Vergelijk hekwerk offertes
Vind dé hekwerk specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Hekwerken Spijlenhekwerk prijzen

Spijlenhekwerk prijzen

Minimale kosten
€ 300
Gemiddelde kosten
€ 1.800
Maximale kosten
€ 3.300
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.475 - € 2.125

Heb je besloten een spijlenhekwerk voor je terrein aan te schaffen? Een spijlenhekwerk is erg stevig en daarom is het een goede beveiliging voor je tuin of bedrijventerrein. Ben je benieuwd naar de prijzen van je nieuwe spijlenhek? Op Homedeal zoek je makkelijk uit wat een spijlenhekwerk voor jou gaat kosten.

Wat zijn de spijlenhekwerk prijzen?

De kosten voor een nieuw spijlenhekwerk zijn erg verschillend. Dit komt omdat er verschillende opties zijn waar je bij de aanschaf van een hekwerk rekening mee moet houden. Ook moet je bepalen wat voor soort poort je wilt. In de onderstaande tabel is een duidelijk overzicht gegeven van de spijlenhekwerk prijzen en de poort die je daarbij aanschaft.

ProductPrijs verzinktPrijs gecoat
Spijlenhekwerk 1m€ 30 – € 70€ 50 – € 90
Looppoort 1m€ 240 – € 300€ 270 – € 300
Draaipoort 3m€ 450 – € 860€ 510 – € 900
Schuifpoort 3m€ 960 – € 1.800€ 1.450 – € 2.000
Elektrische draaipoort 3m€ 625 – € 3.000
Elektrische schuifpoort 3m€ 4.000 – € 5.500
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Spijlenhekwerk prijzen

Prijsvoorbeelden

De goedkoopste optie

Wil je niet al te veel geld uitgeven aan je nieuwe spijlenhek? En is beveiliging de belangrijkste reden voor de aanschaf van een nieuw hekwerk? Dan is een verzinkt spijlenhekwerk met looppoort een goede optie. Een verzinkt spijlenhekwerk kost per meter tussen de € 30 en € 70. Een verzinkte looppoort van een 1 meter kost tussen de € 240 en € 300.

Goede kwaliteit

Als je een sterk hekwerk wilt dat ook nog elegant is, zodat hij een mooie uitstraling aan je tuin geeft, neem je een gecoat spijlenhekwerk met een draaipoort. Per meter kost een gecoat spijlenhekwerk tussen de € 50 en 90. Een gecoate draaipoort kost tussen de € 510 en € 900.

Kwaliteit en luxe

Wil je een mooi groots en luxe spijlenhekwerk voor je terrein? Dan ga je voor een gecoat spijlenhekwerk met een geautomatiseerde schuifpoort. De prijs voor een gecoat hekwerk varieert van € 50 tot € 90. Een elektrische schuifpoort kost gemiddeld € 4.000 tot € 5.500.

Prijsopbouw spijlenhekwerk

Kostenoverzicht Spijlenhekwerk prijzen

Welke keuzes bepalen de spijlenhekwerk prijzen?

De kosten van spijlenhekwerk zijn afhankelijk van verschillende keuzes. Bekijk hieronder welke keuzes van invloed zijn op de prijs.

Keuze 1: Verzinkt en Gecoat

  • Verzinkt: Een spijlenhekwerk is van metaal gemaakt. Als metaal in aanraking komt met water ontstaat er roest. Roest zorgt ervoor dat de kwaliteit van het metaal achteruit gaat. Daarnaast doet het ook niet veel goeds voor het uiterlijk van het hekwerk. Een verzinkt hekwerk roest niet, daarom is het noodzakelijk om je hek te laten verzinken. Een verzinkt spijlenhekwerk kost tussen de € 30 en € 70 per meter.
  • Gecoat: Nadat een hekwerk verzinkt is, heeft het een zilvergrijze kleur. Om het hekwerk een levendigere uitstraling te geven, laat je het hekwerk coaten. Hierbij wordt er poederverf opgespoten en daarna wordt je hekwerk gebakken in een oven. De verf zit er nu heel stevig op en het hek is onderhoudsvrij. De prijs van een gecoat hekwerk zit tussen de € 50 en € 90 per meter. De kleur van een gecoat hekwerk is standaard groen of zwart, maar als je een andere kleur wilt, dan kan dat ook. Hiervoor betaal je een meerprijs van gemiddeld 10%, omdat deze kleuren vaak apart besteld moeten worden.
De prijs van een spijlenhekwerk

Keuze 2: Wat voor poort?

  • Looppoort: Een looppoort is de goedkoopste poort. Een looppoort is klein en alleen geschikt voor voetgangers. De prijs van een looppoort ligt tussen de € 240 en € 300 per meter.
  • Draaipoort: Een draaipoort is een poort met 1 of 2 openslaande deuren. Doordat de deuren openslaan heeft deze poort aan de binnen- of buitenkant extra ruimte nodig. De kosten van een draaipoort liggen tussen de € 450 en € 900.
  • Schuifpoort: Als je aan de binnen- of buitenkant geen ruimte voor de poort wilt inleveren, is een schuifpoort een betere keus. Een schuifpoort schuift naar de zijkant open en heeft daar dus meer ruimte nodig. Een schuifpoort is minstens 3 meter breed en kost tussen de € 960 en € 2.000.
  • Elektrische draaipoort: Grote poorten zoals een draaipoort en een schuifpoort worden vaak geautomatiseerd. Dit wordt gedaan omdat het vaak zwaar is om ze handmatig te openen. Bovendien hoef je dan niet de auto uit om de poort open te doen. De prijzen van een geautomatiseerde draaipoort liggen tussen de € 625 en € 3.000. De prijsverschillen zijn zo groot omdat er verschillende motors zijn om uit te kiezen.
  • Elektrische schuifpoort: Een andere poort die vaak geautomatiseerd wordt, is de schuifpoort. De schuifpoort heeft maar 1 soort motor en de prijzen liggen daarom wat dichter bij elkaar dan bij een draaipoort. De kosten van een elektrische schuifpoort liggen tussen de € 4.000 en € 5.500.

Meer informatie over de verschillende poorten en spijlenhekwerk prijzen vind je op de pagina over poorten.

Keuze 3: Laten monteren door een vakspecialist?

Het monteren van een hekwerk is een precies project. Je wilt namelijk niet dat je hekwerk scheef komt te staan. Daarom laten de meeste mensen het door een vakspecialist monteren. Er zijn veel verschillende aanbieders van spijlenhekwerken en elke monteur hanteert andere prijzen en andere manieren om de prijzen te berekenen. Je moet rekenen op montagekosten van € 10 tot € 20 per meter of € 175 per 2 uur. De montagekosten verschillen per aanbieder en ook per soort hekwerk. Daarnaast zijn de kosten voor het plaatsen van een poort een stuk hoger en ook dit verschilt per poort. Meer informatie over de montagekosten van poorten voor je hekwerk vind je op de pagina over poorten.

Keuze 4: Extra opties

Voor je spijlenhekwerk zijn de volgende extra opties beschikbaar. Ze zijn niet noodzakelijk maar zorgen wel voor een betere beveiliging van je hekwerk.

ProductGemiddelde prijs
Stekels€ 8 – € 20 per meter
Prikkeldraad€ 55 per rol van 250 meter
Roterende puntenkam€ 2 – € 5 per stuk
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een spijlenhekwerk?

Als je kiest voor een eenvoudig spijlenhekwerk van gemiddelde grootte en hoogte, dan kun je rekenen op een prijs tussen de € 70 en € 120 per meter. Als je echter kiest voor een hekwerk met meer decoratieve elementen of speciale afwerking, dan kunnen de kosten hoger zijn.
Vraag meerdere hekwerk offertes aan om de beste prijs te vinden die past bij jouw behoeften en budget.

Wat kost een dubbelstaafmat hekwerk?

Een dubbelstaafmat hekwerk is een stevig en duurzaam hekwerk dat vaak wordt gebruikt voor commerciële en residentiële doeleinden. De kosten van een dubbelstaafmat hekwerk variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte, hoogte, ontwerp en materiaal.
Als je kiest voor een basis dubbelstaafmat hekwerk van gemiddelde grootte en hoogte, dan kun je rekenen op een prijs tussen de € 40 en € 80 per meter.

Wat kost het om een hek te plaatsen?

De kosten van het plaatsen van een hekwerk variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type hekwerk, bijvoorbeeld een hek voor een tuin of balkon of sierhekwerk, de grootte, hoogte, ondergrond en eventuele extra opties zoals poorten en accessoires. Als je kiest voor een professionele installatie van een basis hekwerk, dan kun je rekenen op een prijs tussen de € 20 en € 50 per meter.

Homedeal bespaartips

Haal zelf je oude hekwerk weg

Heb je nog een oud hekwerk staan? Laat dit dan niet door de monteur verwijderen, maar verwijder het zelf en voer het oude hekwerk ook zelf af. Op deze manier bespaart de monteur tijd en jij dus op kosten.

Laat het hekwerk niet bezorgen

Als je een nieuw hekwerk aanschaft, kun je kosten besparen door het zelf op te halen bij een leverancier. Zo bespaar je op kosten van de bezorging. Heb je geen vervoer of tijd om het hekwerk zelf op te halen en wil je het daarom toch laten bezorgen? Kies dan voor een specialist uit de regio. Dit is goedkoper dan wanneer iemand van ver weg moet komen.

Kwantumkorting

Neem samen met je buurman hetzelfde nieuwe hekwerk. Als je samen hetzelfde hekwerk neemt staat het extra mooi in de straat en jullie profiteren ook nog eens allebei van kwantumkorting. Daarnaast bespaar je op voorrijkosten, omdat je deze kosten deelt.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden