Vind de beste schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk Schilder gezocht

Schilder gezocht

Je tikt in ‘schilder gezocht’ en je krijgt meer dan 500.000 zoekresultaten in Google. Met meer dan 10.000 schilderbedrijven in Nederland is de keuze reuze. Maar met zoveel keuze is het ook lastiger om te bepalen welke schilder nu de beste kwaliteit biedt voor de beste prijs.

We gaan je helpen deze schilder te vinden. Bekijk hier prijsinformatie + handige tips die het makkelijk maken de beste schilder te vinden zodat je snel je project kunt starten.

Voordelige schilder gezocht: de kosten

Wat kost een schilder? De prijzen die schilders vragen voor hun werkzaamheden zijn afhankelijk van verschillende factoren. De schilder kan ervoor kiezen om zich per m2 of per uur te laten betalen. De meeste schilders nemen verf en materiaal al mee in hun arbeidsloon, informeer hiernaar als je de prijs met de schilder bespreekt. In onderstaand prijsoverzicht zie je 2 soorten schildersbedrijven en de gemiddelde prijs die zij rekenen per m2 of uur.

Soort schilderGem. prijs per m2, incl.
verf, materiaal en btw
Gem. prijs per uur, incl.
verf, materiaal en btw
Binnenschilder€ 30 - € 35€ 35 - € 40
Buitenschilder€ 35 - € 40€ 40 - € 50

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wil je meer prijsinformatie over de kosten van een schilder? Bekijk de prijsgids: Kosten schilder.

buitenschilder

Zoeken naar de geschikte schilder

Als je al eens naar een schilder gezocht hebt weet je dat het aanbod van schilders groot is. Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt is het verstandig om schilders goed met elkaar te vergelijken. Neem de volgende punten mee in je beslissing:

1. Tarief
Let goed op het tarief dat de schilder vraagt voor zijn werkzaamheden. Zoals je in bovenstaand prijsoverzicht ziet variëren de prijzen. Zeker bij grote projecten loopt het verschil in kosten hoog op. Door de prijzen op te vragen van meerdere schilders krijg je inzicht in de prijsverschillen en geef je jezelf een betere onderhandelingspositie.

2. Betrouwbaarheid
De kwaliteit van de schilder is minstens net zo belangrijk als het tarief. Heb je een schilder gezocht? Ga dan na of eerdere klanten recensies over de schilder hebben achtergelaten. Zo verklein je de kans dat je in zee gaat met een schilderbedrijf dat niet aan je verwachtingen voldoet. Bekijk daarnaast de website van de schilder om te zien of de schilder keurmerken bezit zodat je weet dat de schilder aan kwaliteitsvoorwaarden en eisen voldoet. Bekende keurmerken zijn: De Betere Schilder, AF-erkende schilder, Keurmerk Kwaliteitsvakman en VGO-keur.

3. Garantie
Gaat er tijdens het schilder project onverhoopt iets mis, dan is het fijn als je terug kunt vallen op de garantie van de schilder. Het is belangrijk dat je informeert naar de garantieregeling voordat je je keuze maakt voor een bepaalde schilder. De duur van de garantie is afhankelijk van het type schilderwerk. Op buitenschilderwerk wordt gemiddeld een standaard garantie van 2 jaar gegeven. Binnenschilderwerk heeft minder te lijden, hierdoor loopt de garantie op tot gemiddeld 4 jaar.

Bespaartips voor het zoeken naar een schilder

Neem de volgende bespaartips mee in je zoektocht naar een voordelige schilder:

  • Schilder uit eigen regio
    Zoek naar een schilder uit je eigen regio. Nederland zit vol met ervaren en vakkundige schilders die je schilderwerk perfect uitvoeren. Heb je een schilder uit eigen regio gezocht? Dan rekent deze schilder minder of zelfs geen reistijd en -kosten, waardoor jij voordeliger uit bent.
  • Kies voor een winterschilder
    In de winter wordt er minder naar schilders gezocht en heeft een schilder vaak minder werk. Een winterschilder geeft daarom vaak korting. Heb je in de zomer naar een schilder gezocht? Dan bestaat de kans dat de prijzen lager uitvallen als de schilder pas tijdens de wintermaanden aan de slag gaat. Winterschilders hanteren in de periode van november tot maart een korting tussen 10% en 30%.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.