Vergelijk schilder offertes
Vind dé schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk Keukenkastjes Verven: Handige Tips & Wat kost het?

Keukenkastjes Verven: Handige Tips & Wat kost het?

Zou jij graag je keuken een nieuwe kleur willen geven? Je keukenkastjes verven is dan een goede optie. Hierdoor ziet je keuken er namelijk meteen splinternieuw uit met minimale kosten. Bekijk hier wat de kosten zijn, hoe het in zijn werking gaat en waarom je dit lastige karweitje beter aan een schilder kan overlaten.

Hoeveeel kost het om de keukenkastjes te verven?

Wat kost een schilder en wat kost het schilderen van je keukenkastjes? De prijzen variëren, afhankelijk van de maat van je keuken en de afmetingen van je keukenkastjes. Gemiddeld kosten deze projecten tussen € 820 en € 1.200. Dit is inclusief de kosten voor het uurloon, de verf, handelingen zoals schuren en ontvetten en 9% btw.

SoortGemiddelde kosten
Front 15 x 60 cm€ 20 – € 40
Front 40 x 60 cm€ 40 – € 70
Front 60 x 70 cm€ 50 – € 80
Koelkastdeur 40 x 180 cm€ 60 – € 90
Apothekerskast deur€ 70 – € 80
Hoekkast€ 65 – € 90
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Keukenkastjes verven

Waarom zou je je keukenkastjes verven?

Je wilt je natuurlijk prettig voelen in je eigen huis, dus je woning moet ook bij je persoonlijke stijl passen. Je smaak kan door de jaren heen veranderen, waardoor je keuken misschien niet meer helemaal bij je past. Het is in dat geval mogelijk om je keuken helemaal te renoveren. Helaas kan zo’n project wel erg prijzig worden. Kies er daarom voor om je keukenkastjes een nieuwe kleur te geven. Zo houd je je keuken fris en geniet je weer van een stijlvolle woning.

Wil je niet alleen je keukenkastjes schilderen? Dan is het belangrijk om eerst alle andere aanpassingen te doen voordat je een schilder inschakelt. Denk bijvoorbeeld aan het veranderen van apparatuur of het toevoegen van nieuwe keukenkastjes. Wanneer deze veranderingen klaar zijn, kan een binnenschilder ervoor zorgen dat je keuken netjes wordt afgewerkt. Dit is de beste manier om echt een geheel te maken van je nieuwe keuken.

Wie kan mijn keukenkasten het beste verven?

Keukenkastjes verven is een karwei die je het beste door een schilder uit kunt laten voeren. Dan is het wel belangrijk om een ervaren vakman uit te kiezen. Deze kan je onder andere herkennen aan een keurmerk. Er zijn verschillende keurmerken in Nederland, ieder keurmerk biedt weer zijn eigen voordelen, zoals een minimale garantieperiode, regelmatige diplomacontroles en goede klanttevredenheid.

Overigens heeft niet ieder schildersbedrijf een keurmerk, maar dat hoeft niets te zeggen over de kwaliteit van het schilderwerk. Deze keurmerken kosten namelijk geld, waardoor sommige schilders er liever niet aan meedoen.

Keukenkastjes schilderen

Kun je alle keukenkastjes schilderen?

Je kunt vrijwel alle keukendeurtjes schilderen, maar het is wel belangrijk om rekening te houden met het materiaal van je keukenkastjes. De meest gebruikelijke materialen in de keuken zijn hout, mdf en kunststof.

Er moet vooral gezorgd worden dat de verf zich goed kan hechten aan de ondergrond van je keukenkastjes. Een speciale primer of grondverf kan hierbij helpen. Deze moet afgestemd zijn op het materiaal van de kastjes, zodat je uiteindelijk ook het mooiste resultaat krijgt.

Twijfel je over de ondergrond van je keukenkastjes? Vraag het dan gerust na bij de keukenfabrikant, want het is zonde om de verkeerde verf te gebruiken voor jouw keuken. Een ervaren schilder verft keukenkastjes met de juiste materialen, zodat het eindresultaat strak wordt.

Wat zijn de valkuilen wanneer je gaat verven?

De keuken is een plek waar vooral vet en stof zich gemakkelijk ophopen. Wil je je keukenkastjes verven? Dan is dit een van de grootste valkuilen waar je rekening mee moet houden. Wanneer de deurtjes nog vettig zijn, dan hecht de verf zich niet goed. Het is daarom belangrijk om de keuken ontzettend goed te reinigen met speciale middelen die vet en stof laten verdwijnen.

De keukenkasten schilderen zijn wel een uitdaging dankzij de unieke vorm die veel van de deurtjes hebben. Verf kan zich ophopen in de diepere gedeeltes van de deurtjes, terwijl de rest van het kastje juist te dun geverfd wordt. Dat is een van de redenen waarom je keukenkastjes het beste door een schilder kunt laten verven. Zij zijn precies en kunnen ook je keukenkastjes spuiten. Zo weet je zeker dat het resultaat egaal wordt.

Hoe gaat het verven van keukenkastjes in zijn werk?

Je kunt de keukenkasten verven in ongeveer vijf stappen. Het is belangrijk dat er bij iedere stap genoeg tijd wordt genomen om alles zo goed mogelijk uit te voeren. Hierdoor zal het eindresultaat mooier worden.

  • Eventueel worden de keukenkastjes geschuurd zodat ze de oude verf helemaal is verdwenen en de nieuwe verf zich beter hecht.
  • De kasten worden goed schoongemaakt zodat ze helemaal stof- en vetvrij zijn.
  • De randen van de keukenkastjes worden secuur afgeplakt, zodat de randen lijnrecht worden.
  • Er wordt een grondlaag aangebracht waar de verf zich aan hecht.
  • De nieuwe kleur wordt meestal in twee lagen aangebracht voor een egaal en dekkend resultaat.
Keukenkastjes verven

Welke kleuren zijn geschikt voor het verven van keukenkastjes?

De meeste keukens hebben een ingetogen kleur. Zo zijn wit, grijs en zwart ontzettend populair. Je kunt ook je keukenkastjes verven in een opvallende en vrolijke kleur. In principe is geen enkele kleur te gek, zolang het maar bij jouw smaak past. Goede schilders zijn in staat om je kleuradvies te geven, bijvoorbeeld met behulp van staaltjes. Daarnaast kan een schilder je ook alles vertellen over de verschillende finishes van verf.

Wil je een mooie matte keuken? Of ben je juist fan van de elegante look van een keuken in hoogglans? Bespreek je wensen met de schilder zodat je keuken precies wordt zoals jij het voor ogen hebt.

Wat zijn originele ideeën wanneer je wilt verven?

Wil jij je keuken schilderen op een speelse manier? Dan is het leuk om een originele trend of een uniek accent aan je keuken toe te voegen. Er zijn allerlei verschillende manieren waarop jij jouw keuken net dat beetje extra geeft.

  • Verf een keukenkastje met krijtverf zodat je altijd een boodschappenlijstje bij kunt houden.
  • Laat de kastjes boven en onder in een donkere en lichtere tint schilderen.
  • Creëer een vrolijke keuken door twee totaal verschillende kleuren te gebruiken.
  • Geef met White Wash een antieke uitstraling aan je keukenkastjes.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.