Vergelijk schilder offertes
Vind dé schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk Binnenschilderwerk: je huis weer als nieuw!

Binnenschilderwerk: je huis weer als nieuw!

Dus of je nu je huis wilt opfrissen, beschermen, of de verkoopwaarde wilt verhogen, binnenschilderwerk is de sleutel. Een nieuwe lik verf kan een ruimte helemaal opfrissen en het gevoel van je hele huis veranderen. In dit artikel ontdek je 7 ruimtes in je huis die opknappen van een frisse verflaag

Wat is het belang van goed binnenschilderwerk?

Binnenschilderwerk gaat over het aanbrengen van verf op de binnenmuren, plafonds en andere oppervlakken van je huis. Het gaat niet alleen om het kiezen van een leuke kleur, maar ook om het beschermen van je muren tegen slijtage. Als je meer wilt weten over de kosten dan kan je dat lezen op de binnenschilder kosten pagina.

Je muren krijgen namelijk heel wat te verduren, denk aan vlekken, krassen of de kinderen die er met hun speelgoed tegenaan stoten. Een goede verflaag beschermt je muren en zorgt ervoor dat ze er jarenlang mooi uit blijven zien.

schilder met blauw shirt die plafond aan het schilderen is

1. Kozijnen schilderen

Je kijkt er misschien niet elke dag bewust naar, maar je kozijnen spelen een grote rol in de uitstraling van je huis. Of je kozijnen nu van hout, staal of aluminium zijn, na verloop van tijd hebben ze wellicht een vakkundige hand nodig. Een nieuw laagje verf, aangebracht door een professionele binnenschilder, kan al snel een wereld van verschil maken.

Stalen Kozijnen Verven

Stalen kozijnen hebben een industriële en strakke uitstraling. Ze zijn sterk en gaan lang mee, maar na verloop van tijd kan de verf gaan slijten of vervagen.

 • Voordelen stalen kozijnen: Stalen kozijnen verven doe je niet alleen om ze er weer als nieuw uit te laten zien. Een nieuwe verflaag beschermt ook tegen roest en verlengt de levensduur van het kozijn.

Aluminium Kozijnen Verven

Aluminium kozijnen zijn licht en modern. Ze hebben een andere behandeling nodig dan stalen kozijnen.

 • Voordelen aluminium kozijnen: Het verven van aluminium kozijnen kan ze een frisse, nieuwe look geven en ze beschermen tegen de elementen.

Het schilderen van kozijnen is een precisiewerkje dat vakmanschap vereist. Door deze klus over te laten aan ervaren aannemers, ben je verzekerd van een duurzaam en kwalitatief resultaat. Voor een volledig overzicht kan je meer lezen op de volgende pagina’s:kosten van Stalen Kozijnen Verven & Aluminium Kozijnen schilderen prijs.

2. Plafond Schilderen

Het plafond is vaak het ondergeschoven kindje als het gaat om schilderwerk in huis. Toch kan een fris geschilderd plafond een wereld van verschil maken voor de uitstraling van een ruimte. Het licht reflecteert beter, waardoor de kamer helderder en ruimer aanvoelt.

Plafond Schilderen Kosten

Het schilderen van een plafond kan variëren in prijs afhankelijk van een paar factoren.

Factoren die de prijs beïnvloeden: 

 • De grootte van het plafond.
 • Het type verf en het aantal lagen dat nodig is.
 • Eventuele extra werkzaamheden zoals het repareren van scheuren.
 • Plafond Spuiten en Witten

Spuiten is een andere techniek om je plafond te schilderen, en witten is het aanbrengen van een frisse witte laag.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Verschil tussen spuiten en witten

Spuiten is sneller en zorgt voor een egaal resultaat, maar vereist wel een speciale spuitmachine.

 • Voordeel Spuiten: Snel, egaal en minder kans op strepen.

Witten is traditioneler en wordt vaak gebruikt voor plafonds om ze een heldere, schone uitstraling te geven.

 • Voordeel Witten: Eenvoudig, goedkoop en ideaal voor het opfrissen van een ruimte.

3. Trap Schilderen

De trap wordt dagelijks gebruikt en is een centraal element in vele huizen. Van kleine voetstapjes tot zware voetstappen, je trap ziet heel wat verkeer. Het is dan ook geen wonder dat ze na een tijdje wat liefde en aandacht nodig hebben. 

Trap en Trapgat Schilderen

De trap en het trapgat zijn gebieden die veel te verduren krijgen, vooral in huizen met meerdere verdiepingen. Door de jaren heen kunnen er slijtplekken, krassen of vlekken ontstaan.

Trap Schilderen Kosten

Gemiddeld kun je denken aan een prijs tussen de €300 en €800 voor de kosten van het schilderen van een trap, afhankelijk van de grootte en het detailniveau.

Wat bepaalt de prijs: 

 • Grootte en stijl van de trap.
 • Het aantal lagen verf dat nodig is.
 • Eventuele extra werkzaamheden, zoals het repareren van beschadigingen.

4. Stucwerk schilderen?

Stucwerk geeft muren en plafonds een gladde, afgewerkte uitstraling. Maar net als elk ander oppervlak in huis, kan ook stucwerk na verloop van tijd tekenen van slijtage vertonen. Een frisse verflaag op het stucwerk kan wonderen doen voor het uiterlijk en de bescherming van je gestucte oppervlakken.

Tips voor het schilderen van stucwerk

 • Zorg ervoor dat het stucwerk volledig droog is voordat je begint met schilderen.
 • Vul eventuele scheuren of gaten op met een geschikt vulmiddel.
 • Breng, indien nodig, eerst een primer aan voor een betere hechting van de verf.
2 schilders die muur aan het stucen en schilderen zijn

5. Keuken Schilderen

De keuken is het hart van veel huizen. Het schilderen van je keuken is een geweldige manier om de uitstraling van de ruimte te veranderen zonder een complete renovatie.

Waarom is het belangrijk om de keuken te schilderen?

De keuken wordt vaak gebruikt, wat kan leiden tot vlekken, vet en andere tekenen van slijtage op de muren en kastjes. Een nieuwe verflaag kan deze onvolkomenheden verbergen en de ruimte een schone en frisse look geven.

Tips voor het schilderen van de keuken

 • Kies voor afwasbare verf. Dit maakt het makkelijker om vlekken en spatten schoon te maken.
 • Denk na over de kleur. Lichte kleuren kunnen een kleine keuken groter doen lijken, terwijl donkere tinten een gezellige sfeer kunnen creëren.
 • Je keukenkastjes verven kan een groot verschil maken in de uitstraling van je keuken.

Kosten Keuken Schilderen

Factoren die de kosten beïnvloeden

 • De grootte van je keuken.
 • Het type verf dat je kiest.
 • Eventuele voorbereidende werkzaamheden.
 • Gemiddelde kosten en prijsbepaling

De exacte kosten kunnen variëren, maar gemiddeld kun je denken aan een bedrag tussen de €500 en €2000, afhankelijk van bovenstaande factoren. Verder lezen over de kosten van de keuken schilderen kan hier.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

6. Badkamer Schilderen

De badkamer is een van de meest gebruikte ruimtes in huis en verdient daarom speciale aandacht als het gaat om binnenschilderwerk.

Het schilderen van de badkamer is niet alleen voor het uiterlijk. De juiste verf kan ook beschermen tegen vocht, schimmel en slijtage – veelvoorkomende problemen in badkamers. Bovendien kan een frisse verflaag helpen om licht beter te reflecteren, waardoor de ruimte groter en helderder aanvoelt.

Tips en trucs voor het schilderen van badkamers

 • Kies de juiste verf: Gebruik een vocht- en schimmelbestendige verf speciaal voor badkamers.
 • Voorbereiding is de sleutel: Zorg ervoor dat alle oppervlakken schoon, droog en vrij van schimmel zijn voordat je begint met schilderen.
 • Ventilatie: Zorg voor goede ventilatie tijdens het schilderen en laat de verf goed drogen voordat je de badkamer weer in gebruik neemt.
 • Kleurkeuze: Lichte kleuren kunnen helpen om de ruimte groter te laten lijken, terwijl donkere tinten een intieme en gezellige sfeer kunnen creëren.

Een goed geschilderde badkamer kan niet alleen de uitstraling van de ruimte veranderen, maar ook bijdragen aan een betere functionaliteit en levensduur van de muren en het plafond.

7. Woonkamer Schilderen

De woonkamer is vaak het centrale punt van ons huis. Het is de plek waar we ontspannen, tijd doorbrengen met onze geliefden en onze gasten ontvangen. Een fraai geschilderde woonkamer kan de hele sfeer van je huis bepalen.

Een frisse verflaag in de woonkamer kan de ruimte nieuw leven inblazen. Het kan oude vlekken en imperfecties bedekken, het licht in de kamer verbeteren en zelfs de perceptie van de ruimte veranderen..

Tips en trucs voor het schilderen van woonkamers

 • Test eerst: Voordat je een hele muur schildert, test de kleur op een klein stukje om te zien hoe het eruit ziet bij verschillende lichtomstandigheden.
 • Bereid je voor: Verwijder meubels of dek ze goed af. Plak randen af en zorg ervoor dat muren schoon en droog zijn.
 • Kies voor kwaliteit: Een kwaliteitsverf gaat langer mee, ziet er beter uit en kan zelfs beter dekken dan goedkopere opties.

Het vernieuwen van de verf in je woonkamer is een investering in je wooncomfort. Of je nu kiest voor een totale kleurverandering of een subtiele opfrisbeurt, het resultaat zal een ruimte zijn waarin je met plezier tijd doorbrengt.Wil je meer weten over de kosten van het laten schilderen van de woonkamer, klik dan op de link om verder te lezen.

schilder met groen schirt die muur aan het verven is

Waar binnenschilderwerk op Neerkomt

Of je nu kiest voor het opfrissen van je woonkamer, het beschermen van je keuken tegen slijtage, of het veranderen van de sfeer in je badkamer, schilderwerk speelt een cruciale rol.

Goed binnenschilderwerk gaat niet alleen over kleur en stijl. Het gaat ook over het kiezen van de juiste materialen en technieken die je huis beschermen en jarenlang mooi houden. Of je nu kiest voor traditioneel schilderen of voor moderne technieken zoals latex spuiten, het resultaat moet zijn dat je je goed voelt in je eigen ruimte.

Ben je klaar om je huis die langverwachte make-over te geven? Of heb je vragen over welke schildertechniek het beste bij jouw behoeften past? Vraag dan vrijblijvend onze schilders offerte aan en neem dan contact op met een van onze professionals. Met hun expertise en ervaring zorgen ze ervoor dat jouw huis straalt als nooit tevoren.

Heb je nog meer vragen over binnenschilder werk? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen.

Hoe vaak moet ik mijn interieur opnieuw schilderen?

Dit hangt af van de ruimte en het gebruik ervan. Over het algemeen wordt aangeraden om woonruimtes elke 5 tot 7 jaar opnieuw te schilderen. Voor ruimtes die intensiever worden gebruikt, zoals keukens of kinderkamers, kan het nodig zijn dit vaker te doen.

Wat zijn de voordelen van latex spuiten ten opzichte van traditioneel schilderen?

Latex spuiten biedt een aantal voordelen:
Snelheid: Grote oppervlakken kunnen in korte tijd worden gedekt.
Egaal resultaat: Geen kwaststrepen of rollermarkeringen.
Efficiëntie: Minder verlies van verf in vergelijking met traditioneel schilderen.
Duurzaamheid: Een goed aangebrachte gespoten verflaag kan lang meegaan.