Vergelijk schilder offertes
Vind dé schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk Muren spuiten

Muren spuiten

Ben je het zat om urenlang met een kwast of roller in de weer te zijn? Dan hebben we goed nieuws voor je! Muren spuiten is de nieuwe trend. Het is snel, efficiënt en geeft je muren een superstrak resultaat. In deze gids duiken we diep in de wereld van muren spuiten. We bespreken de voordelen, geven je inzicht in de kosten en delen handige tips om je muren er weer als nieuw uit te laten zien.

Muren spuiten: Hoe werkt het?

Bij het spuiten van muren is een goede voorbereiding heel belangrijk. Eerst neemt de schilder een aantal voorzorgsmaatregelen, zoals het afplakken van bijvoorbeeld de vloer, het plafond, eventuele meubels die niet uit de kamer gehaald zijn en het kozijnhout. Zo belandt de verf bij het spuiten niet op plekken waar het niet hoort.

Na het voorbereiden van de ruimte brengt de schilder de verf met een airless latex verfspuit aan op de muur. Doordat de verfspuit de verf met een hoge druk vernevelt op de ondergrond, ontstaat er een strak en streeploos resultaat. Na het spuiten van de muur is het mogelijk dat de schilder nog een extra laag moet aanbrengen om de verf volledig dekkend te krijgen.

Wat kost muren spuiten?

Sommige werkzaamheden laat je het beste aan een vakspecialist over. Zo weet je zeker dat je geniet van een mooi eindresultaat. De kosten van muren spuiten zijn afhankelijk van meerdere factoren. Denk bijvoorbeeld aan de totale oppervlakte, de afwerking en de arbeidskosten van de schilder. Bekijk hieronder de gemiddelde prijzen.

WerkzaamhedenGemiddelde kosten
(inclusief arbeid en btw)
Muren spuiten met latex verf€ 10 – € 16 per m2
Muren spuiten met spack€ 9 – € 14 per m2
Schilder€ 35 – € 40 per uur

Muren spuiten met spack en muren spuiten met latex verf zijn twee verschillende stappen, uitgevoerd door twee verschillende vakspecialisten: een stukadoor en een schilder. De stukadoor brengt bij spackspuiten onder hoge druk een pleisterlaag aan op de muur. Deze spacklaag is vervolgens overschilderbaar of overspuitbaar met (latex)verf. Bij het spuiten met latex verf komt de schilder dus in actie.

Kijk voor meer informatie over bijvoorbeeld de kosten van de buitenmuur verven het artikel: de kosten van de muur laten schilderen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Voor- en nadelen van je muren spuiten

Wanneer je overweegt om je muren te laten spuiten, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over zowel de voordelen als de nadelen. Dit helpt je om een weloverwogen keuze te maken die past bij jouw situatie en wensen. Laten we de voor- en nadelen van muren spuiten eens onder de loep nemen.

Voordelen van muren spuiten:

  • Snelheid: Eén van de grootste voordelen van muren spuiten is de snelheid waarmee het kan worden gedaan. In vergelijking met traditioneel schilderwerk kun je met spuiten een groter oppervlak in kortere tijd bedekken.
  • Strak en egaal resultaat: Door de techniek van het spuiten krijg je een zeer strak en egaal resultaat, zonder zichtbare kwaststrepen. En strakker resultaat dan bij je muren sauzen.
  • Kostenefficiënt: In veel gevallen kan muren spuiten kostenefficiënter zijn dan traditioneel schilderwerk, zeker voor grotere oppervlakten.
  • Minder verspilling: Er gaat minder verf verloren door druppelen en morsen, wat zorgt voor minder verspilling.

Nadelen van muren spuiten:

  • Voorbereiding: Een gedegen voorbereiding is essentieel. Dit betekent dat alles wat je niet wilt laten spuiten, zoals vloeren, meubels en kozijnen, zorgvuldig moet worden afgedekt.
  • Beperking in kleurkeuzes: Hoewel er veel kleuropties zijn, kunnen sommige specifieke kleuren of afwerkingen niet beschikbaar zijn voor spuittechnieken.
  • Ruimte nodig: Voor het beste resultaat is het belangrijk dat de ruimte waarin wordt gespoten voldoende groot en goed geventileerd is.

In overweging nemend van zowel de voordelen als de nadelen, is muren spuiten een uitstekende optie voor veel huiseigenaren die op zoek zijn naar een snelle en efficiënte manier om hun interieur een frisse uitstraling te geven. Het is wel belangrijk om te overwegen welke aspecten voor jou het zwaarst wegen en of muren spuiten de juiste oplossing is voor jouw specifieke situatie.

Voor welke wanden is spuitwerk geschikt?

Wil je een (gestucte) buitenmuur verven of binnenshuis het stucwerk schilderen? Het is allemaal mogelijk. Elke muur is te spuiten met latex of spack. Het resultaat is het mooist bij een egale ondergrond. Bij een niet-egale ondergrond zal de structuur onder de verf namelijk zichtbaar blijven. Zorg daarom voor een behangklare of sausklare muur bij het laten spuiten van je muren. Zo ben je verzekerd van het beste resultaat.

Handige tips bij muren spuiten

Is de beslissing gevallen op het laten spuiten van je muren? Dan is het tijd om de juiste schilder voor dit project te vinden. Natuurlijk wil je dat de muren zo netjes mogelijk gespoten zijn, maar tegelijkertijd wil je ook niet te veel betalen. Hieronder lees je een aantal tips die jou kunnen helpen de juiste keuze te maken.

Vraag bij verschillende schilders een offerte aan

Vraag altijd verschillende offertes aan voordat je een schildersbedrijf kiest. Het vergelijken kost misschien wat meer tijd, maar het je bespaart hiermee wel op de kosten van de muren spuiten. Door de aangevraagde offertes te vergelijken, zie je precies welke werkzaamheden bij de totaalprijs zijn inbegrepen, wanneer de schilder aan de slag kan en overige informatie als de garanties die de schilder geeft. Zo maak je weloverwogen een keuze voor de schilder die het best bij jouw project past.

Laat in één keer alle muren spuiten

Wanneer meer muren geverfd moeten worden, is het wel zo efficiënt om alles in één keer mee te pakken. Hierdoor heb je meteen alles geschilderd en hoef je dus maar een keer rekening te houden met een schilder in huis. Bovendien vallen de gemiddelde kosten vaak in verhouding lager uit doordat je de voorrijkosten bijvoorbeeld maar eenmalig hoeft te betalen en de schilder een groter te schilderen oppervlakte heeft. Bij een groot totaal oppervlak, rekent de schilder vaak een mooie korting.

Zoek een schildersbedrijf met een keurmerk

Ook in de schildersbranche zijn keurmerken in gebruik om schildersbedrijven met hoge kwaliteit de onderscheiden. Bekende keurmerken zijn het KOMO-keurmerk en het keurmerk van De Betere Schilder. Een ander keurmerk is OnderhoudNL Garantie. Ook bedrijven met dit keurmerk zijn in het bezit van alle benodigde vak-en bedrijfstechnische diplo­ma’s. Zo kun jij straks zorgeloos genieten van het eindresultaat.

Het laten spuiten van je muren is een investering die zich terugbetaalt in zowel tijd als kwaliteit. Je woning krijgt een frisse, nieuwe uitstraling die jaren meegaat. Ben je er klaar voor om de stap te zetten? Of heb je nog wat extra informatie nodig om je keuze te maken? Bekijk dan onze gedetailleerde prijsgids of check onze speciale aanbiedingen voor muren spuiten. We staan voor je klaar om je te helpen bij elke stap van jouw transformatieproject!

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde Vragen.

Is het nodig om mijn meubels te verplaatsen voordat de schilder komt?

Ja, het is aan te raden om zoveel mogelijk meubels en decoraties te verwijderen uit de ruimte die gespoten gaat worden. Dit maakt het voor de schilder makkelijker om zijn werk te doen en vermindert het risico op beschadiging van je spullen. Als het niet mogelijk is om alle meubels te verplaatsen, zorg er dan voor dat ze goed afgedekt zijn.

Is muren spuiten ook geschikt voor buitenmuren?

Muren spuiten kan zeker ook voor buitenmuren worden gebruikt. Echter, het is belangrijk om te kiezen voor een verftype die bestand is tegen weersinvloeden en UV-straling. Een professionele schilder kan je adviseren over de beste opties voor jouw specifieke situatie en zorgen voor een duurzaam en mooi resultaat.