Vind de beste schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk Buitenmuur verven

Buitenmuur verven

Hebben je buitenmuren op het eerste gezicht hun beste tijd gehad? Tijd voor een nieuwe laag verf, de buitenmuren zijn tenslotte het visitekaartje van je woning. Bekijk hier wat het laten schilderen van je buitenmuren gemiddeld kost + handige (bespaar)tips die je eenvoudig helpen aan de juiste schilder.

Buitenmuur verven prijs

Voordat je aan het project begint, is het fijn om meer te weten over de prijs van het schilderen van je buitenmuur. De kosten voor het schilderen van je buitenmuur hangen af van een aantal factoren. Denk hierbij aan de schilderkosten en de grootte van het project. Laat je bijvoorbeeld je hele huis schilderen of gaat het maar om 1 muur? Bekijk hieronder een overzicht met de gemiddelde prijzen van het verven van een buitenmuur.

Per m2Per uur
€ 15 - € 25€ 30 - € 45

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe verf je een buitenmuur?

Je buitenmuur verven is een flinke klus. Het is heel anders dan het schilderen van een muur in je huis. Je buitenmuur krijgt te maken met extreme weersomstandigheden, van hitte in de zomer, tot hagelstormen in de herfst. Hoe gaat een buitenschilder te werk bij het verven van je buitenmuur? Lees er hieronder meer over.

Buitenmuur schoonmaken

Voordat de schilder begint met je buitenmuur verven, is het belangrijk dat de muur goed schoon is. De schilder kan dit zelf doen, maar er zijn ook gevelspecialisten die dit professioneel doen. Het vuil wordt van de muur afgespoten en de voegen worden schoongemaakt. De muur wordt ook behandeld met mos- en algenreiniger om ervoor te zorgen dat de verf egaal aangebracht wordt.

Voorstrijk buitenmuur

Nadat de gevel goed is gereinigd, gaat de schilder aan de slag met de voorstrijk. Onbehandelde muren zuigen de verf op, waardoor het resultaat van het schilderwerk niet optimaal is. Voordat de schilder start met je muur schilderen is voorbehandelen dus belangrijk. Is je buitenmuur al voorzien van een goede verflaag? Dan wordt er geen voorstrijk op de buitenmuur aangebracht. Dit geldt ook als je een gestucte buitenmuur verft De buitenmuur heeft dan geen voorstrijk nodig.

Buitenmuur verven

Nadat de buitenmuur is schoongemaakt en de voorstrijk is aangebracht, is het tijd voor het verven van de buitenmuur. Wil je je buitenmuur stucen en verven? Dan wordt eerst het stucwerk aangebracht. Als dit goed is gedroogd, start de schilder met het verven van de buitenmuur. Dit wordt vaak gedaan door middel van een roller. De kleine hoekjes schildert de schilder met een kwast.

Kan de schilder je buitenmuur verven in de regen? Goede vraag. Doordat de schilder voor het verven van de buitenmuur speciale zeilen aanbrengt, komt er geen regenwater op het schilderwerk. Bij regen wordt er dus gewoon door geschilderd.

Geschilderde buitenmuur

Soorten buitenmuurverf

Met welke verf gaat de schilder je gevel verven? Er is speciale buitenmuurverf die bestand is tegen alle weersomstandigheden en die goed dekt. Er zijn 2 soorten buitenmuurverf. Lees hieronder welke dit zijn.

  • Alkydverf

Veel schilders gebruiken alkydverf voor het verven van buitenmuren en vinden dit de beste verf voor buiten. Deze verfsoort is synthetisch en is vochtafstotend, perfect dus voor het Nederlandse klimaat. De verf wordt vaak verdund met terpentine en droogt binnen 24 uur. Alkydverf zorgt voor een goede en egale dekking van de buitenmuur.

  • Acryllatex

Deze verfsoort is op waterbasis en is minder poreus dan gewone latexmuurverf voor buiten. Acryllatex droogt sneller dan alkydverf. Er zijn voor acryllatex verf wel speciale rollers en kwasten nodig om de verf optimaal aan te brengen. Hierdoor kunnen de kosten hoger uitvallen als deze verfsoort wordt gebruikt bij het verven van de buitenmuur.

Je buitenmuur verven: Welke kleur?

Als je je buitenmuur laat verven, moet je een kleur bepalen. Welke kleuren zijn geschikt voor jouw buitenmuur? Vaak wordt er gekozen voor een neutrale kleur vanwege de omgeving en de stijl van het huis. Denk bijvoorbeeld aan wit, grijs of bruin. Lichte kleuren gaan langer mee, omdat ze minder warmte opnemen en daardoor minder snel scheuren of bladderen.

Vergunning voor buitenmuur verven

Heb je voor je buitenmuur verven een vergunning nodig? Het is belangrijk om antwoord te hebben op deze vraag voordat de schilder aan het project begint. In de meeste gevallen is het verven van je buitenmuur vergunningsvrij, maar dit kan verschillen per gemeente. Controleer van tevoren bij je gemeente welke regels gelden. Schakel je een schilder in die uit de buurt komt? Dan vertelt hij je ook meer over de regels.

Wit geverfde buitenmuur

Verlaagd btw-tarief voor buitenmuur verven

Wist je dat er een verlaagd btw-tarief geldt voor schilderwerk? Daardoor is het schilderen van de buitenmuur nog voordeliger. Het btw-tarief voor schilderen is 9% in plaats van de gebruikelijke 21%. Dit tarief geldt ook voor werkzaamheden die bij schilderen horen. Op de website van de Belastingdienst lees je meer over het verlaagde btw-tarief.

Tips buitenmuur verven

Het schilderen van je buitenmuur is een flink project en je wilt dat dit zo goed mogelijk gedaan wordt. Hoe zorg je ervoor dat de uitvoer van dit project zo goed mogelijk verloopt? Lees hieronder een aantal handige tips voor het laten verven van je buitenmuur.

  • Vergelijk verschillende offertes

Om een goed beeld te krijgen van de totale kosten van je buitenmuur verven, is het slim om verschillende offertes te vergelijken. Zo heb je een goed overzicht van de prijzen van verschillende schilders en maak je een weloverwogen keuze.

  • Let op keurmerken

Als je op zoek bent naar een goede schilder voor jouw project, let dan op keurmerken. Keurmerken garanderen een bepaald niveau van expertise en kwaliteit. Een bekend keurmerk in de schildersbranche is De Betere Schilder. Dit keurmerk controleert aangesloten bedrijven regelmatig op kwaliteit en service.

  • Controleer wat inbegrepen is

Let bij het lezen van verschillende offertes goed op wat er wel en niet inbegrepen is in de totaalprijs. Zijn de materialen en btw inbegrepen? Het goedkoopste schildersbedrijf blijkt zo eigenlijk minder voordelig te zijn, omdat er nog extra kosten bij komen. Zo krijg je een nog beter beeld van de prijzen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.