Vergelijk schilder offertes
Vind dé schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk Buitenschilder kosten

Buitenschilder kosten

Minimale kosten
€ 200
Gemiddelde kosten
€ 2.500
Maximale kosten
€ 12.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.050 - € 2.950

Is jouw woning toe aan nieuw buitenschilderwerk en ben je daarom op zoek naar een betrouwbare buitenschilder? Dan ben je hier op het juiste adres. Wij geven je de benodigde informatie en gemiddelde prijzen voor buitenschilders en de meest voorkomende buitenschilderwerken die zij uitvoeren.

Wat kost een buitenschilder?

Gemiddeld betaal je voor een buitenschilder € 35 tot € 40 per m2 of € 40 tot € 50 per uur. De prijs is onder andere afhankelijk van de ondergrond waarop de schilder moet schilderen. Zo is het laten schilderen van hout duurder dan het laten schilderen van een muur omdat dit laatste sneller gedaan kan worden. Bekijk onderstaand kostenoverzicht voor de gemiddelde kosten.

WerkzaamhedenGemiddelde prijs incl. arbeid, verf, materialen en btw
Buitenschilder – houtPer m2€ 25 – € 45
Per uur€ 35 – € 50
Buitenschilder – muurPer m2€ 15 – € 25
Per uur€ 30 – € 45
Buiten schilder – overigPer m2€ 35 – € 40
Per uur€ 40 – € 50

De kosten van de buitenschilder kunnen op twee manieren worden berekend. Bij kleine projecten wordt de prijs veelal per m2 berekend. Bij grote projecten, zoals het schilderen van de gehele woning, houdt de buitenschilder meestal een uurtarief aan. Het is uiteraard ook mogelijk om vooraf met de schilder een totaalprijs voor het project af te spreken.

Buitenschilderwerk kostenGemiddelde kosten incl. btw
Voor- of achterdeur€ 100 – € 300
Raamkozijn€ 250 – € 500
Gevel appartement€ 1.000 – € 2.000
Gevel tussenwoning (50 m2)€ 1.500 – € 3.000
Gevel hoekhuis of 2-onder-1-kap (100 m2)€ 3.000 – € 6.000
Gevel vrijstaand huis (180 m2)€ 6.000 – € 12.000
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Prijsvoorbeelden

Om deze prijsgids te verduidelijken zijn er een aantal prijsvoorbeelden opgesteld.

Meest gekozen schilderwerk

Ben je van plan de raamkozijnen en deuren te laten schilderen? Dan liggen de buitenschilder kosten inclusief verf en schuren voor de kozijnen en deuren van een tussenwoning tussen de € 300 en € 600.

Groter project

Heb je interesse in grotere projecten, zoals de volledige buitenkant van je huis te laten schilderen? Deze investering kost gemiddeld tussen de € 1.000 en € 6.000. De exacte kosten zijn afhankelijk van het type woning.

Gedetailleerd project

Het laten schilderen van buitenschilderwerk als vier raamkozijnen inclusief btw kost gemiddeld € 800. Dit project wordt vaak uitgevoerd door een buitenschilder.

Prijsopbouw van het inhuren van een buitenschilder

Kostenoverzicht Buitenschilder kosten
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Waar hangen de totale buitenschilder kosten van af?

Afhankelijk van de keuzes die je maakt met betrekking tot jouw project, zullen de uiteindelijke buitenschilder kosten hoger of lager uitvallen. Hieronder vind je een aantal van deze keuzes.

Keuze 1: Materialen buitenschilder

De keuze voor het onderdeel van jouw huis dat je wilt laten schilderen heeft gevolgen voor de materialen die de buitenschilder mee moet nemen. Wanneer de buitenschilder op een hogere verdieping gaat schilderen, is een steiger bijvoorbeeld nodig. Hierdoor zullen we uiteindelijke kosten hoger uitvallen.

Benader je een schildersbedrijf dat zich vooral bezig houdt met kleine klussen, dan bestaat de kans dat de schilder niet over het juiste of voldoende materiaal beschikt en dit dus bij moet huren. Kijk dus goed welke materialen nodig zullen zijn voor het project waarvoor je de buitenschilder inhuurt en of de buitenschilder die jij op het oog hebt over deze materialen beschikt.

Keuze 2: Verfsoorten

Er bestaan verschillende verfsoorten die beschermen tegen weersinvloeden. Voor buitenschilderwerk wordt vaak Alkydverf gekozen. Dit is een verfsoort op oliebasis die een goede dekking geeft.

Hieronder is een prijsindicatie te vinden van verschillende verfsoorten die veel gebruikt worden door een buitenschilder.

VerfsoortenGemiddelde prijs per liter incl. btw
Grondverf / primer / voorstrijk€ 20 – € 70
Beits en lak€ 25 – € 60
Dekkende lakverf€ 20 – € 60
Latex voor buiten€ 20 – € 50
Alkydverf€ 30 – € 80
Acrylverf € 30 – € 80

Wil je meer prijsinformatie over verfsoorten voor buitenschilderwerk? Lees dan het artikel over schilder kosten.

Keuze 3: Schilderwerk combineren

Elk onderdeel aan jouw woning is over te laten aan een buitenschilder. Denk hierbij aan een gevel, deuren, kozijnen, ramen en een dakkapel. Vaak is het goedkoper om niet slechts één onderdeel aan te pakken, maar meerdere projecten te combineren als je je huis wilt schilderen. Hieronder vind je een prijsindicatie van buitenschilderwerken die je kan combineren om jouw woning op te frissen.

Soort schilderwerkGemiddelde kosten incl. btwDetails
Gevel€ 35 – € 40Prijs per m2
Deuren€ 300 – € 2.0002 tot 20 deuren incl. deurposten
Dakkapel€ 400 – € 1.500Van alleen zijpaneel en zijbalk tot volledige dakkapel
Ramen€ 250 – € 500Per raam
Kozijnen€ 500 – € 1.800Van 7 m2 tot alle buitenkozijnen van een woning

Keuze 4: Prijzen per m2 of per uur?

Zoals je hierboven al hebt gelezen worden de prijzen voor een buitenschilder over het algemeen berekend per m2 of per uur. Denk goed na wat jouw voorkeur heeft.

Worden de kosten per m2 berekend, dan is het slim om van te voren samen met de buitenschilder de totale oppervlakte te bepalen. Wanneer achteraf discussies ontstaan kan dat immers in de papieren gaan lopen.

Worden de kosten per uur berekend, dan is het voor jezelf moeilijk om een schatting te maken van de totale kosten. Je weet immers niet hoeveel uur een schilder doet over het schilderen van jouw project.

Onze aanbeveling is daarom om, zeker voor grote projecten, een vaste prijs met de buitenschilder af te spreken. Zo weet je direct waar je aan toe bent en loop je het minste risico.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat zijn gemiddelde buitenschilder kosten?

De kosten voor een buitenschilder variëren op basis van oppervlakte en materiaalkeuze. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €30 en €50 per vierkante meter, inclusief materiaal en arbeid.

Hoe vaak moet ik buiten schilderen?

Voor optimale bescherming en een frisse uitstraling raden we aan elke 5 tot 7 jaar uw buitenmuren te laten schilderen. De duurzaamheid hangt af van het gebruikte materiaal en weersomstandigheden.

Homedeal bespaartips

Vraag eens of de buren een schilderproject hebben

Jouw project combineren met een project van je buren is voor de schilder is fijn werken doordat hij of zij maar naar één plaats hoeft te rijden en meerdere klussen tegelijk kan uitvoeren. Vaak kan een mooie totaalprijs berekend worden. Bovendien scheelt het in de voorrijkosten die maar eenmalig betaald hoeven worden.

Doe zelf het voorwerk

Om te besparen op de kosten is het slim om zelf al voor te bereiden. Denk hierbij aan het oppervlak schoonmaken, schuren en afplakken. Zo kan de schilder meteen aan het schilderwerk beginnen. Overleg wel eerst met de schilder voor je aan de gang gaat met bijvoorbeeld schuren.

Onderhoud is net zo belangrijk

Is jouw woning weer in perfecte staat na een bezoek van de schilder? Het blijft belangrijk om het buitenschilderwerk bij te houden. Sluit bijvoorbeeld een onderhoudsabonnement af bij de buitenschilder. Deze contracten lopen meestal 10 jaar. De buitenschilder komt dan jaarlijks op controle, schildert waar nodig bij en geeft jouw woning om de zoveel jaar een volledige schilderbeurt.