Vergelijk vochtbestrijder offertes
Vind dé vochtbestrijder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Vochtbestrijding Kosten schimmel verwijderen

Kosten schimmel verwijderen

Minimale kosten
€ 75
Gemiddelde kosten
€ 150
Maximale kosten
€ 500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 120 - € 170

Schimmel ziet er niet alleen vies uit maar is ook schadelijk voor je gezondheid. Een vochtspecialist zorgt ervoor dat de schimmel effectief bestreden wordt en jouw woning er weer piekfijn uitziet. Benieuwd naar de prijs van schimmelbestrijding door een specialist? Homedeal geeft je een overzicht van alle kosten, zodat je weet wat je te wachten staat.

Wat kost schimmel laten verwijderen?

De prijs van schimmelbestrijding is afhankelijk van de soort schimmel, de ernst van de schimmel en de te bestrijden oppervlakte. Het is aan te raden om eerst vochtbestrijding te laten plaatsvinden. Anders is de kans groot dat je binnen no-time weer met schimmel te maken krijgt. Wat de gemiddelde kosten zijn voor het verwijderen van schimmel zie je in onderstaand kostenoverzicht.

WerkzaamhedenGemiddelde prijs inclusief materiaal, arbeid en btw
Schimmel verwijderen (3 m2)€ 75
Schimmel verwijderen en opnieuw kitten (4 m2)€ 150
Schimmel verwijderen en opnieuw laten schilderen (10 m2)€ 500
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Kosten schimmel verwijderen

Prijsvoorbeelden

De volgende praktijksituaties geven je een beeld van de totale kosten voor het laten verwijderen van schimmel.

De goedkoopste keuze

Heb je schimmel in je huis als gevolg van een lekkage die al gerepareerd is? Het verwijderen van de schimmel kost je dan gemiddeld € 75 (3 m2).

Meest voorkomende keuze

De meeste schimmels komen voor in de badkamer omdat dit de meest vochtige plek in je woning is. Schimmel laten verwijderen in je badkamer en de randen bij je douche en/of bad opnieuw laten kitten kost je ongeveer € 150.

Luxe keuze

Wil jij van een groot oppervlak met schimmel af en de wand direct professioneel laten afwerken? 10 m2 schimmel laten verwijderen en je wand laten voorzien van een frisse laag verf door een schilder kost je in totaal ongeveer € 500. 10m2 aan schimmel bestrijden en strak stucwerk laten aanbrengen op je wand is goedkoper, dit kost je in totaal ongeveer € 400.

Hoe zijn de kosten voor het verwijderen van schimmel opgebouwd?

Kostenverdeling Kosten schimmel verwijderen

Keuzes die de prijs van schimmelbestrijding bepalen

Een deel van de prijs voor het laten verwijderen van schimmel heb je zelf in de hand, onder andere door de volgende keuzes die je maakt.

Keuze 1: Zelf aan de slag of een specialist inschakelen

Je kunt zelf aan de slag gaan met bleek of schimmelverwijderaar van de bouwmarkt (ongeveer € 20 per verpakking), maar de oorzaak van de schimmel wordt dan niet aangepakt. Wil je de schimmel echt goed en grondig verwijderd hebben? Laat dan een specialist langskomen om de oorzaak vast te stellen en de schimmel met professionele middelen te verwijderen zodat jij voorgoed van schimmel in je woning af bent.

Keuze 2: Oppervlakte

De prijs van schimmel verwijderen is grotendeels afhankelijk van de te bestrijden oppervlakte. Om een goede prijsschatting te maken, mag je ervan uitgaan dat schimmelbestrijding ongeveer € 25 – € 50 per m2 schimmel kost.

Keuze 3: Pak de oorzaak aan

Schimmel komt voort uit vochtproblemen. Enkel de schimmel verwijderen is daarom niet altijd de oplossing van het probleem. De specialist kan je na het verwijderen van de schimmel adviseren om één van onderstaande opties te laten uitvoeren zodat je zeker weet dat je huis straks definitief schimmelvrij blijft. Laat een vochtbestrijding offerte uitbrengen voor beide projecten zodat je een goede beslissing kan maken.

BestrijdingGemiddelde prijs inclusief btw, materiaal en arbeidAanvullende informatie
Impregneren
€ 900 (bij een gevel van 100m2)
Effectief bij doorslaand vocht in de muren.
injecteren
">Injecteren
€ 1.800 (bij een spouwmuur van 10 strekkende meters)
Effectief bij optrekkend vocht in de muren.
Ventilatiesysteem€ 2.200Schimmel is vaak de oorzaak van slechte ventilatie, vooral in kelders. Pak deze ruimte goed aan met een ventilatiesysteem.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Vocht en schimmel beperkt zich vaak niet tot 1 woning. Bespreek daarom je plannen met de buren. Door samen het project uit te laten voeren, biedt de specialist vaak een kwantumkorting aan en bespaar je daarnaast op de voorrijkosten.

Kies voor een lokale specialist

Er zijn genoeg specialisten bij jou in de buurt die graag de schimmel in je woning komen verwijderen. Door voor een lokale specialist te kiezen bespaar je op de voorrijkosten en in sommige gevallen komen de voorrijkosten zelfs te vervallen. Let hier op in offertes.

De handige doe-het-zelver

Je kan met schimmelverwijderaar van de bouwmarkt zelf de schimmel verwijderen wanneer dit je belangrijkste doel is. Wees je er wel van bewust dat hiermee het vochtprobleem niet is verholpen, het is dan ook een tijdelijke oplossing.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden