Vergelijk hekwerk offertes
Vind dé hekwerk specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Hekwerken Houten hekwerk prijzen

Houten hekwerk prijzen

Minimale kosten
€ 700
Gemiddelde kosten
€ 950
Maximale kosten
€ 1.960
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 780 - € 1.120

Wil je een houten hekwerk laten plaatsen en ben je benieuwd naar de prijzen daarvan? Geef je tuin een mooie uitstraling met een houten hekwerk. Op Homedeal vind je uitgebreide informatie over de kosten van een houten hekwerk.

Wat kost houten hekwerk?

Ga jij je tuin verrijken met een houten hekwerk? Er zijn verschillende keuzes die de prijs van het hekwerk bepalen. Het grootste prijsverschil komt door de houtsoort.

ProductGemiddelde prijs
Geïmpregneerd hout per m2€ 70 – € 140
Hardhout per m2€ 140 – € 250
Tuindeur 100 x 180 cm€ 70 – € 350
Looppoort 100 x 60 cm€ 200 – € 300
Draaipoort 300 x 100 cm€ 300 – € 3.500
Schuifpoort 300 x 100 cm€ 2.000 – € 5.000
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
houten hekwerk prijzen

Prijsvoorbeelden

Goedkoopste keus

Wil je een hekwerk dat niet al te veel geld kost met een redelijk goede levensduur? Dan kies je voor een simpel hekwerk van geïmpregneerd hout met een tuindeur. Voor het hekwerk ben je dan tussen de € 70 en € 140 per m² kwijt en voor een tuindeur tussen de € 70 en € 350.

Betere kwaliteit

Als je toch liever een hekwerk van sterker hout hebt, dan ga je voor een hardhouten hekwerk met een draaipoort. De kosten voor het hardhouten hekwerk liggen tussen de € 140 en € 250 per m², een draaipoort kost gemiddeld € 300 tot € 3.500.

Meest luxe variant

Wil je echt investeren in je hekwerk omdat je er zo lang mogelijk gebruik van wilt maken, dan ga je voor een hardhouten hekwerk met een schuifpoort. De kosten voor het hardhouten hekwerk liggen tussen de € 140 en € 250 per m² en de schuifpoort kost tussen de € 2.000 en € 5.000.

Prijsopbouw houten hekwerk

Kostenoverzicht Houten hekwerk prijzen

Welke factoren bepalen de prijs van je houten hekwerk?

Wanneer je een houten hekwerk gaat plaatsen dien je rekening te houden met de volgende keuzes:

1. Houtsoort

  • Geïmpregneerd hout: Hout dat geïmpregneerd is, is zachthout, meestal grenen of vurenhout, dat door een impregneermiddel beschermd is tegen schimmel en insecten. Geïmpregneerd hout is een prima keuze voor een hekwerk en gaat ongeveer 15 tot 25 jaar mee. Een houten hekwerk van geïmpregneerd hout kost tussen de € 70 en € 140 per m².
  • Hardhout: Hardhout is het sterkste soort hout en heeft daarom de beste kwaliteit. Hardhout hoeft niet behandeld te worden en gaat langer dan 25 jaar mee. Dit betekent dat hardhout wel een stuk duurder is dan geïmpregneerd hout. De kosten van een hardhouten hekwerk liggen tussen de € 140 en € 250 per m².
prijzen hekwerk van hout

2. Kleur

  • Beitsen: Vaak kiezen mensen ervoor hun houten hekwerk niet te verven, omdat de kleur van het hout van zichzelf al mooi is. De meeste houten hekwerken hebben een roodbruine kleur als ze net geplaatst zijn, maar in de loop der jaren vergrijst het hout. Om het vergrijzen tegen te gaan, kun je het hout beitsen met een transparante beits.
  • Verven: Als je je hekwerk wilt verven in een mooie kleur, dien je er rekening mee te houden dat het hekwerk wel wat onderhoud nodig heeft. Een geverfd hekwerk moet regelmatig worden bijgewerkt.

3. Poorten

  • Tuindeur: Een tuindeur is geschikt voor hekwerken met een hoogte vanaf 180 cm, en zorgt voor veel privacy, omdat mensen niet de mogelijkheid hebben om er door- of overheen te kijken. De prijs van een tuindeur ligt tussen de € 70 en € 350.
  • Looppoort: Een looppoort is een kleine poort die alleen geschikt is voor voetgangers, auto’s kunnen er niet doorheen. Een looppoort kost tussen de € 200 en € 300.
  • Draaipoort: Een draaipoort is een brede poort met 1 of 2 deuren die naar binnen of buiten openslaan. De poort heeft daardoor extra ruimte aan de voor- of achterkant nodig. De kosten van een draaipoort zijn gemiddeld € 800.
  • Schuifpoort: Een schuifpoort is ook een brede poort en heeft extra ruimte aan de zijkanten nodig omdat hij open schuift naar de zijkant. De kosten voor een schuifpoort zijn gemiddeld € 1.800.
  • Elektrische draaipoort: Een draaipoort wordt vaak elektrisch gemaakt omdat de poorten zwaar zijn om open te doen, vooral bij een houten poort. Ook is het makkelijk als je er met je auto doorheen wilt, omdat je je auto niet uit hoeft om de poort te openen. De kosten voor een elektrische draaipoort zijn gemiddeld € 3.000.
  • Elektrische schuifpoort: Een elektrische schuifpoort wordt om dezelfde redenen als een draaipoort elektrisch gemaakt. Voor een elektrische poort is er maar 1 soort motor beschikbaar. De kosten voor een elektrisch schuifpoort zijn gemiddeld € 5.000. Voor meer informatie over poorten ga je naar de pagina over poorten.

4. Hekwerk laten monteren

Als je een hekwerk laat plaatsen wil je graag dat het gelijk goed gebeurt, zodat je er lang plezier van hebt. Laat daarom je hekwerk door een specialist doen. De montagekosten verschillen, afhankelijk van wat je laat plaatsen. Zo is de montage van een schuifpoort duurder dan de montage van een looppoort. In de onderstaande tabel zijn de montagekosten weergeven.

ProductGemiddelde montagekosten
Hekwerk per 10 m€ 15 – € 20
Deur€ 65 – € 130
Looppoort€ 65 – € 130
Draaipoort€ 90 – € 130
Schuifpoort€ 850 – € 1.200
Elektrische draaipoort€ 400 – € 650
Elektrische schuifpoort€ 1.200 – € 1.750
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een houten hek?

De kosten van een houten hekwerk variëren afhankelijk van het type hout dat wordt gebruikt, de afmetingen van het hek en de complexiteit van het ontwerp. Over het algemeen liggen de kosten voor een houten hek tussen de € 30 en € 60 per meter, exclusief de installatiekosten. Een luxere variant kan duurder zijn. Het is dus verstandig om bij het kiezen van een houten hek meerdere hekwerk offertes op te vragen om een nauwkeurige prijs te krijgen.

Wat kost een gaashekwerk per meter?

De kosten van een gaashekwerk plaatsen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de hoogte van het hekwerk, het type gaas dat wordt gebruikt, de afmetingen van het hekwerk, en de kosten van de installatie. Over het algemeen liggen de kosten voor een gaashekwerk tussen de € 10 en € 20 per meter. Dit is echter exclusief de kosten voor de installatie en eventuele extra materialen zoals palen, poorten of bevestigingsmateriaal. Een grotere hoogte of complexere installatie kan ook resulteren in hogere kosten.

Hoeveel kost een nieuw hekwerk?

De kosten van een nieuw hekwerk variëren sterk afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal waarvan het hekwerk is gemaakt, de afmetingen van het hekwerk, de complexiteit van het ontwerp, de arbeidskosten en eventuele extra’s zoals poorten of beveiligingssystemen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor ijzeren hekwerk, aluminium hekwerk of beton hekwerk. Over het algemeen liggen de kosten van een nieuw hekwerk tussen de € 30 en € 200 per strekkende meter. Een eenvoudig gaashekwerk kan bijvoorbeeld rond de € 10 tot € 20 per meter kosten, terwijl een sierhekwerk van smeedijzer meer dan € 200 per meter kan kosten.

Homedeal bespaartips

Help mee met de montage

Heb je een monteur ingehuurd omdat je het niet aandurft om het hekwerk helemaal alleen te monteren, maar ben je wel goed met je handen? Help dan mee met de montage. Zo kost het de monteur minder tijd om het hekwerk te plaatsen, wat kosten bespaart.

Kwantumkorting

Schaf met je buren hetzelfde hekwerk aan en laat dit door hetzelfde bedrijf installeren. Zo profiteer je allebei van kwantumkorting. Daarnaast bespaar je ook kosten doordat je de voorrijkosten samen deelt.

Haal zelf het materiaal op bij de leverancier

Bespaar op kosten door zelf het materiaal op te halen bij de leverancier. Je bespaart dan op kosten doordat de leverancier niet het materiaal hoeft te bezorgen. Als je het wel wilt laten bezorgen, kies dan voor een leverancier uit de regio

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden