Vind de beste schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk Huisschilder gezocht

Huisschilder gezocht

Je zoekt in Google naar ‘huisschilder gezocht’ en je krijgt meer dan 500.000 zoekresultaten. Met meer dan 10.000 schilderbedrijven in Nederland is de keuze reuze. Hoe vind je nu de huisschilder met de beste kwaliteit voor de beste prijs? We gaan je helpen aan deze huisschilder. Bekijk hier gemiddelde prijzen + handige tips die het eenvoudig maken de beste huisschilder te vinden zodat die snel aan de slag kan. 

Huisschilder gezocht: de kosten

Wat kost een huisschilder? Als er naar een huisschilder hebt gezocht, ben je natuurlijk ook benieuwd naar de kosten. Schilder kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan het uurtarief van een schilder, de grootte van jouw project en de moeilijkheidsgraad van je project. Om je een beeld te geven van de gemiddelde schilderkosten, vind je hieronder een handig overzicht.

ProjectGemiddelde kosten
(inclusief verf- en materiaalkosten en btw)
Binnenschilder
Per m2€ 30 - € 35
Per uur€ 35 - € 40
Spuitwerk per m2€ 6 - € 12
Sauswerk per m2€ 10 - € 15
Buitenschilder
Per m2€ 35 - € 40
Per uur€ 40 - € 50

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

huisschilder gezocht

Wat is een huisschilder?

Er is nog al eens wat verwarring over wat een huisschilder precies doet en wat we hieronder verstaan. Schildert een huisschilder alleen de buitenkant van je woning, of ook de binnenkant? Het antwoord is simpel: een huisschilder zet je in om alles in en buiten je huis te laten schilderen. Huisschilders zijn aangesloten bij een schildersbedrijf of hebben een eenmanszaak.

Specialistische huisschilder gezocht

Er zijn verschillende soorten huisschilders, elk met een eigen specialisme. Ben je benieuwd naar de specialismen? Hieronder vind je er meer informatie over.

 • Binnenschilder

Zoals de naam al zegt, neemt een binnenschilder al het schilderwerk in je huis voor zijn of haar rekening. Denk bijvoorbeeld aan muren sauzen, plafonds schilderen en de trap schilderen.

 • Buitenschilder

De buitenschilder zet je in voor al het schilderwerk aan de buitenkant van je woning. De kosten van een buitenschilder liggen wat hoger, omdat het schilderwerk lastiger uit te voeren is, vanwege onder andere weersomstandigheden en de inzet van steigers.  

 • Winterschilder

Heb je naar een huisschilder gezocht, maar vind je de prijzen te hoog? Door een winterschilder in te huren, bespaar je flink op de kosten. In de winter is er vanwege het weer minder werk voor huisschilders en daarom zijn ze tegen een gereduceerd tarief in te huren. Zo bespaar je op je schilderkosten.

Wil je zowel de binnen- als de buitenkant van je huis laten schilderen? Er zijn schilders die de kwaliteiten hebben van zowel een binnen- als een buitenschilder, waardoor je hem of haar in kan zetten voor allerlei schilderprojecten.

huis schilderen

Onderhoudscontract huisschilder

Er zijn huisschilders die een speciaal onderhoudscontract aanbieden, waarbij je schilderwerk periodiek wordt nagekeken en bijgewerkt. Hierdoor heb jij er amper omkijken naar en is je schilderwerk altijd goed onderhouden. Bij dit onderhoudsabonnement betaal je een bepaald bedrag per maand, waardoor je niet alles in één keer hoeft te betalen en je niet voor verrassende facturen komt te staan. Samen met de huisschilder bepaal je de duur van het contract. In de meeste gevallen komt dit neer op 10 jaar. Wist je dat je dit onderhoudscontract mee kan nemen in je hypotheek? Hierbij is het wel verstandig om een onafhankelijke partij in te schakelen die het geld beheert en uitkeert aan de huisschilder. Benieuwd naar hoe de opbouw van zo’n onderhoudscontract er mogelijk uitziet? Bekijk hieronder een voorbeeld.

JaarWerkzaamheden buitenmuren huisKostenJe betaaltBedrag per maand
1Uitvoer basis schilderwerk€ 2.500€ 1.500n.v.t.
2€ 410€ 34,17
3€ 410€ 34,17
4Inspectie en onderhoud€ 350€ 410€ 34,17
5€ 410€ 34,17
6€ 410€ 34,17
7Herschilderbeurt€ 2.000€ 410€ 34,17
8€ 410€ 34,17
9€ 410€ 34,17
10Inspectie en onderhoud€ 350€ 410€ 34,17

Btw-tarief huisschilder

Voor het schilderen van je huis geldt een voordelig btw-tarief als je huis ouder is dan 2 jaar. Het btw-tarief is dan 9% in plaats van 21%. Hierdoor wordt het inschakelen van een huisschilder een stuk aantrekkelijker. Het is hierbij wel belangrijk dat je goed in de gaten houdt welke werkzaamheden er wel en niet onder het lage btw-tarief vallen. Op de website van de Belastingdienst lees je hier meer over.

Goede huisschilder gezocht: Handige tips

Voor het schilderen van je huis wil je natuurlijk een goede huisschilder inschakelen. Maar waar moet je op letten je zoektocht naar een huisschilder? Waar hebben mensen op gelet die eerder een huisschilder hebben gezocht? Hieronder vind je een aantal handige tips.

 • Let op keurmerken

Een keurmerk geeft aan dat de huisschilder of het schildersbedrijf voldoet aan bepaalde normen. De Betere Schilder is een bekend keurmerk in de schildersbranche en is dan ook een keurmerk die je tegen kan komen tijdens je zoektocht naar een huisschilder. Bedrijven die aangesloten zijn bij dit keurmerk worden onder andere gecontroleerd op vakkundigheid en kwaliteit van het schilderwerk.

 • Lees reviews

Op het internet zijn veel reviews te vinden over verschillende schildersbedrijven. Als het schildersbedrijf een Facebookpagina heeft, zijn daar vaak ook reviews te vinden. Hierbij is het natuurlijk wel goed om te bedenken dat je niet alles moet geloven wat op het internet staat. Maar het helpt je wel bij het scheiden van het kaf van het koren.

 • Vraag in je omgeving

Mensen in je omgeving hebben in het verleden ook een huisschilder gezocht en gevonden. Vraag hen naar hun ervaringen met huisschilders. Aan de hand hiervan weet je welk schildersbedrijf een goede reputatie heeft en of je dit bedrijf wil inschakelen voor jouw project.

 • Zoek ook buiten je stad

Woon je in een grote stad? In grote steden wordt er meer naar schilders gevraagd. Zo worden veel schilders gezocht in Amsterdam, waardoor schilders in die stad vaak vol zitten. Door een schilder in te huren die uit een omliggende stad of dorp komt, heb je meer kans dat er tijd is voor jouw (spoed)klus.

Bespaartips huisschilder

Je wil niet te veel geld uitgeven aan je schilderwerk. Hieronder lees je een paar handige bespaartips voor het inschakelen van een huisschilder.

 • Goedkoop is duurkoop

Er wordt veel naar goedkope schilders gezocht en  er zijn veel schildersbedrijven die hun diensten aanbieden tegen extreem lage prijzen. Hoewel dit aantrekkelijk lijkt, is het soms beter om iets meer te betalen. Deze schildersbedrijven zijn vaak niet gecertificeerd en zijn niet aangesloten bij keurmerken. Door iets meer te betalen voor een erkende schilder, heb je op de lange termijn meer plezier van je keuze.

 • Vraag verschillende offertes aan

Elke huisschilder offerte is anders. Door offertes aan te vragen bij verschillende huisschilders, krijg je de mogelijkheid om prijzen naast elkaar te leggen. Vergelijk de prijzen en kom erachter welke huisschilder het beste aansluit bij jouw wensen.

 • Huisschilder abonnement

Als je je schilderwerk goed bijhoudt, gaat het langer mee. Het bijhouden van al het schilderwerk in en buiten je huis is een hoop werk en een huisschilder neemt dit graag van je over. Door een onderhoudsabonnement bij je huisschilder af te sluiten, controleert en onderhoudt hij of zij periodiek je schilderwerk. Zo heb jij er geen omkijken meer naar.

 • Zzp’er of schildersbedrijf

Om te besparen op de kosten wordt er vaak naar een zzp schilder gezocht. Een zzp’er is namelijk vaak goedkoper dan een schildersbedrijf. Hij heeft minder kosten dan een groter schildersbedrijf en dit zie je terug in de prijs van jouw project.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.