Vergelijk schilder offertes
Vind dé schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk Kozijnen schilderen prijs

Kozijnen schilderen prijs

Minimale kosten
€ 470
Gemiddelde kosten
€ 880
Maximale kosten
€ 1.800
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 720 - € 1.040

Zijn jouw kozijnen toe aan een opknapbeurt en ben je je aan het oriënteren? Of je de kozijnen binnen of buiten nou wilt laten schilderen: dit artikel biedt je een uitgebreid overzicht van alle prijzen en mogelijkheden op het gebied van kozijnen schilderen. Zo weet jij of je straks zelf de handen uit de mouwen steekt, of wat je kunt verwachten als je besluit een schilder in te huren.

Wat kost het laten schilderen van kozijnen?

De kosten kozijnen schilderen zijn gemiddeld tussen de € 35 – 75 (binnen). En voor de kozijnen aan de buitenzijde gemiddeld € 50 – € 100.

Wil je enkel de binnenkant van de kozijnen opnieuw verven of ook de buitenkant, en gaat het om de kozijnen in één kamer of alle kozijnen van je woning? In onderstaand overzicht vind je zowel de schilder kosten per uur als de gemiddelde totale prijzen die schilders rekenen voor kozijnen schilderen.

SoortGemiddelde prijs
Kozijnen binnen€ 35 – 75
Kozijnen buiten€ 50 – € 100
Schilderprijs per uur€ 35 – € 50
Volledig project (van 7m2 tot alle buitenkozijnen van een woning)€ 500 – € 1.800
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Prijsvoorbeelden

De tabel hierboven geeft inzicht in de gemiddelde prijzen voor kozijnen schilderen. Hieronder vind je drie situaties met bijbehorende prijsvoorbeelden, zodat je een beter idee hebt wat voor kosten je kunt verwachten.

Klein schilderwerk

Zijn slechts enkele kozijnen toe aan een nieuwe laag verf? Drie buitenkozijnen schilderen op de begane grond kost gemiddeld € 690 inclusief verf- en materiaalkosten. Wil je weten wat een schilder rekent voor jouw situatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Gemiddeld schilderwerk

Veel mensen combineren meerdere schilderprojecten met elkaar. Dit is efficiënt en scheelt in de totale kosten. Wil je naast vijf raamkozijnen binnen ook twee deuren schilderen met de bijbehorende deurposten? Dan kost dit inclusief verf en materiaal gemiddeld € 1.200.

Groot schilderwerk

Wil je alle kozijnen aan de buitenkant van jouw hoekwoning laten schilderen? Dan zal de schilder offerte inclusief verf en materiaal gemiddeld op € 1.800 uitkomen.

Hoe schilder je kozijnen?

Eens in de zeven jaar is het verstandig om houten kozijnen te voorzien van een nieuwe laag verf. De buitenkozijnen zou je, doordat die veel te verduren krijgen door de weersomstandigheden, zelfs nog iets vaker kunnen schilderen. Hoe werkt het schilderen van kozijnen?

De voorbereiding

Zorg voor je begint met verven voor een goede voorbereiding. Controleer allereerst de huidige staat van de kozijnen. Vind je ergens houtrot? Steek dit dan weg met een beitel tot je weer gezond hout ziet. De gaten vul je op met houtrotvuller. Let erop dat houtrotvuller snel verhard. Werk dus snel, of met telkens kleine beetjes.

Ontvet de kozijnen en spons na met schoon water. Haal losse verfbladders weg met een verfkrabber, schuur oneffenheden op en maak deze glad met plamuur. Schuur de kozijnen weer lichtjes op en maak de kozijnen schoon en stofvrij.

Grondverf

Tijd om de kozijnen te verven. Plak allereerst het glas en omliggende delen goed af. Gebruik allereerst een laag grondverf als de kozijnen nog kaal zijn of op de zojuist gerepareerde plekken om ervoor te zorgen dat de verf straks beter hecht.

Ook als je van een donkere kleur naar een lichte kleur gaat is het verstandig om de kozijnen eerst te voorzien van een laag grondverf. Dit maakt het straks makkelijker om de lichtere verf dekkend te krijgen. Schuur de kozijnen lichtjes op zodra de grondverf droog is.

Kitten en verven

Zorg er wederom voor dat de kozijnen stofvrij zijn en kit dan eventuele naden en kieren. Na het drogen van de kit kun je beginnen met verven. Gebruik een kwast voor de hoekjes en randen en verf in lange stroken. Eindig met een verfroller van boven naar beneden om de verf egaal over de kozijnen uitgespreid te krijgen.

Laat deze laag goed drogen. Schuur de kozijnen daarna weer lichtjes op voordat de tweede laag erop gaat. Verwijder de tape als de verf nog nat is voor het strakste resultaat.

Prijsopbouw van kozijnen schilderen

Kostenoverzicht Kozijnen schilderen

Welke keuzes beïnvloeden de prijs van kozijnen schilderen?

De keuzes die je rondom jouw schilderproject maakt, bepalen de uiteindelijke totale kosten. We hebben een aantal van deze keuzes op een rijtje gezet.

Keuze 1: Schilder

De prijs voor het inhuren van een buiten schilder voor het schilderen van jouw kozijnen ligt gemiddeld tussen € 35 en € 50 per uur. De buitenkant van de kozijnen zullen deels met behulp van een ladder, of, in het geval van kozijnen op hogere verdiepingen, of steiger geschilderd worden. Niet elke schilder neemt de kosten voor het huren van een steiger mee in hun prijzen. Controleer de offerte dus goed en vraag de vakspecialist ernaar om onverwachte kosten te voorkomen.

Keuze 2: Verf

Houten kozijnen hebben goed aangebracht schilderwerk nodig om ze te beschermen tegen vocht en veranderende weersomstandigheden. Geschilderde kozijnen gaan om deze reden langer mee. Bij aluminium en kunststof kozijnen is schilderwerk niet noodzakelijk. Besluit je kozijnen van deze materialen wel te schilderen, gebruik dan altijd eerst grondverf. Dit zorgt ervoor dat de verf zich goed aan het materiaal hecht. Hieronder vind je gangbare prijzen voor verfsoorten die gebruikt kunnen worden bij het schilderen van kozijnen.

VerfsoortPrijs per liter incl. btwAantal m2 per literBijzonderheden
Grondverf / primer / voorstrijk€ 20 – € 708 – 12Onderlaag
Beits en lak€ 25 – € 6010 – 16Beschermingslaag
Dekkende verf€ 30 – € 803 – 16 *Verf voor binnen en buiten

* Het aantal m2 loopt uiteen omdat je met verf voor buiten minder m2 kan schilderen dan met binnenverf.

Keuze 3: Schilderwerk combineren

Veel mensen kiezen ervoor om schilderwerk te combineren, waardoor je soms korting krijgt op de totale kosten omdat je de schilder meer werk op één locatie bezorgd. Ook bespaar je hierop in voorrijkosten omdat de schilder immers al aanwezig is. Hieronder zie je gemiddelde schilder prijzen voor de vier meest geschilderde oppervlakken in en om het huis.

OppervlakGemiddelde kosten incl. btwDetails
Trap schilderen€ 600 – € 8001 trap schuren, schoonmaken en schilderen
Dakkapel schilderen€ 400 – € 1.500Van alleen zijpaneel en zijbalk tot volledige dakkapel
Deuren schilderen€ 300 – € 2.0002 tot 20 deuren incl. deurposten
Plafond schilderen€ 500 – € 1.500Van 30 m2 tot 100 m2

Voor het buitenschilderwerk van een woning rekenen schilders vaak een totaalprijs. De gemiddelde totaalprijzen van diverse woningsoorten staan hieronder weergegeven.

Type woningGemiddelde kosten incl. btw
AppartementVanaf € 1.000
TussenwoningVanaf € 1.500
Hoekhuis of 2-onder-1-kapVanaf € 3.000
Vrijstaand huisVanaf € 6.000

Of je nu kiest om zelf te schilderen of een vakman in te huren, het is een waardevolle investering in je woning. Ben je klaar om de volgende stap te zetten? Bekijk meer prijsvoorbeelden voor buiten schilderwerk of vraag direct een offerte aan:

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen.

Wat kost het schilderen van een kozijn?

De kosten voor het laten schilderen van kozijnen binnen liggen gemiddeld tussen de € 35 – 75. De prijzen voor het laten schilderen van kozijnen buiten liggen gemiddeld tussen de € 50 – 100. Wil je de exacte kosten weten voor jouw situatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Wat kost deur en kozijn schilderen?

Meerdere schilderprojecten combineren scheelt in de totale kosten. Het schilderen van vijf kozijnen en twee deuren kost bijvoorbeeld gemiddeld € 1.200. Deze prijs is inclusief verf en materiaal.

Wat kost buiten schilderwerk?

Voor een buitenschilder betaal je gemiddeld € 35 tot € 40 per m2 of € 40 tot € 50 per uur. De prijs is onder andere afhankelijk van de ondergrond waarop geschilderd gaat worden.

Homedeal bespaartips

Zelf voorbereiden

Zelf van tevoren je kozijnen alvast schuren, schoonmaken, eventuele oneffenheden repareren en de randjes afplakken zorgt ervoor dat de schilder minder uren hoeft te maken. Zo bespaar je makkelijk op de totale kosten.

Winterschilder

Laat je kozijnen in de winter schilderen, want dan geven veel schilders kortingen van 10 tot 20% op hun normale tarieven. Deze korting geldt van november tot en met maart. Hou er wel rekening mee dat er bij extreme weersomstandigheden niet gewerkt kan worden.

Onderhoudsabonnement

Wil je zorgeloos genieten van je huis en niet meer aan het onderhoud van je kozijnen denken? Sluit dan een onderhoudsabonnement af. Zo’n abonnement duurt 5, 10 of 15 jaar en de schilder komt dan jaarlijks jouw schilderwerk controleren en indien nodig bijwerken. Eens in de 5 tot 8 jaar tijd krijgen jouw kozijnen een totale opknapbeurt.