Vergelijk schilder offertes
Vind dé schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk Onderhoudscontract schilderwerk

Onderhoudscontract schilderwerk

Wil je weten hoe een schilderwerk onderhoudscontract jouw woning in topconditie kan houden? In deze handleiding verduidelijken we de cruciale aspecten en voordelen van zo’n contract, inclusief een uitgebreid kostenoverzicht. Ontdek alles wat je moet weten bij Homedeal!

Onderhoudscontract schilder: de kosten

Wat kost een onderhoudscontract? De kosten van een onderhoudscontract worden beïnvloed door verschillende factoren. Denk aan de grootte van jouw woning, de leeftijd en staat van installaties, en het niveau van service dat je kiest.

Met onderstaand schilder abonnement wordt voor maandelijks € 34,17 je schilderwerk volledig op peil gehouden voor een periode van 10 jaar. In het voorbeeld hoeven de kosten voor de uitvoering van het basis schilderwerk (de eerste schilderbeurt) niet in één keer betaald te worden, een gedeelte daarvan (€ 1.000) wordt verspreid over de overige 9 jaren.

Sommige specialisten willen dat de kosten voor het basis schilderwerk wel in één keer betaald worden. In dat geval worden alleen de overige kosten (de kosten van de inspectie en onderhoud en een nieuwe schilderbeurt) over de 9 jaren gespreid.

JaarWerkzaamheden buitenmuren huisKostenJe betaaltBedrag per maand
1Uitvoer basis schilderwerk€ 2.500€ 1.500n.v.t.
2€ 410€ 34,17
3€ 410€ 34,17
4Inspectie en onderhoud€ 350€ 410€ 34,17
5€ 410€ 34,17
6€ 410€ 34,17
7Herschilderbeurt€ 2.000€ 410€ 34,17
8€ 410€ 34,17
9€ 410€ 34,17
10Inspectie en onderhoud€ 350€ 410€ 34,17
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

De hoogte van de kosten voor het schilderwerk in het onderhoudscontract hierboven zijn voorbeelden. Wil je meer prijsinformatie over het verven van je woning zonder onderhoudscontract? Ga naar de prijsgids: Schilderwerk kosten.

onderhoudscontract schilder

Voor wie is een schilder onderhoudscontract interessant?

Onderhoud is geen incidentele maar een doorlopende activiteit. Heb je de tijd of mogelijkheden niet om je schilderwerk goed bij te houden? Of heb je simpelweg geen zin om je vrije tijd op te offeren terwijl de rest van het mooie weer aan het genieten is?

Laat het schilderwerk dan over aan een professioneel schildersbedrijf. Naast dat een schildersbedrijf al jarenlange ervaring heeft met dit soort projecten, maken ze ook gebruik van de beste materialen om je woning in een mum van tijd te voorzien van een perfecte schilderlaag.

Met een schilder abonnement houden professionals je woning altijd in een uitstekende conditie zonder dat je er zelf naar om hoeft te kijken.

Wat is een onderhoudscontract voor het schilderwerk?

Schilderwerk is iets wat bijgehouden moet worden, maar het uitvoeren van onderhoud is een kostbare zaak. Met een onderhoudscontract betaal je een vast bedrag per maand in ruil voor het uitvoeren van vast omschreven werkzaamheden. Samen met de specialist bepaal je de looptijd van het onderhoudscontract.

Dit varieert van 5 tot 20 jaar, meestal betreft de looptijd 10 jaar.

Belangrijkste Kenmerken Onderhoudscontract

KenmerkBeschrijving
LooptijdVarieert van 5 tot 20 jaar, meestal 10 jaar
Inclusief basiswerkInitiële kosten kunnen binnen of buiten het contract vallen
Regelmatig onderhoudPeriodieke terugkeer voor kleine reparaties en inspecties
Kosten variabelenAfhankelijk van soort werk en frequentie

In de meeste gevallen moet er in eerste instantie veel werk worden verricht door de schilder om je woning weer in perfecte staat te brengen. Deze kosten vallen binnen of buiten het onderhoudscontract, afhankelijk van de gemaakte afspraken.

Als de basis er is, komt de schilder eens in de zoveel tijd terug om kleine reparaties of onderhoud uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan ramen schilderen of het repareren van beschadigingen aan je schilderwerk. Daarvoor maakt de schilder een afspraak met je, jij hoeft hier dan ook niet om te denken.

Dit onderhoud maakt deel uit van het schilder abonnement. Op deze manier voorkom je pieken in de uitgaven aan je woning, je weet precies waar je aan toe bent. Maak duidelijke afspraken met de specialist over welke werkzaamheden er precies binnen het contract vallen.

Overweeg je om een onderhoudscontract voor schilderwerk af te sluiten? Het is altijd een goed idee om meerdere schilderwerk offertes te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Onderhoudscontract schilderwerk meenemen in hypotheek

Het is mogelijk om in één keer de totale kosten van het onderhoud voor meerdere jaren af te kopen. Dit kan je dan mee laten financieren in je hypotheek, of betaal het vanuit de verkoop van een andere woning.

Bij dit soort afspraken is het verstandig om gebruik te maken van een onafhankelijke stichting die het geld beheert en periodiek uitkeert aan de schilder die het schilderwerk onderhoud.

Voordelen onderhoudscontract schilderwerk

Het hebben van een onderhoudscontract voor schilderwerk biedt tal van voordelen, zowel op korte als lange termijn. Laten we eens kijken naar de meest prominente:

VoordeelBeschrijving
KostenefficiëntieVoorkom dure reparaties en her-schilderbeurten
ConsistentieRegelmatige check-ups zorgen voor een altijd net pand
GemoedsrustGeen zorgen over planning en uit te voeren schilderbeurten
Professionele aanpakZekerheid van kwaliteit en professionaliteit
WaardebehoudDraagt bij aan waardebehoud of -verhoging van het pand

Een goed contract biedt zekerheid, duidelijkheid en gemoedsrust voor zowel de klant als de schilder. Dus, als je denkt aan je volgende schilderproject, overweeg dan zeker de meerwaarde van zo’n contract.

Maak het onderhoud van je schilderwerk zorgeloos.

Het belang van regelmatig schilderwerk kan niet worden onderschat. Het beschermt niet alleen je woning, maar behoudt ook haar uitstraling en waarde. Met een onderhoudscontract voor schilderwerk weet je zeker dat je huis altijd in topconditie blijft. Geen verrassingen of extra kosten, alleen duurzame kwaliteit van ervaren vakmensen.

Via Homedeal vraag je gratis en vrijblijvend offertes op bij ervaren vakspecialisten.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoe worden de kosten in een onderhoudscontract bepaald?

De kosten in een onderhoudscontract worden vaak bepaald op basis van de omvang van het schilderwerk, de gebruikte materialen, en de frequentie van onderhoud. Daarnaast kunnen specifieke wensen of aanvullende diensten de prijs beïnvloeden.

Hoe vaak moet een onderhoudscontract worden herzien?

Het is verstandig om een onderhoudscontract jaarlijks te herzien om te zorgen dat het nog steeds voldoet aan de behoeften en omstandigheden van beide partijen.