Vergelijk inbraakbeveiliging offertes
Vind dé inbraakbeveiliging specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Inbraakbeveiliging Alarmsystemen prijzen

Alarmsystemen prijzen

Minimale kosten
€ 750
Gemiddelde kosten
€ 1.350
Maximale kosten
€ 2.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.000 - € 1.700

Alarmsystemen zijn er in heel veel soorten. Benieuwd naar alarmsysteem kosten? Met een huis alarm weet je zeker dat je woning en spullen en ten alle tijden veilig zijn. Een alarmsysteem waarschuwt niet alleen bij inbraak maar ook bij brand of andere calamiteiten. Via Homedeal kom je erachter wat de kosten van een alarmsysteem voor jouw woning kunnen zijn.

Wat kost een alarmsysteem?

Gemiddeld kost een alarmsysteem € 750 tot €1700, inclusief installatie en btw. Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem die alle een basis en uitgebreide variant hebben. Bekijk onderstaand kostenoverzicht voor de gemiddelde prijzen per soort alarmsysteem.

Type alarmsysteemGemiddelde prijzen incl. plaatsing en btw
Draadloos: Basis€ 750
Draadloos: Uitgebreid€ 1200
Bedraad: Basis€ 1200
Bedraad: Uitgebreid€ 1700
Hybride€ 1000
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
alarmsysteem

Goedkope optie bij een nieuw pand

Je hebt een nieuwbouwhuis waarbij rekening is gehouden met bedrading in de wanden. Je hebt niet de behoefte om voor een heel groot inbraakbeveiliging project te gaan, dus dan kies je voor een basis bedraad alarmsysteem. Als er al bedrading is, is een bedraad alarmsysteem wel makkelijk aan te leggen. Voor een basis bedraad alarmsysteem betaal je ongeveer € 1200.

Snelle aanleg en uitgebreid pakket

Er is bij je ingebroken en je wilt zo snel mogelijk een alarmsysteem installeren. Je besluit om een uitgebreid pakket te nemen waar een bewegingsmelder, magneetcontact, bedienpaneel en rookmelder bij in zitten. Omdat het snel aangesloten moet worden kies je voor een uitgebreid draadloos alarmsysteem. Daarvoor betaal je ongeveer € 1200.

Nieuw huis en goed uit te breiden beveiliging

Bij de bouw van je huis is er rekening gehouden met bedrading en je wilt een goed alarmsysteem dat makkelijk uit te breiden is, want je wilt de mogelijkheid hebben om later extra componenten toe te voegen. Dan kies je voor een hybride alarmsysteem. Een hybride alarmsysteem is er vanaf € 1000 en is uit te breiden met wat je maar wilt.

De prijsopbouw van een alarmsysteem

Kostenoverzicht Alarmsystemen prijzen

De keuzes die de kosten van een alarmsysteem bepalen

De prijs van je alarmsysteem wordt bepaald door de volgende 4 keuzes:

Keuze 1: Bedraad, Draadloos of Hybride

 • Bedraad: Een bedraad alarmsysteem heeft als voordelen dat het een erg betrouwbaar systeem is en het vaak een eenvoudige installatie heeft. Het aanleggen van een bedraad alarmsysteem wordt daarom vaak bij bedrijfspanden gebruikt. In een woning waar nog geen bedrading is, is het moeilijk om een bedraad alarmsysteem te installeren of componenten toe te voegen, dus dan wordt er vaker gekozen voor een draadloos systeem. De kosten van een bedraad systeem liggen rond de € 1200.
 • Draadloos: Een draadloos alarmsysteem is makkelijk te installeren omdat het geen kabels heeft. Daardoor is het ook een relatief goedkoop systeem. Doordat het draadloos is voorkomt dit hak- en breekwerk in je huis. Bij een draadloos systeem is er wel kans op storingen en de batterijen moeten om de zoveel tijd vervangen worden. Voor een draadloos systeem betaal je rond de € 750.
 • Hybride: Een hybride alarmsysteem biedt het beste van twee werelden. Een hybride systeem wordt bedraad opgeleverd en kan eventueel later uitgebreid worden met draadloze componenten. Ook is een hybride systeem vanwege de bedrading erg betrouwbaar en heeft het geen last van storingen. Een hybride systeem is het meest geschikt voor nieuwe huizen, omdat er bij de bouw rekening gehouden kan worden met de aanleg van de bedrading. De prijzen voor een hybride systeem beginnen vanaf € 1000.

Keuze 2: Welke communicatiekiezer wil je? PSTN, LAN of GSM

Een communicatiekiezer verstuurt meldingen naar een meldkamer en/of andere nummers die je zelf instelt. Bij de uitgebreidere pakketten zit dit meestal al in de prijs maar soms moet je dit zelf nog toevoegen.

 • PSTN: Bij een PSTN communicatiekiezer worden er alarm spraak-rapportages gestuurd. Dit gaat via de vaste telefoon. Je kiest zelf naar wie deze spraak-rapportages gestuurd worden. Bijvoorbeeld naar jezelf en de meldkamer zodat er gelijk actie ondernomen wordt. Een PSTN communicatiekiezer is het goedkoopst en kost tussen de € 45 en € 65.
 • LAN: Een LAN communicatiekiezer wordt gebruikt voor communicatie met een meldkamer via het internet en soms ook nog via de vaste telefoon. De prijs hiervan ligt tussen de € 100 en € 135.
 • GSM: Een GSM communicatiekiezer stuurt sms’jes naar alarmcentrales en andere telefoonnummers die je zelf hebt ingesteld. Deze kiezer kan ook gebruik maken van het internet en spraak-rapportages sturen. De prijs van een GSM communicatiekiezer ligt tussen de € 200 en € 300.

Keuze 3: Zelf plaatsen of laten installeren door een monteur?

Sommige alarmsystemen zijn erg makkelijk zelf te plaatsen en in te stellen. Vooral draadloze systemen die al voorgeprogrammeerd zijn, kan je prima zelf ophangen. Wil je liever meer zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt? Schakel dan een specialist in. De montagekosten voor een bedraad alarmsysteem zijn vaak hoger dan bij een draadloos systeem, omdat dit meer moeite kost. De montagekosten liggen tussen de € 150 en € 300.

Keuze 4: Extra opties

De extra opties zijn niet noodzakelijk voor je nieuwe alarmsysteem, maar zijn er wel om de veiligheid zo optimaal mogelijk te maken.

ProductPrijsVoordeel
Meldkamer aansluiting€ 15 – € 30 per maandAlarm wordt altijd gesignaleerd en opgevolgd.
Monitor service€ 125 per jaarMonitort op storingen
Onderhoudscontract€ 10 per maand
Zorgt dat het systeem altijd werkt
Afstandsbediening (is soms al inbegrepen in pakket)€ 35 – € 200 per stukSysteem is te bedienen vanaf een afstand
Sticker inbraakbeveiliging/ camerabewaking€ 4 – € 6,50 per stukHeeft een afschrikkend effect.

Voordelen van een alarmsysteem in huis

Een alarmsysteem hebben in huis heeft verschillende voordelen:

 • Het biedt een krachtige en betrouwbare bescherming tegen inbraak.
 • Je kunt zowel binnen als buiten een alarmsysteem plaatsen
 • Het kan je waarschuwen bij een brand, gaslek of een waterlek.
 • Je kunt alarmsystemen op afstand bedienen en monitoren.
 • Je kunt kiezen voor bewegingssensoren, waardoor je alleen waarschuwingen krijgt als er iets in het bereik van het systeem beweegt.
 • Veel alarmsystemen zijn verbonden met een monitoringcentrale, waardoor je ook de hulp krijgt van een professioneel bedrijf bij een inbraak of noodgeval.
 • Het alarmsysteem is een effectief afschrikmiddel voor inbrekers.

Periodieke kosten alarmsysteem

Nadat je de eenmalige aanschaf- en installatiekosten hebt betaald, kunnen we nog periodieke kosten zijn voor je alarmsysteem. Voorbeelden hiervan zijn een onderhoudscontract of de bewaking van het alarmsysteem door de alarmcentrale. De periodieke kosten hangen af van het type systeem dat je kiest.

Vergeet, naast een alarmsysteem, ook niet te denken aan andere elementen die je huis veiliger maken. Vervang bijvoorbeeld op tijd een oud slot en informeer eens naar brandbeveiliging.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Welke alarmsystemen zijn er?

Er zijn 3 soorten alarmsystemen: bedraad, draadloos of hybride. Bekijk de verschillen en vergelijk gratis alarmsysteem offertes.

Heeft een alarmsysteem zin?

Een goed alarmsysteem kopen is zeker zinvol, het verhoogt de veiligheid in en rondom huis door inbraak te voorkomen. In bepaalde gevallen kan een alarmsysteem daarnaast een eis zijn vanuit de verzekeringsmaatschappij.

Hoe kies ik een alarmsysteem?

Voordat je een alarmsysteem koopt, bepaal je de volgende zaken:
Keuze 1: Bedraad, Draadloos of Hybride
Keuze 2: Welke communicatiekiezer wil je? PSTN, LAN of GSM
Keuze 3: Zelf plaatsen of laten installeren door een monteur?
Keuze 4: Extra opties zoals een meldkamer aansluiting of onderhoudscontract

Homedeal Bespaartips

Subsidie voor een veilig huis

Een aantal gemeenten geven subsidies aan woningeigenaren die inbraakpreventie middelen hebben aangeschaft. Vraag na of je gemeente dit ook aanbiedt!

Korting op je inboedelverzekering

Bij een aantal verzekeraars krijg je korting op je inboedelverzekering als je maatregelen neemt tegen inbraak. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je je huis zo aanpassen dat het aan het Politie keurmerk veilig wonen (PKVW) of de Borg-norm voldoet.

Standaard pakketten zijn vaak goedkoper

Bij veel bedrijven zijn standaard pakketten voor een actieprijs te koop. Hier zit alles in en deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je zelf een pakket samen stelt.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden