Vind de beste schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk Muren spuiten

Muren spuiten

Zijn jouw muren toe aan een nieuw kleurtje? Dan is het tijd om je muren te laten spuiten. Door muren te spuiten is het eindresultaat nog mooier dan bij traditioneel schilderen. Lees hier alles over de kosten, mogelijkheden en handige tips.

Muren spuiten prijs

Sommige werkzaamheden laat je het beste aan een echte vakspecialist over. Zo weet je zeker dat je geniet van een mooi eindresultaat en hoef je je geen zorgen te maken over foutjes die je zelf maakt. De muren spuiten kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren. Denk bijvoorbeeld aan de afmetingen van je muur, de afwerking en het schilder uurtarief. Bekijk hieronder de gemiddelde prijzen van je muren spuiten.

WerkzaamhedenGemiddelde kosten
(inclusief arbeid en btw)
Muren spuiten met latex€ 10 - € 13 per m2
Muren spuiten met spack€ 9 - € 14 per m2
Schilder€ 35 - € 40 per uur

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Muren spuiten: Hoe werkt het?

Het spuiten van de muren is een grote klus, maar de schilder start niet meteen. Een goede voorbereiding is hierbij heel belangrijk. Eerst neemt de schilder altijd een aantal voorzorgsmaatregelen, zoals het afplakken van de vloer, muren, plafond en het kozijnhout. Zo blijft de verf op de muur en belandt het niet op plekken waar het niet hoort. Daarna vult hij de airless verfspuit met de verspuitbare verf. De schilder brengt vervolgens de verf met de airless latex verfspuit aan op de muur. Doordat de verfspuit met een hoge druk de verf vernevelt op de ondergrond, ontstaat er een strak en streeploos resultaat. Na het spuiten van de muur, is het mogelijk dat de schilder nog een extra laag moet aanbrengen.

Muren spuiten wit

Technieken bij muren spuiten

Als je een oppervlak laat spuiten, zijn er verschillende technieken waaruit je kiest. Elke techniek heeft weer een ander eindresultaat. Hieronder lees je meer informatie over deze technieken.

Spackspuiten

Spack is een mengsel dat bestaat uit kalk en kunsthars. Deze combinatie geeft de muur een afwerking met structuur. Spack is verkrijgbaar in twee soorten: spackspuitwerk met fijne korrel en een grove korrel. Je bepaalt dus zelf hoe zichtbaar de structuur op de muur is.

Latex spuiten

Bij het spuiten met spack ontstaat er een reliëf op de muur, terwijl er bij het gebruik van latex juist geen structuur zichtbaar is. De muur krijgt een prachtig, egaal resultaat zonder banen of strepen.

Voordelen van je muren spuiten

Er zijn verschillende voordelen van je muren spuiten, steeds meer mensen kiezen hier dan ook voor in plaats van schilderen met een kwast en verfroller. Bekijk hier alle voordelen van je muren spuiten.

  • Egaler en strakker resultaat dan bij je muren sausen
  • Kies uit alle kleuren van de regenboog
  • Snel aangebracht
  • Lagere kosten dan bij sausen
  • Betere laagdikte en daardoor een mooier resultaat

Voor deze wanden is spuitwerk geschikt

Wil je een gestucte buitenmuur verven of het stucwerk binnen schilderen? Het is allemaal mogelijk, net zoals een spachtelputz muur verven. Elke muur is te spuiten met latex of spack. Het resultaat is wel het mooist bij een egale ondergrond. Wanneer de ondergrond niet helemaal egaal is, zal de structuur onder de verf namelijk zichtbaar blijven. Vraag daarom om een behangklare of sausklare muur voordat je je muren laat spuiten. Zo ben je verzekerd van het beste resultaat.

Muren laten spuiten

Handige tips voor het muren spuiten

Nu je alle voordelen van spuitwerk hebt gelezen, is het tijd om een schilder in te schakelen om je muren te spuiten. Natuurlijk wil je dat de muren zo netjes mogelijk gespoten zijn, maar daarnaast wil je ook niet teveel betalen. Wil je weten hoe je dat voor elkaar krijgt? Hieronder lees je een aantal tips die jou helpen.

Vraag bij verschillende schilders een offerte aan

Vraag altijd eerst verschillende offertes aan voordat je een schildersbedrijf kiest. Het kost misschien wat meer tijd, maar het je bespaart hiermee wel op je muren spuiten kosten. Door de aangevraagde offertes te vergelijken, vind je een schilder die voor de beste prijs het spuitwerk uitvoert. De offertes aan een particulier zijn altijd inclusief btw, waardoor je zeker weet dat de aangegeven prijs ook echt de daadwerkelijke prijs is.

Laat in één keer je muren spuiten

Wanneer je van plan bent om meerdere muren te laten spuiten, doe je dit het beste in een keer. De voordelen hiervan zijn dat je meteen alles geschilderd hebt, dus ook maar een keer rekening hoeft te houden met een schilder in huis. Bovendien hoef je de schilder vaak in verhouding een lager bedrag te betalen, dan wanneer je een kleiner oppervlak laat schilderen. Dit laatste komt omdat de schilder bij grote klussen rekent per vierkante meter. Bij een groot totaal oppervlak, rekent de schilder vaak een mooie korting.

Zoek een schildersbedrijf met keurmerk

Ook in de schildersbranche gebruiken keurmerken. Dankzij dit kwaliteitsoordeel weet je zeker dat de schilder goed is in zijn vak. Een keurmerk dat landelijk bekend is, is het KOMO-keurmerk. Daarnaast bestaat ook het keurmerk van De Betere Schilder; een sterk keurmerk, waardoor je zeker weet dat je in zee gaat met een professionele vakman. Nog een ander keurmerk is OnderhoudNL Garantie. Bedrijven die hieraan deelnemen zijn in het bezit van alle benodigde vak-en bedrijfstechnische diplo­ma’s.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.