Vergelijk hekwerk offertes
Vind dé hekwerk specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Hekwerken Gaashekwerk plaatsen

Gaashekwerk plaatsen

Wanneer je op zoek bent naar een manier om je tuin af te scheiden, kan een gaashekwerk laten plaatsen een goede optie zijn. Een gaashekwerk is namelijk niet alleen functioneel en duurzaam, maar ook nog eens relatief voordelig. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het plaatsen van een gaashekwerk. Van de verschillende soorten gaashekwerken, palen en poorten en de gaashekwerk plaatsen prijs per meter. Bekijk hier wat het beste gaashekwerk is voor jouw situatie.

Wat is de gaashekwerk plaatsen prijs per meter? 

De gaashekwerk prijzen kunnen variëren afhankelijk van de grootte van de tuin, het type gaashekwerk, de hoogte van het hekwerk en de complexiteit van de installatie. Een gaashekwerk plaatsen heeft gemiddeld een prijs van € 8 tot € 60 per meter, inclusief materialen en arbeidskosten. Bekijk hieronder de gemiddelde gaashekwerk plaatsen prijs per meter van verschillende soorten. 

FactorenGemiddelde prijs per meter (incl. btw en montagekosten)
Kippengaas€ 8 - € 15
Schapengaas€ 10 - € 20
Harmonica gaashekwerk€ 15 - € 25
Gaashekwerk met betonpalen€ 20 - € 30
Gelast gaashekwerk€ 40 - € 60
Tuindraad€ 10 - € 20
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Gaashekwerk plaatsen

Hoe kun je een gaashekwerk plaatsen?

Als je besluit om het gaashekwerk zelf te plaatsen kun je de volgende stappen volgen: 

 1. Meet de lengte van het hekwerk op en bepaal hoeveel palen je nodig hebt. Houd rekening met de afstand tussen de palen (meestal zo’n 2 à 2,5 meter) en de hoogte van het hekwerk.
 2. Graaf gaten voor de palen op de gewenste plekken. De diepte van de gaten is afhankelijk van de hoogte van de palen en de ondergrond. Over het algemeen wordt aangeraden om de palen minimaal een derde van de lengte in de grond te zetten.
 3. Plaats de palen in de gaten en vul de gaten met beton. Zorg ervoor dat de palen waterpas staan en laat het beton uitharden.
 4. Bevestig het gaas aan de palen. Dit kan met behulp van speciale klemmen die je om het gaas en de paal heen schuift en vastzet met een schroef.
 5. Span het gaas op met behulp van spanners en bevestig het gaas aan de palen.
 6. Werk het hekwerk af door eventuele scherpe randen af te werken en eventueel poorten te installeren.

Waarom is het handig om een gaashekwerk te laten plaatsen door een vakspecialist?

Een gaashekwerk kan zorgen voor privacy, veiligheid en kan tevens dienen als decoratief element in je tuin. Hoewel het verleidelijk kan zijn om het hekwerk zelf te plaatsen, is het verstandig om dit over te laten aan een vakspecialist.

Een vakspecialist heeft namelijk de juiste kennis en ervaring om het gaashekwerk op de juiste manier te plaatsen. Hij kan bepalen welk type hekwerk geschikt is voor jouw situatie en kan het hekwerk op maat maken. Daarnaast beschikt hij over het juiste gereedschap en materiaal om het hekwerk stevig en veilig te plaatsen.

Wanneer je een vakspecialist inschakelt, hoef je jezelf geen zorgen te maken over de kwaliteit van het geleverde werk. Een vakspecialist zal het gaashekwerk op de juiste manier installeren, zodat het lang meegaat en stevig blijft staan. Daarnaast kan hij je adviseren over de juiste onderhouds- en reinigingsmethoden om het gaashekwerk in goede staat te houden.

Welke keuzes heb je als je een gaashekwerk laat plaatsen?

Als je een gaashekwerk laat plaatsen, zijn er verschillende keuzes die je moet maken, waaronder:

Keuze 1: het soort gaashekwerk 

Er zijn verschillende soorten gaashekwerken die geschikt zijn voor tuinen, hieronder staan een aantal opties:

 1. Kippengaas: dit is een licht en goedkoop hekwerk dat vaak wordt gebruikt voor kippenhokken of om kleine dieren uit de tuin te houden.
 2. Schapengaas: dit is een iets zwaardere variant van kippengaas en wordt vaak gebruikt voor het omheinen van grotere gebieden. Het is ook geschikt voor het beschermen van planten tegen kleine dieren zoals konijnen.
 3. Harmonica gaas: dit is een opvouwbaar gaashekwerk dat ideaal is als tijdelijke afzetting of voor het afzetten van een deel van de tuin. Het is vaak gemaakt van staal en kan worden uitgebreid of samengevouwen om aan verschillende afmetingen te voldoen.
 4. Tuingaas: dit type gaashekwerk wordt vaak “tuindraad” genoemd en is ontworpen om de tuin af te bakenen en te beschermen tegen ongewenste indringers zoals dieren. Tuindraad is meestal gemaakt van gegalvaniseerd staal en heeft een fijnere maasopening dan bijvoorbeeld kippengaas of schapengaas. Dit maakt het geschikt voor het beschermen van bloembedden en het ondersteunen van klimplanten. Je kunt tuingaas gebruiken om een volledige tuinomheining te creëren, of om specifieke delen van de tuin af te zetten.
 5. Gaashekwerk met betonpalen: dit is een robuuste en duurzame optie voor een gaashekwerk. De betonnen palen zorgen voor extra stabiliteit en het gaas kan op verschillende hoogtes worden geplaatst. Het is geschikt voor het omheinen van grote oppervlaktes of voor het creëren van een stevige afbakening rondom de tuin.
 6. Gelast gaashekwerk: dit is een stevig en duurzaam gaashekwerk dat wordt gemaakt door middel van lassen. Het is geschikt voor het omheinen van grote gebieden en je kunt het ook gebruiken als klimplantenrek. Het kan worden geleverd in verschillende formaten en hoogtes.

De kosten van deze verschillende typen gaashekwerk kunnen variëren afhankelijk van het gekozen materiaal en de benodigde hoeveelheid. 

Er zijn nog andere soorten gaashekwerken beschikbaar, maar deze zes zijn de meest voorkomende opties voor tuinen. Het type gaashekwerk dat het meest geschikt is voor jouw tuin, hangt af van het doel van het hek, het budget en de persoonlijke voorkeur.

Keuze 2: de afmeting

Het is belangrijk om de juiste hoogte en lengte te kiezen voor je gaashekwerk, afhankelijk van de toepassing en de grootte van het gebied dat je wilt omheinen.

De afmetingen van gaashekwerken kunnen variëren afhankelijk van het type gaashekwerk en het doel van de omheining. Hier zijn echter enkele gebruikelijke afmetingen voor verschillende soorten gaashekwerken:

 • Kippengaas: de hoogte van kippengaas varieert meestal van 0,5 meter tot 1,2 meter. 
 • Schapengaas: schapengaas is verkrijgbaar in verschillende hoogtes, variërend van 0,8 meter tot 2,0 meter. 
 • Harmonica gaas: is verkrijgbaar in verschillende hoogtes, variërend van 1,0 meter tot 2,0 meter. 
 • Gaashekwerk met betonpalen: de hoogte van gaashekwerk met betonpalen varieert meestal van 1,0 meter tot 2,0 meter. 
 • Tuindraad: de hoogte van tuindraad varieert meestal van 0,6 meter tot 1,5 meter. 
 • Gelast gaashekwerk: gelast gaashekwerk is verkrijgbaar in verschillende hoogtes, variërend van 1,0 meter tot 3,0 meter. 

Het is belangrijk om de juiste hoogte van het gaashekwerk te kiezen, afhankelijk van het doel van de omheining. Bijvoorbeeld, als het hekwerk is bedoeld om ongewenste dieren uit de tuin te houden, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het hek hoog genoeg is zodat de dieren er niet overheen kunnen springen of klimmen.

Keuze 3: de kleur

Gaashekwerken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, hoewel niet alle kleuren altijd beschikbaar zijn voor elk type gaashekwerk. Over het algemeen zijn de meest voorkomende kleuren van gaashekwerken:

 • Groen: dit is een veel voorkomende kleur voor gaashekwerken en wordt vaak gebruikt om gaashekwerken te laten mengen met groen in de omgeving.
 • Zwart: dit is een andere populaire kleur voor gaashekwerken en geeft een meer gedempte uitstraling dan groene hekwerken.
 • Wit: wit gaashekwerk is minder voorkomend, maar kan een goede keuze zijn als je een helder en strak hekwerk wilt hebben.
 • Grijs: grijs gaashekwerk is een andere optie en is verkrijgbaar in verschillende tinten, waaronder lichtgrijs en donkergrijs.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle kleuren beschikbaar zijn voor elk type gaashekwerk. Als je specifieke kleuren in gedachten hebt, is het raadzaam om dit voorafgaand te checken bij de vakspecialist. 

Keuze 4: de palen

Het is belangrijk om de juiste palen te kiezen om het gaashekwerk aan te bevestigen. Er zijn verschillende soorten palen, waaronder houten, metalen en betonnen palen. Kies een paal die past bij de stijl en het ontwerp van het hekwerk.

Bij een gaashekwerk kun je verschillende soorten palen laten plaatsen, afhankelijk van je wensen en de omstandigheden. Enkele opties zijn:

 • Ronde palen: deze palen hebben een ronde vorm en zijn verkrijgbaar in verschillende diameters en lengtes. Ze zijn geschikt voor lichtere hekwerken en worden vaak gebruikt in tuinen en parken. 
 • Houten palen: als je een natuurlijke uitstraling wilt, kun je kiezen voor houten palen. Deze palen zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten die je kunt behandelden om ze te beschermen tegen weersinvloeden en insecten.
 • Betonnen palen: als je op zoek bent naar een duurzame oplossing, kun je kiezen voor betonnen palen. Deze palen zijn sterk en bestand tegen weersinvloeden en hebben vaak een lange levensduur.
 • Vierkante palen: deze palen hebben een vierkante vorm en zijn sterker dan ronde palen. Ze zijn geschikt voor zwaardere hekwerken en worden daardoor niet echt gebruikt in tuinen. 

De keuze voor een bepaald type paal hangt af van factoren zoals de gewenste uitstraling, de toepassing en de omgevingsfactoren (zoals bodemgesteldheid en windbelasting). 

Keuze 5: een eventuele poort

Bij een gaashekwerk kun je verschillende soorten poorten laten plaatsen, afhankelijk van je wensen en behoeften. Hieronder volgen een aantal voorbeelden:

 • Enkele draaipoort: dit is een standaard poort die enkelvoudig opendraait. Deze poort is geschikt voor voetgangers en kan je in een breedte naar keuze laten leveren.
 • Dubbele draaipoort: deze poort bestaat uit twee delen die naar buiten openen en zijn geschikt voor bredere doorgangen en voertuigen.
 • Schuifpoort: dit is een poort die horizontaal opengeschoven kan worden en daarom minder ruimte nodig heeft dan een draaipoort. Deze poort is geschikt voor grotere openingen.
 • Sierpoort: een sierpoort is een esthetische poort die in verschillende designs en stijlen kan worden geleverd. Deze poorten kun je gebruiken bij woningen en bedrijfspanden waarbij uitstraling belangrijk is.

De kosten van de poorten kunnen variëren afhankelijk van het type, de grootte en het materiaal.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost het om een gaashekwerk te plaatsen? 

De gaashekwerk plaatsen prijs per meter ligt gemiddeld tussen de € 8 en € 60. De prijs is onder andere afhankelijk van het soort gaashekwerk, de afmeting, en of je wel of geen poort wilt laten plaatsen. Het is altijd aan te raden om hekwerk offertes aan te vragen bij verschillende vakspecialisten om een idee te krijgen van de exacte kosten voor jouw specifieke situatie.

Hoe hoog mag een hekwerk zijn?

Een hekwerk naast en achter je woning mag maximaal 2 meter hoog zijn. Aan de voorzijde van de woning geldt een maximale hoogte van 1 meter. 

Hoeveel palen worden er geplaatst bij een gaashekwerk? 

De hoeveelheid palen die je nodig hebt bij een gaashekwerk is afhankelijk van de grootte van het hekwerk. Over het algemeen geldt dat er om de 2 tot 2,5 meter een paal geplaatst wordt.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden