Vergelijk schilder offertes
Vind dé schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk Keuken schilderen prijs

Keuken schilderen prijs

Minimale kosten
€ 200
Gemiddelde kosten
€ 1.000
Maximale kosten
€ 3.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 820 - € 1.180

Heb je geen budget voor een nieuwe keuken? Kies dan voor een goedkope renovatie. Door alleen al de keukendeurtjes en keukenkastjes te spuiten creëer je een totaal nieuwe look. Laat je verrassen door de vele mogelijkheden en prijzen die bij jouw woning passen.

Kosten keuken schilderen

Bij het schilderen van je keuken hoeven de kosten niet hoog op te lopen en daarbij komen al jouw wensen terug in het resultaat. Persoonlijker kan je het niet maken! Een schilder adviseert je over de verf, afwerking, de verschillende materialen en voert het project uit. Wat kost een schilder? De gemiddelde kosten van het schilderen van je keuken is hieronder te vinden.

Gemiddelde afmetingen keuken schilderenGemiddelde prijs incl. btw, arbeid, ontvetten, schuren, grondlaag en spuiten
Fronten 15 x 60 cm€ 20 – € 40
Fronten 40 x 60 cm€ 40 – € 70
Fronten 60 x 70 cm€ 50 – € 80
Koelkastdeur 40 x 180 cm€ 60 – € 90
Apothekerskastdeur 40 x 200 cm€ 70 – € 80
Hoekkast€ 65 – € 90
Lichtlijst/kooflijs/kranslijst per meter€ 10 – € 20
Plinten per meter€ 15 – € 25
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
keuken schilderen

Prijsvoorbeelden

Om deze prijsgids te verduidelijken zijn er een aantal prijsvoorbeelden opgesteld:

Meest gekozen schilderwerk

Het meest gekozen binnenschilderwerk is wanneer de keuken wordt geschilderd in combinatie met de deuren en het plafond. De kosten liggen dan gemiddeld tussen de € 1.540 – € 3.300.

Groter project

Wanneer je de hele keuken laat schilderen en je keuken is ongeveer 3 meter breed, kom je op een gemiddelde prijs van € 490 – € 780.

Gedetailleerd project

Een gedetailleerd project is wanneer er 7 keukenfronten geschilderd worden met een afmeting van 40 x 60 cm. Bij dit project kom je gemiddeld op € 280 – € 490 uit.

Prijsopbouw schilder

Kostenoverzicht Keuken schilderen prijs

Prijsbepaling door de volgende keuzes

Als je je keuken laat schilderen, wordt de prijs bepaald door de volgende factoren.

Keuze 1: Gebruik maken van verschillende materialen

Je kan jouw keuken heel anders maken dan de standaard keukens want wat is er nou leuker om jouw keuken een unieke touch te geven. Wil je de keukendeurtjes en keukenkastjes laten spuiten in combinatie met de kleuren metaal of denk je meer aan koper gekleurde lades en de deurtjes in een passende kleur? Alles is mogelijk. Op deze manier kan je een bepaalde stijl aan je keuken toevoegen die bij normale omstandigheden pas na vele jaren ontstaat, zoals laagjes metaal, brons en koper. De kosten van een keukenspuiter zijn ongeveer € 35 per m2.

Keuze 2: Soort verf

De keuze voor een verfsoort is belangrijk. Vooral wanneer je de keukenkastjes gaat spuiten is het belangrijk dat de verf er niet zomaar afgestoten kan worden. De kleur bij het schilderen van de keuken is persoonlijk maar de meeste mensen gebruiken poly-urethaan lak. Dit is een slijtvaste verf die in veel kleuren verkrijgbaar is. Je kan kiezen tussen terpentine-verdunbare of een waterverdunbare verf (acrylaat-verf). Ook de grondverf is belangrijk. Kies hiervoor een primer die geschikt is voor de ondergrond. Hieronder vind je een prijsindicatie van de verschillende soorten verf die gebruikt worden bij het schilderen van een keuken.

VerfsoortenGemiddelde prijs per liter incl. btw
Terpentine-verdunbare verf€ 10 – € 30
Poly-urethaan lak€ 10 – € 40
Primer€ 10 – € 40
Waterverdunbare verf€ 10 – € 80

Keuze 3: Schilderwerk combineren voor een mooie beleving

Wanneer de keukenkastjes geschilderd zijn, wordt het zichtbaar dat de kleur van het plafond en de muren afwijken. Je krijgt een mooi resultaat wanneer je de keukenkastjes, muren en plafonds schildert en zo op elkaar laat afstemmen met een nieuwe verflaag. Hieronder staat een prijsindicatie van de verschillende schilderwerken. Hierdoor ontstaan perfecte combinaties voor schilder projecten.

Soort schilderwerkGemiddelde prijs incl. arbeid, materiaal en btwAfhankelijk van
Plafond schilderen kosten€ 200 – € 1.500Grootte plafond (denk aan 30 tot 70 m2)
Deuren schilderen prijs€ 850 – € 1.00010 tot 20 deuren incl. deurposten
Dakkapel schilderen prijs€ 500 – € 1.000
Trap schilderen kosten€ 300 – € 7001x witten en schuren, schoonmaken en schilderen
Kozijnen schilderen kosten€ 400 – € 2.000Van 7 m2 tot aan alle buitenkozijnen van een woning

Keuze 4: Extra opties – maak een plan

Maak een plan bij het schilderen van de keuken. Zo kies je voor de basis, alleen een verfrissing of breng je er een profielmatje aan voor een andere uitstraling. Na deze keuze maak je een keuze voor het materiaal van de ondergrond. Een extra optie is een aantal vernieuwingen in je keuken toevoegen zoals extra keukenkastjes, lichtpunten of nieuwe tegeltjes. Met deze vernieuwingen wordt koken weer een feest!

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Zelf een handje helpen

Om extra te besparen op het schilderen van jouw keuken is het slim om al wat voorwerk te doen voordat de keukenspuiter langskomt. Je kan de keuken opruimen, schoonmaken, afplakken en schuren. Dit scheelt veel tijd voor de schilder waardoor die meteen met het schilderen van de keuken kan beginnen. Deze kosten zijn gemiddeld tussen de € 30 - € 40 per uur.

Kijk naar een winterschilder

Denk eens aan een winterschilder. Een winterschilder is relatief goedkoop omdat ze weinig klussen hebben liggen in de winter. Kies dan wel een winterschilder uit die je kan adviseren op het gebied van keukenkastjes spuiten en keukendeurtjes spuiten. Een winterschilder is zowel goedkoop voor buitenschilderwerk als voor binnenschilderwerk. Je bespaart snel tot wel 30% op de totale kosten. Zo blijft er geld over om een lekkere taart te bakken in jouw geschilderde keuken.

Tweedehandse vernieuwingen

Wanneer je naast het schilderen van je keuken nog meer vernieuwingen toe wilt voegen, denk dan aan tweedehands producten. Wanneer je een tweedehands keukenkastje koopt en deze mee laat schilderen ontstaat er één geheel. Zo maak je met extra producten een vernieuwende look in jouw keuken.