Vergelijk wellness offertes
Vind dé wellness specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Wellness Buitensauna kopen

Buitensauna kopen

Minimale kosten
€ 1.000
Gemiddelde kosten
€ 2.500
Maximale kosten
€ 10.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.050 - € 2.950

Speel je met de gedachte om een buitensauna te kopen? Na een lange dag kom je hier helemaal tot rust. Er zijn heel wat verschillende buitensauna’s te koop met elk eigen mogelijkheden. Lees in dit artikel alles over de buitensauna kosten, de soorten en bekijk handige tips.

Buitensauna kopen: De kosten

Als je ervoor kiest om een buitensauna te kopen, dan hoort daar natuurlijk een prijskaartje bij. De buitensauna kosten zijn afhankelijk van een aantal keuzes die je maakt. Denk bijvoorbeeld aan het type sauna, de grootte en of je nog een tuinhuis moet laten plaatsen.
Bekijk in dit handige overzicht de gemiddelde prijzen voor de verschillende buitensauna’s.

Soort saunaGemiddelde prijs
(inclusief btw en arbeid)
Infrarood sauna€ 1.500 - € 3.000
Traditionele of Finse sauna€ 1.000 - € 4.000
Barrel sauna€ 2.400 - € 10.000
Tuinhuis€ 1.500 - € 5.500

 

Buitensauna kopen tuin

Prijsopbouw buitensauna kopen

Kostenverdeling buitensauna kopen

Keuzes bij een buitensauna kopen

Kies je ervoor om een buitensauna te kopen? Dan zijn er een hoop keuzes te maken, waarmee je jouw buitensauna vormgeeft. Deze keuzes zijn natuurlijk ook van invloed op de uiteindelijke prijs van een buitensauna kopen. Lees hieronder meer over de verschillende keuzes.

Keuze 1: Soort sauna

Als eerste is het belangrijk dat je weet welke buitensauna je koopt. Er zijn drie soorten buitensauna’s waaruit je de keuze hebt; de infraroodcabine, de traditionele sauna en een barrel sauna. Je leest hier meer over elk type sauna.

Infrarood sauna kopen

Een infrarood sauna heeft een extra goede werking op stramme en pijnlijke spieren, doordat de infraroodstraling direct op je spieren straalt. Deze sauna is verkrijgbaar in verschillende groottes en is steeds populairder in Nederland. Een infraroodcabine warmt snel op en is daardoor snel te gebruiken.

Traditionele of Finse sauna kopen

Ben je op zoek naar een goedkope sauna thuis? Kies dan voor een traditionele of Finse sauna. Deze sauna’s hebben vaak een houten inrichten. Je hebt hierbij de mogelijk om te kiezen voor een elektrische verwarming of een houtgestookte sauna. Deze buitensauna heeft iets langer de tijd nodig om op te warmen.

Barrel sauna kopen

Een barrel sauna is een ronde sauna, die door de ideale luchtcirculatie hoge temperaturen bereikt. De barrel sauna’s zijn in verschillende groottes te koop, waardoor er eentje is voor elke tuin.

Keuze 2: Grootte van je buitensauna

Zoek je een sauna voor twee of wil je een buitensauna kopen waar je met meer mensen van geniet? Alle buitensauna’s zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Daarbij geldt natuurlijk dat hoe groter de buitensauna is, hoe hoger de prijs is. Bekijk hieronder de gemiddelde prijzen voor de verschillende groottes.

Type sauna2-persoons3-persoons4-persoons
Finse of traditionele sauna€ 950 - € 1.700€ 1.500 - € 3.000€ 2.100 - € 4.000
Infrarood sauna€ 1.100 - € 2.200€ 1.500 - € 3.300€ 1.800 - € 4.200
Barrel sauna€ 2.400 - € 3.500€ 3.000 - € 6.200€ 6.000 - € 10.000

Keuze 3: Buitensauna met overkapping

Bij een buitensauna kopen is het ook belangrijk om na te denken waar je je sauna wil hebben. Heb je bijvoorbeeld al een bijgebouw of tuinhuis waar de sauna in komt te staan? Als dit niet zo is dan is het belangrijk om hiervoor te zorgen. Als je namelijk een losse saunacabine laat plaatsen, dan heb je overkapping nodig. Bij bijvoorbeeld een complete buitensauna of een barrel sauna is dit niet nodig. Een goedkoop tuinhuis heb je al vanaf € 2.000

Keuze 4: Extra opties

Ga je een basis buitensauna kopen of ga je voor extra’s? Er zijn verschillende sauna accessoires die mogelijk zijn bij het kopen van een buitensauna. Bekijk hieronder een overzicht.

Extra optieGemiddelde prijs
(inclusief btw)
Speakers€ 20 - € 100
Ergonomische rugsteun€ 40 - € 70
LED kleurentherapie€ 200 - € 450
Vloerverwarming€ 700 - € 900

Buitensauna kopen

Voordelen van een buitensauna kopen

Je wil geen sauna in huis en daarom kies je ervoor een buitensauna te kopen. Zo geniet je niet alleen van de voordelen van een sauna, maar je geniet ook nog meer van je tuin. Lees hier meer voordelen van een buitensauna kopen.

  • Buitensauna’s zijn bijna overal te plaatsen
  • Er is meer ruimte voor de sauna dan in huis
  • Verkoeling na je saunagebruik vind je meteen buiten de sauna

Homedeal bespaartips

Overleg met je buren

Voordat je doorgaat met een buitensauna kopen, is het slim om even te overleggen met je buren. Check bijvoorbeeld of zij ook geïnteresseerd zijn in een buitensauna kopen. Als de sauna specialist dan maar één keer langs hoeft te komen, bespaar je op de voorrijkosten. Daarnaast heb je de kans dat je korting krijgt bij het kopen van meerdere buitensauna’s.

Vraag verschillende offertes aan

Het is altijd goed om prijsonderzoek te doen voordat je een buitensauna koopt. Vraag daarom altijd sauna offertes aan bij verschillende vakspecialisten. Leg de offertes naast elkaar en ga aan de slag met het vergelijken. Zo weet je precies wat er inbegrepen is bij elke prijs en kies je voor de vakspecialist met het meest complete aanbod. Kijk ook altijd naar keurmerken, zodat je zeker weet dat je goed zit.

Maak je tuin zelf klaar

Een buitensauna kopen betekent ook dat je tuin klaar moet zijn voor de komst van de sauna. Om op de kosten te besparen is het daarom slim om zelf aan de slag te gaan. Maak de plek waar de sauna komt helemaal vrij en maak de grond zo vlak mogelijk. Overleg hiervoor met de sauna specialist om zo misverstanden te voorkomen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden