Vergelijk schilder offertes
Vind dé schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk Woonkamer schilderen kosten

Woonkamer schilderen kosten

Minimale kosten
€ 200
Gemiddelde kosten
€ 1.000
Maximale kosten
€ 2.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 820 - € 1.180

Vind je het ook zo lekker om ’s avonds op de bank te ploffen en de woonkamer gezellig te maken door kaarsjes aan te steken en de openhaard aan te doen? De gevolgen van deze gezelligheid zorgen er wel voor dat je om de zoveel jaar je woonkamer moet schilderen. Wanneer je de woonkamer laat schilderen door een schilder hoeven de kosten niet hoog op te lopen. Benieuwd naar de gemiddelde prijzen voor de woonkamer schilderen en op zoek naar de beste opties? Lees dan vooral verder.

Prijzen woonkamer schilderen

Je woonkamer schilderen zorgt niet alleen voor een mooie uitstraling van je woonkamer, maar het zorgt ook voor bescherming van je muren. Denk aan houten balken in je woonkamer of de radiatoren die door een likje verf beschermd blijven. Wanneer je een schilder zoekt voor het schilderen van je woonkamer moet je denken aan kosten voor het schilderen, arbeid, materiaal en btw. Hieronder vind je een prijsindicatie van schilderwerken in de woonkamer.

Soort schilderwerkGemiddelde prijs incl. arbeid, materiaal en btwAfhankelijk van
Plafond woonkamer schilderen: 30 tot 70 m2€ 200 - € 1.500
Muur woonkamer schilderen: 15 m2€ 220 - € 300
Deuren woonkamer schilderen€ 270 - € 1.0002 tot 20 deuren incl. deurposten
Trap woonkamer schilderen€ 300 - € 7001x witten en schuren, schoonmaken en schilderen
Kozijnen woonkamer schilderen€ 400 - € 2.000Van 7 m2 tot aan alle buitenkozijnen van 1 woning
Muur woonkamer schilderen: 30 m2€ 450 - € 600
Muur woonkamer schilderen: 60 m2€ 900 - € 1.200

Op schilderwerk geldt het verlaagde btw-tarief van 9% in plaats van 21%, dat is alvast mooi meegenomen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

woonkamer schilderen

Prijsvoorbeelden

In de prijzentabel zie je een overzicht van de gemiddelde prijzen voor het laten schilderen van je woonkamer.
Om de kosten van het schilderen van de woonkamer te verduidelijken zijn hieronder een aantal voorbeelden te vinden.

Meest gekozen schilderwerk
Het meest voorkomen en het goedkoopste schilderwerk is wanneer je je muren laat spuiten in plaats van schilderen in de woonkamer. Over het spuiten van de muren is hieronder nog meer informatie te vinden. Wanneer je een muur van 60 m2 laat spuiten kom je ongeveer uit op € 470. Wanneer je een muur van dezelfde oppervlakte in de woonkamer laat schilderen kom je ongeveer op € 1.000 uit. Het spuiten van de muren is goedkoper omdat het werk sneller geklaard is en het minder verf kost.

Groter project
Wanneer je in een rijtjeshuis woont en je zoekt een huisschilder voor het schilderen van de muren en plafond in jouw woonkamer, dan kom je op een gemiddelde prijs uit van € 1.700.

Gedetailleerd project
Wanneer je ervoor kiest om alleen de kozijnen, deuren en ramen van jouw woonkamer te schilderen, liggen de kosten gemiddeld tussen de € 800 en € 3.000. Deze kosten zijn incl. loon, materiaal en btw. Het verschil tussen een raam en kozijn is dat een raam het beweegbare gedeelte is van het kozijn.

Prijsopbouw schilderen

 

Kostenoverzicht Woonkamer schilderen kosten

Prijsbepaling door de volgende keuzes

Wanneer je je woonkamer laat schilderen wordt de prijs bepaald door de volgende factoren.

Keuze 1: De woonkamer schilderen met latexverf

Er zijn verschillende manieren waarop je je woonkamer kan laten schilderen. Er zijn twee verschillende manieren om je woonkamer schilderen. De eerste mogelijkheid is om je woonkamer te laten schilderen met een kwast en een roller, de tweede mogelijkheid is om de woonkamer te laten spuiten. Beide manieren geven een mooi resultaat. Het ligt dus aan je wensen voor welke techniek je kiest.

Als je ervoor kiest om de woonkamer te laten schilderen wordt er vaak gekozen voor een latexverf. Latexverf is relatief goedkoop, is een water gedragen verf en het is verkrijgbaar in elke kleur. Veel mensen laten deze klus over aan een schildersbedrijf omdat het een vak apart is. Het afplakken lijkt heel gemakkelijk maar dit moet heel gestructureerd gedaan worden. Ook het krijgen van strepen op de muren moet voorkomen worden. Een schilder zorgt dat jouw woonkamer een egaal resultaat krijgt na het schilderen.

Keuze 2: De woonkamer spuiten

Zoals je hierboven al hebt gelezen is het naast de woonkamer schilderen ook een mogelijkheid om je woonkamer te laten spuiten. Door het spuiten van de muren en plafonds krijg je een gladder en egaler resultaat en krijg je geen rare structuren. Door het inhuren van een schilder weet je zeker dat deze klus goed geklaard wordt. Het is namelijk moeilijk om met een spuitmachine om te gaan en het afplakken is ook erg belangrijk.

schilderen woonkamer

Keuze 3: Soort verf

Om tot een mooi resultaat te komen is het belangrijk om de juiste verfsoort te gebruiken bij het schilderen van de woonkamer.
Ten eerste zal de schilder sowieso zijn eigen verf gebruiken, daar heeft de schilder kennis van en zo weet de schilder zeker dat het resultaat goed zal zijn. Wel zal de schilder deze verfsoorten met de consument bespreken.
Doe je toch een aantal dingen zelf of bepaalde onderdelen zoals de trap bekijk dan de volgende richtprijzen voor de verschillende soorten verf.

VerfsoortenGemiddelde prijs per liter incl. btw en arbeid
Latex voor binnen€ 5 - € 10
Alkydverf€ 20 - € 40
Grondverf € 25 - € 50
Beits en lak€ 25 - € 60
Acrylverf€ 30 - € 50

Keuze 4: Extra opties

Het is belangrijk om binnen een bepaalde tijd je woonkamer te laten schilderen (ongeveer om de 7 jaar). Om je woonkamer mooi en gezellig te houden is het een idee om een schilderwerk onderhoudscontract af te sluiten bij de schilder. Door dit onderhoudsabonnement ben je ervan verzekerd dat de schilder ervoor zorgt dat jouw woonkamer spik en span blijft. Vaak zijn er onderhoudsabonnementen van 5, 10 of 15 jaar. De schilder komt daarbij elk jaar langs om te controleren of ze de woonkamer moeten schilderen en werkt waar nodig bij. Ongeveer om de 3 jaar zal de schilder alles weer grondig aanpakken. Met de huisschilder spreek je een vast bedrag af. De kosten voor een abonnement van 10 jaar liggen gemiddeld tussen de € 5.000 – € 6.000. Dit kost je dus ongeveer € 45 per maand.
Wil je meer prijsinformatie over het onderhoud? Lees dan het artikel: Onderhoudscontract schilderwerk.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Help zelf een handje mee

Wanneer je de woonkamer laat schilderen komen er veel handelingen bij kijken. Om de kosten zo laag mogelijk te houden is het slim om alvast wat voorwerk te doen voordat de schilder binnen komt lopen. Denk hierbij aan het verschuiven van de meubels, de vloer afdekken en de randjes afplakken. Als je de bespaarde kosten optelt kan je toch een leuk schilderijtje kopen voor aan de geschilderde muur.

Laag btw-tarief

Wanneer jouw woning ouder is dan 2 jaar en je wilt jouw woonkamer laten schilderen, dan geldt het verlaagde btw-tarief van 9%. Bij woningen die jonger zijn dan 2 jaar geldt nog het 21% btw-tarief. Door het lage btw-tarief bespaar je al snel € 200 op grote projecten en hier hoef je dus helemaal niets voor te doen.

Bespaar door het inschakelen van een winterschilder

Door gebruik te maken van een winterschilder bespaar je al snel tot wel 30% van de totale kosten bij het schilderen van de woonkamer. Een winterschilder zorgt ervoor dat het project goed verloopt en de kosten liggen lager omdat de schilder in de winterperiode minder projecten heeft liggen. Hij wil graag aan het werk blijven en daardoor maken ze de kosten aantrekkelijk voor jou. Een winterschilder kan zowel de binnenkant als de buitenkant van je huis schilderen.