Vind de beste schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk Plafond witten

Plafond witten

Heeft de vergeling toegeslagen op jouw plafond of zit er een nieuwe laag onafgewerkt stucwerk op je plafond? Tijd om je plafond te laten witten voor een fris resultaat. Bekijk hier wat het laten witten van je plafond gemiddeld kost en zie handige tips die je eenvoudig toepast.

Plafond witten prijs

Je plafond laten witten is een flinke klus en daarom is het fijn om meer te weten over de kosten van het plafond witten. De prijzen van plafond witten verschilt natuurlijk per project en is afhankelijk van een aantal factoren. De factoren die de prijs van het plafond schilderen beïnvloeden zijn onder andere het oppervlak, de staat van je plafond en het uurtarief van de schilder.

Schilderprijs per m2 incl. verf, materiaal en btwGemiddelde totaalprijs plafond schilderen: van 30 tot 70 m2
€ 10 - € 15€ 220 - € 1.500

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

plafond witten

Plafond witten: de technieken

Als je je plafond laat schilderen door een professionele schilder, zijn er twee technieken waarmee gewerkt kan worden. Deze technieken zijn spuiten of sauzen. Hieronder lees je meer over deze technieken.

  • Plafond sauzen

Als je je plafond laat witten door middel van sauswerk, gebruikt de schilder een roller en een kwast om de witte verf aan te brengen. Als je een relatief klein plafond laat witten, is het laten sauzen een gebruikelijke keuze. Het fijne aan het plafond sauzen van het plafond is dat de kans op spetters op je meubels klein is, waardoor je niet alle meubels uit de ruimte hoeft te halen.

  • Plafond spuiten

Bevat het te witten plafond een groot oppervlak? Dan is het qua kosten interessant om te kiezen voor spuitwerk. Zoals de naam al verraadt, wordt de verf bij deze techniek op je plafond gespoten, waardoor er minder kans is op strepen. Het nadeel van je plafond spuiten is dat je meubels uit de ruimte gehaald moeten worden, omdat er grote kans is op verfspetters.

Plafond witten zonder strepen

Als je je plafond laat witten, wil je natuurlijk dat het eindresultaat egaal is en zonder strepen. Hoe zorgt de schilder ervoor dat je plafond wordt gewit zonder strepen? Lees hieronder hoe de binnenschilder je plafond egaal wit.

  • Genoeg verf gebruiken

Wanneer er niet genoeg verd wordt gebruikt bij het witten van je plafond, ga je hoogstwaarschijnlijk strepen zien. Om te zorgen dat de verf goed dekt en egaal wordt verdeeld, zal de schilder meerdere lagen aanbrengen.

  • Juiste druk op de verfroller of -spuit

Door teveel druk op de verfroller te zetten, blijft er te weinig verf achter op je plafond, waardoor je na het witten strepen gaat zien. Het dunne laagje verf droogt snel en daardoor is het moeilijk om nat in nat te schilderen. Je schilder heeft jarenlange ervaring met het witten van plafonds en weet daardoor goed hoeveel druk er uitgeoefend moet worden om een egaal gewit plafond te krijgen.

  • Juiste temperatuur in de ruimte

Als het te warm is in de ruimte waar de schilder je plafond wit, droogt de verf te snel. Hierdoor is het lastig om nat in nat te schilderen en is het goed mogelijk dat er strepen komen op je plafond te zien zijn.

  • Richting van de lichtval

Lichtinval bij een plafond witten lijkt misschien niet relevant, maar toch is het zo. Om ervoor te zorgen dat je plafond egaal gewit wordt, zorgt de schilder ervoor dat hij in de richting van de lichtinval rolt.

Plafond witten keuken

Verf voor het plafond witten

Wat is de beste verf om je plafond mee te witten? Voor het witten van je plafond maakt de schilder in de meeste gevallen gebruik van latexverf. Latexverf wordt veel gebruikt om de binnenkant van huizen te schilderen. Deze verfsoort is makkelijk over te schilderen en hecht goed. Daarnaast is het makkelijk aan te brengen en droogt het snel.

Plafond laten witten: handige tips

Als je een schilder in wilt schakelen om je plafond te witten, wil je natuurlijk dat je waar krijgt voor je geld. Daarnaast is het natuurlijk ook van belang dat het eindresultaat precies is zoals jij voor ogen hebt. Wat moet je weten voordat je een schilder inschakelt? Lees hieronder handige tips.

  • Vraag verschillende offertes aan

Hoewel het makkelijker lijkt om met het eerste de beste schildersbedrijf in zee te gaan, is het verstandiger om verschillende offertes aan te vragen. Door offertes aan te vragen bij verschillende schildersbedrijven, krijg je een goed overzicht van de prijzen. Zo zie je wat er inbegrepen is in elke prijs en kies je voor het schildersbedrijf dat jou de beste deal aanbiedt.

  • Let op keurmerken

Als je eerder naar een schilder hebt gezocht, weet je dit misschien al. Binnen de schildersbranche zijn er verschillende keurmerken waar je op kan letten, zoals De Betere Schilder. Door een schildersbedrijf in te huren die aangesloten is bij een keurmerk, ben je verzekerd van een bepaald niveau en expertise. Keurmerken toetsen de aangesloten bedrijven onder andere op vakkundigheid en kwaliteit, waardoor je weet wat je kan verwachten.

  • Let op het verlaagde btw-tarief

Wist je dat er een verlaagd btw-tarief voor schilderwerk geldt? Hierdoor betaal je maar 9% btw in plaats van 21%, dat maakt het laten witten van je plafond een stuk aantrekkelijker. Een voorwaarde voor dit lagere btw-tarief is dat je huis ouder is dan 2 jaar. Meer voorwaarden lees je op de website van de Belastingdienst.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.