Vind de beste schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk Binnenschilder kosten

Binnenschilder kosten

Minimale kosten
€ 200
Gemiddelde kosten
€ 1.000
Maximale kosten
€ 2.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 820 - € 1.180

Begint jouw plafond alweer geel uit te slaan of wil je je muren of kozijnen gewoon een ander mooi kleurtje geven maar zie je op tegen de hoeveelheid werk? In dit artikel kom je meer informatie te weten over de kosten van een binnenschilder en hoe ze te werk gaan. Het wordt je allemaal duidelijk na het lezen van dit artikel.

Wat kost een binnenschilder?

Per uur liggen de kosten voor een binnenschilder tussen de € 35 – € 40 of per m2 tussen de € 30 – € 35. Een vaste prijs voor het binnenschilderwerk is eventueel ook mogelijk. Bekijk onderstaand de gemiddelde kosten per project dat een binnenschilder voor je opknapt.

Soort schilderwerk binnenschilderGemiddelde kostenDetails
Plafond€ 500 - € 1.500Van 30 m2 tot 100 m2
Deuren€ 300 - € 2.0002 tot 20 deuren incl. deurposten
Trap€ 600 - € 8001 trap schuren, schoonmaken en schilderen
Kozijnen€ 500 - € 1.800Van 7 m2 excl. verf tot alle buitenkozijnen van één woning
Muren: 30 m2 € 450 - € 900Slaapkamer
Muren: 60 m2 € 900 - € 1.800Studio
Muren: 135 m2€ 2.000 - € 4.000Appartement

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

binnenschilder

Prijsvoorbeelden

De kosten van een binnenschilder in het algemeen zijn hierboven duidelijk gemaakt, maar hoe passen de kosten van de projecten in jouw woning. Hieronder zijn een aantal prijsvoorbeelden opgesteld om je een duidelijk beeld te geven.

Meest gekozen schilderwerk
Een vaak voorkomen schilderwerk is het spuiten van latexverf. Doordat de binnenschilder een spuitmachine gebruikt is de klus sneller geklaard en zijn de kosten per uur minder. De prijs van je muren schilderen met een oppervlak van 60 m2 laat spuiten met latex ben je ongeveer € 470 kwijt.

Groter project
Een groot project van een binnenschilder is het schilderen van het plafond en muren in de woonkamer. Bij een gemiddeld rijtjeshuis kom je op ongeveer € 1.700 uit.

Gedetailleerd project
Wanneer je 2 trappen in jouw woning met in totaal 30 treden schildert, ben je gemiddeld € 600 kwijt. Dit is een gedetailleerd project omdat dit een klein oppervlak is waardoor de binnenschilder gestructureerder te werk moet gaan.

Prijsopbouw binnenschilder

 

Kostenoverzicht Binnenschilder kosten

Prijsbepaling door de volgende keuzes

Als je een binnenschilder jouw woning laat opknappen worden de kosten bepaald door de volgende factoren.

Keuze 1: Het mixen met schilderwerken
Veel mensen kiezen ervoor om schilderwerken te combineren. Omdat de binnenschilder verschillende schilderwerken uitvoert op één locatie is het mogelijk om korting af te spreken. Zo kan je bijvoorbeeld tegelijkertijd het plafond, de deuren en je trap laten schilderen, zodat je maar eenmalig een schilder hoeft in te huren. De kosten van de verschillende schilderwerken zijn op het begin van dit artikel te vinden.

huis schilderen

Keuze 2: Soort verf
De keuze voor een verfsoort is misschien wel net zo belangrijk als de keuze van een geschikte binnenschilder. De kwaliteit van de verf zorgt ervoor dat het resultaat langer mooi blijft. Elk verfsoort is weer goed voor een bepaald soort muur. Een binnenschilder adviseert je welke verf het beste bij jouw project past. Hieronder vind je een prijsindicatie van de verschillende soorten verf die gebruikt worden bij het schilderen van jouw woning.

VerfsoortenGemiddelde prijs per liter incl. btw
Latex voor binnen€ 4 - € 10
Dekkende verf€ 20 - € 50
Grondverf € 25 - € 50
Beits en lak€ 25 - € 60

Het is slim om voor het schilderen van je huis een grondverf aan te brengen, dit zorgt voor een betere dekking. Wil je een leuke magneetmuur maken of wil je je kinderen lekker laten krijten op de deur van de kinderslaapkamer? Dan is hier speciale verf voor nodig. Deze verschillende soorten speciaalverf komen het meest voor bij een binnenschilder:

SpeciaalverfGemiddelde prijs per liter incl. btw en arbeid
Magneetverf€ 35 - € 50
Metallic- of glitterverf€ 20 - € 35
School- of krijtbordverf€ 35 - € 60

Keuze 3: Combineren binnen- en buitenschilder
Wanneer je een binnenschilder inhuurt voor de binnenkant van je woning en je komt erachter dat het misschien wel slim is om ook meteen de buitenkant mee te pakken, is dat mogelijk. Voor deze situatie is het mogelijk om een binnenschilder te zoeken die ook de kwaliteiten heeft om als buitenschilder te werk te gaan. De kosten wanneer de schilder buiten te werk gaat zijn wel hoger dan het schilderen van de binnenkant van je woning. Hieronder vind je een prijsindicatie van de verschillende werkzaamheden van een buitenschilder en de gemiddelde kosten.

BuitenschilderGemiddelde prijs incl. arbeid, materiaal en btw
Per uur€ 40 - € 50
Per m2€ 35 - € 40
Soort schilderwerk buitenschilderGemiddelde prijs incl. arbeid, materiaal en btwAfhankelijk van
Gevel schilderen€ 35 - € 40Prijs per m2
Deuren schilderen€ 270 - € 1.000Van 2 tot 20 deuren
Dakkapel schilderen€ 500 - € 1.000
Ramen schilderen€ 28 - € 280Van 4 meter tot 40 meter
Kozijnen schilderen€ 470 - € 1.800Van 7 m2 tot aan alle buiten kozijnen 1 woning

Keuze 4: Extra optie
Het je belangrijk om een keuze te maken welke binnenschilder je in wilt huren. Wanneer je ervoor kiest om een binnenschilder in te huren is het belangrijk om te kijken wat de schilder biedt voor zijn prijs dat op de offerte staat. Staar je dus niet blind op het bedrag maar kijk ook wat je er allemaal voor krijgt en of dit voldoet aan je wensen en eisen. Wanneer je hierop let zorgt het ervoor dat je de juiste keuze maakt bij het zoeken van een binnenschilder. Vraag daarom verschillende schilderwerk offertes aan om goed te vergelijken.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Bespaar op een laag btw-tarief

Wanneer jouw woning ouder is dan 2 jaar, dan geldt het 6% btw-tarief bij de schilderwerken in plaats van 21%. Op kleine projecten bespaar je op deze manier al snel € 200.

Zelf spelen met de kosten

Omdat een schilder stiekem toch wat kosten met zich meebrengt, zijn hier wat tips te vinden die de kosten zo laag mogelijk houden. Zo is het gewoonlijk om korting te vragen wanneer je grote projecten voor een binnenschilder klaar hebt staan. Je kan tot wel 20% korting ontvangen van een binnenschilder en de kwaliteit blijft hoog. Ook kan je spelen met de kosten door de materialen die de binnenschilder nodig heeft al klaar te zetten. Wanneer je bijvoorbeeld in de binnenstad woont is het moeilijk voor de binnenschilder om de materialen mee te nemen. Zorg ook voor een gratis parkeerplaats voor de binnenschilder. Wanneer de schilder hiervoor moet betalen zal die dat meerekenen in de kosten.

Winterschilder

Je bespaart door gebruik te maken van een winterschilder. Een winterschilder heeft minder werk in de winter liggen waardoor elk project mooi meegenomen is. Doordat de winterschilder kortingen geeft van tot wel 30%, kunnen ze deze periode goed overbruggen. De meeste denken dat een winterschilder alleen voor buitenschilderwerk is maar een winterschilder doet ook binnenschilderwerk.