Vergelijk schilder offertes
Vind dé schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk Goedkope schilder

Goedkope schilder


Er bestaan meer dan 10.000 schilderbedrijven in Nederland. Hoe vind je die goedkope maar goede schilder? De hoofdprijs betalen voor je schilderwerk is helemaal niet nodig. Er zijn genoeg manieren om eenvoudig een goedkope schilder te vinden zonder te moeten inleveren op kwaliteit. Bekijk hier de gemiddelde kosten en slimme (bespaar)tips.

Inhoudsopgave

Wat kost een goedkope schilder?

Voordat je een schilder inschakelt voor je project, is het handig een duidelijk beeld te hebben van de kosten. Wat kost een schilder gemiddeld? Je uiteindelijke totale schilderwerk kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. De arbeidskosten van de schilder, de grootte van het oppervlak en de moeilijkheid van het project beïnvloeden de totale prijs.

ProjectBuitenschilderBinnenschilder
Schilderwerk – per m2€ 35 – € 40€ 30 – € 35
Schilderwerk – uurtarief€ 35 – € 40€ 40 – € 50
Sauswerk – per m2€ 10 – € 15
Spuitwerk – per m2€ 6 – € 10
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Soorten schilders

Er zijn verschillende soorten schilders die jouw project voor je willen uitvoeren, waarbij de één uiteraard goedkoper is dan de ander. Lees hieronder de opties bij het kiezen van een schilder voor jouw project.

Soort SchilderVoordelenNadelen
SchildersbedrijfFlexibel, grotere capaciteitHogere tarieven vanwege vaste lasten
Zzp-schilderLagere tarieven, persoonlijk contactMinder flexibel door beperkt schema
Zwart betaalde schilderLagere tarievenGeen garantie, illegaal, geen bescherming

Schildersbedrijf

Schildersbedrijven hebben vaak meerdere schilders in dienst en hebben daardoor dus een grotere capaciteit dan eenmanszaken. Hierdoor zijn ze flexibel als het aankomt op spoedklussen en is het vaker mogelijk deals te sluiten voor grotere projecten.

Doordat een schildersbedrijf echter hogere vaste lasten heeft, kan het zo zijn dat ze hogere tarieven hanteren.

Zzp-schilder

Er wordt veel naar zzp-schilders gezocht, omdat de tarieven van een zzp’er over het algemeen lager liggen dan die van een schildersbedrijf. Een zzp’er is echter wel minder flexibel, omdat hij of zij alleen werkt en dus gebonden is aan de projecten die op de planning staan.

Zwart betaalde schilder

Waar je voor een erkende schilder tussen de € 35 en € 50 per uur betaalt, vraagt een zwart betaalde schilder ongetwijfeld een lager tarief. Natuurlijk klinkt dit heel aantrekkelijk, maar bedenk wel dat goedkoop vaak duurkoop is en een zwart betaalde schilder bovendien niet legaal is. Je hebt geen garantie op het schilderwerk, noch bescherming, mocht de schilder per ongeluk vlekken maken op de vloer of op een meubelstuk.

Bij Homedeal werken we alleen met betrouwbare schilders die geregistreerd zijn. Zo weet je zeker dat je schilderwerk er goed uitziet, je garantie hebt en geen onnodig risico loopt.

Goedkope schilder

Waar vind je een goedkope, maar goede schilder?

Er wordt door veel mensen naar een goedkope en goede schilder gezocht. In plaats van het inhuren van een zwart betaalde schilder, zijn er andere manieren om de kosten van een goede schilder zo betaalbaar mogelijk te houden. Ben je benieuwd welke manieren dit zijn?

Door offertes aan te vragen bij verschillende schilders, krijg je een goed beeld van de prijzen en kun je direct zien welke werkzaamheden bij welke schilder zijn inbegrepen.. Hierdoor ontdek je gemakkelijk welke schilder echt de goedkoopste schilder is.

Lees reviews

Een goede manier om erachter te komen of je te maken hebt met een goede en goedkope schilder, is door het lezen van reviews. Heb je een schilder gevonden, ga dan op zoek naar online reviews. Zo krijg je een idee van de meningen van eerdere klanten over de schilder en waar de schilder in gespecialiseerd is.

Let op keurmerken

Kijk of je schilder in het bezit is van keurmerken. Schildersbedrijven die aangesloten zijn bij een keurmerk moeten immers voldoen aan een bepaalde mate van expertise en kwaliteit. Bekend keurmerken in de schildersbranche zijn het Keurmerk Kwaliteitsvakman, de OnderhoudNL garantie en De Betere Schilder.

Deze keurmerk garanderen je onder andere garanties op je schilderwerk en servicegerichte kwaliteitsschilders.

schilder goedkoop

Winterschilder

Een andere manier om een voordelige schilder te vinden, is het inhuren van een winterschilder. De winterschilder is niets anders dan een normale huisschilder die je inhuurt tijdens de wintermaanden. In de wintermaanden is er door de lage temperatuur en de gure weersomstandigheden minder werk voor schilders.

]Hierdoor verlagen ze vaak hun tarieven, waardoor jij direct een goedkopere schilder hebt gevonden. Tussen november en maart bespaar je zo 10 tot 20% op de kosten van je schilderwerk, afhankelijk van het schildersbedrijf. Een goede manier om een betrouwbare en goedkope schilder in te huren.

Verlaagd btw-tarief

Wist je dat er een verlaagd btw-tarief geldt voor schilderwerk? De btw op schilderwerk is 9%. Dat is aanzienlijk lager dan het normale btw-tarief van 21%, waardoor je flink op je schilderproject bespaart.

Het verlaagde btw-tarief op schilderwerk is ingezet om de bouwsector te ondersteunen en is met name gericht op renovatiewerkzaamheden. Een voorwaarde van het 9%-tarief is dat je woning ouder dan 2 jaar is en dat de werkzaamheden te maken hebben met schilderen. De website van de Belastingdienst vertelt je meer over de voorwaarden en vereisten.

Bespaartips voor het inhuren van een schilder

Er zijn een aantal dingen die je kan doen om te besparen op je schilderkosten. Lees hieronder een tweetal slimme bespaartips.

TipBeschrijvingVoordeel
Vergelijk schildersVraag offertes aan bij meerdere schilders om prijzen en inbegrepen werkzaamheden te vergelijkenVind de beste prijs-kwaliteit
Sluit een onderhoudscontract afPeriodiek onderhoud door een schilder voor een vast maandelijks bedragLangdurig onderhoud, goedkoper
Inhuren van een winterschilderSchilder inhuren in de wintermaanden november tot maart10-20% kostenbesparing
Verlaagd btw-tariefMaak gebruik van het 9% btw-tarief voor schilderwerk aan woningen ouder dan 2 jaarFlinke besparing op totale kosten

Vergelijk schilders

Zoals je in dit artikel hebt gelezen, loont het om schilders te vergelijken. Met een goed prijsoverzicht van verschillende schilders, kom je er misschien achter dat de goedkoopste schilder helemaal niet de goedkoopste blijkt te zijn. Dit komt omdat je op een offerte precies ziet welke werkzaamheden er wel en niet inbegrepen zijn in de totaalprijs.

Sluit een onderhoudscontract af

Veel schilders bieden een schilderwerk onderhoudscontract aan. Met dit onderhoudscontract spreek je af dat je schilder periodiek je schilderwerk komt onderhouden. Vaak is de looptijd van een onderhoudscontract 10 jaar en je betaalt hier een maandelijks bedrag voor.

In één keer via een dergelijk contract al je schilderwerk afnemen is goedkoper dan elke keer los een schilder in te huren zodra het slecht gesteld is met de conditie van je schilderwerk. Daarnaast zorg je er met een onderhoudscontract voor dat je schilderwerk goed onderhouden blijft, waardoor je schilderwerk langer meegaat.

Vind de beste schilder voor Jouw Project

Met alle informatie in handen kun je nu vol vertrouwen op zoek naar de beste en meest betaalbare schilder voor jouw klus. Het vinden van een schilder die zowel kwaliteit levert als budgetvriendelijk is, hoeft geen uitdaging te zijn.

Via Homedeal vraag je gratis en vrijblijvend offertes op bij ervaren vakspecialisten. Zo krijg je een helder beeld van prijzen en mogelijkheden, en kun je de perfecte keuze maken voor jouw project.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een schilder per uur?

De gemiddelde kosten van een schilder variëren van € 35 tot € 50 per uur, afhankelijk van de ervaring van de schilder, maar ook de omvang van het project en gebruikte materialen. Vraag voor een indicatie van jouw project gratis en vrijblijvend een offerte op.

Hoe weet je of een schilder goed is?

Er zijn verschillende manieren waarop je een schilder kunt controleren op kwaliteit. Bekijk bijvoorbeeld online wat eerdere klanten gezegd hebben, let op eventuele keurmerken die duiden op kwaliteit en vakmanschap en vergelijk offertes van diverse schilder. Zo lopen je schilder kosten nooit te hoog op.