Vind de beste schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk Buitenschilder kosten

Buitenschilder kosten

Minimale kosten
€ 200
Gemiddelde kosten
€ 2.500
Maximale kosten
€ 12.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.050 - € 2.950

Is jouw woning toe aan nieuw buitenschilderwerk en ben je daarom op zoek naar een betrouwbare buitenschilder? Dan ben je hier op het juiste adres. Wij geven je de juiste informatie en gemiddelde prijzen voor een buitenschilder en buitenschilderwerken die bij jouw woning passen. Het wordt je allemaal duidelijk na het lezen van dit artikel.

Wat kost een buitenschilder?

Gemiddeld betaal je voor een buitenschilder € 35 – € 40 per m2 of € 40 – € 50 per uur. De prijs verschilt erg per ondergrond, zo is het laten schilderen van hout duurder dan het laten schilderen van een muur omdat dit laatste sneller voor elkaar is. Bekijk onderstaand kostenoverzicht om te bepalen of je een buitenschilder wil inschakelen ja of nee:

WerkzaamhedenGemiddelde prijs incl. arbeid, verf, materialen en btw
Buitenschilder hout
Per m2€ 25 - € 45
Per uur€ 35 - € 50
Buitenschilder muur
Per m2€ 15 - € 25
Per uur€ 30 - € 45
Buiten schilder overig
Per m2€ 35 - € 40
Per uur€ 40 - € 50

De kosten van de buitenschilder worden op 2 manieren berekend. Voor de kleine projecten wordt de prijs per m2 berekend. Wanneer er grote projecten plaatsvinden zoals de hele woning schilderen, houdt de buitenschilder een uurtarief aan.

Buitenschilderwerk kostenGemiddelde prijs incl. verf en schuren en btwAfhankelijk van
Voordeur€ 120Grondverf + 1 keer aflakken
Achterdeur€ 60Grondverf + 1 keer aflakken
Raamkozijn€ 20Grondverf + 1 keer aflakken
Appartement€ 1.000 - € 2.000Incl. arbeid, verwijderen verflaag
Tussenwoning€ 1.500 - € 3.000Incl. arbeid, verwijderen verflaag
Hoekhuis of 2 onder 1 kap€ 3.000 - € 6.000Incl. arbeid, verwijderen verflaag
Vrijstaand huis€ 6.000 - € 12.000Incl. arbeid, verwijderen verflaag

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wat kost een buitenschilder

Prijsvoorbeelden

Om deze prijsgids te verduidelijken zijn er een aantal prijsvoorbeelden opgesteld:

Meest gekozen schilderwerk
Als je de raamkozijnen en deuren laat schilderen, ben je inclusief verf en schuren tussen de € 200 en € 400 kwijt.

Groter project
Heb je interesse in grotere projecten zoals de hele buitenkant van je huis laten schilderen? De investering kost gemiddeld tussen de € 1.000 en € 6.000 (inclusief arbeid en  btw). De kosten zijn afhankelijk van het type woning.

Gedetailleerd project
Het laten schilderen van 4 raamkozijnen inclusief arbeid, verf en btw kost gemiddeld € 200. Dit project wordt vaak uitgevoerd door een buitenschilder.
Prijsbepaling door de volgende keuzes

Prijsopbouw buitenschilder

 

Kostenoverzicht Buitenschilder kosten

Prijsbepaling

Er wordt een prijsbepaling gemaakt van een buitenschilder naar aanleiding van de volgende keuzes:

Keuze 1: Materialen buitenschilder

Vooral bij buitenschilderwerk zijn de kosten afhankelijk van de materialen die de buitenschilder meeneemt. Wanneer de buitenschilder op de 5de verdieping gaat schilderen, is het handig om op een steiger te werk te gaan. Wanneer je een schildersbedrijf benadert die vooral bezig is met kleine klussen, is de kans groot dat de schilder niet over voldoende materiaal beschikt. Kijk dus goed voor welk project je de buitenschilder inhuurt en welke materialen er nodig zijn.

buitenschilder

Keuze 2: Verfsoorten

Er zijn verschillende verfsoorten voor buitenschilderwerk. Deze verfsoorten zorgen voor de bescherming van weersinvloeden. Voor buitenschilderwerk wordt vaak Alkydverf gekozen. Dit is een verfsoort op oliebasis die een goede dekking geeft.
Hieronder is een prijsindicatie te vinden van verschillende verfsoorten die veel gebruikt worden door een buitenschilder.

VerfsoortenGemiddelde prijs per liter incl. btw
Dekkende lakverf€ 10 - € 40
Latex voor buiten€ 12 - € 20
Alkydverf (muurverf)€ 20 - € 40
Grondverf€ 25 - € 50
Beits en lak€ 25 - € 60
Acrylverf € 30 - € 50

Wil je meer prijsinformatie over verfsoorten voor buitenschilderwerk? Ga naar het artikel over kosten schilder.

Keuze 3: Schilderwerk combineren

Wat kost een huis schilderen? Elk onderdeel aan jouw woning is over te laten aan een buitenschilder. Denk hierbij aan een gevel, deuren, kozijnen, ramen en een dakkapel. Hieronder is een prijsindicatie van buitenschilderwerken die je kan combineren om jouw woning tot één mooi geheel te maken.

Soort schilderwerkGemiddelde prijs incl. loon, materiaal en btwAfhankelijk van
Gevel schilderen€ 35 - € 40Prijs per m2
Deuren schilderen€ 270 - € 1.000Van 2 tot 20 deuren
Dakkapel schilderen€ 500 - € 1.000
Ramen schilderen€ 28 - € 280Van 4 meter tot 40 meter
Kozijnen schilderen€ 470 - € 1.800Van 7 m2 tot aan alle buiten kozijnen 1 woning

Keuze 4: Extra opties

Zoals je hierboven al hebt gelezen worden de prijzen door een buitenschilder berekend per m2 of per uur. Denk hierbij goed na wat jouw voorkeur is. Wanneer de kosten per m2 berekend worden is het slim om van te voren samen met de buitenschilder de totale oppervlakte te bepalen. Wanneer achteraf discussies ontstaan zou dat vervelend zijn want dat zou in de papieren kunnen gaan lopen. Wanneer de prijs per uur wordt berekend is het voor jezelf moeilijk om een schatting te maken van de totale kosten. Daarom is het handig als je een vaste prijs met de buitenschilder afspreekt. Kortom, je loopt het minste risico wanneer je een vaste prijs afspreekt voor een project.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Vraag eens of de buren een schilderproject hebben

Een goede bespaartip is wanneer je jouw project kan combineren met een project van je buren. Voor de schilder is dit ook fijn werken doordat die maar naar één plaats hoeft te rijden en meerdere klussen tegelijk kan uitvoeren. Doordat de schilder een groter project heeft is het mogelijk om korting te ontvangen en de voorrijkosten worden hierdoor ook verminderd. De korting loopt soms op tot wel 20% en daar hoef je niets voor te doen. Hoe handig is dat.

Doe zelf het voorwerk

Om te besparen op de kosten is het slim om zelf het voorwerk te doen. Denk hierbij aan het oppervlak schoonmaken, schuren en afplakken. Door het voorwerk kan de schilder meteen aan het schilderwerk beginnen waardoor de schilder minder lang bezig is.
Door zelf het voorwerk te doen scheelt dat al snel € 30.

Onderhoud is net zo belangrijk

Wanneer jouw woning weer in perfecte staat verkeerd en de schilder is vertrokken snappen wij dat je er wel even klaar mee bent. Het blijft wel belangrijk om het buitenschilderwerk bij te houden. Dit kan je doen door een onderhoudsabonnement af te sluiten bij de buitenschilder. Door middel van het onderhoudsabonnement komt de buitenschilder jaarlijks op controle en schildert waar nodig is bij. Je geeft dus alles uit handen en je woning ziet eruit om door een ringetje te halen. Want geef nou toe, de uitstraling van een woning is net zo belangrijk als de inhoud.