Vergelijk schilder offertes
Vind dé schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk Schilder Amsterdam

Schilder Amsterdam

Ben je op zoek naar een schilder in Amsterdam? Bekijk hieronder de top 10 beste schilders in Amsterdam en omgeving met een gemiddelde Homedeal score van 9.2. Vergelijk de schilders en bespaar op jouw project.

Inhoudsopgave

Schilders in Amsterdam vergelijken

RV Vastgoedonderhoud BV

RV Vastgoedonderhoud BV

7,8/10 (169 reviews)

Review icon Laatste review 22-05-2024

Location icon Hoorn

Calendar icon 19 jaar ervaring

Ons team van gepassioneerde schilders heeft als specialisme het schilderwerk…

Offerte aanvragen
Butun Stukadoors

Butun Stukadoors

9,2/10 (4 reviews)

Review icon Laatste review 08-09-2023

Location icon Amsterdam

Calendar icon 25 jaar ervaring

Butun stukadoors leveren binnen één week een snelle, schone, nette gepleisterd en met latex gespoten woning op…

Offerte aanvragen
Menklusser

Menklusser

9,7/10 (4 reviews)

Review icon Laatste review 26-10-2021

Location icon Amsterdam

Calendar icon 18 jaar ervaring

Menklusser is gespecialiseerd is renovatieprojecten. Van schilderwerk tot badkamerrenovaties…

Offerte aanvragen
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Renovo Huis

Renovo Huis

9,6/10 (3 reviews)

Review icon Laatste review 08-11-2021

Location icon Hoorn

Calendar icon19 jaar ervaring

Bij Renovo Huis staan een goede service en schilderwerk van hoge kwaliteit centraal…

Offerte aanvragen
Dural Bouwgroep

BTB Bouwbedrijf

8,5/10 (11 reviews)

Review icon Laatste review 27-03-2023

Location icon Amsterdam

Calendar icon 20 jaar ervaring

BTB Bouwbedrijf is een familiebedrijf gevestigd in Amsterdam met jarenlange schilder ervaring…

Offerte aanvragen
Dural Bouwgroep

J.P. Lifestyle & Afbouw

8,5/10 (11 reviews)

Review icon Laatste review 14-06-2023

Location icon Amsterdam

Calendar icon 6 jaar ervaring

Je kunt terecht bij João Paulo Allround voor vrijwel al jouw woonprojecten. Denk aan verbouwingen, schilderwerk…

Offerte aanvragen
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Fix&Shine

Fix & Shine

8,5/10 (11 reviews)

Review icon Laatste review 02-04-2023

Location icon Amsterdam

Calendar icon10 jaar ervaring

Fix&Shine is gespecialiseerd in het binnen schilderwerk van woningen zoals: wanden en plafonds…

Offerte aanvragen
Schildersbedrijf G.Breed

Schildersbedrijf G.Breed

(0 reviews)

Review icon Nog geen reviews

Location icon IJmuiden

Calendar icon 7 jaar ervaring

Schildersbedrijf G.Breed is gespecialiseerd in alle schilderwerkzaamheden…

Offerte aanvragen

Staat jouw bedrijf er niet tussen?

Schilder Amsterdam prijzen

Als je van plan bent om je huis te laten schilderen in Amsterdam, is het goed om te weten dat de prijzen van schilders kunnen variëren afhankelijk van de regio. Lees hier meer over de gemiddelde kosten van schilders, de verschillen tussen de schilderprijzen in Amsterdam en andere regio’s in Nederland en hoe je kunt besparen op deze kosten.

Gemiddelde kosten van een schilder

De gemiddelde tarieven voor schilderwerk variëren, afhankelijk van het type project. Voor binnenschilderwerk liggen de kosten tussen de €30 en €35 per vierkante meter, terwijl buitenschilderwerk doorgaans tussen de €35 en €40 per vierkante meter kost.

De uiteindelijke kosten worden beïnvloed door diverse factoren, zoals het uurtarief van de schilder en de omvang van het te schilderen oppervlak. Logischerwijs is het schilderen van een compleet huis duurder dan het schilderen van alleen een muur in je woonkamer. Lees meer over de gemiddelde kosten van een schilder.

Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde kosten voor schilderwerk.

ProjectGemiddelde kosten
(inclusief verf- en materiaalkosten en btw)
BinnenschilderPer m2€ 30 – € 35
Per uur€ 35 – € 40
Spuitwerk per m2€ 6 – € 12
Sauswerk per m2€ 10 – € 15
BuitenschilderPer m2€ 35 – € 40
Per uur€ 40 – € 50

Prijsverschillen schilders tussen Amsterdam en andere regio’s

Amsterdam staat bekend om zijn hogere kosten van levensonderhoud in vergelijking met andere delen van Nederland. Dit vertaalt zich vaak ook naar hogere tarieven voor diensten zoals schilderwerk. Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan deze prijsverschillen:

  1. Arbeidskosten: De kosten van arbeid zijn in Amsterdam over het algemeen hoger. Schilders rekenen een hoger uurloon om te kunnen voldoen aan de hogere levensonderhoudskosten in de stad.
  2. Vraag en aanbod: Amsterdam heeft een grote vraag naar schilders vanwege de vele woningen en commerciële panden die onderhoud nodig hebben. De hoge vraag kan leiden tot hogere prijzen.
  3. Bereikbaarheid en parkeerkosten: De dichtheid van het stadscentrum en beperkte parkeermogelijkheden kunnen extra kosten met zich meebrengen voor schilders, zoals parkeerkosten en reistijd, wat vaak wordt doorberekend aan de klant.

Goedkope schilder in Amsterdam

Hoewel schilderen in Amsterdam duurder kan zijn, zijn er verschillende manieren om te besparen op de kosten en een goedkope schilder te vinden:

  1. Vergelijk offertes: Vraag offertes aan bij meerdere schildersbedrijven. Door de prijzen te vergelijken, kun je een beter beeld krijgen van wat een eerlijke prijs is en eventueel een goedkoper alternatief vinden.
  2. Buiten het hoogseizoen: Plan je schilderwerk buiten het hoogseizoen (lente en zomer). Veel schilders geven korting tijdens rustigere periodes om zo toch aan werk te komen.
  3. Kleine klusjes zelf doen: Overweeg om kleinere schilderklussen zelf te doen, zoals het schilderen van plinten of kleinere oppervlakken. Dit kan aanzienlijk schelen in de totale kosten.
  4. Materiaal inkoop: Soms kun je besparen door zelf de verf en andere materialen in te kopen. Koop kwaliteitsverf in de aanbieding of bij een groothandel.
  5. Samenwerken met buren: Als meerdere buren hun huizen willen laten schilderen, kun je een groepskorting bedingen bij een schilder. Dit kan de kosten per huishouden verlagen.
  6. Onderhoudsplanning: Regelmatig onderhoud voorkomt dat er grote, dure schilderklussen nodig zijn. Plan jaarlijks een kleine onderhoudsbeurt om kosten in de toekomst te besparen.

Hoe kies je de beste schilder in Amsterdam?

Hoe vind je de beste schilder voor jouw project? Er zijn een aantal zaken waarop je kunt letten. Controleer allereerst online reviews en klantbeoordelingen op Homedeal. Vraag altijd meerdere offertes aan van schildersbedrijven in verschillende delen van Amsterdam en Noord-Holland, zodat je een goed beeld krijgt van de prijsverschillen en specifieke diensten. Afhankelijk van waar je woont in Amsterdam, kan het lonen om een schilder in te huren die net buiten de stad woont. Deze hanteren vaak net een lagere prijs, al zul je wel meer voorrijkosten moeten betalen. Let daarbij op of de schilder ervaring heeft met Amsterdamse panden, zoals grachtenhuizen, die speciale vaardigheden vereisen.

Bespreek duidelijk je verwachtingen, vooral als het gaat om vergunningen voor schilderwerk aan de buitenkant van monumentale panden, wat vaak in Amsterdam nodig is. Zorg ervoor dat alle afspraken schriftelijk worden vastgelegd, inclusief een gedetailleerd tijdschema en kostenraming. Door deze stappen te volgen kun je de beste schilder in Amsterdam vinden die voldoet aan jouw wensen en budget.

Kwaliteitsnormen en certificeringen voor schilders in Amsterdam

Wanneer je een schilder in Amsterdam inhuurt, is het belangrijk om te letten op de kwaliteitsnormen en certificeringen die het bedrijf of de individuele schilder hanteert. Schilders die gecertificeerd zijn door organisaties zoals de Vereniging van Ondernemers in het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf (AF) of die het VCA-certificaat (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers) bezitten, garanderen vaak een hoger niveau van vakmanschap en professionaliteit. Deze certificeringen zorgen ervoor dat de schilders voldoen aan strenge eisen op het gebied van veiligheid, kwaliteit en milieuvriendelijkheid. Bovendien zijn veel erkende schilders in Amsterdam aangesloten bij kwaliteitslabels zoals Erkend Betere Schilder, wat extra zekerheid biedt voor hun vakbekwaamheid. Door te kiezen voor een schilder met deze certificeringen, verzeker je jezelf van kwalitatief schilderwerk wat lang meegaat.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.