Vergelijk schilder offertes
Vind dé schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk Schilder gezocht

Schilder gezocht


Zoek je in Google op ‘schilder gezocht’, dan krijg je meer dan een miljoen resultaten. Met meer dan 10.000 schilderbedrijven in Nederland is de keuze enorm, maar kan het ook lastig zijn om te bepalen welke schilder de beste kwaliteit biedt voor de beste prijs. Bekijk in dit artikel daarom prijsinformatie en handige tips die het makkelijk maken de beste schilder te vinden voor jouw project.

Inhoudsopgave

Goede schilder gezocht: de kosten

Wat kost een schilder? De prijzen die schilders vragen voor hun werkzaamheden zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo kan een schilder ervoor kiezen om zich per m2 of per uur te laten betalen. De meeste schilders nemen verf en materiaal bovendien al mee in hun arbeidsloon. Informeer hiernaar als je de prijs met de schilder bespreekt. In onderstaand prijsoverzicht zie je voor zowel een binnen- als een buitenschilder de gemiddelde prijs die zij rekenen per m2 of per uur.

Soort schilderGem. prijs per m2, incl. btwGem. prijs per uur, incl. btw
Binnenschilder€ 30 – € 35€ 35 – € 40
Buitenschilder€ 35 – € 40€ 40 – € 50
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wil je meer prijsinformatie over de kosten van een schilder? Bekijk de prijsgids: Kosten schilder.

schilder gezocht

Een geschikte schilder gezocht

Als je al eens naar een schilder gezocht hebt, weet je dat het aanbod van schilders groot is. Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt is het verstandig om schildersbedrijven met elkaar te vergelijken. Neem de volgende punten mee in je beslissing:

1. Tarief
Let goed op het tarief dat de schilder vraagt voor zijn werkzaamheden. Het kan namelijk maar zo dat de ene vakspecialist een ander tarief hanteert dan een andere voor hetzelfde werk. Zeker bij grote projecten kan het verschil in kosten hoog oplopen. Door de prijzen van meerdere schilders op te vragen krijg je inzicht in de prijsverschillen en geef je jezelf een betere onderhandelingspositie.

2. Betrouwbaarheid
De kwaliteit die de schilder levert is minstens zo belangrijk als het tarief. Heb je een schilder gezocht? Ga dan na of eerdere klanten recensies hebben achtergelaten. Zo verklein je de kans dat je in zee gaat met een schildersbedrijf dat niet aan je verwachtingen voldoet.

Bij Homedeal kun je na het aanvragen van offertes direct de profielen inzien van schilders, waaronder de reviews van andere aanvragers. Zo vind je gemakkelijk de schilder die het best bij jou past.

Bekijk daarnaast de website van de schilder om te zien of de schilder keurmerken bezit, zodat je weet dat de schilder aan kwaliteitsvoorwaarden en -eisen voldoet. Voorbeelden van bekende keurmerken zijn: De Betere Schilder, OnderhoudNL en Keurmerk Kwaliteitsvakman.

3. Garantie
Gaat er tijdens het schilderproject onverhoopt iets mis, dan is het fijn als je terug kunt vallen op de garantie van de schilder. Het is belangrijk dat je informeert naar de garantieregeling voordat je je keuze maakt voor een bepaalde schilder.

De duur van de garantie is afhankelijk van onder andere het type schilderwerk en de gebruikte verf. Op buitenschilderwerk wordt gemiddeld een garantie van 2 jaar gegeven. Bij binnenschilderwerk loopt de garantie meestal op tot zo’n 4 jaar.

Soorten schilders

Ga je op zoek naar een schilder, dan zijn er veel soorten schilders waar je uit kunt kiezen, met elk hun eigen prijskaartje, voor- en nadelen.

Schildersbedrijf
Schildersbedrijven zijn veelal relatief grotere bedrijven met meerdere schilders in dienst. Dit betekent dat ze een grotere capaciteit hebben en dus flexibeler zijn als het aankomt op spoedklussen. Een schildersbedrijf heeft echter ook hogere vaste lasten, wat je terug kunt zien in de gehanteerde tarieven.

Zzp schilders
De tarieven van een zzp’er liggen over het algemeen lager dan die van een schildersbedrijf en dat maakt ze gewild. Doordat zzp’ers alleen werken, zijn ze wel minder flexibel – ze kunnen immers maar één project per keer aannemen.

Zwart betaalde schilder?
Je zou denken dat een zwart betaalde schilder een goede oplossing is voor een goedkope schilder. De uurtarieven liggen immers lager. Aanraden doen we dat echter niet. Niet alleen omdat het niet legaal is, maar ook omdat je de zekerheden mist van een erkende en gecertificeerde schilder. Voor het mooiste resultaat, garanties en andere zekerheden zijn schildersbedrijven en zzp’ers de betere keuze.

Bespaartips voor het zoeken naar een schilder

Wil je besparen op de kosten van je schilder? Neem de volgende tips mee in je zoektocht naar een goedkope schilder:

  • Schilder uit de eigen regio
    Zoek naar een schilder uit je eigen regio. Nederland zit vol met ervaren en vakkundige schilders die je schilderwerk perfect kunnen uitvoeren. Een schilder uit jouw eigen regio rekent minder of zelfs geen voorrijkosten, waardoor jij voordeliger uit bent.
  • Kies voor een winterschilder
    In de winter wordt er minder naar schilders gezocht en heeft een schilder dus minder werk. Een winterschilder geeft daarom vaak korting in de periode van november tot maart. Heb je in de zomer naar een schilder gezocht? Dan bestaat de kans dat de prijzen 10% tot 20% lager uitvallen als de schilder tijdens de wintermaanden aan de slag gaat.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een goede schilder per uur?

Een goede schilder rekent gemiddeld € 35 tot € 55 per uur. Wil je de kosten voor jouw project weten? Vraag dan een offerte aan. Gratis en vrijblijvend.

Hoe kom ik aan een goede schilder?

Er zijn diverse manieren om de kwaliteit van een schilder te controleren. Vraag bij bekenden in de buurt met welke schilder zij goede ervaringen hebben, bekijk online recensies, controleer op keurmerken en vergelijk diverse offertes zodat de schilder kosten nooit uit de hand lopen.

Hoe vaak moet je buiten schilderen?

Buitenschilderwerk laat je het beste elke vijf jaar vernieuwen. Zo bescherm je jouw kozijnen en deuren goed tegen weersomstanden en behoudt jouw woning een fris uiterlijk.