Vergelijk hekwerk offertes
Vind dé hekwerk specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Hekwerken Hekwerk tuin

Hekwerk tuin

Wil je duidelijk laten zien vanaf waar de grond van jou is of vind je het fijn als niet de hele buurt naar je gluurt als je in de tuin geniet? Dan biedt een hekwerk in je tuin uitkomst. Maar wat voor hekwerk is eigenlijk geschikt voor je tuin en hoeveel gaat dit kosten? Welke materialen zijn het beste en hoe zit het met een poort? Lees in dit artikel het antwoord op deze en andere vragen over een tuinhek laten plaatsen.

Wat kost hekwerk voor je tuin?

Een tuinhek laten plaatsen hoeft niet veel te kosten. De prijs van een hekwerk hangt af van het soort hekwerk, het materiaal en natuurlijk de lengte. Gemiddeld ligt de prijs van een hekwerk in je tuin laten plaatsen tussen de € 50 en € 150 per meter. Bekijk hieronder een handig overzicht om de kosten van je hekwerk te bepalen.

Soort hekwerkGemiddelde prijs per meter
Sierhekwerk€ 30 – € 160
Gaashekwerk€ 40 – € 80 (per rol van 25×1 meter)
Spijlenhekwerk€ 30 – € 90
Dubbelstaafmat hekwerk€ 20 – € 80
Houten hekwerk€ 70 – € 250
Kunststof hekwerk€ 20 – € 100
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Voordelen van hekwerk om je tuin

 • Geen gluurders in je huis en tuin, geniet van privacy
 • Geen ongewenste bezoekers in je huis en tuin
 • Hekwerk is volledig naar wens samen te stellen en maakt je huis echt af
 • Hekwerk heeft een lange levensduur, dus je hebt er geen omkijken meer naar
hekwerk tuin

Wat voor type hekwerk past in jouw tuin?

Je wilt een nieuw hekwerk om je tuin, maar voor welk type hekwerk ga je? Allereerst is het belangrijk om te bepalen waarom je een hekwerk wilt: privacy, sier, inbraakwerend? Nu kan je al redelijk wat hekwerken uitsluiten. De overgebleven hekwerken vergelijk je op voor- en nadelen om zo de beste keuze te maken. Bekijk onderstaand schema, deze helpt je bij deze keuze. Zoek je een hek voor je balkon? Lees meer over balkonhekken.

HekwerkVoordelenNadelen
Sierhekwerk– Mooie uitstraling
– Geschikt voor maatwerk
– Uniek
– Onderhoudsvrij
– Duurdere optie
– Andere kleuren kosten meer geld
– Geen privacy
Gaashekwerk– Functioneel
– Te gebruiken als basis voor klimop
– Goedkoop
– Minder mooie uitstraling
– Gaas is flexibel dus beveiligd minder goed
– Geen privacy
Spijlenhekwerk– Zeer stevig
– Verkrijgbaar in moderne en klassieke stijl
– Inbraakwerend
– Duurdere optie
– Andere kleuren kosten meer geld
– Geen privacy
Dubbelstaafmat hekwerk– Combinatie van spijlenhekwerk en gaashekwerk
– Mooiere uitstraling
– Zeer stevig
– Andere kleuren kosten meer geld
– Geen privacy
Schutting– Meer privacy
– Mooie uitstraling
– Verkrijgbaar in veel verschillende stijlen en soorten
– Belemmert het uitzicht
– Hout heeft een kortere levensduur dan metaal

Materialen hekwerk tuin

Wanneer je besloten hebt tuinhek je laat plaatsen, dan heb je vaak nog de keuze uit diverse materialen. Ook hierbij zetten we de voor- en nadelen voor je onder elkaar:

 • Kunststof hekwerk: Kunststof is een duurzaam en licht materiaal voor hekwerk. Het is onderhoudsvrij en verkrijgbaar in vele kleuren. Kunststof is echter minder stevig dan metaal en krassen zijn moeilijker te herstellen. Kunststof hekwerken bestel je zowel op maat als kant-en-klaar, waardoor het hek precies aan jouw wensen voldoet. Verder is kunststof hekwerk beschikbaar in verschillende looks, zoals een houtimitatie of betonlook. Hierdoor creëer je de ideale sfeer in je tuin. Kunststof hekwerk heeft een lange levensduur, het gaat meer dan 40 jaar mee.
 • Houten hekwerk: Hout is eenvoudig in onderhoud en plaatsing en schilder je in iedere kleur die je maar wilt. Hierdoor zijn krassen en beschadigingen ook makkelijker te herstellen. Ook geeft hout een mooie sfeer in je tuin. De levensduur van houten hekwerk is echter een stuk korter dan dat van metaal of kunststof, namelijk gemiddeld 15 jaar. Een houten hekwerk kan op maat gemaakt worden, maar is ook kant-en-klaar verkrijgbaar.
 • Metalen hekwerk: Een metaal hekwerk is er in veel verschillende stijlen en kan op maat gemaakt worden. Hierdoor voldoet het precies aan al jouw wensen. Metaal is een sterk materiaal en heeft weinig tot geen onderhoud nodig. Het geeft echter een iets koudere uitstraling aan je tuin dan kunststof en hout. Metalen hekwerk heeft een levensduur van 40 jaar of langer.
 • Betonnen hekwerk: Een betonnen hekwerk heeft als voordeel dat het duurzaam en sterk is, waardoor het een goede optie is voor beveiliging. Bovendien vereist het weinig onderhoud en is het bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Een nadeel van betonnen hekwerken is dat ze vaak niet zo esthetisch aantrekkelijk zijn als andere soorten hekwerken. Bovendien zijn ze meestal zwaar en moeilijker te plaatsen dan andere hekwerken.
 • Aluminium hekwerk: Aluminium hekwerken hebben verschillende voordelen ten opzichte van andere materialen. Zo zijn ze licht van gewicht, wat het transport en de plaatsing makkelijker maakt. Daarnaast zijn ze duurzaam, roestvrij en onderhoudsarm. Een ander voordeel van aluminium hekwerken is dat ze in verschillende kleuren en stijlen verkrijgbaar zijn en daardoor goed aan te passen zijn aan de omgeving. Nadelen van aluminium hekwerken zijn dat ze over het algemeen duurder zijn dan andere materialen zoals hout en gaas. Ook kunnen ze minder stevig zijn dan bijvoorbeeld beton of staal.

Vergeet je tuin niet af te sluiten met een poort

Bij ieder tuinhek hoort natuurlijk een poort. De poort laten plaatsen kosten hangt af van de soort en het materiaal dat je kiest. Er zijn 3 verschillende soorten poorten voor je tuin:

 • Looppoort: Een looppoort is een kleine poort die alleen geschikt is voor voetgangers. Dit is de goedkoopste optie en je hebt al een looppoort voor € 250.
 • Draaipoort: Een draaipoort heeft 1 of 2 deuren die openslaan. Deze poort is geschikt voor auto’s. Omdat de deuren openslaan heeft de draaipoort extra ruimte nodig aan de binnen- of buitenkant. Een draaipoort kost gemiddeld € 800.
 • Schuifpoort: Een schuifpoort neemt minder ruimte in dan een draaipoort, omdat deze niet open draait, maar open schuift. De schuifpoort heeft daardoor echter wel meer ruimte nodig aan de zijkant. Je hebt al een schuifpoort vanaf € 1.800.

Schuifpoorten en draaipoorten zijn zwaar, dus het is verstandig om deze te laten automatiseren. Ook hoef je bij een elektrische poort niet je auto uit om de poort open te doen. Je poort automatiseren heeft een meerprijs tussen de € 1.200 en € 3.000.

Tuinhek laten plaatsen

Veelgestelde vragen over hekwerk in je tuin

Bij een tuinhek laten plaatsen komt veel kijken. Waarschijnlijk heb je hier dan ook genoeg vragen over. Zie hieronder veelgestelde vragen bij het plaatsen van hekwerk in je tuin.

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van hekwerk in mijn tuin?

Bij hekwerk lager dan 1 meter heb je nooit een omgevingsvergunning nodig. Is je hekwerk hoger dan 2 meter? Dan heb je altijd een vergunning nodig. Zit je tussen de 1 en 2 meter? Controleer dan bij de overheid of je erf- en perceelafscheiding een vergunning nodig heeft. Als je geen vergunning nodig hebt, ben je nog wel verplicht om rekening te houden met je buren. Verder moet je hekwerk passen binnen het bestemmingsplan van de gemeente. Controleer dit dan ook altijd voor je gaat bouwen door contact op te nemen met de gemeente of het te vragen aan de specialist.

Laat ik mijn hek op maat maken of neem ik een standaard hek?

Er zijn veel verschillende standaard hekken voor in je tuin. Is er een standaardmodel dat je mooi vindt? Bespaar dan op de kosten door hekwerk te laten plaatsen in je tuin. Ben je bereid om meer geld uit te geven aan het perfecte hek? Het op maat laten maken van je tuinhek is duurder, maar hierdoor voldoet het wel volledig aan je eisen.

Hoe ben ik zeker van een goede kwaliteit van mijn hekwerk?

De kwaliteit van je hekwerk meet je aan de hand van het Hekmerk, een keurmerk voor hekwerk dat bestaat uit materiaal van goede kwaliteit. Een bedrijf dat aangesloten is bij Hekmerk voldoet aan de Europese wetten, eisen en veiligheidsnormen op het gebied van poorten en hekken.

Plaats ik mijn hekwerk zelf of besteed ik het uit?

Je kunt natuurlijk een hek kopen bij bijvoorbeeld de Gamma, prima voor een doe-het-zelver. Schakel je een hekwerkspecialist in dan kun je het tuinhek stevig laten plaatsen in een goede fundering (storm proof), krijg je garantie op plaatsing en het materiaal en win je goed advies in voor het type hekwerk waar je jaren geen omkijken meer naar hebt (verkleuring, scheef hangen). Vraag je hekwerkspecialist om reviews zodat je meer inzicht krijgt in de werkwijze en kwaliteit die de vakspecialist levert.

Vind de beste prijs-kwaliteitverhouding voor je tuinhek

Ben je er nog niet over uit welk hekwerk bij jou past? Je hekwerkspecialist heeft goede adviezen voor je. Het adviesgesprek is vaak bij de kosten inbegrepen als je het tuinhek laat plaatsen door de hekwerkspecialist. Door concurrentie lopen de prijzen van vakspecialisten vaak uiteen. Vraag hier daarom kosteloos en vrijblijvend offertes aan van hekwerkspecialisten in je buurt.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een hekwerk voor in de tuin?

De kosten van een hekwerk voor in de tuin zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal, de hoogte, de lengte en het ontwerp. Over het algemeen liggen de kosten tussen de € 20 en € 200 per meter. Het is aan te raden om gratis en vrijblijvend hekwerk offertes aan te vragen voor een nauwkeurige prijsindicatie voor jouw specifieke situatie.

Wat kost een 100 meter hekwerk?

De kosten van 100 meter hekwerk zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal, de hoogte, de lengte en het ontwerp. Over het algemeen kan de prijs variëren van ongeveer € 2.000 tot meer dan € 20.000, afhankelijk van de specificaties van het hekwerk.

Wat kost een gaashekwerk?

De kosten van een gaashekwerk zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de hoogte, de lengte, de dikte van het gaas, de gewenste afwerking en eventuele extra functies zoals poorten. Over het algemeen variëren de kosten van een gaashekwerk van ongeveer € 10 tot € 50 per meter.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden