Vergelijk schilder offertes
Vind dé schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk Keuken Schilderen: Verf,Voorbereiding & Veelgestelde vragen.

Keuken Schilderen: Verf,Voorbereiding & Veelgestelde vragen.

Het vernieuwen van je keuken hoeft niet altijd te betekenen dat je een volledige renovatie moet ondergaan. Soms kan simpelweg het schilderen van je keuken een wereld van verschil maken. Maar waarom zou je kiezen voor “keuken schilderen”? Het schilderen van je keuken kan de gehele uitstraling van de ruimte transformeren, waardoor het er moderner en frisser uitziet. 

Maar voordat je je verfkwast pakt, zijn er enkele belangrijke overwegingen die je in gedachten moet houden. Welke kleur past het beste bij de stijl van je huis? Welk type verf is het meest geschikt voor keukenoppervlakken? En wat is het beste moment om dit project aan te pakken?

Wat is een goed moment om de keuken te schilderen?

Voor het schilderen van je keuken is het ene seizoen geschikter dan het andere. Om het juiste moment voor jou te bepalen om je keuken te schilderen houd je het beste rekening met de volgende factoren:

 1. De weersomstandigheden: de keuken schilderen in een regenachtige of erg vochtige periode wil je het liefst vermijden, omdat de droogtijd van de verf dan langer is. De zomer en de lente zijn doorgaans de meest gunstige seizoenen voor de droogtijd van de verf.Dit zorgt ervoor dat je ramen en deuren kunt openen voor ventilatie zonder je zorgen te maken over stof of insecten die naar binnen komen.
 2. Ventilatie: tijdens het schilderen van de keuken is goede ventilatie belangrijk voor zowel je eigen gezondheid als het verkorten van de droogtijd van de verf. De ramen en deuren in huis open laten staan is aangenamer in de warmere maanden van het jaar dan in de winter.
 3. Je eigen agenda: kies een moment waarop jij voldoende tijd hebt in je planning voor het schilderproject.
man met roller klaar om keuken te verven

Veel gekozen schilderwerk voor in de keuken

Als je hebt besloten dat de keuken toe is aan een likje verf, zijn er verschillende schilderwerk opties om uit te kiezen. Hieronder volgen een aantal veelvuldig gekozen mogelijkheden voor binnenschilderwerk in de keuken:

Schilderen van de muren:

een nieuw kleurtje op de muren in de keuken kan de hele ruimte opfrissen. Kies voor een verftint die goed past bij de rest van je interieur.

Schilderen van de keukenkastjes:

het verven van je keukenkastjes geeft een nieuwe draai aan je keuken. Het is een kostenefficiënte manier om je keuken op te leuken. Door een nieuwe kleur verf te kiezen, kun je de stijl van de keuken volledig veranderen.

Schilderen van de tegels:

met speciale tegelverf blaas je de keukentegels nieuw leven in. Kies voor een neutrale kleur voor een tijdloze uitstraling of probeer eens een patroon uit voor een unieke look.

Schilderen van de achterwand:

het schilderen van de achterwand kan de keuken echt laten spreken. Kies voor een contrasterende kleur om de aandacht te trekken naar dit gebied of kies bijvoorbeeld voor krijtbordverf om boodschappenlijstjes of weekmenu’s te kunnen opschrijven in de keuken

Ongeacht de kleur die je kiest, is het belangrijk om een verf te selecteren die bestand is tegen het dagelijkse leven in de keuken – denk aan morsen, dampen en hitte. De juiste afwerking, zoals een satijn of semi-glanzende afwerking, kan helpen om je muren te beschermen en het onderhoud gemakkelijker te maken.

Verf voor schilderwerk in de keuken

Niet alle verfsoorten zijn geschikt om de keuken mee te verven. In de keuken worden de oppervlakken veelvuldig blootgesteld aan warmte, vocht en vettigheid. Verf moet hiertegen bestand zijn om geschikt te zijn voor de keuken. De volgende soorten verf zijn geschikt voor in de keuken:

 • Acrylverf: acrylverf is een geschikte verfsoort voor in de keuken. Het is duurzaam, bestand tegen vlekken en gemakkelijk schoon te maken.
 • Semi-gloss / Satin Finish afwerking: deze soorten afwerkingen zijn vochtbestendig en zorgen ervoor dat het oppervlak gemakkelijk schoon te maken is.
 • Tegelverf: wil jij de keukentegels in de keuken schilderen? Gebruik dan speciale tegelverf die bestand is tegen vocht.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Kosten van je keuken laten schilderen

Er komen verschillende kosten kijken bij het schilderen van een keuken. De totaalprijs voor schilderen van een keuken kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Deze omvatten bijvoorbeeld de oppervlakte van de keuken, de huidige staat van de verflaag en de complexiteit van het schilderwerk dat moet worden uitgevoerd.

Onderstaande tabel geeft een indicatie van de gemiddelde kosten:

Soort schilderwerkGemiddelde prijs incl. arbeid, materiaal en btwAfhankelijk van
Plafond schilderen kosten€ 200 – € 1.500Grootte plafond (denk aan 30 tot 70 m2)
Deuren schilderen prijs€ 850 – € 1.00010 tot 20 deuren incl. deurposten
Dakkapel schilderen prijs€ 500 – € 1.000
Trap schilderen kosten€ 300 – € 7001x witten en schuren, schoonmaken en schilderen
Kozijnen schilderen kosten€ 400 – € 2.000Van 7 m2 tot aan alle buitenkozijnen van een woning

Voorbereiding voor het schilderen van je keuken

Een goede voorbereiding is het halve werk. Om je goed voor te bereiden op het schilderproject volg je de volgende stappen voorafgaand aan het keuken schilderen:

 1. Reinigen van de keuken: verwijder vuil en vlekken van de keukenkastjes en muren. Werken op een schone ondergrond is van belang om de verf straks goed te laten hechten.
 2. Verwijderen van hardware: verwijder de handgrepen en knoppen van de keukenkastjes en laden indien je deze wilt verven. Ben je van plan de keukenmuren te verven, denk dan aan het verwijderen van de schakelaars aan de muur. Het verwijderen van hardware in de keuken maakt het schilderen eenvoudiger en voorkomt verfvlekken hierop.
 3. Schuren van keukenkastjes en -muren: schuur het oppervlak wat je wenst te verven lichtjes om de oude verflaag ruwer te maken. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe laag verf zich beter hecht.
 4. Beschermen van de ruimte: dek de delen van de keuken af die je wilt beschermen tegen verfspetters met afdekfolie of een ander afdekmateriaal.
 5. Primer aanbrengen: eventueel kan je voorafgaand aan het schilderen een primer aanbrengen op het keukenoppervlak dat geschilderd gaat worden. Het gebruiken van een primer zorgt ervoor dat de verf beter hecht en zorgt voor een gelijkmatige afwerking.

Met de juiste voorbereiding, materialen en een beetje geduld kan iedereen zijn keuken transformeren met verf. Maar als je je overweldigd voelt of gewoon de perfecte afwerking wilt zonder het gedoe, dan zijn wij er om je te helpen.

De voordelen van een professionele schilder voor je keuken

Het verven van je keuken kan een flinke klus zijn. Hoewel sommigen ervoor kiezen om dit zelf te doen, zijn er duidelijke voordelen aan het inschakelen van een professional:

 1. Perfecte afwerking: Een professionele schilder heeft de ervaring en techniek om ervoor te zorgen dat elk hoekje en gaatje perfect wordt geverfd. Geen strepen, geen gemorste verf; alleen een strakke, gelijkmatige laag.
 2. Tijdbesparing: Terwijl je misschien meerdere weekenden nodig hebt om de klus te klaren, kan een professional dit vaak in een fractie van de tijd doen. Dat betekent dat je sneller kunt genieten van je vernieuwde keuken.
 3. Advies over kleuren en materialen: Niet zeker welke kleur of type verf het beste bij je keuken past? Een professional kan je adviseren op basis van de laatste trends en wat het beste past bij de stijl van jouw huis.
 4. Minder stress: Geen zorgen over het kopen van de juiste materialen, het voorbereiden van de ruimte of het opruimen achteraf. De schilder neemt al deze zorgen uit handen.

Het inschakelen van een professionele schilder voor het verven van je keuken kan je tijd, moeite en stress besparen. Onze professionele schilders hebben de ervaring en expertise om je droomkeuken tot leven te brengen. Ook als dit om specifieke opdrachten zijn zoals je keukenkastjes verven.

Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap naar de keuken van je dromen. Laat onze experts het harde werk doen, zodat jij kunt genieten van het eindresultaat!

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan je elke keuken verven?

Ja, de keuken schilderen kan in principe altijd, maar de voorbereiding op het schilderen en het type verf dat geschikt is voor de keuken kunnen variëren afhankelijk van het soort oppervlak en de staat van de oude verflaag.

Welke verf is geschikt voor een keuken?

Om een keuken te schilderen is acrylverf met een semi-gloss of satin finish afwerking geschikt vanwege zijn gemakkelijke reiniging en duurzaamheid.

Wat kost het om een keuken te schilderen?

Een keuken schilderen kost gemiddeld €1000 euro. Deze prijs is echter afhankelijk van de omvang van het schilderproject, de arbeidskosten en de huidige staat van de verflaag in de keuken.