Vergelijk schilder offertes
Vind dé schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk Aluminium Kozijnen: Verven Tips & Wat het Kost het in 2023?

Aluminium Kozijnen: Verven Tips & Wat het Kost het in 2023?

Heeft jouw huis kozijnen van aluminium en wil je deze een ander kleurtje geven? Grijs of zwart bijvoorbeeld omdat je graag een industriële uitstraling wilt. Of misschien wil je ze wel groen maken omdat dit veel beter past bij de kleur van de muren.

Aluminium kozijnen verven behoort zeker tot de mogelijkheden, maar het ligt wel iets gecompliceerder dan het verven van houten kozijnen. Aluminium kozijnen verven is dan ook typisch een karwei dat je het beste kunt overlaten aan een professionele schilder. Verderop in dit artikel lees je meer over de werkzaamheden, de prijzen en de mogelijkheden.

Waarom zou je aluminium kozijnen schilderen?

Aluminium kozijnen hebben diverse positieve eigenschappen:

  • Ze zijn licht in gewicht en toch stevig
  • Aluminium kozijnen zijn bijzonder duurzaam
  • Ze zijn inbraakwerend
  • Kozijnen van aluminium zijn nagenoeg onderhoudsvrij

Heb je een pand gekocht met aluminium kozijnen maar ben je niet gecharmeerd van de metalen uitstraling, dan is het vaak zonde van je geld om ze direct te vervangen voor kunststof of houten kozijnen. Een betere en voordeliger oplossing is om de aluminium kozijnen te verven in een mooie kleur.

Dit is ook het geval als bijvoorbeeld de beschermlaag van de aluminium kozijnen ernstig beschadigd is, of als je gewoon de bestaande kleur van de kozijnen niet mooi vindt. Het is dus niet noodzakelijk, maar wel mogelijk om aluminium kozijnen te schilderen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Aluminium kozijnen verven is een tijdrovende klus

Bij aluminium kozijnen verven komt het aan op de juiste voorbereidingen. Als je zomaar verf op aluminium kozijnen aanbrengt, heb je een hele grote kans dat de verf al heel snel gaat bladderen. Dit komt door de beschermlaag die op aluminium is aangebracht om eventuele roestvorming tegen te gaan. Voordat je een aluminium kozijn kunt verven, moet deze beschermlaag er eerst zorgvuldig afgeschuurd worden. Daarbij komen nog werkzaamheden als het ontvetten en het afplakken van de ramen. Vervolgens moet de juiste soort primer aangebracht worden om een goede hechting van de verf te garanderen. Een ervaren schilder zorgt in een mum van tijd voor een strak resultaat, waar je vele jaren zorgeloos van kunt genieten.

Wat kost het om metalen kozijnen te laten verven?

Hoe duur het schilderproject uiteindelijk wordt, hangt af van verschillende factoren. Uiteraard is de kostprijs van het verven afhankelijk van het aantal aluminium kozijnen dat geschilderd moet worden. Daarbij komen nog de kosten van de materialen en uiteraard het uurtarief van de schilder. Gaat het om de binnen- of de buitenkant van de kozijnen, of wil je misschien wel beide zijden van de kozijnen laten schilderen? Het uurtarief van een binnenschilder ligt rond de € 35 – € 40 en voor een project buiten moet je rekenen op € 40 – € 50 per uur.

metalen kozijnen verven

Aluminium kozijnen verven aan de buitenkant

Door de kleur van de kozijnen aan te passen, heb je de mogelijkheid om de uitstraling van jouw woning aanzienlijk te wijzigen. Aluminium kozijnen verven kan in iedere gewenste kleur, dus je hebt vele mogelijkheden om er iets heel moois van te maken. Laat je jouw aluminium kozijnen schilderen, vergeet dan niet om ook de buitendeuren, garagedeur en eventuele luiken van een bijpassend kleurtje te laten voorzien. Zo kun je een aantal verschillende schilderklussen mooi combineren en een extra gunstige prijs overeenkomen met het schildersbedrijf.

Tip: Heeft het geen haast? Laat je aluminium kozijnen dan verven in de winter door een winterschilder. Hierdoor kan je tot wel 30% besparen.

Onderhoud van geschilderde aluminium kozijnen

Voor zowel geverfde als ongeverfde aluminium kozijnen is het onderhoud heel eenvoudig. Regelmatig even reinigen met water en een zachte spons zorgt voor het behoud van de verf- of beschermlaag van de aluminium kozijnen. Maak aluminium kozijnen nooit schoon met agressieve reinigingsmiddelen of schurende borstels. Een dergelijke manier van reinigen zal het oppervlak aantasten. Is de laklaag beschadigd geraakt door dagelijks gebruik, laat dan de beschadigingen bijwerken.

Stalen kozijnen schilderen

Wil je stalen kozijnen in een andere kleur laten schilderen? Dan is dat is geen enkel probleem. Voor alle metalen kozijnen geldt eigenlijk dat ze grondig geschuurd en gereinigd moeten worden voordat ze in de primer en de lak gezet kunnen worden. Bij stalen kozijnen kan er sprake zijn van corrosie. Deze roestplekken moeten behandeld en eventueel opgevuld worden voordat de kozijnen geschilderd kunnen worden.

stalen kozijnen verven

Hoe vind je het beste bedrijf om jouw metalen kozijnen te schilderen?

De schildersbranche werkt met een aantal keurmerken die bepaalde kwaliteitseisen garanderen op het gebied van schilderwerk en service. Zo is er bijvoorbeeld het keurmerk Betere Schilder, een organisatie die erkende huisschilders aan intensieve kwaliteitscontroles onderwerpt. Schildersbedrijven in Nederland moeten hun keurmerken echt verdienen. Door een schildersbedrijf in te huren met een keurmerk, ben je altijd verzekerd van een uitstekende service een optimaal resultaat.

Metalen kozijnen verven, de Belastingdienst helpt een handje mee

Als je een woning bezit die ouder is dan 2 jaar en je laat het schilderwerk uitvoeren door een schildersbedrijf, dan betaal je hierover slechts 9% btw in plaats van 21%. Dit voordelige btw-tarief geldt tevens voor de gebruikte materialen en de voorbereidende werkzaamheden. Bovendien zijn de kosten voor zowel binnenschilder als buitenschilderwerk aftrekbaar van de belasting. Je profiteert dus ook van deze gunstige regeling als je jouw aluminium of metalen kozijnen laat schilderen door een professioneel schildersbedrijf.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Kan je aluminium kozijnen verven?

Ja, je kunt aluminium kozijnen verven. Dit is wel iets lastiger dan het verven van bijvoorbeeld houten kozijnen. Daarom kun je dit het beste overlaten aan een professionele schilder. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Hoeveel kost het om aluminium kozijnen te verven?

Voor het verven van aluminium kozijnen binnen ben je tussen de € 35 en € 40 kwijt per uur. Het verven van aluminium kozijnen buiten kost je iets meer kwijt, namelijk € 40 tot € 50 per uur.

Hoe kun je aluminium kozijnen het best onderhouden?

Reinig geverfde aluminium kozijnen regelmatig met water en een zachte spons. Maak ze nooit schoon met schurende borstels of agressieve reinigingsmiddelen, dit kan de beschermlaag aantasten.