Vergelijk hekwerk offertes
Vind dé hekwerk specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Hekwerken Gaashekwerk kosten

Gaashekwerk kosten

Minimale kosten
€ 550
Gemiddelde kosten
€ 2.000
Maximale kosten
€ 3.640
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.640 - € 2.360

Heb je een gaashekwerk nodig? De prijzen van gaashekwerken zijn erg verschillend. Dit komt omdat gaashekwerken voor verschillende doeleinden worden aangeschaft. Zoals dierengaas voor een mooi hek zodat je dieren niet weglopen, of tuingaas voor een omheining van je tuin. Op Homedeal vind je een overzicht van de prijzen zodat je precies weet wat jouw hek gaat kosten.

Wat is de gaashekwerk plaatsen prijs?

De gemiddelde gaashekwerk kosten voor het omheinen van je tuin zijn € 2.000. Uiteraard varieert de prijs afhankelijk van het aantal meter en het type gaas dat je kiest. Als je een gaashekwerk gaat kopen heb je de keuze uit verschillende soorten. Zie in onderstaand prijzenoverzicht de diverse soorten gaashekwerk met de gemiddelde gaashekwerk prijs.

FactorenGemiddelde prijs per meter (incl. btw en montagekosten)
Kippengaas€ 8 – € 15
Schapengaas€ 10 – € 20
Harmonica gaashekwerk€ 15 – € 25
Gaashekwerk met betonpalen€ 20 – € 30
Gelast gaashekwerk€ 40 – € 60
Tuindraad€ 10 – € 20
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Gaashekwerk

Prijsvoorbeelden

Er zijn verschillende soorten gaashekwerken die je kunt laten plaatsen. Elk soort heeft weer een andere prijs. Bekijk de gaashekwerk prijs van verschillende soorten hieronder.

Gaashekwerk voor dieren

Als je een goedkoop gaashekwerk wilt kopen is kippengaas de beste optie. Als je een kippenren gaat plaatsen ben je voor een rol van 25 x 1 meter tussen de € 25 en € 35 kwijt. Dit is tevens ook een van de goedkoopste hekwerken voor in je tuin. Dassen-/nertsengaas is het duurste gaas en kost tussen de € 60 en € 120.

Goedkope tuinomheining

Wil je een gaashekwerk plaatsen die goedkoop en eenvoudig is? Dan is tuingaas een goede optie. Voor een rol tuingaas van 25 x 1 meter ben je gemiddeld € 40 tot € 80 kwijt.

Stevigste gaashekwerk tuinomheining

Een ander soort gaas dat vaak gebruikt wordt voor een tuinomheining is harmonicagaas. Als je een gaashekwerk wilt kopen die steviger is dan tuingaas, dan is dit een goed alternatief. Dit type gaashekwerk is wel iets duurder. Voor een rol harmonicagaas van 25 x 1 meter betaal je tussen de € 60 en € 120.

Prijsopbouw gaashekwerk

Kostenoverzicht Gaashekwerk kosten

Welke factoren bepalen de gaashekwerk prijs?

Als je een hekwerk van gaas gaat plaatsen, zijn er verschillende keuzes die de prijs daarvan bepalen.

1. Welk soort gaas?

Een hekwerk van gaas in je tuin plaatsen kan voor verschillende doeleinden. Bekijk hieronder welke soorten er zijn en waarvoor ze gebruikt worden.

 • Tuingaas: Tuingaas wordt vaak door mensen aangeschaft als zij een goedkoop hekwerk willen. Het is een simpel en snel te plaatsen hekwerk voor in de tuin. Het gaas heeft een maaswijdte van 50 x 100 mm.
 • Harmonicagaas: Harmonicagaas is net als tuingaas een goed gaashekwerk voor tuinafrasteringen en geleiding van klimplanten. De mazen van harmonicagaas zijn 50 x 50 mm groot. Harmonicagaas is iets duurder dan tuingaas omdat het iets steviger is.
 • Dierengaas: Dierengaas gebruik je voor de omheining van kleinvee. Er zijn 4 soorten dierengaas te onderscheiden:
  • Kippengaas
  • Schapengaas
  • Volièregaas
  • Dassen-/nertsengaas

Kippengaas is het goedkoopst en dassengaas het duurst. Deze soorten gaas hebben verschillende eigenschappen waardoor ze geschikt zijn voor het type dier waar het hekwerk voor bedoeld is.

 • Ongediertegaas: Ongediertegaas gebruik je als je juist bepaalde dieren buiten wilt houden, zoals mollen, muizen en ratten. De mazen van ongedierte gaas zijn erg klein zodat kleine dieren er niet doorheen kunnen.
hekwerk gaas

2. Verzink en coaten

 • Verzinken: Het laten verzinken van je hekwerk is nodig omdat een gaashekwerk van metaal gemaakt wordt. Als metaal in aanraking komt met water gaat het roesten. Roest zorgt ervoor dat de kwaliteit van het hekwerk van gaas voor in je tuin erg achteruit gaat. Het laten verzinken van je hekwerk heeft een meerprijs van 10%, maar dat zit meestal al bij de prijs inbegrepen.
 • Coaten: Een hekwerk laten coaten houdt in dat er poederverf of plastic op het hekwerk wordt aangebracht waardoor het gaas er mooier uitziet. Bovendien zorgt coaten voor een langere levensduur. Een hekwerk laten coaten heeft ook een meerprijs van 10% en wordt meestal niet gedaan bij dierengaas of ongediertegaas, in verband met het knagen van de dieren.Tuingaas en harmonicagaas daarentegen worden wel bijna altijd verzinkt en gecoat geleverd, vandaar dat de prijzen van deze typen hekwerken wat hoger liggen.

3. Welke soort palen?

 • Metalen paal: Voor een robuuste strakke uitstraling schaf je metalen palen aan voor bij je hekwerk. Een metalen paal is erg stevig en wordt aangeschaft bij een gaashekwerk van tuingaas of harmonicagaas. De prijzen van metalen palen liggen tussen de € 20 en € 80 per stuk.
 • Houten paal: Voor een natuurlijkere uitstraling schaf je bij je hekwerk van dierengaas een of meerdere houten palen aan. Houten palen kosten tussen de € 3 en € 15.

4. Montage uitbesteden?

De meeste mensen kiezen ervoor om hun gaashekwerk te laten plaatsen. Gaashekwerk is een van de makkelijkste hekwerken om zelf te plaatsen, maar als je er zeker van wilt zijn dat het gelijk goed gebeurt, is het beter om het door een vakspecialist te laten plaatsen. De montagekosten verschillen per vakspecialist maar de prijzen liggen rond de € 10 en € 20 per meter.

5. Extra opties voor een gaashekwerk

De volgende opties zijn niet noodzakelijk, maar verbeteren wel de kwaliteit van je hekwerk:

ProductPrijsVoordeel
Bovenbuis€ 20 – € 30 per stukZorgt voor extra stevigheid.
Klimop begroeiing€ 20 – € 45 per 150 cmMeer privacy en een mooiere uitstraling.
Prikkeldraad
€ 30 – € 50 per 100 mZorgt voor een betere beveiliging.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een gaashekwerk per meter?

De gaashekwerk prijs per meter kan variëren afhankelijk van het type gaashekwerk, de hoogte, de dikte van het gaas, de gewenste afwerking en eventuele extra functies zoals poorten. De gaashekwerk kosten variëren van ongeveer € 10 per meter voor basis hekwerk van gaas voor in je tuin tot € 50 per meter voor meer geavanceerde gaashekwerken. Het is het beste om gratis en vrijblijvend hekwerk offertes op te vragen om een nauwkeurige prijsindicatie te krijgen voor jouw specifieke situatie en wensen.

Hoeveel kost een hekwerk per meter?

De kosten van een hekwerk per meter variëren afhankelijk van het materiaal, de hoogte, de lengte en het ontwerp. Over het algemeen liggen de kosten als je een gaashekwerk gaat kopen tussen de € 20 en € 200 per meter.

Wat kost tuingaas?

De kosten van tuingaas hangen af van de afmetingen en kwaliteit van het gaas. Over het algemeen kost tuingaas tussen de € 0,50 en € 5 per m². De prijs kan echter hoger zijn voor hoogwaardige gaassoorten en als het gaas bijvoorbeeld wordt geleverd met palen en/of bevestigingsmateriaal.

Homedeal bespaartips

Haal zelf het hekwerk op

De makkelijkste manier om geld te besparen is om zelf het hekwerk op te halen bij de vakspecialist. Op deze manier hoeft het niet bezorgd te worden en dat scheelt al veel in kosten. Als je het toch wilt laten bezorgen, vanwege tijdgebrek of omdat je het vervoer er niet voor hebt, kies dan een vakspecialist uit de regio.

Verwijder zelf het oude hekwerk

Als je nog een oud hekwerk hebt staan, bespaar je geld door zelf het oude hek weg te halen, zodat de vakspecialist dit niet hoeft te doen. Op die manier bespaart dat de vakspecialist in tijd en dus op kosten.

Kwantumkorting

Schaf samen met je buurman hetzelfde hekwerk aan en maak profijt van kwantumkorting. Daarnaast bespaar je op kosten omdat je de voorrijkosten samen deelt.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden