Vergelijk hekwerk offertes
Vind dé hekwerk specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Hekwerken Sierhekwerk prijzen

Sierhekwerk prijzen

Minimale kosten
€ 325
Gemiddelde kosten
€ 2.000
Maximale kosten
€ 3.600
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.640 - € 2.360

Als je besloten hebt dat je je tuin gaat verrijken met een sierhekwerk, houd er dan rekening mee dat er verschillende uitvoeringen van een sierhekwerken zijn. Daarom is er ook veel verschil in de prijzen van een sierhekwerk. Homedeal heeft voor jou een duidelijk overzicht gemaakt van de kosten.

Inhoudsopgave

Wat kost sierhekwerk?

Gemiddeld kost sierhekwerk € 2.000. De totale prijs voor jouw sierhekwerk is afhankelijk van het aantal meter en of je een gecoat sierhekwerk wilt. De prijs voor een sierhekwerken start al vanaf € 30 per meter. Bekijk onderstaand kostenoverzicht voor alle prijzen.

ProductPrijs per meter
Sierhekwerk verzinkt€ 30 – € 90
Sierhekwerk verzinkt en gecoat (groen of zwart)€ 40 – € 120
Sierhekwerk verzinkt en gecoat (andere kleuren)€ 60 – € 160
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Sierhekwerk

Prijsvoorbeelden sierhekwerk

Zo goedkoop mogelijk

Je hebt geen behoefte om veel te investeren in je nieuwe sierhekwerk en de kleur maakt je ook niet heel veel uit, zilvergrijs is prima. De kosten voor een sierhekwerk dat alleen verzinkt is, liggen tussen de € 30 en € 90 per meter.

Goede kwaliteit

Je wilt dat je hek stevig is, en goed bestand tegen vocht. Verder vind je het belangrijk dat de kleur mooi is en dat het sierhekwerk er netjes afgewerkt uit ziet. Dan neem je een sierhekwerk dat verzinkt is en in een standaard groene of zwarte kleur gecoat is. Daarvoor betaal je tussen de € 40 en € 120 per meter.

Goede kwaliteit en naar eigen smaak

Je bent net verhuisd en je gaat een sierhekwerk voor je tuin aanschaffen. Het is de bedoeling dat je er lange tijd blijft wonen en je wilt dat het sierhekwerk precies bij de rest van je huis en tuin past. Je laat dan je sierhekwerk verzinken en coaten in een kleur naar keuze. De prijzen van een verzinkt sierhekwerk dat gecoat is in een zelf gekozen kleur variëren tussen de € 60 en € 160.

sierhekwerk prijzen

Prijsopbouw sierhekwerk

Kostenoverzicht Sierhekwerk prijzen

Keuzes die de sierhekwerk prijzen bepalen

De prijs van je sierhekwerk is afhankelijk van verschillende keuzes. Hieronder is te zien welke keuzes dat zijn.

Keuze 1: Verzinkt en coating

  • Verzinkt: Om roesten tegen te gaan, wordt een metalen hekwerk altijd verzinkt. Omdat metaal dat niet verzinkt is bij vochtig weer gaat roesten, is het verzinken van je hekwerk erg belangrijk. Het hekwerk gaat zo langer mee. De kleur van een verzinkt hekwerk is zilvergrijs. Een verzinkt hekwerk kost per meter tussen de € 30 en € 90.
  • Gecoat: Als je een andere kleur dan zilvergrijs voor je hekwerk wilt, dan laat je hem coaten. De kleur van een gecoat hekwerk is standaard groen of zwart. Bij coaten wordt er in poedervorm verf op het metaal aangebracht, vervolgens wordt dat gebakken in een oven. Op deze manier blijft de verf heel goed zitten en is het onderhoudsvrij. Coaten wordt voor een meerprijs van 10% gedaan. De prijzen van een sierhekwerk dat verzinkt en gecoat is ligt tussen de € 40 en € 120 per meter.

Als je een andere kleur dan groen of zwart wilt, laat je je hekwerk voor een meerprijs van nog eens 10% in een andere kleur naar keuze coaten. Het is duurder om je hek in een andere kleur te laten coaten, omdat deze kleuren vaak apart besteld moeten worden. De prijzen van een verzinkt sierhekwerk dat gecoat is in een andere kleur dan groen of zwart, ligt tussen de € 60 en € 160 per meter.

Keuze 2: Wat voor poort?

Bij de aanschaf van een hekwerk wordt meestal ook een poort aangeschaft om het terrein helemaal te kunnen afsluiten. Dit is belangrijk als je ongewenste gasten wilt buiten houden. Ook in de poorten voor je hekwerk heb je keuzes.

  • Looppoort: Een looppoort is een simpele en kleine poort die alleen geschikt is voor voetgangers. Deze poort is de goedkoopste soort poort en kost per meter rond de € 130 en € 300.
  • Draaipoort: Heb je een poort nodig waar wel een auto doorheen kan? Dan is een draaipoort een goede keus. Dit een poort met 1 of 2 openslaande deuren. Daardoor is er bij deze poort extra ruimte aan de voor- of achterkant nodig. Voor een draaipoort met een enkele deur betaal je tussen de € 350 en € 400. Voor een draaipoort met dubbele deuren betaal je rond de € 450 en € 900.
  • Schuifpoort: Als je geen extra ruimte aan de voor of achterkant wilt inleveren, kies dan voor een schuifpoort. Een schuifpoort is een poort van minstens 3 meter breed met 1 of 2 deuren die naar de zijkant open schuiven en kost rond de € 1.500 en € 2.000.
  • Elektrische draaipoort: Grote poorten worden vaak geautomatiseerd omdat ze zwaar zijn om te openen en zodat je niet je auto uit hoeft om de deur te openen als het regent. Een elektrische poort varieert tussen de € 620 en € 6.300. De prijsverschillen zijn zo groot doordat er 3 verschillende motors zijn waaruit gekozen moet worden.
  • Elektrische schuifpoort: Een andere poort die vaak elektrisch wordt gemaak,t is een schuifpoort. Bij een elektrische schuifpoort is er maar 1 motor beschikbaar, daardoor liggen de prijzen ook minder ver uit elkaar dan bij een draaipoort. De prijzen van een elektrische schuifpoort liggen tussen de € 4.000 en € 5.500. Kijk voor meer prijzeninformatie over poorten voor je hekwerk op de pagina over poorten.
sierhekwerk poort prijzen

Keuze 3: Laten monteren of zelf doen?

Als je de zekerheid wilt hebben dat je hekwerk goed geplaatst wordt, dan is het verstandig om het te laten plaatsen door een specialist. Het plaatsen van je sierhekwerk moet precies gebeuren anders is er een grote kans dat het hekwerk scheef komt te staan. De montage van een sierhekwerk kost tussen de € 10 en € 20 per meter. Voor het plaatsen van een poort verschillen de montagekosten ook in prijs. Dit hangt af van het soort poort dat je neemt.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een sierhekwerk per meter?

De kosten van een sierhekwerk per meter zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal, de hoogte, de lengte, het ontwerp en eventuele extra functies zoals poorten. Over het algemeen variëren de kosten van ongeveer € 100 per meter tot meer dan € 300 per meter. Het is het beste om gratis en vrijblijvend hekwerk offertes op te vragen om een nauwkeurige prijsindicatie te krijgen voor jouw specifieke situatie en wensen.

Wat kost het laten plaatsen van een hekwerk?

De kosten van het laten plaatsen van een hekwerk zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type hekwerk (tuin of balkon), de lengte, de hoogte, de ondergrond en de bereikbaarheid van de locatie. Over het algemeen zijn de installatiekosten van een hekwerk tussen de € 20 en € 50 per meter. Bij complexere installaties of als er obstakels moeten worden overwonnen, kunnen de kosten hoger liggen.

Wat kost een spijlenhekwerk?

De kosten van spijlenhekwerk zijn afhankelijk van de hoogte, de lengte, de dikte van de spijlen, de afstand tussen de spijlen, de gewenste afwerking en eventuele extra functies zoals poorten. Over het algemeen variëren de kosten van spijlenhekwerk van ongeveer € 50 tot meer dan € 150 per meter.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Neem samen met je buurman een hekwerk en krijg kwantumkorting op je hek. Daarnaast bespaar je doordat je de vaste kosten zoals voorrijkosten deelt.

Doe voorbereidend werk

Je bespaart op kosten door zelf al wat voorbereidend werk te doen. Haal zelf je oude hekwerk weg en voer het afval alvast weg. Op deze manier hoeft de monteur dat niet zelf te doen waarmee je tijd en dus geld uitspaart.

Haal zelf materiaal op

Haal zelf het materiaal op bij de leverancier. Als je het toch wilt laten bezorgen, kies dan voor een specialist uit de regio.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden