Vergelijk hekwerk offertes
Vind dé hekwerk specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Hekwerken Balustrade prijzen

Balustrade prijzen

Minimale kosten
€ 210
Gemiddelde kosten
€ 1.300
Maximale kosten
€ 7.700
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.100 - € 1.550

Wil jij een balustrade om je trappengat laten plaatsen om het zo veiliger te maken of wil jij je huidige variant vervangen? Homedeal geeft je een overzicht van de gemiddelde prijzen, mogelijkheden en de bespaartips die bij dit project komen kijken.

Inhoudsopgave

Balustrade: de kosten

Een balustrade is een belangrijk onderdeel van je trap, zonder kan een trappengat gevaarlijk zijn. Bij het zoeken kom je veel verschillende soorten en maten tegen, het is daarom lastig om een duidelijk beeld van de balustrade prijzen te krijgen. Homedeal heeft hieronder een overzicht gemaakt van de kosten per materiaal, hierbij is uitgegaan van een balustrade van 3 meter lang en 1 meter hoog. De balustrade prijzen zijn inclusief montage en btw.

Soort balustradeGemiddelde prijs per 3 meter (inclusief montage en btw)
Glazen balustrade€ 180 – € 1.500
Houten balustrade€ 210 – € 250
Aluminium balustrade€ 240 – € 360
Roestvrijstalen balustrade€ 360 – € 690
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Balustrade in huis

Prijsvoorbeelden balustrade

Klein en simpel

Ben jij op zoek naar een simpele variant van hout van 3 meter? De kosten voor dit project bedragen gemiddeld € 630.

Strak roestvrijstaal

Heb jij een strak interieur en wil je deze trend doorzetten? Dan is roestvrijstaal een perfecte keuze. Wanneer je voor een roestvrijstalen balustrade met een lengte van 4 meter kiest, kost dit je gemiddeld € 2.100.

Grote glazen balustrade

Heb jij een grote balustrade van 7 meter lang nodig en wil je hiervoor glas als materiaal? De gemiddelde kosten hiervoor liggen rond de € 7.700.

Prijsopbouw balustrade

Kostenoverzicht Balustrade prijzen

Welke keuzes bepalen de prijs van een balustrade?

Wanneer je een balustrade aanschaft, zijn er een aantal factoren van invloed op de totale kosten van je project.

Keuze 1: Materiaal van je balustrade

Balustrades worden in verschillende materialen aangeboden, ieder met eigen voordelen en een eigen uitstraling.

  • Houten balustrade: De houten variant is een populaire keuze in Nederlandse huishoudens. Het hout kan je in alle kleuren schilderen en hiermee bepaal je de uitstraling in een handomdraai. Een houten balustrade kost gemiddeld tussen de € 70 en € 250 per meter.
  • Glazen balustrade: De glazen variant laat je er doorheen kijken, waardoor je de ruimte vergroot. Vaak wordt hierbij een aluminium frame gekozen. Er zijn verschillende soorten glas waar je uit kan kiezen, zoals mat glas, glas in lood en regulier glas. De glazen balustrade prijs ligt tussen de € 60 en € 500 per meter.
  • Aluminium balustrade: De aluminium variant is licht en duurzaam en heeft daarnaast een goede prijs-kwaliteitverhouding. Niet gek dus dat aluminium vaak wordt gekozen als materiaal. Aluminium hekwerken hebben een moderne, strakke uitstraling die goed past in ieder huis. Een balustrade van aluminium kost gemiddeld tussen de € 240 en € 360 per meter.
  • Roestvrijstalen balustrade:Voor de roestvrijstalen variant wordt vaak maatwerk vereist, daardoor heb je veel invloed op het uiterlijk. Zo bepaal je zelf de uitstraling en pas je de balustrade aan aan de rest van je interieur. Dit materiaal gaat lang mee.

Keuze 2: Zelf monteren of laten monteren

Professionals vragen montagekosten voor het plaatsen van je balustrade. De montagekosten verschillen per bedrijf, gemiddeld ligt de prijs tussen de € 20 en € 40 per meter.

Keuze 3: Extra opties

Je kunt kiezen uit onderstaande opties om je balustrade iets extra’s te geven.

Extra optieGemiddelde meerprijs (inclusief montage en btw)
KinderhekjeVanaf € 20
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een nieuwe balustrade?

De kosten van een nieuwe balustrade variëren sterk afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal waarvan de balustrade is gemaakt, de grootte van de balustrade, de complexiteit van het ontwerp en de kosten van de installatie. Over het algemeen liggen de kosten voor een nieuwe balustrade tussen de € 100 en € 300 per meter. Het is dus aan te raden om bij het kiezen van een nieuwe balustrade meerdere hekwerk offertes op te vragen om een nauwkeurige prijs te krijgen die is aangepast aan jouw specifieke situatie en behoeften.

Wat is de minimale hoogte van een balustrade?

De minimale hoogte van een balustrade is afhankelijk van de plaatselijke bouwvoorschriften en regelgeving. In Nederland is de minimale hoogte van een balustrade in de meeste gevallen 100 cm (1 meter) boven het afgewerkte vloerniveau. Voor balkons geldt in Nederland meestal een minimale hoogte van 90 cm. Het is belangrijk om de plaatselijke bouwvoorschriften en regelgeving te raadplegen voordat je een balustrade installeert, om te zorgen dat deze voldoet aan de vereiste hoogte en veiligheidseisen. Een hekwerkspecialist kan je hierbij helpen en ervoor zorgen dat jouw balustrade aan alle eisen voldoet.

Waar moet een balustrade aan voldoen?

Een balustrade moet aan bepaalde veiligheidsnormen voldoen om de veiligheid van personen te waarborgen. Hieronder vind je een aantal belangrijke eisen waar een balustrade aan moet voldoen:
De minimale hoogte van een balustrade moet in de meeste gevallen 100 cm (1 meter) boven het afgewerkte vloerniveau zijn. Verder mag de afstand tussen de spijlen vaak bijvoorbeeld niet groter zijn dan 10 cm. Daarnaast moet het materiaal waarvan de balustrade gemaakt is sterk genoeg zijn, om te voorkomen dat personen erdoorheen kunnen vallen. De balustrade moet stevig bevestigd zijn aan het gebouw of de constructie waarop deze is geplaatst, om te voorkomen dat deze loskomt of instort. Tot slot moet indien de balustrade is voorzien van beglazing, dit veiligheidsbeglazing zijn om te voorkomen dat deze bij breuk letsel kan veroorzaken.

Homedeal bespaartips

Haal de balustrade zelf op

Beschik jij over een busje? Haal dan zelf de balustrade op en bespaar zo op de voorrij- en bezorgkosten. Wil je de balustrade toch wel laten bezorgen, maar wil je minder betalen voor de bezorgkosten? Kies dan voor een lokaal bedrijf, zo hoef je minder hoge voorrijkosten te betalen.

Help mee

Vraag aan de specialist of je kan helpen bij het monteren van de balustrade. De specialist is sneller klaar en als ze anders met ze 2en kwamen, bespaar je op mankracht.

Vraag naar korting bij een groter project

Heb je niet alleen op de eerste verdieping, maar ook op de zolder een balustrade nodig? Laat dit dan in één keer plaatsen en bespaar op de kosten. Wanneer je meer ballustrades afneemt bij een bedrijf, kan je vaak rekenen op een korting.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden