Vergelijk schilder offertes
Vind dé schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk Begin vandaag nog met het verven van je stalen kozijnen.

Begin vandaag nog met het verven van je stalen kozijnen.

Minimale kosten
€ 500
Gemiddelde kosten
€ 1.250
Maximale kosten
€ 2.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 800 - € 1.500

Het verven van stalen kozijnen kan je huis in een handomdraai een nieuwe uitstraling geven. Maar waar moet je beginnen?En welke verf gebruik je om stalen kozijnen te verven? Op deze pagina krijg jij alle antwoorden op jouw vragen.

De kosten van stalen kozijnen verven

Ga je jouw stalen kozijnen verven, dan krijg je te maken met kosten voor schuurpapier, primer, metaallak en kwasten. Laat je jouw stalen kozijnen verven door een schilder, dan moet je ook betalen voor de kosten van zijn arbeid.

In onderstaande tabel zijn de kosten opgenomen om metalen kozijnen te schilderen:

WatPrijs:
Schilderen binnenzijde (per kozijn)€35 – €75
Schilderen buitenzijde (per kozijn)€50 – €90
Metalen kozijnen schilderen (per uur)€40 – €55
 • Schilderen binnenzijde (per kozijn) Gemiddeld tussen € 35 en € 75
 • Schilderen buitenzijde (per kozijn) Gemiddeld tussen € 50 en € 90
 • Metalen kozijnen schilderen (per uur) Tussen de € 40 en € 55
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Een geschikte verfsoort kiezen om stalen kozijnen te verven

Metalen kozijnen kunnen uitstekend geschilderd worden. Hierbij is het van belang dat je de juiste materialen gebruikt. Je hebt in ieder geval een metaallak of metaalverf nodig. Gebruik je een ander soort verf dan zal deze vermoedelijk niet goed hechten aan de ondergrond.

Gevolg hiervan is dat je geen strak eindresultaat krijgt en dat de verf snel gaat afbladderen. Lak speciaal voor metalen kozijnen hecht niet alleen goed maar biedt daarnaast ook bescherming tegen roest.

In de bouwmarkt zijn verschillende soorten metaallak verkrijgbaar. Al deze soorten hebben verschillende voor- en nadelen. Aanbevolen wordt om een metaallak te kiezen die snel droogt, goede bescherming tegen roest biedt, welke geschikt is voor alle soorten metaal en waarvoor geen primer of grondverf nodig is.

De juiste voorbereiding om stalen kozijnen te verven

Ga je met jouw metalen kozijnen aan de slag dan is een goede voorbereiding van essentieel belang. Het is een goed idee om in ieder geval de volgende stappen te zetten voordat je begint met je stalen kozijnen te schilderen:

 • Stap 1. materialen: Schaf kwalitatief goede materialen aan in de bouwmarkt. Met betrekking tot verf en lak geldt al snel goedkoop is duurkoop. Het voordeel van kwalitatief goede materialen is niet alleen dat je de klus makkelijker uitvoert, maar ook dat het eindresultaat mooier is en dat de levensduur van de lak langer is.
 • Stap 2. schuren: Ten behoeve van de hechting van de lak schuur je de metalen kozijnen licht op met schuurpapier dat een fijne korrel heeft.
 • Stap 3. primer aanbrengen: Afhankelijk van het soort metaallak is het nodig om eerst een primer aan te brengen. Primer zorgt voor bescherming tegen roest en uv-straling.
 • Stap 4. oneffenheden verwijderen: Een metalen kozijn kan na verloop van tijd krasjes, butsen en oneffenheden gaan bevatten. Deze kan je repareren. Dit doe je het beste met plamuur die eigenlijk is bestemd voor de reparatie van deuken in auto’s.
 • Stap 5. schoonmaken: De laatste stap voor het verven van je stalen kozijnen is het schoonmaken van de kozijnen. Zorg dat deze niet alleen stofvrij zijn, maar ook vetvrij.

Kan je metalen kozijnen schilderen?

Metalen kozijnen kunnen geschilderd worden. Hiervoor gebruik je een speciale metaallak. Na bovenstaand stappenplan doorlopen te hebben ter voorbereiding op het schilderen van de stalen kozijnen, kan je onderstaand stappenplan volgen:

 • Stap 1. tape bevestigen: Gebruik schilderstape zodat er alleen lak komt op de plekken waar jij dat wilt.
 • Stap 2. Opnieuw schuren: Nadat je in de voorbereiding al hebt geschuurd, heb je ook al een laag primer aangebracht. Deze laag primer schuur je, nadat deze goed droog is, licht op met een zeer fijne korrel.
 • Stap 3. verven: Schilder de stalen kozijnen met de metaallak. Hiervoor heb je zowel een roller als een kwast nodig. Je start met de kwast en doet hiermee alle randen en hoeken, waarna je met een roller de overige delen doet. Tot slot loop je het gehele oppervlak nogmaals na met de roller, dit om een zo strak mogelijk resultaat te krijgen.
 • Stap 4. tweede laag: Beoordeel de eerste laag en bepaal of je een tweede laag noodzakelijk vindt. In veel gevallen zal dit niet zo zijn. Is het resultaat nog niet naar wens? Schuur de aangebrachte lak dan eerst fijntjes op voordat je de tweede laan metaallak aanbrengt.

Stalen kozijnen verven kan de uitstraling van je woning aanzienlijk verbeteren. Een zorgvuldige voorbereiding en het kiezen van de juiste metaallak zijn essentieel voor een succesvol resultaat.

Heb je naast het schilderen van stalen kozijnen, ook misschien interesse in het schilderen van het interieur van je woning. Bekijk dan hier de kosten voor binnenschilderwerk.

Tips voor het verven van je stalen kozijnen

Hier zijn enkele handige tips om je te helpen bij het verven van je stalen kozijnen en zo een professioneel resultaat te behalen.

Zorg voor een schone ondergrond.

Een goed begin is het halve werk. Reinig je stalen kozijnen grondig voordat je gaat schilderen. Stof, vuil en roestplekken kunnen de hechting van de verf verminderen. Een schone ondergrond zorgt voor een stralend en duurzaam eindresultaat.

Gebruik de juiste materialen.

Elk binnenschilder project staat of valt met de materialen die je gebruikt. Voor stalen kozijnen is het kiezen van een goede primer voor metaal geen overbodige luxe; het zorgt voor een optimale hechting van de verf. En hoewel besparen soms aantrekkelijk lijkt, is investeren in kwaliteitsverf de beste keuze. Deze verf ziet er niet alleen mooier uit, maar gaat ook langer mee.

Investeer in kwaliteitsverf.

Het kan verleidelijk zijn om te besparen, maar een goede verf geeft een mooier en duurzamer resultaat.

Werk in de juiste volgorde

Een systematische aanpak leidt tot de beste resultaten. Begin bij de randen en hoeken met een kwast. Deze precisieklusjes vragen aandacht. Daarna vul je de grotere vlakken in met een roller. Zo zorg je voor een gelijkmatige verfverdeling en een strak resultaat.

Neem je tijd

Probeer niet te snel te werken. Goed schilderwerk vraagt geduld. Breng liever meerdere dunne lagen aan dan één dikke laag.

Vraag om hulp

Ben je niet zeker van je schildervaardigheden? Overweeg dan om een professional in te schakelen. Onze aannemers hebben ervaring met het schilderen van stalen kozijnen en kunnen je helpen het beste resultaat te bereiken.

Of je nu besluit om zelf aan de slag te gaan of toch liever het werk aan professionals overlaat, onthoud dat een goede voorbereiding en het gebruik van kwaliteitsmaterialen essentieel zijn voor een duurzaam en mooi resultaat.

En mocht je besluiten dat je wat hulp kunt gebruiken, weet dan dat onze ervaren aannemers altijd voor je klaarstaan. Ze brengen niet alleen hun expertise mee, maar ook een toewijding om elk project tot een succes te maken.

Overweeg je om je kozijnen te verven? Vraag dan een offerte aan om de schilders te vergelijken.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Kun je stalen kozijnen schilderen?

Ja, het is mogelijk om stalen kozijnen te schilderen. Belangrijk is dat je in ieder geval met zekerheid vaststelt dat de kozijnen van staal zijn en niet van aluminium: aluminium kozijnen schilderen is een stuk moeilijker.

Welke verf om stalen kozijnen te schilderen?

Ga je stalen kozijnen verven, dan kan je hier het beste metaallak voor gebruiken. Is je kozijn van aluminium? Dan kan je het beste polyurethaanverf of acrylaatverf gebruiken. Beide soorten verf zijn watergedragen.