Vergelijk schilder offertes
Vind dé schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk Schildersbedrijf

Schildersbedrijf


Er zijn meer dan 10.000 schildersbedrijven in Nederland. Dit kan het lastig maken om het schildersbedrijf te vinden met de beste prijs-kwaliteitverhouding voor jouw project. Je wilt tenslotte niet te veel betalen, maar wel het beste resultaat. Bekijk hier hoe je eenvoudig en snel het beste schildersbedrijf in jouw regio vindt.

Wat kost het inhuren van een schildersbedrijf?

De kosten van schilders van een schildersbedrijf zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij onder andere aan het uurtarief van de schilders en de grootte van je project. Hieronder vind je een handig overzicht met de gemiddelde kosten, inclusief verf- en materiaalkosten en btw.

ProjectGemiddelde kosten
(inclusief verf- en materiaalkosten en btw)
BinnenschilderPer m2€ 30 – € 35
Per uur€ 35 – € 40
Spuitwerk per m2€ 6 – € 12
Sauswerk per m2€ 10 – € 15
BuitenschilderPer m2€ 35 – € 40
Per uur€ 40 – € 50
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Werkzaamheden van een schildersbedrijf

Een schildersbedrijf is voor meerdere projecten in te zetten en werkt vaak samen met de stukadoor tijdens een verbouwing. Waar kun je een schildersbedrijf zoal voor inhuren? Hieronder lees je de verschillende werkzaamheden van schilders met daarbij een handige uitleg.

Schilderwerk voorbereiden

Voordat een oppervlakte geschilderd kan worden, moet het eerst voorbereid worden. Zo moet het oppervlak goed ontvet zijn, zodat de verf later goed hecht en is het ook van belang dat het oppervlak zo egaal mogelijk is. Dit alles om ervoor te zorgen dat het schilderen zelf zo goed en efficiënt mogelijk verloopt.

Schilderwerk aanbrengen

Het overgrote deel van de projecten die een schildersbedrijf uitvoert, bestaat uit het schilderen zelf. Schilders schilderen kunnen allerlei oppervlakken voor je schilderen: van de trap verven tot het sauzen van de muren en het schilderen van ramen. Er zijn twee verschillende manieren om jouw woning van een nieuwe laag verf te voorzien:

Sauswerk

Alle schildersbedrijven bieden sauswerk aan. Sauzen is het handmatig aanbrengen van verf met rollers en kwasten. Omdat het sauzen van muren en andere oppervlakken een arbeidsintensief project is voor een schilder, betaal je hier meer voor dan voor spuitwerk.

Spuitwerk

De tweede techniek is het spuiten van verf op een oppervlak. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een spuitmachine waarmee de verf snel en egaal wordt aangebracht. Bij spuitwerk is het belangrijk dat de rest van de ruimte goed wordt afgedekt om te voorkomen dat er spetters neerkomen op bijvoorbeeld meubels die in de kamer staan.

Schilderwerk herstellen

De buitenkant van je huis krijgt veel te verduren tijdens de verschillende seizoenen. Daardoor raakt je schilderwerk wel eens beschadigd. Zo kan het voorkomen dat er houtrot ontstaat in je kozijnen. De schilder herstelt dit graag voor je en zorgt ervoor dat vervolgens het schilderwerk er weer als nieuw uitziet.

schilder met trap in hand voor zijn busje

Het inschakelen van een goed schildersbedrijf

Er zijn veel verschillende schildersbedrijven die hun diensten aanbieden en jouw project kunnen uitvoeren. Maar hoe zorg je ervoor dat je het juiste schildersbedrijf inhuurt? Waar moet je op letten? Lees hier een aantal handige tips die je kan gebruiken in jouw zoektocht naar een geschikt schildersbedrijf.

Lees reviews

Er zijn op het internet veel reviews te vinden over schildersbedrijven. Zo krijg je een indruk van de kwaliteiten van de schilders en waar ze wel en niet goed in zijn. Natuurlijk moet je niet alles geloven wat je op het internet leest, maar het geeft je een algemeen beeld.

Let op keurmerken

Door gaan voor een schildersbedrijf dat in het bezit is van relevante keurmerken, ben je verzekerd van een bepaalde mate van kwaliteit en expertise. Een van zulke keurmerken is bijvoorbeeld De Betere Schilder. Schildersbedrijven die dit keurmerk bezitten, worden onder andere getoetst op vakkundigheid en kwaliteit. Zo weet je dat je een goede schilder in huis haalt.

Controleer wat er bij de prijs is inbegrepen

Voordat je in zee gaat met een schildersbedrijf is het altijd verstandig om na te gaan wat inbegrepen is in de totaalprijs. Zo kan het zijn dat de materialen niet inbegrepen zijn of dat je achteraf nog voorrijkosten moet betalen. Loop dit daarom goed na, zodat je niet achteraf voor verrassingen komt te staan.

Btw op jouw schilderwerk

De btw op schilderwerk is vastgesteld op 9% als je woning is ouder dan 2 jaar. Hierdoor wordt het bijwerken van je schilderwerk een stuk aantrekkelijker. Onder dit voordelige btw-tarief vallen ook de voorbereiding van het schilderwerk, de voorbehandelingen en het materiaal dat nodig is. Staan de werkzaamheden te ver van schilderwerk af? Dan vallen ze wel onder het 21% btw-tarief. Hier lees je meer over op de website van de Rijksoverheid.

kleurenpallet op tafel met kwast en bouwtekening

Bespaartips voor het inhuren van een schildersbedrijf

Het laten schilderen van je huis is een investering, maar daar wil je natuurlijk liever niet de hoofdprijs voor betalen. Er zijn een aantal dingen die je kan doen om te besparen op de kosten van je schilderwerk. We hebben een aantal handige bespaartips op een rij gezet.

1. Vergelijk offertes

Door schilderwerk offertes bij verschillende schildersbedrijven aan te vragen, vergelijk je eenvoudig prijzen met elkaar. Zo kies je het bedrijf dat het best bij jou past.

2. Huur een winterschilder in

Door je schilderwerk in de winter te laten uitvoeren door een winterschilder, bespaar je vaak 10% tot 20% op de totale kosten van je project. Doordat er in de winter minder werk is voor schildersbedrijven, zijn schilders eerder geneigd hun tarieven te verlagen dan in andere seizoenen. Hierdoor is het dus voordeliger om een schildersbedrijf in te huren in de winter.

Houd er hierbij wel rekening mee dat het door de kou of regen soms niet mogelijk is om door te schilderen. Daardoor kan het project vertraging oplopen.

3. Goedkoop is soms duurkoop

Hoewel het verleidelijk is om het goedkoopste schilderbedrijf in te huren, is dit niet altijd de beste keuze. Let goed op referenties en keurmerken, om er zo voor te zorgen dat je ook met het oog op kwaliteit de beste keuze maakt.

4. Combineer verschillende projecten

Zijn je muren aan een nieuwe lik verf toe, maar kan je plafond eigenlijk ook wel wat nieuwe verf gebruiken? Door meerdere schilderprojecten te combineren ben je minder kwijt dan wanneer je de projecten apart laat uitvoeren. Het schildersbedrijf kan namelijk in één keer door. Bedenk van tevoren daarom goed wat je nog wil laten doen of vraag je buren of zij ook een schilderproject willen laten uitvoeren, zodat je kwantumkorting kan krijgen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde Vragen

Hoe lang duurt het voordat een schildersbedrijf klaar is met een klus?

De duur van een schilderklus hangt af van de grootte en complexiteit van het project. Een kleine kamer kan in een dag klaar zijn, terwijl een heel huis meerdere dagen of zelfs weken kan duren. Overleg altijd met je gekozen schildersbedrijf voor een geschatte tijd.

Wat als ik niet tevreden ben met het resultaat?

Het is belangrijk om open te communiceren met je schildersbedrijf. Als je niet tevreden bent met het werk, bespreek dit dan direct. Veel bedrijven zullen bereid zijn om eventuele problemen aan te pakken of aanpassingen te doen om aan je verwachtingen te voldoen.