Vind de beste schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk Muren spuiten

Muren spuiten

Zijn jouw muren toe aan een nieuw kleurtje en vind je schilderen met een kwast te lang duren? Dan is het tijd om je muren te laten spuiten. Lees hier alles over de kosten, mogelijkheden en handige tips.

Wat kost muren spuiten?

Sommige werkzaamheden laat je het beste aan een vakspecialist over. Zo weet je zeker dat je geniet van een mooi eindresultaat. De kosten van muren spuiten zijn afhankelijk van meerdere factoren. Denk bijvoorbeeld aan de totale oppervlakte, de afwerking en de arbeidskosten van de schilder. Bekijk hieronder de gemiddelde prijzen.

WerkzaamhedenGemiddelde kosten
(inclusief arbeid en btw)
Muren spuiten met latex verf€ 10 - € 16 per m2
Muren spuiten met spack€ 9 - € 14 per m2
Schilder€ 35 - € 40 per uur

Muren spuiten met spack en muren spuiten met latex verf zijn twee verschillende stappen, uitgevoerd door twee verschillende vakspecialisten: een stukadoor en een schilder. De stukadoor brengt bij spackspuiten onder hoge druk een pleisterlaag aan op de muur. Deze spacklaag is vervolgens overschilderbaar of overspuitbaar met (latex)verf. Bij het spuiten met latex verf komt de schilder dus in actie.

Dit artikel focust zich op het spuiten met latex verf. Kijk voor meer informatie en tips over spackspuiten op de prijspagina: spackspuitwerk kosten.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

 

Muren spuiten wit

Muren spuiten: Hoe werkt het?

Bij het spuiten van muren is een goede voorbereiding heel belangrijk. Eerst neemt de schilder een aantal voorzorgsmaatregelen, zoals het afplakken van bijvoorbeeld de vloer, het plafond, eventuele meubels die niet uit de kamer gehaald zijn en het kozijnhout. Zo belandt de verf bij het spuiten niet op plekken waar het niet hoort.

Na het voorbereiden van de ruimte brengt de schilder de verf met een airless latex verfspuit aan op de muur. Doordat de verfspuit de verf met een hoge druk vernevelt op de ondergrond, ontstaat er een strak en streeploos resultaat. Na het spuiten van de muur is het mogelijk dat de schilder nog een extra laag moet aanbrengen om de verf volledig dekkend te krijgen.

Voor- en nadelen van je muren spuiten

Er zijn verschillende voordelen en nadelen te noemen van muren spuiten ten opzichte van schilderen met een kwast of verfroller. Bekijk hier allereerst de voordelen van muren spuiten.

  • Egaler en strakker resultaat dan bij je muren sauzen
  • Snel aangebracht
  • Lagere kosten dan bij sauzen
  • Betere laagdikte en daardoor een mooier resultaat

Waarom het afhankelijk van jouw project dan toch handiger kan zijn om met een kwast of roller aan de slag te gaan? Bij spuitwerk spuitnevel vrij: kleine verfdeeltjes die door de lucht zweven en daarna neerdalen. Omdat je uiteraard niet wilt dat er verfvlekken op bijvoorbeeld meubels of vloeren ontstaan is het van groot belang om alle oppervlakken heel precies af te dekken.

Hier gaat veel tijd in zitten. Zeker als je een muur hebt met veel ramen of andere onderbrekingen zal de schilder veel tijd kwijt zijn aan het voorbereidende werk. Afhankelijk van jouw situatie kan het dus tijdbesparend – en daarmee kostenbesparend – zijn om je muren niet te laten spuiten, maar de roller en kwast erbij te pakken.

Voor welke wanden is spuitwerk geschikt?

Wil je een (gestucte) buitenmuur verven of binnenshuis het stucwerk schilderen? Het is allemaal mogelijk. Elke muur is te spuiten met latex of spack. Het resultaat is het mooist bij een egale ondergrond. Bij een niet-egale ondergrond zal de structuur onder de verf namelijk zichtbaar blijven. Zorg daarom voor een behangklare of sausklare muur bij het laten spuiten van je muren. Zo ben je verzekerd van het beste resultaat.

Muren laten spuiten

Handige tips bij muren spuiten

Is de beslissing gevallen op het laten spuiten van je muren? Dan is het tijd om de juiste schilder voor dit project te vinden. Natuurlijk wil je dat de muren zo netjes mogelijk gespoten zijn, maar tegelijkertijd wil je ook niet te veel betalen. Hieronder lees je een aantal tips die jou kunnen helpen de juiste keuze te maken.

Vraag bij verschillende schilders een offerte aan

Vraag altijd verschillende offertes aan voordat je een schildersbedrijf kiest. Het vergelijken kost misschien wat meer tijd, maar het je bespaart hiermee wel op de kosten van de muren spuiten. Door de aangevraagde offertes te vergelijken, zie je precies welke werkzaamheden bij de totaalprijs zijn inbegrepen, wanneer de schilder aan de slag kan en overige informatie als de garanties die de schilder geeft. Zo maak je weloverwogen een keuze voor de schilder die het best bij jouw project past.

Laat in één keer alle muren spuiten

Wanneer meer muren toe zijn aan een nieuwe laag verf, is het wel zo efficiënt om alles in één keer mee te pakken. Hierdoor heb je meteen alles geschilderd en hoef je dus maar een keer rekening te houden met een schilder in huis. Bovendien vallen de gemiddelde kosten vaak in verhouding lager uit doordat je de voorrijkosten bijvoorbeeld maar eenmalig hoeft te betalen en de schilder een groter te schilderen oppervlakte heeft. Bij een groot totaal oppervlak, rekent de schilder vaak een mooie korting.

Zoek een schildersbedrijf met een keurmerk

Ook in de schildersbranche zijn keurmerken in gebruik om schildersbedrijven met hoge kwaliteit de onderscheiden. Bekende keurmerken zijn het KOMO-keurmerk en het keurmerk van De Betere Schilder. Een ander keurmerk is OnderhoudNL Garantie. Ook bedrijven met dit keurmerk zijn in het bezit van alle benodigde vak-en bedrijfstechnische diplo­ma’s. Zo kun jij straks zorgeloos genieten van het eindresultaat.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.