Vergelijk schilder offertes
Vind dé schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk Schilders vergelijken

Schilders vergelijken

Schilders vergelijken is een hele goede zet! Wist je dat er in Nederland meer dan 10.000 schildersbedrijven actief zijn? De kans dat je te veel gaat betalen voor je schildersproject ligt daardoor op de loer. Door je te verdiepen in meerdere schildersbedrijven vind je eenvoudig de schilder met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Schilders vergelijken kan je hier heel eenvoudig doen. Bekijk hier de beste tips voor het vergelijken van schilders.

Inhoudsopgave

Schilders vergelijken: wat kosten verschillende schilders?

Schilder gezocht? Wanneer je de hele buitenkant of binnenkant laat schilderen, wordt door de meeste mensen een schildersbedrijf ingeschakeld. Door het inschakelen van een schildersbedrijf heb je de zekerheid van het beste resultaat. De schilder weet alles van de verftechnieken, de verfsoorten en beschikt over de juiste materialen. Het belangrijkste punt: je hoeft er zelf helemaal niets aan te doen. Door schilders te vergelijken, prijzen en locaties, wordt het maken van een keuze toch een stukje moeilijker.

Om een goed beeld te krijgen van het kostenplaatje hebben we de gemiddelde prijzen voor je op een rijtje gezet.

WerkzaamhedenGemiddelde prijs incl. btw en materiaal
Binnenschilderwerk
Per m2€ 30 – € 35
Per uur€ 35 – € 40
Buitenschilderwerk
Per m2€ 35 – € 40
Per uur€ 40 – € 50
Spuitwerk per m2€ 5 – € 10
Sauswerk per m2€ 10 – € 15

Wil je meer prijsinformatie over het vergelijken van schilders? Lees dan de prijsgids: Kosten schilder.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Schilders vergelijken

Hoe vergelijk je de beste schilders?

Om schilders te vergelijken is het slim om je te laten informeren op Homedeal. Er is over alle huis/tuin gerelateerde diensten informatie te vinden. Om meer informatie op maat te vinden, biedt Homedeal de mogelijkheid om offertes aan te vragen. Alle partnerbedrijven geven een op maat gemaakte kostenplaatje wanneer je de persoonsgegevens invult en de benodigde informatie over de werkzaamheden. Zo ontvang je tot wel 6 offertes van bedrijven bij jou in de buurt.

Bij Homedeal zoek je heel specifiek op de wensen van jouw project. Zo zoek je zowel particulier als zakelijk, binnen als buiten, muren, plafonds, kozijnen, dakkapellen of deuren.

Tips bij schilders vergelijken

Het is mogelijk dat jij een andere schilder nodig hebt dan je buurman. Ook heeft elke schilder in jouw opzicht zijn voor- en nadelen omdat elk schilderwerk anders is. Omdat je graag schilders wilt vergelijken staan hieronder 3 tips die je mee kan nemen in een overweging naar de juiste schilder.

 1. Kijk naar reviews
  Wij snappen dat de prijs een grote rol speelt bij het maken van een keuze maar het is ook belangrijk dat de kwaliteit goed is. Als je schilderwerk uitbesteed aan een specialist wil je toch wel dat het resultaat perfect is. Een woning laat je niet zomaar even schilderen. Daarom geven wij als tip om op internet te kijken of er reviews over het vergelijken van schilders te vinden zijn. Ook het kijken naar zijn/haar werk is belangrijk. Kijk naar de materialen die gebruikt worden, of er goed geschuurd wordt en in hoeveel lagen er geschilderd wordt.
 2. Maak een plan
  Door van te voren te bedenken wat jouw eisen en wensen zijn bij het vergelijken van schilders voorkom je verwarringen. Maak voor jezelf een lijst welke werkzaamheden de schilder uit moet voeren, welke materialen die moet gebruiken, welke verfsoorten bij jouw huis passen en wat je natuurlijk mooi vindt. Dit is niet alleen fijn voor jezelf, maar de schilder krijgt zo ook een beeld van het eindresultaat. Hoe meer de schilder van tevoren weet, hoe gedetailleerder de schilder jouw wensen waar kan maken.
 3. Controleer offertes
  Waar je ook op kan letten bij het vergelijken van schilders zijn de schilderwerk offertes. Op de offertes zijn de werkzaamheden, service, arbeidsloon, materialen en verfsoorten te zien. Dus al lijkt de prijs zo laag, controleer dan wel wat er gedaan wordt voor die totaalprijs en of dat overeenkomt met jouw wensen.
Offerte ondertekenen

Welk probleem gaat het vergelijken van schilders oplossen?

Wanneer je twijfelt bij het uit handen geven van schilderwerkzaamheden en waar je op moet letten bij het vergelijken van schilders zorgen deze voordelen voor dat extra zetje om toch die beslissing te maken.

 • bespaar tijd en geld
 • hoogwaardige kwaliteit
 • geen vrije dagen regelen op je werk
 • leuke dingen doen in plaats van schilderen

9% btw in plaats van 21% btw

Wist jij ook al dat bij het btw-tarief bij schilderwerk maar 9% btw is in plaats van de gebruikelijke 21%? Hoe aantrekkelijk is het dan om de werkzaamheden uit te besteden aan een specialist? Het 9% tarief is overigens niet alleen van toepassing op de arbeidskosten maar ook op de materialen. Let hier dus goed op wanneer je schilders gaat vergelijken.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.