Vind de beste schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk Schildersbedrijf

Schildersbedrijf

Je bent op zoek naar een schildersbedrijf. Daar zijn er meer dan 10.000 van in Nederland. Dit maakt het lastig om het schilderbedrijf te vinden met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Je wilt tenslotte niet te veel betalen, maar wel het beste resultaat. Bekijk hier hoe je eenvoudig en snel het beste schildersbedrijf in jouw regio vindt.

Wat kost een schildersbedrijf?

De kosten van schilders van een schildersbedrijf zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij onder andere aan het uurtarief van de schilders en de grootte van je project. Hieronder zie je een handig overzicht met de gemiddelde kosten. Deze kosten zijn inclusief verf- en materiaalkosten en btw.

ProjectGemiddelde kosten
(inclusief verf- en materiaalkosten en btw)
Binnenschilder
Per m2€ 30 - € 35
Per uur€ 35 - € 40
Spuitwerk per m2€ 6 - € 12
Sauswerk per m2€ 10 - € 15
Buitenschilder
Per m2€ 35 - € 40
Per uur€ 40 - € 50

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

schildersbedrijf gezocht

Werkzaamheden van een schildersbedrijf

Een schildersbedrijf is voor meerdere projecten in te zetten en werkt vaak samen met de stukadoor tijdens een verbouwing. Maar wat zijn precies de werkzaamheden van een schildersbedrijf? Hieronder lees je de verschillende werkzaamheden met daarbij een handige uitleg.

Schilderwerk voorbereiden

Voordat er schilderwerk aangebracht kan worden op een oppervlakte, moet het eerst voorbereid worden. Zo moet het oppervlak goed ontvet worden, zodat de verf later goed hecht en is het ook van belang dat het oppervlak zo egaal mogelijk is. Dit alles om ervoor te zorgen dat het schilderen zelf zo goed en efficiënt mogelijk verloopt.

Schilderwerk aanbrengen

Het overgrote deel van de projecten van een schildersbedrijf bestaat uit het schilderen zelf. Schilders schilderen verschillende oppervlakken voor je; van je trap verven tot het schilderen van de muren en het schilderen van deuren. Het schildersbedrijf schilder oppervlakken op 2 verschillende manieren:

  1. Sauswerk

Alle schildersbedrijven bieden sauswerk aan.Het sausen is het handmatig aanbrengen van verf met rollers en kwasten. Omdat het sausen van muren en andere oppervlakken een arbeidsintensief project is voor een schilder, betaal je hier ook meer voor.

  1. Spuitwerk

De tweede techniek van een schildersbedrijf is het opspuiten van verf op een oppervlak. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een spuitmachine en zo wordt de verf snel en egaal aangebracht. Bij spuitwerk is het belangrijk dat de rest van de ruimte goed wordt afgedekt, om te voorkomen dat er spetters neerkomen op andere onderdelen van de kamer.

Schilderwerk herstellen

De buitenkant van je huis krijgt veel te verduren tijdens de verschillende seizoenen. Daardoor raakt je schilderwerk wel eens beschadigd. Zo kan het voorkomen dat er houtrot ontstaat in je kozijnen. De schilder herstelt dit graag voor je en zorgt ervoor dat vervolgens het schilderwerk er weer als nieuw uitziet.

schilderwerk buiten

Btw schilderwerk

De btw op schilderwerk is permanent vastgesteld op 9% als je woning is ouder dan 2 jaar. Hierdoor wordt het bijwerken van je schilderwerk een stuk aantrekkelijker. Onder dit voordelige btw-tarief vallen ook de voorbereiding van het schilderwerk, de voorbehandelingen en het materiaal dat nodig is. Staan de werkzaamheden te ver van schilderwerk af? Dan vallen ze gewoon onder het 21% btw-tarief. Hier lees je meer over op de website van de Rijksoverheid.

Het inschakelen van een goed schildersbedrijf

Er zijn veel verschillende schildersbedrijven die hun diensten aanbieden en jouw project uitvoeren. Maar hoe zorg je ervoor dat je een goed schildersbedrijf inhuurt? Waar moet je op letten? Lees hier een aantal handige tips die je kan gebruiken in jouw zoektocht naar een geschikt schildersbedrijf.

  • Lees reviews

Er zijn op het internet veel  reviews te vinden over schildersbedrijven. Zo krijg je een indruk van de kwaliteiten van de schilders..Natuurlijk moet je niet alles geloven wat je op het internet leest, maar het geeft je een algemeen beeld.

  • Let op keurmerken

Door te letten op keurmerken bij schildersbedrijven, ben je verzekerd van een bepaalde mate van kwaliteit en expertise. Een van de keurmerken waar je op kan letten is De Betere Schilder. Schildersbedrijven die dit keurmerk bezitten,  worden onder andere getoetst op vakkundigheid en kwaliteit. Zo weet je dat je een goede schilder in huis haalt.

  • Controleer wat er inbegrepen is

Voordat je in zee gaat met een schildersbedrijf, is het altijd verstandig om goed na te gaan wat er allemaal inbegrepen is in de totaalprijs. Zo kan het zijn dat de materialen niet inbegrepen zijn of dat je achteraf nog voorrijkosten moet betalen.Loop dit daarom goed na, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

schilderwerk binnen

Bespaartips schildersbedrijf inhuren

Het laten schilderen van je huis is best een investering, daarom wil je hier niet de hoofdprijs voor betalen. Er zijn een aantal dingen die je kan doen om te besparen op de kosten van je schilderwerk. Lees hieronder een aantal handige bespaartips.

  • Vergelijk offertes

Door offertes bij verschillende schildersbedrijven aan te vragen, is het eenvoudig om prijzen met elkaar te vergelijken. Zo zie je de verschillen tussen schildersbedrijven en kies je het bedrijf dat het beste bij jou past.

  • Huur een winterschilder in

Door je schilderwerk in de winter te laten uitvoeren door een winterschilder, bespaar je tot wel 30% op de totale kosten van je project. Doordat er in de winter minder werk is voor schildersbedrijven, ligt het loon van schilders in de winter lager dan in andere seizoenen. Hierdoor is het dus voordeliger om een schildersbedrijf in te huren in de winter. Houd er hierbij wel rekening mee dat het door de kou of regen soms niet mogelijk is om door te schilderen.  Daardoor kan het  project wat vertraging oplopen.

  • Goedkoop is soms duurkoop

Hoewel het verleidelijk is om het schildersbedrijf in te huren dat het goedkoopst is, is dit niet altijd de beste keuze. Let daarom goed op referenties en keurmerken, om er zo voor te zorgen dat je de beste keuze maakt.

  • Combineer verschillende projecten

Zijn je muren aan een nieuwe lik verf toe, maar kan je plafond eigenlijk ook wel wat nieuwe verf gebruiken? Door meerdere schilderprojecten te combineren, ben je minder kwijt dan wanneer je de projecten apart laat uitvoeren. Zo hoeft het schildersbedrijf namelijk niet meerdere offertes te maken en ben je maar één keer geld kwijt.. Bedenk van tevoren dus goed wat je nog wil laten doen of vraag je buren, vrienden of kennissen of zij ook een schilderproject willen laten uitvoeren, zodat je kwantumkorting kan krijgen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.