Vergelijk schilder offertes
Vind dé schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk Gevel schilderen

Gevel schilderen

Ziet jouw gevel er niet meer zo fris uit? Zonde, want de buitenkant van je woning is je visitekaartje. Gelukkig hebben we genoeg schilders die je gevel snel weer laten stralen. Bekijk hier de gemiddelde prijzen + handige (bespaar)tips voor het vinden van de juiste schilder.

Kosten gevel schilderen>

Ga je je gevel schilderen? Dan ben je natuurlijk benieuwd naar de prijs. De kosten van gevel schilderen zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij onder andere aan de grootte, schilder kosten en of je gevel nog voor en na behandeld moet worden. Hieronder vind je een handig overzicht met de gemiddelde prijs.

Soort huisGemiddelde oppervlakte gevelGemiddelde prijs
(inclusief materiaal, loon en btw)
Vrijstaand150 m2€ 5.300 - € 6.000
2-onder-1 kap100 m2€ 3.500 - € 4.000
Hoekwoning90 m2€ 3.200 - € 3.600
Tussenwoning60 m2€ 2.100 - € 2.400

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

houten gevel schilderen

Soorten gevelverf

Je gevel schilderen is niet zomaar een klus, je wil de goede keuzes maken. Als je je buitenmuur gaat schilderen, welke verf heb je dan nodig? Hieronder zie je een lijst met de verschillende soorten gevelverf.

  • Primer

Als je gevel bestaat uit onbeschilderde bakstenen, dan moet je gevel eerst behandeld worden met een primer. Deze primer zorgt ervoor dat het uiteindelijke schilderwerk goed aan de bakstenen hecht. Heeft je gevel al een verflaag? Dan is een primer in de meeste gevallen niet nodig. Of je gevel een primer nodig heeft is deels van invloed op de schilderwerk kosten.

  • Fixeermiddel

Als de huidige verflaag verpoederd is, dan moet er eerst een fixeermiddel worden aangebracht. Hoe weet je of de verf verpoederd is? Ga met je hand over de gevel en kijk of er poeder op je hand achterblijft. Als er verfpoeder op je hand zit, is de verf verpoederd.

  • Acrylverf

De meest gebruikte verfsoort voor gevels schilderen is acrylverf. Deze verf ademt goed, waardoor vocht goed in en uit de muur kan. Daarnaast gaat het lang mee en vraagt het relatief weinig onderhoud.

Is jouw gevel geschikt om te schilderen?

Eigenlijk zijn alle gevels geschikt om te schilderen. Je kan je bakstenen muur, maar ook een gestucte buitenmuur verven. Soms is er een primer nodig om je gevel te beschermen. Weet je niet zeker of jouw gevel geschikt is om te schilderen? Gevels met een vochtgraad hoger dan 5%, zijn niet geschikt om te verven. Controleer dit dan ook van tevoren met een vochtmeter. Een schilder doet dit ook graag voor je.

Gevel schilderen: Het proces

Als je de knoop hebt doorgehakt en je je gevel gaat laten schilderen, ben je natuurlijk benieuwd naar het verloop van dit proces. Om je een overzicht te geven van de verschillende onderdelen van dit project, vind je hieronder een handig stappenplan.

Stap 1: Gevel reinigen

De voorbereiding van gevel schilderen is bijna net zo belangrijk als het schilderen zelf. Met een goede voorbereiding geniet je langer van het resultaat. Voordat er gestart wordt met verven moet de muur eerst schoongemaakt worden. Het is belangrijk dat de gevel goed schoon is. Vaak is schoonmaken met water en een eenvoudig reinigingsmiddel voldoende. Om ervoor te zorgen dat je je gevel niet onnodig beschadigt, is het verstandig om hiervoor een gevelspecialist in te schakelen.

gevel wit schilderen

Stap 2: Voorbehandelen gevel

Als de gevelreiniging is afgerond, is het mogelijk dat je gevel wordt voorbehandeld. Zoals je eerder hebt gelezen, is het mogelijk dat je gevel eerst behandeld moet worden met een primer of fixeermiddel. Deze middelen zorgen ervoor dat de stenen van je gevel goed beschermd zijn en de uiteindelijke verf goed aanhecht. Zo geniet je zo lang mogelijk van het resultaat.

Stap 3: Gevel schilderen

De laatste stap is natuurlijk het schilderen van de gevel zelf. Nadat alle voorbereidingen zijn getroffen, wordt de gevelverf aangebracht door de schilder. Wat is de werkwijze van gevel schilderen? De schilder gebruikt vaak een roller om de verf laag voor laag aan te brengen op de gevel. Deze roller is speciaal gemaakt om gevels te schilderen, zodat de verf gelijkmatig wordt verdeeld.

Wanneer gevel schilderen

Wanneer schilder je je gevel? Bij het schilderen van de buitenkant van je huis krijgt de schilder te maken met verschillende weersomstandigheden. Het is dus belangrijk om je gevel te laten schilderen op het juiste moment. De beste tijd om dit project uit te voeren is als de buitentemperatuur tussen de 10 en 25 graden Celsius is. Wat betreft seizoenen is de beste tijd tussen de lente en de herfst. Je schilder vertelt je meer over de beste planning voor jouw project.

Vergunning gevel schilderen

Voordat je aan het project begint, is het belangrijk om te weten of je hier een vergunning voor nodig hebt. Controleer dit van tevoren bij je gemeente. In veel gevallen is gevel schilderen vergunningsvrij, maar dit kan verschillen per gemeente. Huur je een schilder in bij jou uit de buurt? Dan vertelt je schilder je er ook graag meer over.

Tips gevel schilderen

Je gevel schilderen is een flink project en daarom wil je dat het goed verloopt. Hoe zorg je ervoor dat het schilderen van je gevel zo goed mogelijk verloopt? Lees hieronder een aantal handige tips.

  • Ga voor een neutrale kleur

Weet je niet in welke kleur je je buitenmuur gaat verven? Hoewel een felle kleur gaaf en uniek is, is er een groter risico dat je uitgekeken raakt op de kleur. Ga in plaats daarvan voor een neutrale kleur als wit of grijs. Wil je toch wat kleur? Kies dan voor bijvoorbeeld lichtblauw. Zo geniet je langer van je nieuwe gevel en maak houd je je huis aantrekkelijk voor eventuele toekomstige kopers.

  • Let op keurmerken

Dit project wil je laten uitvoeren door een betrouwbaar en kundig schildersbedrijf. Maar hoe weet je dat je met een goede schilder te maken hebt? Een manier om hierachter te komen is door te letten op keurmerken. Een keurmerk waar je onder andere op kan letten is De Betere Schilder. Ook De Keurschilder is een bekend keurmerk onder schildersbedrijven. Om bij een keurmerk aangesloten te zijn, moet een schildersbedrijf voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen en expertise.

gevel schilderen

  • Lees reviews

Lees recensies van verschillende schildersbedrijven voordat je er eentje inhuurt. Op het internet zijn veel verschillende reviews te lezen. Let hierbij wel op dat je niet alles moet geloven wat op het internet staat, maar het geeft je een globaal idee.

Bespaartips gevel schilderen

Doordat je gevel uit een flink aantal vierkante meters bestaat, is het schilderen van je gevel een flinke investering. Je wil hier dan ook niet teveel voor betalen. Hoe bespaar je op dit project, maar zorg je wel voor een mooi eindresultaat? Lees hieronder een aantal bespaartips.

  • Vergelijk offertes

Vraag offertes aan bij verschillende schildersbedrijven om een goed beeld te krijgen van de verschillende prijzen. Leg de offertes naast elkaar en start met schilders vergelijken. Kijk wat je voor welke prijs krijgt bij welke schilder. Zo heb je een goed prijsoverzicht voor jouw project en kies je het schildersbedrijf dat het best bij jou past.

  • Let op wat er inbegrepen is

Bij het schilderen van je gevel moet er bijna altijd gebruik gemaakt worden van steigers. Controleer dan ook goed of dit wel of niet inbegrepen is in de prijs die je afspreekt met de schilder. Let daarnaast bijvoorbeeld ook op de btw, verf en voorrijkosten. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan en weet je wat je koopt.

  • Combineer projecten

Hebben je kozijnen eigenlijk ook een lik verf nodig? Door verschillende schilderprojecten te combineren, bespaar je op de totale prijs. Het schildersbedrijf hoeft zo namelijk minder vaak langs te komen en maar 1 offerte te maken. Controleer daarom van tevoren goed wat je mee kan nemen in het schilderen van je gevel.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.