Vergelijk hekwerk offertes
Vind dé hekwerk specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Hekwerken Dubbelstaafmat hekwerken prijzen

Dubbelstaafmat hekwerken prijzen

Minimale kosten
€ 140
Gemiddelde kosten
€ 615
Maximale kosten
€ 1.440
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 505 - € 725

Ga jij je tuin of ander stuk terrein omheinen met dubbelstaafmat hekwerken? Dubbelstaafmat hekwerken zijn erg populair omdat ze heel stevig zijn, maar toch ook elegant. Ben je benieuwd wat de kosten voor jouw hekwerk zullen worden? Homedeal zocht het voor je uit.

Wat kost een dubbelstaafmat hekwerk plaatsen?

Als je je terrein wilt beveiligen met een elegant maar toch stevig hekwerk, dan heb je verschillende keuzes die de prijs van je hekwerk beïnvloeden. In de onderstaande tabel zijn de prijzen weergeven van een dubbelstaafmat hekwerk plaatsen.

ProductPrijs per m2
Enkelstaafmat€ 15 – € 50
Dubbelstaafmat€ 20 – € 80
Poort 200 x 100 cm€ 500 – € 600
Deur € 280 – € 300
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
dubbelstaafmat hekwerk prijzen

Prijsvoorbeelden

Zo goedkoop mogelijk

Je wilt niet al te veel geld uitgeven aan je dubbelstaafmat hekwerk en je wilt alleen een stuk terrein omheinen zonder poort. Het hek hoeft niet uitzonderlijk stevig te zijn, dus enkelstaafmat is voldoende. De kosten voor een enkelstaafmat hekwerk zijn dan € 15 tot € 50 per m². Als je een dubbelstaafmat hekwerk wilt plaatsen van 15 m² ben je tussen de € 225 en € 17 m² kwijt, dit is exclusief poort.

Stevig hek met deur

Als je een steviger hekwerk wilt met alleen een deur dan ben je € 20 tot € 80 kwijt voor het dubbelstaafmat hekwerk plaatsen per m², en daarnaast nog € 280 tot € 300 voor de deur. Voor een hekwerk van 15 m² betaal je tussen de € 300 en € 1200, dit is exclusief poort laten plaatsen.

Stevig hek met poort

Als je een stevig hekwerk wilt met een doorgang die is af te sluiten, dan neem je een dubbelmaatstaf hekwerk met een poort. De kosten hiervoor zijn € 15 tot € 50 per m² voor het dubbelstaafmat hekwerk plaatsen, en € 500 tot € 600 voor de poort. Voor een hekwerk van 15 m² betaal je tussen de € 300 en € 1200, exclusief poort.

Prijsopbouw dubbelstaafmat hekwerk plaatsen

Kostenoverzicht Dubbelstaafmat hekwerken prijzen

Welke keuzes bepalen de prijs van je dubbelstaafmat hekwerk?

Als je een dubbelstaafmat hekwerk gaat laten plaatsen, moet je rekening houden met de volgende keuzes.

1. Soort hekwerk: dubbel- of enkelstaafmat

  • Enkelstaafmat: Enkelstaafmat hekwerk wordt ook wel 3D mathekwerk genoemd. Dit is de goedkoopste variant van staafmat hekwerken. De matten hebben minder horizontale spijlen dan een dubbelstaafmat hekwerk, waardoor de mazen een stuk groter zijn. Mazen zijn de open vakken in het hekwerk. Dit zorgt ervoor dat een enkelstaafmat hekwerk minder stevig is dan een dubbelstaafmat hekwerk. Een enkelstaafmat hekwerk kost per m² tussen de € 15 en € 50.
  • Dubbelstaafmat: De meest populaire variant van een staafmat hekwerk is dubbelstaafmat. Dit hekwerk wordt opgebouwd uit matten met horizontale en verticale spijlen. Het is een populair hekwerk omdat het zowel stevig als elegant is. De kosten van een dubbelstaafmat hekwerk plaatsen variëren van € 20 tot € 80 per m².
dubbelstaafmat prijzen hekwerk

2. Coaten en verzinken

  • Verzinken: Een staafmat hekwerk wordt altijd verzinkt. Dit wordt gedaan om roestvorming tegen te gaan. Roest vermindert de kwaliteit van het hekwerk aanzienlijk en daarom is het erg belangrijk om je hekwerk te laten verzinken. De meeste aanbieders bieden de hekwerken al verzinkt aan maar soms moet je het voor een meerprijs van 10% nog laten doen.
  • Coaten: Na het verzinken wordt een staafmat hekwerk vaak nog gecoat. Coaten houdt in dat er op het metaal verf in poedervorm wordt aangebracht. Daarna wordt dit in een oven gebakken. Een hekwerk dat gecoat is heeft een mooiere uitstraling en een nog langere levensduur dan wanneer een hekwerk alleen verzinkt is. Nadat het hekwerk gecoat is, zit de verf er heel stevig op en is het hek onderhoudsvrij.

3. Laten monteren of niet

Een dubbelstaafmat hekwerk moet je erg precies plaatsen, want je wilt niet dat het hekwerk scheef komt te staan. Daarom laten de meeste mensen hun dubbelstaafmat hekwerk plaatsen door een vakspecialist. De gemiddelde dubbelstaafmat hekwerk prijzen voor montage liggen tussen de €10 en € 25 per meter.

Keuze 4: Extra opties

De onderstaande opties zijn niet noodzakelijk voor je hekwerk, maar kunnen er wel mooie aanvullingen op zijn:

ProductPrijsVoordeel
Rietmatten door hek vlechten€ 20 – € 50 per m2Zorgt voor meer privacy.
Klimop begroeiing€ 20 – € 45 per 150 cmMeer privacy en een mooiere uitstraling.
Prikkeldraad€30 – € 50 per 100 mZorgt voor een betere beveiliging.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een dubbelstaafmat hekwerk?

De kosten van een dubbelstaafmat hekwerk plaatsen kunnen variëren, afhankelijk van de afmetingen van het hekwerk, het type materiaal, de kwaliteit van het materiaal en de installatiekosten.
De kosten liggen gemiddeld tussen de € 40 en € 100 per meter. Het is altijd verstandig om meerdere hekwerk offertes aan te vragen om een idee te krijgen van de totale kosten. Op deze manier kun je de beste deal vinden die past bij jouw budget en behoeften.

Wat kost een hek plaatsen?

Over het algemeen kunnen de kosten van een hekwerk plaatsen variëren van ongeveer € 30 tot € 150 per meter. Voor eenvoudige houten schuttingen of balkonhekken kunnen de kosten bijvoorbeeld aan de lagere kant zijn, terwijl voor complexere hekwerken zoals sierhekwerk of elektrische poorten, de kosten hoger kunnen zijn. Daarnaast kunnen er extra kosten zijn voor zaken als het verwijderen van een bestaand hekwerk, de voorbereiding van het terrein, het aanvragen van vergunningen en het afvoeren van afval.


Hoe moet je een dubbelstaafmat hekwerk plaatsen?

Een dubbelstaafmat hekwerk plaatsen vereist het graven van gaten voor de hoek- en tussenpalen, het plaatsen van de palen met behulp van beton, en het monteren van het hekwerk tussen de palen. Zorg ervoor dat het hekwerk waterpas staat en gebruik schroeven, bouten en moeren om het stevig vast te zetten.

Homedeal bespaartips

Zorg zelf voor transport

Het is verstandig om zelf je nieuwe hekwerk bij de leverancier op te halen in plaats van het te laten bezorgen. Dit bespaart je namelijk veel op de bezorgkosten. Als je het toch liever laat bezorgen, kies dan voor een leverancier uit de regio. Op deze manier zullen de kosten lager blijven dan wanneer iemand van heel ver weg moet komen.

Doe voorbereidend werk

Heb je nog een oud hekwerk staan? Wees slim en verwijder het hekwerk zelf zodat de monteur het niet hoeft te doen. Overleg daarnaast met de monteur of je mee kunt helpen tijdens het plaatsen van het hekwerk. Op deze manier kost het de monteur minder tijd en bespaar jij op de kosten.

Kwantumkorting

Neem samen met je buurman tegelijk hetzelfde hekwerk. Het staat mooi in de straat, maar jullie profiteren ook nog van kwantumkorting! Daarnaast besparen jullie ook op de voorrijkosten die jullie samen delen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden