Vergelijk schilder offertes
Vind dé schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk Kosten winterschilder

Kosten winterschilder

Minimale kosten
€ 200
Gemiddelde kosten
€ 1.000
Maximale kosten
€ 5.400
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 820 - € 1.180

Wil je graag je huis laten schilderen, maar vind je de kosten ervan aan de dure kant? Verdiep je dan eens in de voordelen van een winterschilder. Winterschilders rekenen van november tot en met maart lagere kosten. Homedeal biedt je een overzicht van alle voordelen en kosten van winterschilders, zodat jij voor een lagere prijs een prachtig geschilderd huis krijgt.

De winterschilder heeft een dikke jas aan en handschoenen en heeft een kwast vast

Wat kost een winterschilder?

Schilders schilderen in de winterperiode vaak voor goedkopere prijzen onder de naam ‘winterschilder’. Winterschilders hanteren gemiddeld genomen van november tot maart een korting van 10% tot 20%, waardoor het voor jou aantrekkelijker is om in de winter je huis te laten schilderen.

De gemiddelde kosten voor een winterschilder liggen voor binnenschilderwerk op € 25 per m2 en voor buitenschilderwerk op € 30 per m2. Bekijk onderstaande de gemiddelde schilder kosten.

WinterschilderPrijs per m2 incl. verf, materiaal en btwPrijs per uur incl. verf, materiaal en btw
Binnenschilder€ 20 – € 35€ 25 – € 35
Sauswerk€ 7 – € 14
Spuitwerk€ 4 – € 9
Buitenschilderwerk€ 25 – € 35€ 30 – € 45
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Voordelen van een winterschilder

Waarom kies je voor een winterschilder? Winterschilders zijn tijdens de winterperiode 10% tot 20% goedkoper, maar deze goedkope schilder heeft daarnaast ook nog andere voordelen.

Geen lange wachttijden

Waar schilders in de lente en zomer vaak zo vol zitten dat je moet wachten tot jouw huis aan de beurt is, heeft de winterschilder het minder druk. Hierdoor zijn wachttijden vaak minder lang en kan de schilder vaak zelfs direct al bij je aan de slag.

Goedkoper schilderwerk, voor dezelfde kwaliteit

De kwaliteit van winterschilderwerk is net zo goed als van gewoon schilderwerk. Voor buitenschilderwerk wordt namelijk speciale verf gebruikt voor lage temperaturen. Hierdoor is het resultaat zoals je gewend bent, maar tegen een goedkopere tarieven. Bovendien profiteer je ook in de wintermaanden van het lagere btw-tarief van 9% als jouw woning ouder is dan 2 jaar.

Direct klaar voor de zomer

Door de buitenkant van je woning in de winter al onderhanden te laten nemen, ben je direct klaar voor de lente en zomer. Met een winterschilder voorkom je overlast van steigers voor het huis of in de tuin tijdens zonnige dagen.

Prijsvoorbeelden van een winterschilder

Om je een beter beeld te geven van gemiddelde kosten voor winterschilders, staan hieronder drie prijsvoorbeelden.

Gemiddeld schilderwerk
Laat je een winterschilder alle kozijnen aan de buitenkant van je woning schilderen? Dan kost dit inclusief verf en materiaal rond de € 1.500. Buiten de winterperiode kost dit gemiddeld € 1.800.

Schilderwerk op grote oppervlakken
Het opnieuw laten witten van je plafond van 60 m2 kost, als je het door een winterschilder laat doen, rond de € 900 inclusief verf en materiaal. Dit ligt lager dan de gemiddelde € 1.000.

Gedetailleerd schilderwerk
Wil je twee trappen met elk 15 treden door een winterschilder laten schilderen? Dit kost je rond de € 550 tot € 720 per trap inclusief verf en materiaal. Laat je dit project gedurende de rest van het jaar uitvoeren, dan kost dit gemiddeld € 600 tot € 800 per trap.

Prijsopbouw winterschilder

Kostenoverzicht Kosten winterschilder
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Welke keuzes beïnvloeden de winterschilder kosten?

De arbeidskosten van een winterschilder liggen lager, omdat winterschilders korting geven om de rustige winterperiode te overbruggen. Welke factoren zijn van invloed op de totale kosten van jouw winterschilder? Hieronder wordt dit voor je toegelicht.

Keuze 1: Binnenschilder

Kies je voor een binnenschilder? Deze schilder kost ‘s winters zo’n € 21 tot € 32 per m2 en tussen € 24 en € 36 per uur. Hieronder zie je de gemiddelde kosten van winterschilders voor de vijf meest geschilderde oppervlakken in huis.

Soort schilderwerkGemiddelde kosten incl. btwDetails
Trap€ 550 – € 7201 trap schuren, schoonmaken en schilderen
Dakkapel€ 360 – € 1.350Van alleen zijpaneel en zijbalk tot volledige dakkapel
Kozijnen€ 450 – €1.620Van 7 m2 excl. verf tot alle buitenkozijnen van één woning
Deuren€ 270 – € 1.8002 tot 20 deuren incl. deurposten
Plafond€ 450 – € 1.350Van 30 m2 tot 100 m2

Er bestaan twee schildertechnieken waarmee schilders kunnen werken: saus- en spuitwerk. Sauswerk kost bij een winterschilder € 7 tot € 14 per m2. Spuitwerk is goedkoper: tussen € 4 en € 9 per m2. Deze prijzen gelden voor het aanbrengen van twee lagen verf. Wijkt jouw schilderproject hier van af, dan kunnen de kosten hoger of lager uitvallen.

Keuze 2: Buitenschilder

Ga je toch voor dat ene buitenschilder project? De kosten voor buitenschilders liggen – ook ‘s winters – hoger dan bij binnenschilders, doordat buitenschilders vaak gebruik maken van een steiger of hoogwerker. Bovendien wordt er speciale verf voor lage temperaturen gebruikt, zodat de kwaliteit van het schilderwerk optimaal is. Hou er rekening mee dat bij neerslag of vorst niet gewerkt kan worden.

Een winterschilder voor buitenschilderwerk kost tussen € 24 en € 36 per m2 of € 28 tot € 45 per uur. Er wordt voor buitenschilderwerk echter vaak een totaalprijs voor de hele buitenkant van de woning wordt gerekend. Onderstaande prijzen zijn van toepassing op een gemiddelde woning, dus heb je specifieke wensen of woon je in een groot of juist klein huis, dan kunnen de kosten hiervan afwijken. Is het nodig dat er ook verf verwijderd wordt, voordat er een nieuwe laag aangebracht kan worden? Reken ook dan op hogere totale kosten.

Type woningGemiddelde kosten gevel schilderen incl. btw
Appartement (25 m2)€ 900 – € 1.800
Tussenwoning (50 m2)€ 1.800 – € 3.600
Hoekwoning of 2-onder-1-kap (100 m2)€ 2.700 – € 5.400
Vrijstaand huis (180 m2)€ 5.400 – € 10.800

Keuze 3: Extra opties

Je kunt ervoor kiezen zelf verf te kopen in plaats van de winterschilder dit mee te laten nemen. Hieronder zie je gemiddelde prijzen voor verschillende verfsoorten en het aantal m2 dat je hiermee kunt schilderen.

VerfsoortPrijs per liter incl. btwAantal m2 per liter
Grondverf / primer / voorstrijk€ 20 – € 708 – 12
Beits en lak€ 25 – € 6010 – 16
Dekkende verf€ 30 – € 803 – 16 *
Latex€ 20 – € 503 – 10

* Hou er rekening mee dat je voor buitenschilderwerk tijdens de winterperiode speciale verf nodig hebt die geschikt is voor lage temperaturen. Bovendien schilder je hiermee minder m2 dan met verf voor binnenshuis.

Als het gaat om het schilderen van je huis in de winter, zijn er enkele mythes en misvattingen die je misschien hebt gehoord. Laten we enkele van deze veelvoorkomende misvattingen onder de loep nemen en de feiten erachter ontdekken.

Veelvoorkomende misvattingen over de winterschilder

1. Het is te koud om in de winter te schilderen.

Dit is misschien wel de meest voorkomende misvatting. Hoewel het waar is dat extreem koude temperaturen het schilderproces kunnen beïnvloeden, gebruiken professionele winterschilders speciale verf die is ontworpen om bij lagere temperaturen te werken. Deze verf droogt goed, zelfs in koudere omstandigheden.

2. De verf zal niet goed hechten in de winter.

Met de juiste voorbereiding en materialen kan verf net zo goed hechten in de winter als in elk ander seizoen. Winterschilders zorgen ervoor dat het oppervlak goed is voorbereid en gebruiken de juiste soort verf voor de omstandigheden.

3. Winterschilderwerk is van mindere kwaliteit.

Dit is simpelweg niet waar. De kwaliteit van het schilderwerk hangt af van de vaardigheid van de schilder en de materialen die worden gebruikt, niet van het seizoen. Een professionele winterschilder kan een resultaat leveren dat net zo goed, zo niet beter is, dan schilderwerk in de zomer.

4. Het is duurder om in de winter te schilderen.

Eén van de grootste verschillen tussen de zomer- en winterschilder is de prijs. De winterschilders, hanteren vaak lagere tarieven in de koudere maanden. Dit komt doordat er minder vraag is naar hun diensten in deze periode. Hierdoor kun je in de winter soms wel 10% tot 20% besparen op schilderwerk. Door te kiezen voor een winterschilder kun je dus juist besparen op de kosten.

Het is duidelijk dat je met deze keuze niet alleen geld bespaart, maar ook geniet van kwaliteitsschilderwerk. Jouw huis verdient het beste, ook in de winter. En met een winterschilder ben je verzekerd van een prachtig resultaat. Dus waar wacht je nog op? Neem de stap, verfris je woning en maak het klaar voor de lente en zomer.

Neem nu actie! Bekijk onze kosten schilder prijsgids voor de beste deals of vraag direct een schilderwerk offerte aan voor jouw winterschilder.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde Vragen

Hoe lang duurt een schilderklus door een winterschilder gemiddeld?

Voor een gemiddeld huis kan het binnenschilderwerk enkele dagen tot een week duren, terwijl buitenschilderwerk afhankelijk is van de weersomstandigheden. Het hangt natuurlijk af van de omvang van het project, maar over het algemeen kunnen winterschilders efficiënt werken vanwege minder drukte in hun schema.

Zijn er speciale aanbiedingen voor het inhuren van een winterschilder voor meerdere projecten?

Ja, sommige winterschilders bieden kortingen aan voor grotere projecten of wanneer je meerdere ruimtes tegelijk wilt laten schilderen. Het is altijd een goed idee om dit vooraf te bespreken en verschillende offertes te vergelijken.

Homedeal bespaartips

Onderhoudsabonnement

Een onderhoudsabonnement sluit je af voor 5, 10 of 15 jaar. Afhankelijk van de duur van het abonnement krijgt jouw woning elke 5 tot 8 jaar een totale opknapbeurt. Hiernaast komt de schilder elk jaar langs om het schilderwerk te controleren en onderhouden. Doordat je de schilder voor een langere periode inhuurt, bespaar je tot wel 20% op de totale kosten van het schilderwerk. Dit geldt voor zowel de grote schilderbeurten als de onderhoudswerkzaamheden.

Zelf voorbereiden

Door zelf het schilderwerk goed voor te bereiden bespaar je de winterschilder tijd en daardoor jezelf geld. Vooral bij binnenschilderwerk is dit een aanrader, omdat het voorbereidende werk goed te doen is. Werkzaamheden die je in overleg met de schilder kunt oppakken zijn bijvoorbeeld verf afkrabben, schoonmaken, meubels verplaatsen, de vloer afdekken en randjes afplakken.