Vergelijk schilder offertes
Vind dé schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk Wat kost een schilder?

Wat kost een schilder?

Minimale kosten
€ 300
Gemiddelde kosten
€ 950
Maximale kosten
€ 6.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 780 - € 1.120

Wat kost een schilder? Het antwoord op deze vraag hangt af van verschillende factoren zoals de grootte van je project en het soort verf dat je kiest. Leer alles over schilderprijzen en ontdek de beste tips om binnen je budget een professionele schilder in te huren. Welkom bij Homedeal!

Inhoudsopgave.

Wat kost schilderen per…

Er zijn een aantal keuzes die van invloed zijn op de totale prijs van je project. Zoals je in de eerste prijstabel hebt gezien, verschillen de prijzen van een schilder per uur en per m2.

Wanneer spreek je met de schilder een uurtarief af en wanneer een prijs per m2? : Benieuwd naar de algemene schilder kosten?

Wat kost een schilder?

De gemiddelde kosten voor een schilder (binnen of buiten) zijn: € 35 per m2.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
schilder met roller aan het verven in deurframe

Keuze 1: Wat kost een buitenschilder per uur?

Wil je een klein oppervlak laten schilderen, zoals je buitenkozijnen? De buitenschilder hanteert voor dit soort projecten een vast uurtarief. Het schilderen van je kozijnen is een nauwkeurige klus en neemt meer tijd in beslag dan het schilderen van een groter oppervlak. Hierdoor spreekt de schilder een prijs per uur met je af.

Bij een groot oppervlak, zoals het schilderen van je gevel of een buitenmuur, spreek je een prijs per m2 af met de schilder. Benieuwd wat een buitenschilder kost? Bekijk hieronder een handig overzicht.

BuitenschilderGemiddelde kosten per uurGemiddelde kosten per m2
€ 40 – € 50€ 35 – € 40

Hieronder zie je een lijstje met de werkzaamheden van een buitenschilder:

  • Kozijnen schilderen buiten
  • Gevel schilderen
  • Buitenmuur schilderen
  • Buitendeur schilderen
  • Dakkapel schilderen

Keuze 2: Wat kost een binnenschilder per uur ?

Vaak spreek je een prijs per m2 af met de schilder als je de binnenkant van je huis laat schilderen. Dit komt omdat het vaak om grotere oppervlakten gaat en deze makkelijker te schilderen zijn dan bijvoorbeeld je dakkapel of je buitenkozijnen.

De prijs per m2 ligt vaak lager dan de prijs van een binnenschilder per uur. Laat je een gedetailleerder project uitvoeren in huis? Dan is het een idee om een prijs per uur af te spreken. Wil je weten wat een binnenschilder kost? Bekijk hieronder een overzicht.

BinnenschilderGemiddelde kosten per uurGemiddelde kosten per m2
€ 35 – € 40€ 30 – € 35

Prijsvoorbeelden schilderklussen

In de bovenstaande prijstabel zie je een handig overzicht van wat een schilder gemiddeld kost. In onderstaande prijsvoorbeelden krijg je een beter beeld van de kosten per project. Hierdoor worden de prijzen concreter en krijg je een idee van de kosten voor jouw project.

1. Muren laten sauzen

Als je je muren wilt laten sauzen, ben je natuurlijk benieuwd naar de kosten hiervan.Als je een muur van 15 m2 laat sauzen, kost dit je gemiddeld tussen de € 150€ 225.

2. Kozijnen schilderen buiten

Het schilderen van de kozijnen aan de buitenkant van je huis is een project dat flink wat nauwkeurigheid vergt van een schilder. Hierdoor wordt er een prijs per uur afgesproken. Het schilderen van je buitenkozijnen is niet in 1 dag gedaan. Voor het laten schilderen van je buitenkozijnen in 8 uur betaal je gemiddeld € 320 tot € 400.

3. Deuren schilderen binnen

Zijn je deuren binnen toe aan een nieuwe lik verf? Als je 4 binnendeuren laat schilderen, kost dit je gemiddeld € 425. Daarna zijn je deuren weer als nieuw en hoef je er jaren niet meer naar om te kijken.

4. Meest gekozen schilderwerk:

Bij projecten als het laten schilderen van alle kozijnen aan de binnenkant van de woning liggen de schilder kosten op gemiddeld € 1.800.

5. Schilderwerk op grote oppervlakken:

Zoek je een huisschilder om je plafond te laten witten? Voor een plafond van 30 m2 komen de kosten al snel uit op € 600, inclusief verf en materiaal.

6. Gedetailleerd schilderwerk:

Het laten schilderen van twee trappen met elk 14 treden, kost gemiddeld € 600 tot € 800 per trap inclusief verf en materialen.

BinnenschilderGemiddelde kosten per uurGemiddelde kosten per m2
€ 35 – € 40€ 30 – € 35
Huisschilder buiten

Wat is het verlaagde btw-tarief?

Wist je dat er een btw-tarief van 9% geldt voor schilderwerk als je woning ouder dan 2 jaar is? Dit is aanzienlijk voordeliger dan het btw-tarief van 21% dat geldt voor andere onderhoudsprojecten. Er zijn een aantal werkzaamheden die te ver af staan van schilderen, waardoor ze niet onder het lage btw-tarief vallen.

Een uitgebreide toelichting hiervan vind je op de website van de Belastingdienst. Meer informatie over het btw-tarief voor schilderwerk kun je ook vinden.

Klaar om aan de slag te gaan?

Nu je een goed beeld hebt van de mogelijkheden en de bijbehorende kosten voor het inhuren van een schilder, is het tijd om jouw project in gang te zetten. Of je nu een paar kamers wilt opfrissen of je volledige woning een nieuwe look wilt geven, een professionele schilder weet precies wat nodig is om het gewenste resultaat te behalen.

Via Homedeal vraag je gratis en vrijblijvend offertes op bij ervaren vakspecialisten, zodat je direct aan de slag kunt met jouw schilderproject.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen.

Hoe kan ik besparen op schilderkosten zonder in te boeten op kwaliteit?

Door offertes te vergelijken, buiten het piekseizoen te boeken, en te kiezen voor kwaliteitsverf die misschien duurder is vooraf, maar op de lange termijn minder onderhoud vereist, kun je besparen zonder kwaliteit te verliezen.

Is het voordeliger om in de winter een schilder in te huren?

In sommige gevallen wel. Omdat de vraag naar schilders in de wintermaanden vaak lager is, kun je mogelijk een betere deal krijgen. Echter, weersomstandigheden kunnen invloed hebben op buitenschilderwerk, dus het is belangrijk om dit met je schilder te bespreken.

Homedeal bespaartips

Sluit een onderhoudsabonnement af

Door je schilderwerk goed te onderhouden, gaat het langer mee. Veel schildersbedrijven bieden een onderhoudsabonnement aan, waarbij een schilder periodiek je schilderwerk onderhoudt. Dit is goedkoper dan het los inhuren van een schilder eens in de zoveel tijd. Wist je dat je met een onderhoudsabonnement tot wel 20% op de totale schilder kosten bespaart?

Vergelijk offertes

Je wilt natuurlijk niet teveel betalen voor je schilderwerk en huurt het liefst een goedkope schilder in. Door offertes op te vragen bij verschillende schildersbedrijven, kom je er snel achter wat een schilder kost bij verschillende aanbieders. Zo heb je een goed overzicht van de prijzen en maak je de juiste keuze voor het schildersbedrijf dat je inhuurt.

Zelf voorbereiden

Bij sommige projecten is het te ingewikkeld om zelf te schilderen en huur je toch een specialist in. Om toch op kosten te besparen, is het een idee om een deel van de voorbereidingen zelf te doen. Denk bijvoorbeeld aan het opschuren en schoonmaken van je raamkozijnen, zodat de schilder geen tijd meer aan hoeft te besteden.