Vind de beste schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk Huis schilderen kosten

Huis schilderen kosten

Minimale kosten
€ 300
Gemiddelde kosten
€ 3.000
Maximale kosten
€ 12.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.460 - € 3.540

Is jouw huis toe aan een nieuwe laag verf en wil je zeker weten dat het goed gebeurd? De huisschilder zorgt ervoor dat jouw huis weer een perfecte uitstraling heeft. Ben je benieuwd naar de gemiddelde kosten voor het huis schilderen en op zoek naar de beste opties? Lees dan vooral verder.

Wat kost een huis schilderen?

Gemiddeld kost het laten schilderen van de buitenkant van een gemiddeld hoekhuis of 2-onder-1-kap € 3.000. Dit is niet alleen het bedrag voor het schilderwerk zelf, maar ook voor de materiaalkosten, schuren en het vullen van eventuele gaten. Uiteraard kan de prijs lager of hoger uitvallen afhankelijk van bijvoorbeeld het type woning en het totale oppervlak dat geschilderd moet worden. Bekijk onderstaand de prijzen voor het schilderen van de buitenkant van je huis per type woning:

BuitenschilderwerkGemiddelde kostenDetails
Tussenwoning (50 m2€ 1.500 - € 3.600Zonder of met dakkapel
Hoekwoning of 2-onder-1-kap (100 m2)€ 2.000 - € 4.000Zonder of met dakkapel
Kozijnen€ 600 - € 2.200Van 7 m2 tot aan alle buitenkozijnen 1 woning
Deuren€ 300 - 700Buitendeuren
Ramen€ 100 - € 500Per raam

Heb je plannen om niet de buitenkant, maar juist de binnenkant van je huis aan te pakken? Prijzen voor projecten als het witten van je plafond, het schilderen van de trap of de muren van je woonkamer staan in de tabel hieronder.

Soort schilderwerk binnenschilderGemiddelde kostenDetails
Plafond€ 500 - € 1.500Van 30 m2 tot 100 m2
Deuren€ 300 - € 2.0002 tot 20 deuren incl. deurposten
Trap€ 600 - € 8001 trap schuren, schoonmaken en schilderen
Kozijnen€ 500 - € 1.800Van 7 m2 excl. verf tot alle buitenkozijnen van één woning
Muren: 30 m2 € 450 - € 900Slaapkamer
Muren: 60 m2 € 900 - € 1.800Studio
Muren: 135 m2€ 2.000 - € 4.000Appartement

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

huis schilderen

Prijsvoorbeelden

Om de kosten van een huisschilder te verduidelijken zijn hieronder een aantal voorbeelden te vinden.

Meest gekozen schilderwerk
Woon je in een tussenwoning, dan liggen de kosten van een huis schilderen aan de buitenkant tussen de € 1.500 en € 3.600. De kosten van het schilderen van een hoekwoning zijn duurder door het grotere te schilderen oppervlak. Deze kosten liggen daarom gemiddeld tussen de € 2.000 en € 4.000.

Groter project
Heb jij een vrijstaand huis en wil je de muren van dit vrijstaande huis schilderen, dan beginnen de prijzen bij € 6.000. Omdat dit een groot project is, is het slim om dit over te laten aan een vakspecialist. Vraag diverse offertes op, zodat je zeker weet dat je voor de beste prijs-kwaliteit verhouding kiest.

Gedetailleerd project
Wanneer je ervoor kiest om de binnenkozijnen en deuren van jouw huis te laten schilderen, liggen de kosten gemiddeld tussen de € 3.000 en € 5.000, afhankelijk van het aantal te schilderen kozijnen en deuren. Deze kosten zijn inclusief het loon van de schilder, materiaal en btw.

Prijsopbouw huis schilderen

Huis schilderen kosten

Prijsbepaling door de volgende keuzes

Wanneer je je huis laat schilderen wordt de prijs bepaald door het project dat je laat uitvoeren en de keuzes die je daar rondom maakt.

Keuze 1: Je gaat voor een binnenschilder

Zeg nou zelf, een sprankelende muur geeft jouw huis net dat beetje extra. Om ervoor te zorgen dat je huis in goede staat blijft en eventuele scheurtjes in je schilderwerk of verkleurde verf te voorkomen, is het belangrijk dat het binnenschilderwerk om de 7 jaar verfrist wordt. Een binnenschilder zorgt er onder andere voor dat de trap, de kozijnen, het plafond en/of de muren geschilderd worden. Hieronder is een prijsindicatie te vinden van de kosten van de verschillende projecten.

Soort schilderwerkGemiddelde kostenDetails
Plafond€ 500 - € 1.50030 tot 100 m2
Deuren€ 300 - € 2.0002 tot 20 deuren incl. deurposten
Dakkapel€ 400 - € 1.500Van alleen zijpaneel en zijbalk tot volledige dakkapel
Trap€ 600 - € 800Per trap schuren, schoonmaken en schilderen
Kozijnen€ 500 - € 1.800Van 7 m2 excl. verf tot alle buitenkozijnen van één woning

huis schilderen

Keuze 2: Je wilt de buitenkant van je huis laten schilderen

Voor het schilderen van de buitenkant van je huis worden over het algemeen totaalprijzen berekend. De kosten van buitenschilderwerk hangen af van het type huis, de staat van het schilderwerk en de werkzaamheden die gedaan moeten worden. Zo zal de prijs een stuk duurder uitvallen als de eerste verflaag bijvoorbeeld nog verwijderd moet worden.

Hieronder staat een prijsindicatie voor het schilderen van je huis weergegeven, inclusief het verwijderen van de oude verflaag.

Schilderen buitenmurenGemiddelde kosten
Appartement€ 1.000 - € 2.000
Tussenwoning€ 1.500 - € 3.000
Hoekhuis / 2-onder-1-kap€ 3.000 - € 6.000
Vrijstaand huis€ 6.000 - € 12.000

Keuze 3: Welke verf kies je?

Om tot een mooi resultaat te komen is het belangrijk om de juiste verfsoort te gebruiken. Wanneer je de huisschilder het hele project laat doen, is het mogelijk dat hij de verfsoorten meeneemt die het best bij jouw huis passen. Je kan er ook voor kiezen om de verf zelf in huis te halen. De tabel hieronder geeft een prijsindicatie van verschillende verfsoorten.

VerfsoortGemiddelde prijs per liter incl. btw
Grondverf / primer / voorstrijk€ 20 - € 70
Beits en lak€ 25 - € 60
Alkydverf€ 30 - € 80
Latex voor buiten € 20 - € 50
Latex voor binnen€ 15 - € 30
Acrylverf€ 30 - € 80

Keuze 4: Extra opties

Wil je zeker weten dat jouw schilderwerk in de aankomende jaren goed onderhouden blijft, zonder dat je daar steeds achteraan hoeft? Denk dan eens aan een onderhoudscontract. Met een onderhoudscontract weet je zeker dat je huis er de komende 5,10 of 15 jaar gelikt uitziet.

Jaarlijks komt de huisschilder langs om te checken of alles nog spik en span eruit ziet en waar nodig werkt de schilder het bij. De kosten voor een abonnement van 10 jaar zijn gemiddeld € 5.000 tot € 6.000. Dit kost je dus ongeveer € 45 per maand. Wil je meer prijsinformatie over onderhoudscontracten? Lees dan het artikel: Onderhoudscontract schilderwerk.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Een beetje van jezelf en een beetje van de huisschilder

Je onderschat het vaak, het schilderen van je huis. Er komt echt veel bij kijken. Denk hierbij aan de juiste verfsoorten, verftechnieken, de vakantiedagen die je op moet nemen en het kopen van de materialen. Is een professionele huisschilder dan niet veel verleidelijker? Om de kosten te beperken is het mogelijk om vooraf al kleine klussen uit te voeren zoals het oppervlak schoonmaken, oppervlak schuren en de omgeving afplakken. Om je een idee te geven van de kosten wanneer je vooraf klusjes doet: de kosten om alleen een kozijn te laten schilderen zit tussen de € 5 en € 10 per meter, terwijl de kosten incl. voorwerk tussen de € 30 en € 40 per m2 liggen.

Huis schilderen samen met je buren

Wil jij niet alleen een nieuwe en frisse uitstraling aan je huis geven? Denk dan eens aan je buren. Dit is dé kans om samen je huis te laten schilderen. Door samen een project te starten scheelt dat jou en je buurman veel kosten en daar wordt de buurt ook nog eens mooier van. De kosten die je bespaart kunnen oplopen tot wel 20%.

Bespaar met een winterschilder

Door gebruik te maken van een winterschilder bespaar je maar liefst tot wel 30% van de totale kosten. Omdat een huisschilder het in de winterperiode minder druk heeft, wordt het project zo snel mogelijk geklaard en door de lage kosten is iedereen een blij mens. Een winterschilder kan zowel de binnenkant als de buitenkant van je huis schilderen.