Vergelijk hekwerk offertes
Vind dé hekwerk specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Hekwerken Hekwerk plaatsen

Hekwerk plaatsen

De meest gebruikelijke manier om je tuin af te sluiten en privacy te creëren is het plaatsen van een hekwerk. Hekwerken zijn er in verschillende soorten en maten en hebben meerdere handige functies. Bekijk hier tips over het plaatsen van een hekwerk en de hekwerk plaatsen kosten per soort.

Kosten hekwerk plaatsen

Er zijn verschillende soorten hekwerken. Gemiddeld liggen de hekwerk plaatsen kosten tussen de € 50 en € 150 per meter. Sommige hekwerken plaats je als je een beetje handig bent zelf. Andere hekwerken, zoals een balustrade, kun je beter specialistisch laten plaatsen om de veiligheid te waarborgen. In onderstaand overzicht zie je de prijzen per soort hekwerk en de montagekosten.

Soort hekwerk

Gem. hekwerk kosten per meterGem. montagekosten per meter
Gaashekwerk€ 5 € 10 – € 20
Sierhekwerk € 65€ 10 – € 20
(Dubbel)staafmat hekwerk€ 50 € 10 – € 25
Spijlenhekwerk€ 60€ 10 – € 25
Houten hekwerk€ 50€ 15 – € 20
Balkonhekwerk€ 120€ 20 – € 30
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Benieuwd naar meer prijsinformatie voor het plaatsen van een hekwerk in jouw tuin? Bekijk de prijsgids: Hekwerk kosten.

Hekwerk plaatsen

Welk hekwerk laat je plaatsen?

Bedenk welke functie je graag wilt dat je nieuwe hekwerk heeft, zo bepaal je welk hekwerk geschikt is voor jouw tuin. Bekijk hieronder per functie het soort hekwerk dat hier het beste voor is.

Privacy creëren

De meeste privacy creëer je door een volledig dicht hekwerk rondom je tuin te plaatsen. Een houten hekwerk is hier het meest geschikt voor, oftewel een schutting. Een andere optie om privacy te creëren is het plaatsen van een dubbelstaafmat hekwerk en daar beplanting door heen te laten groeien. Zo combineer je veel groen in de tuin met privacy.

Inbraakbeveiliging

Wil je dat je hekwerk dient als inbraakbeveiliging, dan heb je meerdere opties voor hekwerken. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een sierhekwerk met punten of een spijlenhekwerk, maak je het gevaarlijk om hier overheen te klimmen. Daarnaast bieden deze hekwerken vrij zicht op de tuin waardoor inbrekers sneller betrapt worden door buren en voorbijgangers. Kies je voor de combinatie van meer privacy en inbraakbeveiliging, dan is het verstandig een hoge schutting te plaatsen. Een optie is ook om de hoge schutting af te wisselen met een lage schutting waardoor je voor een gedeelte van de tuin privacy hebt en voor een gedeelte vrij zicht biedt.

Grote oppervlaktes afbakenen

Heeft je hekwerk enkel als doel om een oppervlakte af te bakenen of voor dieren de ruimte af te sluiten? Dan is een gaashekwerk zeer geschikt. Gaashekwerk is de goedkoopste variant hekwerk, zeer eenvoudig, maar wel heel functioneel om (grote) stukken grond te omheinen.

Houten hekwerk plaatsen

Tips voor een hekwerk plaatsen

Een hekwerk plaatsen is vaak een behoorlijk project. Wil je dat je hekwerk veilig is en je er jarenlang van blijft genieten, dan moet het goed en nauwkeurig gebeuren. Lees onderstaande tips voor het laten plaatsen van een hekwerk om je project in goede banen te leiden.

1. Bekijk goed de regelgeving voor het plaatsen van een hekwerk

Een hekwerk tot een hoogte van 2 meter mag vergunningsvrij geplaatst worden, boven de 2 meter moet je een aanvraag doen bij de gemeente. Daarnaast is het belangrijk dat je het hekwerk op je eigen erf laat plaatsen. Plaats je het hekwerk op het erf van de gemeente, dan kan je dit boetes opleveren. Is het niet duidelijk tot waar je het hekwerk mag laten plaatsen? Vraag dan (tegen betaling) een kadastrale kaart aan bij het Kadaster, met daarop duidelijk de erfgrens. Staat de schutting op het erf van de buren? Lees dan tip 3 om te besparen op de kosten van je hekwerk.

2. Laat een vakspecialist je hekwerk plaatsen

Een hekwerk is vaak een flinke investering. Om hier zo lang mogelijk van te genieten is het van belang dat het hekwerk deskundig geplaatst wordt door een hekwerkspecialist om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen. Je wilt tenslotte niet dat je hekwerk met de eerste herfststorm al schuin hangt of zelfs weg vliegt. En plaats je bijvoorbeeld het hekwerk te dicht op de grond, dan is de kans groot dat de onderkant snel gaat rotten. Een specialist heeft je hekwerk binnen een dag, volgens de regels, stevig in de grond geplaatst.

3. Bedenk vooraf wat je precies laat plaatsen

Bij het plaatsen van een hekwerk komt heel wat kijken. Zorg dus voor een goede voorbereiding, voor zowel jezelf als de specialist. Ten eerste is het belangrijk zeker te zijn van de afmetingen van je tuin zodat je het juiste aantal meters hekwerk koopt. Ten tweede is de grond waarin je hekwerk geplaatst wordt een belangrijk element. Plaats je een laag hek? Dan moet de grondpaal 80 cm de grond in geslagen worden. Wil je liever meer privacy en plaats je een hoog hekwerk? Dan moet de grondpaal 100 cm de grond in. Hiervoor wil je wel zeker weten dat de grond van je tuin stevig genoeg is een grondpaal staande te houden en of er geen belangrijke leidingen lopen. Een specialist controleert de grond waar het hekwerk geplaatst wordt.

Geniet van de voordelen van je hekwerk

Ben je gesteld op je privacy? Is het tijd om je tuin compleet te maken? Of wil je de toegang naar je woning beter beveiligen? Een hekwerk geeft het je. Dit zijn de voordelen waar je van gaat genieten na het plaatsen van een hekwerk:

  • meer privacy in de tuin
  • laag in onderhoud;
  • je tuinstijl compleet maken;
  • kans op inbraak verlagen;
  • je kinderen in de tuin houden;
  • of je (huis)dieren in de tuin houden;
  • meer ruimte voor accessoires in je tuin;
  • een knusse gezellige sfeer in je tuin.

Het juiste hekwerk zorgt voor fijne voordelen. Ga je een hekwerk kopen? Bedenk dan goed welke taken je hekwerk gaat vervullen en plaats het hekwerk dat daar het beste bij past.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een 100 meter hekwerk?

De kosten van 100 meter hekwerk zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type hekwerk, de hoogte, de dikte, de gewenste afwerking en eventuele extra functies zoals poorten. Over het algemeen variëren de kosten van hekwerk van ongeveer € 20 per meter voor een eenvoudig gaashekwerk tot meer dan € 150 per meter voor een luxer spijlenhekwerk. Het is het beste om hekwerk offertes op te vragen om een goede prijsindicatie te krijgen voor jouw specifieke situatie en wensen.

Wat kost een hek plaatsen?

De kosten van het plaatsen van een hekwerk zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type hekwerk, de lengte, de hoogte, de ondergrond en de bereikbaarheid van de locatie. Over het algemeen variëren de kosten van het plaatsen van een hekwerk tussen de € 50 en € 150 per meter. Bij complexere installaties of als er obstakels moeten worden overwonnen, kunnen de kosten hoger liggen.

Wat kost het plaatsen van een tuinhek?

De kosten van het plaatsen van een tuinhek zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type hekwerk, de lengte, de hoogte, de ondergrond en de bereikbaarheid van de locatie. Over het algemeen variëren de kosten van het plaatsen van een tuinhek tussen de € 50 en € 150 per meter.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden