit gebeurt aan de buitenkant van de muur. De kosten voor het injecteren van je muren beginnen rond de € 800.

Meest voorkomend

De meeste vochtproblemen ontstaan door optrekkend vocht. Bij optrekkend vocht kies je voor het injecteren van muren. Heb jij een spouwmuur met optrekkend vocht dan is het nodig om ook aan de binnenkant van je woning de muur te injecteren. De prijzen voor dit project liggen rond de € 1.500 bij een muur van 8 strekkende meters.

Uitgebreid

Is je muur beschadigd en toe aan reparatie? Laat je muur dan eerst repareren voordat de specialist met vochtbestrijding begint. Doe je dit niet, dan weet het vocht via scheuren en slijtage als nog zijn weg naar binnen te vinden. Gemiddeld kost het repareren en vochtbestrijding van je muur tussen de € 2.200 (injecteren) en € 3.000 (impregneren).

Hoe ziet de prijsopbouw van vochtbestrijding van muren eruit?

Kostenverdeling Kosten vochtbestrijding muren

De meeste kosten zitten in het materiaal dat gebruikt wordt. Bestrijdingsmiddelen zijn duur in aanschaf en om ze toe te passen is professioneel gereedschap nodig zoals compressoren om de substantie onder hoge druk in je muur te spuiten. Wil je dat het hardnekkige vocht goed bestreden wordt, laat dit dan altijd door een specialist doen.

Keuzes die de vochtbestrijding van muren prijs beïnvloeden

De kosten voor vochtbestrijding van je muren worden voor het grootste gedeelte bepaald door de materiaalkosten. De hoogte van de andere kosten heb je zelf in de hand door het maken van een aantal keuzes.

Keuze 1: Impregneren of injecteren

Deze keuze wordt bepaald door het soort vochtprobleem waar je mee te maken hebt. Bij doorslaand vocht is impregneren de oplossing en bij optrekkend vocht kies je voor injecteren.

Impregneren: Bij impregneren wordt er een beschermende laag aangebracht over de muur dat richels binnen de stenen opvult en ervoor zorgt dat de muur waterafstotend wordt. Een specialist vraagt voor het impregneren van je muur gemiddeld € 10 per m2.

Injecteren: Doormiddel van boorgaten wordt er een vochtbestrijdingsmiddel in je muur geïnjecteerd die het optrekkende vocht een halt toe roept. Een specialist vraagt voor het injecteren van je muur gemiddeld € 100 per strekkende meter.
Het verschil tussen injecteren en impregneren is dat bij injecteren een vochtwerende substantie in je muur wordt gespoten en bij impregneren de buitenkant behandeld wordt met een vochtwerende vloeistof.

Daarnaast is het ook nog mogelijk dat er vocht in de muur zit door een lekkage. In dat geval kan de vochtbestrijding specialist achterhalen waar de lekkage vandaan komt en je doorverwijzen naar een loodgieter of dakspecialist.

Keuze 2: Schimmel

Heeft het vocht je muur zodanig aangetast dat er schimmelvorming is ontstaan? Laat je specialist dan eerst de schimmel verwijderen. Schimmel in je woning is niet alleen schadelijk voor je muren, maar ook voor je gezondheid. De prijs voor het verwijderen van schimmel ligt aan de situatie en soort schimmel, gemiddeld kost dit rond de € 150 per 3 m2.

Keuze 3: Voegwerk vervangen

Het is belangrijk dat het voegwerk van je muur in orde is, anders heb je zo weer kans op vocht in je muren. Het vervangen van je voegen geeft je huis daarnaast een verfrissende uitstraling en voorkomt lekkage. Het laten voegen van je muur kost gemiddeld € 18 – € 23 per m2.

Keuze 4: Afwerking

Bij het injecteren van je binnenmuur kan je pas nadat de muur droog is beginnen met de afwerking. Drogen duurt gemiddeld 6 tot 12 maanden. Heb geen zin om zolang tegen een onafgewerkte muur aan te kijken? Laat dan een zout en vochtwerend membraam plaatsen tussen de bestreden muur en de afwerking. Dit kost je ongeveer € 20 per m2 waarna je direct aan de slag kunt met de afwerking. De afwerking professioneel laten oppakken? Een schilder kost gemiddeld € 30 per m2 en een stucadoor is iets goedkoper, namelijk rond de € 23 per m2. Beide prijzen zijn inclusief materiaal, arbeid en btw.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Vocht beperkt zich vaak niet tot 1 woning. Hebben je buren ook last van vochtschade? Bespreek met ze wat je van plan bent. Wanneer de specialist 2 woning in 1 keer mag bestrijden tegen vocht ontvang je vaak een aantrekkelijke kwantumkorting en bespaar je op de voorrijkosten.

Kies een lokaal bedrijf

Let bij het vergelijken van offertes goed op de afstand van de specialist. Sommige bedrijven rekenen namelijk voorrijkosten per kilometer. Door het kiezen van een lokale specialist bespaar je op de onnodige voorrijkosten of komen deze kosten soms zelfs te vervallen.

Help mee

Vochtbestrijding in muren is een specialistisch project en laat je het beste over aan een professional. Wil je besparen op de kosten, zorg er dan voor dat de specialist direct bij aankomst kan beginnen met het echte werk. Maak zelf de muren vrij en dek bijvoorbeeld alvast spullen af. Hoe sneller de specialist kan beginnen met vochtbestrijding, hoe meer jij bespaart.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden