Vergelijk loodgieter offertes
Vind dé loodgieter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Loodgieter Dakgoot repareren kosten

Dakgoot repareren kosten

Minimale kosten
€ 100
Gemiddelde kosten
€ 150
Maximale kosten
€ 180
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 120 - € 180

Een kapotte dakgoot veroorzaakt snel waterschade in de tuin en aan je woning. Laat daarom je dakgoot zo snel mogelijk repareren door een loodgieter. Bekijk het prijsoverzicht van Homedeal om een indicatie te krijgen van de kosten van een dakgoot reparatie.

Wat kost een dakgoot repareren?

Dakgoten zijn vaak gemaakt van kunststof of metaal. De prijs wordt bepaald naar aanleiding van het materiaal, de lengte van de dakgoot en het arbeidsloon dat de loodgieter hanteert. Bekijk in het prijsoverzicht de gemiddelde loodgieter kosten bij de meest verrichte dakgoot reparaties.

Repareren soort dakgootGemiddelde kosten per reparatie van dakgoot van 3 meter (incl. materiaal en btw)
Kunststof dakgoot in beugels€ 100
Zinken dakgoot in beugels€ 150
Zinken dakgoot in houten bak€ 180
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Dakgoot repareren

Prijsvoorbeelden

Bekijk de 3 prijsvoorbeelden en zie welke werkzaamheden de loodgieter verricht tijdens verschillende dakgoot reparaties.

Goedkoopste situatie: De goedkoopste dakgoot reparatie, is het repareren van een kunststof dakgoot. De loodgieter spoort de breuk(en) in de dakgoot op en repareert deze meestal met EPDM; een synthetisch zelfklevend rubber dat vrijwel elke barst in je kunststof dakgoot dicht. De totale kosten zijn gemiddeld € 100 per dakgoot van 3 meter.

Middenweg: De reparatie van een zinken dakgoot in beugels kost gemiddeld € 150 per dakgoot van 3 meter. De loodgieter repareert de dakgoot met EPDM of brengt zink aan voor grotere gaten. Zink wordt op maat gemaakt en met een sterke montagekit vastgemaakt.

Duurdere situatie: Het repareren van een zinken dakgoot in een houten bak is het meeste werk. Een zinken dakgoot in een houten bak is mooier voor het oog omdat de dakgoot afgeschermd wordt. Hierdoor is het lastiger en kost het meer tijd om bij de breuk in de dakgoot te komen en deze te repareren waardoor de prijs voor deze reparatie hoger ligt. Voor een dakgoot van 3m kost de reparatie gemiddeld € 180.

Hoe ziet de prijsopbouw van het repareren van een dakgoot eruit?

Kostenoverzicht Dakgoot repareren kosten

Welke keuzes bepalen de kosten van een dakgoot reparatie?

Bekijk welke keuzes helpen om zelf een indicatie van de dakgoot reparatie kosten te maken.

Keuze 1: Metalen dakgoot of kunststof dakgoot?
Zink is het bekendste metaal dat gebruikt wordt voor dakgoten. Andere metalen die eventueel gebruikt worden zijn RVS, koper en aluminium. Onder kunststof dakgoten vallen PVC, polyester en plastic dakgoten. Het repareren van een zinken dakgoot wordt voornamelijk gedaan met EPDM voor kleine breuken, en een stuk zink op maat voor grotere breuken en gaten. Voor kunststof dakgoten wordt meestal alleen EPDM gebruikt. Een zinken dakgoot repareren is gemiddeld € 50 duurder dan een kunststof dakgoot repareren.

Keuze 2: Welke onderdelen laat je precies repareren?
Een dakgoot bestaat uit meerdere onderdelen die je kan laten repareren. Bekijk bijvoorbeeld of er alleen scheuren of breuken in de dakgoot zitten, of ook in de regenpijp en eventueel in de houten bak van je zinken dakgoot. Hangt je dakgoot in beugels? Deze zijn vaak eenvoudig te vervangen en niet duur. Voor € 3 – € 15 per stuk heb je al nieuwe beugels. Het is belangrijk je loodgieter op de hoogte te brengen van de onderdelen die je wilt laten repareren, zodat hij daarvoor het juiste materiaal meeneemt en een concrete kostenindicatie in een loodgieter offerte voor je maakt.

Keuze 3: Extra opties
Maak gebruik van de extra opties van je loodgieter om de buitenkant van je huis verder te verbeteren.

Extra optieVanaf prijs, incl. arbeid, materiaal en btwToelichting
Gootdrain€ 15 per 3 meter
Rooster voor over de dakgoot om bladeren e.d. tegen te houden waardoor de dakgoot minder snel verstopt raakt.
Dakinspectie€ 100
Het dak wordt direct grondig gecontroleerd op slijtage. De gevonden verbeterpunten worden opgenomen in een dakrapport.
Dakgoot bekleden€ 60 per meter
Er wordt een houten dakgoot, meestal van Trespa (high pressure laminaat), om je metalen dakgoot gemaakt.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Haal zelf het materiaal in huis voor de dakgoot reparatie

Overleg met je loodgieter of hij wilt werken met materiaal dat je zelf in huis haalt. Door zelf het materiaal aan te schaffen voor de dakgoot reparatie, heb je de mogelijkheid gebruik te maken van aanbiedingen in bouwmarkten. Hierdoor betaal je de laagste prijs voor dezelfde kwaliteit. Denk er wel aan dat je je loodgieter hiervan op de hoogte stelt, zodat hij hierop in kan spelen.

Kies voor een loodgieter in je eigen omgeving

Door voor een loodgieter in je eigen omgeving te kiezen bespaar je al gauw € 35 op de voorrijkosten die loodgieters vaak rekenen. Bevindt je je binnen 10 km van je loodgieter af? Dan is de kans aanwezig dat de voorrijkosten vervallen.

Doe alvast voorwerk voor de loodgieter

Door alvast voorwerk te doen voor je loodgieter is hij sneller klaar en bespaar je op de arbeidskosten die gemiddeld € 40 tot € 60 per uur bedragen. Maak bijvoorbeeld de dakgoot alvast schoon en vet- en stofvrij, zodat het reparatiemateriaal beter hecht.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden