Vergelijk schilder offertes
Vind dé schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk Huisschilder gezocht

Huisschilder gezocht

Huisschilder gezocht? Het vinden van een huisschilder met de beste kwaliteit voor de beste prijs kan best lastig zijn. Zoek je via Google naar een huisschilder, dan krijg je al gauw meer dan 500.000 zoekresultaten. Wij gaan je helpen aan deze huisschilder. Bekijk in dit artikel gemiddelde prijzen en handige tips die het eenvoudig maken de beste huisschilder te vinden voor jouw project.

Wat kost een huisschilder bij jou in de regio?

Wat kost een huisschilder? Schilder kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan de arbeidskosten een schilder per uur of per m2 en de grootte en moeilijkheidsgraad van het project. Om je een beeld te geven van de gemiddelde schilderkosten, vind je hieronder een handig overzicht.

ProjectGemiddelde kosten
(inclusief verf- en materiaalkosten en btw)
BinnenschilderPer m2€ 30 - € 35
Per uur€ 35 - € 40
Spuitwerk per m2€ 6 - € 12
Sauswerk per m2€ 10 - € 15
BuitenschilderPer m2€ 35 - € 40
Per uur€ 40 - € 50

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

huisschilder gezocht

Wat doet een huisschilder?

Er is nogal eens wat verwarring over de werkzaamheden van een huisschilder. Schildert een huisschilder alleen de buitenkant van je woning, of ook de binnenkant? Het antwoord is simpel: een huisschilder zet je in om zowel binnen- als buitenshuis projecten te laten schilderen.

Specialistische huisschilder gezocht

We onderscheiden verschillende soorten huisschilders, elk met een eigen specialisme. We zetten ze kort op een rijtje.

Binnenschilder

Zoals de naam al zegt, neemt een binnenschilder al het schilderwerk aan de binnenkant van je huis voor zijn of haar rekening. Denk bijvoorbeeld aan muren sauzen, plafonds schilderen of het schilderen van de trap.

Buitenschilder

De buitenschilder zet je in voor al het schilderwerk aan de buitenkant van je woning. De kosten van een buitenschilder liggen meestal wat hoger dan die van een binnenschilder. Het schilderwerk is namelijk vaak lastiger uit te voeren vanwege onder andere weersomstandigheden en de inzet van steigers.

Winterschilder

Heb je naar een huisschilder gezocht, maar vind je de prijzen te hoog? Door een winterschilder in te huren, bespaar je op de kosten. In de winter is er vanwege het weer minder werk voor huisschilders en daarom zijn schilders vaak tegen een gereduceerd tarief in te huren. Zo bespaar je op je schilderkosten.

Wil je zowel de binnen- als de buitenkant van je huis laten schilderen? Er zijn schilders die zowel binnen- als buitenschilderwerk voor hun rekening nemen, waardoor je hem of haar in kan zetten voor allerlei schilderprojecten.

huis schilderen

Onderhoudscontract voor een huisschilder

Er zijn huisschilders die een onderhoudscontract aanbieden, waarbij je schilderwerk periodiek wordt nagekeken en bijgewerkt. Hierdoor heb jij er amper omkijken naar omdat je de zekerheid hebt dat je schilderwerk altijd goed is onderhouden. Bij een onderhoudscontract betaal je een bepaald bedrag per maand. Hierdoor hoef je niet alles in één keer te betalen en kom je niet voor verrassende facturen te staan.

Samen met de huisschilder bepaal je de duur van het contract. In de meeste gevallen komt dit neer op 10 jaar. Benieuwd hoe de opbouw van zo’n onderhoudscontract er mogelijk uitziet? Bekijk hieronder een voorbeeld

JaarWerkzaamheden buitenmuren huisKostenJe betaaltBedrag per maand
1Uitvoer basis schilderwerk€ 2.500€ 1.500n.v.t.
2€ 410€ 34,17
3€ 410€ 34,17
4Inspectie en onderhoud€ 350€ 410€ 34,17
5€ 410€ 34,17
6€ 410€ 34,17
7Herschilderbeurt€ 2.000€ 410€ 34,17
8€ 410€ 34,17
9€ 410€ 34,17
10Inspectie en onderhoud€ 350€ 410€ 34,17

Voordelig btw-tarief op een huisschilder

Voor het schilderen van je huis geldt een voordelig btw-tarief van 9% in plaats van 21% als je huis ouder is dan 2 jaar. Hierdoor wordt het inschakelen van een huisschilder een stuk aantrekkelijker. Het is hierbij wel belangrijk dat je goed in de gaten houdt welke werkzaamheden er wel en niet onder het lage btw-tarief vallen. Werkzaamheden die te ver van schilderwerk af staan, vallen hier namelijk niet onder. Op de website van de Belastingdienst lees je hier meer over.

Goede huisschilder gezocht: Handige tips

Voor het schilderen van je huis wil je natuurlijk een huisschilder inschakelen die voor een goed eindresultaat zorgt. Maar waar moet je op letten tijdens je zoektocht naar een huisschilder? Waar hebben mensen op gelet die eerder een huisschilder hebben gezocht? Hieronder vind je een aantal handige tips.

Let op keurmerken

Een keurmerk geeft aan dat de huisschilder of het schildersbedrijf voldoet aan bepaalde normen. De Betere Schilder, OnderhoudNL garantie en Keurmerk Kwaliteitsvakman zijn bekende keurmerken in de schildersbranche dat je tegen kan komen tijdens je zoektocht naar een huisschilder. Bedrijven die aangesloten zijn bij dit keurmerk worden onder andere gecontroleerd op vakkundigheid en kwaliteit van het schilderwerk.

Lees reviews

Op het internet zijn veel reviews over schildersbedrijven te vinden. Als het schildersbedrijf social media heeft, zijn daar vaak ook reviews te vinden. Het lezen van reviews helpt je het kaf van het koren te scheiden en te ontdekken waar een schilder goed of juist minder goed in is.

Vraag in je omgeving

Ongetwijfeld heb je mensen in je omgeving die in het verleden ook een huisschilder gezocht en gevonden hebben. Vraag hen naar hun ervaringen met deze huisschilders. Aan de hand hiervan weet je welk schildersbedrijf een goede reputatie heeft en kun je overwegen of je dit bedrijf wil inschakelen voor jouw project.

Zoek ook buiten je stad

Woon je in een grote stad? In grote steden wordt meer naar schilders gevraagd. Zo worden veel schilders gezocht in Amsterdam, waardoor schilders in die stad vaak vol zitten. Door een schilder in te huren die uit een omliggende stad of dorp komt, heb je meer kans dat je een schilder vindt die snel tijd heeft voor jouw (spoed)project. Let wel op dat schilders die zich niet in jouw regio bevinden meer voorrijkosten rekenen.

Bespaartips voor een huisschilder

Je wilt ongetwijfeld niet te veel geld uitgeven aan je schilderwerk. Hieronder lees je een paar handige bespaartips voor het inschakelen van een goedkope schilder.

Goedkoop is duurkoop

Ga je op zoek naar een huisschilder, kan kom je ongetwijfeld schildersbedrijven tegen die hun diensten aanbieden tegen extreem lage prijzen. Hoewel dit aantrekkelijk lijkt, is het soms beter om iets meer te betalen. Schildersbedrijven met extreem lage prijzen zijn vaak niet gecertificeerd en niet aangesloten bij keurmerken. Door iets meer te betalen voor een erkende schilder, heb je op de lange termijn meer plezier van je keuze.

Vraag verschillende offertes aan

Wil je zeker weten dat je niet teveel betaald? Door schilderwerk offertes aan te vragen bij verschillende huisschilders, krijg je de mogelijkheid om prijzen naast elkaar te leggen. Vergelijk de kosten, garanties en voorwaarden en kom erachter welke huisschilder het beste aansluit bij jouw wensen.

Sluit een onderhoudscontract af

Als je je schilderwerk goed bijhoudt, gaat het langer mee. Het bijhouden van het schilderwerk binnen- en buitenshuis is echter een hoop werk. Een huisschilder neemt dit graag van je over. Als je een onderhoudscontract bij je huisschilder af te sluit, controleert en onderhoudt hij of zij periodiek je schilderwerk. Zo heb jij er geen omkijken meer naar en ben je verzekerd van goed schilderwerk.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.