Vind de beste schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk Kosten winterschilder

Kosten winterschilder

Minimale kosten
€ 200
Gemiddelde kosten
€ 1.000
Maximale kosten
€ 5.400
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 820 - € 1.180

Wil je graag je huis laten schilderen, maar vind je de kosten ervan aan de dure kant? Verdiep je dan eens in de voordelen van een winterschilder. Winterschilders rekenen van november tot en met maart lagere kosten. Homedeal biedt je een overzicht van alle voordelen en kosten van winterschilders, zodat jij voor een lagere prijs een prachtig geschilderd huis krijgt.

Wat kost een winterschilder?

Schilders schilderen in de winterperiode vaak voor goedkopere prijzen onder de naam ‘winterschilder’. Winterschilders hanteren gemiddeld genomen van november tot maart een korting van 10% tot 20%, waardoor het voor jou aantrekkelijker is om in de winter je huis te laten schilderen.

De gemiddelde kosten voor een winterschilder liggen voor binnenschilderwerk op € 25 per m2 en voor buitenschilderwerk op € 30 per m2. Bekijk onderstaande de gemiddelde schilder kosten.

WinterschilderPrijs per m2 incl. verf, materiaal en btwPrijs per uur incl. verf, materiaal en btw
Binnenschilder€ 20 - € 35€ 25 - € 35
Sauswerk€ 7 - € 14-
Spuitwerk€ 4 - € 9-
Buitenschilderwerk€ 25 - € 35€ 30 - € 45
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

winterschilder

Voordelen van een winterschilder

Waarom kies je voor een winterschilder? Winterschilders zijn tijdens de winterperiode 10% tot 20% goedkoper, maar deze goedkope schilder heeft daarnaast ook nog andere voordelen.

Geen lange wachttijden

Waar schilders in de lente en zomer vaak zo vol zitten dat je moet wachten tot jouw huis aan de beurt is, heeft de winterschilder het minder druk. Hierdoor zijn wachttijden vaak minder lang en kan de schilder vaak zelfs direct al bij je aan de slag.

Goedkoper schilderwerk, voor dezelfde kwaliteit

De kwaliteit van winterschilderwerk is net zo goed als van gewoon schilderwerk. Voor buitenschilderwerk wordt namelijk speciale verf gebruikt voor lage temperaturen. Hierdoor is het resultaat zoals je gewend bent, maar tegen een goedkopere tarieven. Bovendien profiteer je ook in de wintermaanden van het lagere btw-tarief van 9% als jouw woning ouder is dan 2 jaar.

Direct klaar voor de zomer

Door de buitenkant van je woning in de winter al onderhanden te laten nemen, ben je direct klaar voor de lente en zomer. Met een winterschilder voorkom je overlast van steigers voor het huis of in de tuin tijdens zonnige dagen.

Prijsvoorbeelden van een winterschilder

Om je een beter beeld te geven van gemiddelde kosten voor winterschilders, staan hieronder drie prijsvoorbeelden.

Gemiddeld schilderwerk
Laat je een winterschilder alle kozijnen aan de buitenkant van je woning schilderen? Dan kost dit inclusief verf en materiaal rond de € 1.500. Buiten de winterperiode kost dit gemiddeld € 1.800.

Schilderwerk op grote oppervlakken
Het opnieuw laten witten van je plafond van 60 m2 kost, als je het door een winterschilder laat doen, rond de € 900 inclusief verf en materiaal. Dit ligt lager dan de gemiddelde € 1.000.

Gedetailleerd schilderwerk
Wil je twee trappen met elk 15 treden door een winterschilder laten schilderen? Dit kost je rond de € 550 tot € 720 per trap inclusief verf en materiaal. Laat je dit project gedurende de rest van het jaar uitvoeren, dan kost dit gemiddeld € 600 tot € 800 per trap.

Prijsopbouw winterschilder

 

Kostenoverzicht Kosten winterschilder

Welke keuzes beïnvloeden de winterschilder kosten?

De arbeidskosten van een winterschilder liggen lager, omdat winterschilders korting geven om de rustige winterperiode te overbruggen. Welke factoren zijn van invloed op de totale kosten van jouw winterschilder? Hieronder wordt dit voor je toegelicht.

Keuze 1: Binnenschilder

Kies je voor een binnenschilder? Deze schilder kost ‘s winters zo’n € 21 tot € 32 per m2 en tussen € 24 en € 36 per uur. Hieronder zie je de gemiddelde kosten van winterschilders voor de vijf meest geschilderde oppervlakken in huis.

Soort schilderwerkGemiddelde kosten incl. btwDetails
Trap€ 550 - € 7201 trap schuren, schoonmaken en schilderen
Dakkapel€ 360 - € 1.350Van alleen zijpaneel en zijbalk tot volledige dakkapel
Kozijnen€ 450 - €1.620Van 7 m2 excl. verf tot alle buitenkozijnen van één woning
Deuren€ 270 - € 1.8002 tot 20 deuren incl. deurposten
Plafond€ 450 - € 1.350Van 30 m2 tot 100 m2

Er bestaan twee schildertechnieken waarmee schilders kunnen werken: saus- en spuitwerk. Sauswerk kost bij een winterschilder € 7 tot € 14 per m2. Spuitwerk is goedkoper: tussen € 4 en € 9 per m2. Deze prijzen gelden voor het aanbrengen van twee lagen verf. Wijkt jouw schilderproject hier van af, dan kunnen de kosten hoger of lager uitvallen.

Keuze 2: Buitenschilder

Ga je toch voor dat ene buitenschilder project? De kosten voor buitenschilders liggen – ook ‘s winters – hoger dan bij binnenschilders, doordat buitenschilders vaak gebruik maken van een steiger of hoogwerker. Bovendien wordt er speciale verf voor lage temperaturen gebruikt, zodat de kwaliteit van het schilderwerk optimaal is. Hou er rekening mee dat bij neerslag of vorst niet gewerkt kan worden.

Een winterschilder voor buitenschilderwerk kost tussen € 24 en € 36 per m2 of € 28 tot € 45 per uur. Er wordt voor buitenschilderwerk echter vaak een totaalprijs voor de hele buitenkant van de woning wordt gerekend. Onderstaande prijzen zijn van toepassing op een gemiddelde woning, dus heb je specifieke wensen of woon je in een groot of juist klein huis, dan kunnen de kosten hiervan afwijken. Is het nodig dat er ook verf verwijderd wordt, voordat er een nieuwe laag aangebracht kan worden? Reken ook dan op hogere totale kosten.

Type woningGemiddelde kosten gevel schilderen incl. btw
Appartement (25 m2)€ 900 - € 1.800
Tussenwoning (50 m2)€ 1.800 - € 3.600
Hoekwoning of 2-onder-1-kap (100 m2)€ 2.700 - € 5.400
Vrijstaand huis (180 m2)€ 5.400 - € 10.800

Keuze 3: Extra opties

Je kunt ervoor kiezen zelf verf te kopen in plaats van de winterschilder dit mee te laten nemen. Hieronder zie je gemiddelde prijzen voor verschillende verfsoorten en het aantal m2 dat je hiermee kunt schilderen.

VerfsoortPrijs per liter incl. btwAantal m2 per liter
Grondverf / primer / voorstrijk€ 20 - € 708 - 12
Beits en lak€ 25 - € 6010 - 16
Dekkende verf€ 30 - € 803 - 16 *
Latex€ 20 - € 503 - 10

* Hou er rekening mee dat je voor buitenschilderwerk tijdens de winterperiode speciale verf nodig hebt die geschikt is voor lage temperaturen. Bovendien schilder je hiermee minder m2 dan met verf voor binnenshuis.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Onderhoudsabonnement

Een onderhoudsabonnement sluit je af voor 5, 10 of 15 jaar. Afhankelijk van de duur van het abonnement krijgt jouw woning elke 5 tot 8 jaar een totale opknapbeurt. Hiernaast komt de schilder elk jaar langs om het schilderwerk te controleren en onderhouden. Doordat je de schilder voor een langere periode inhuurt, bespaar je tot wel 20% op de totale kosten van het schilderwerk. Dit geldt voor zowel de grote schilderbeurten als de onderhoudswerkzaamheden.

Zelf voorbereiden

Door zelf het schilderwerk goed voor te bereiden bespaar je de winterschilder tijd en daardoor jezelf geld. Vooral bij binnenschilderwerk is dit een aanrader, omdat het voorbereidende werk goed te doen is. Werkzaamheden die je in overleg met de schilder kunt oppakken zijn bijvoorbeeld verf afkrabben, schoonmaken, meubels verplaatsen, de vloer afdekken en randjes afplakken.