Vergelijk inbraakbeveiliging offertes
Vind dé inbraakbeveiliging specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Inbraakbeveiliging Alarmsystemen vergelijken

Alarmsystemen vergelijken

Ga je een stap dichter naar een veilige woning zetten? Dan wil je uiteraard kwaliteit en daar biedt het vergelijken van alarmsystemen uitkomst. Bekijk op Homedeal tips over hoe je het alarmsysteem met de beste kwaliteit voor de scherpste prijs vindt.

De kosten van alarmsystemen

Bij het vergelijken van alarmsystemen is de prijs een belangrijk onderdeel om naar te kijken. Er zijn 3 verschillende soorten alarmsystemen, die elk hun eigen voordeel bieden. Door de verschillende opties die de alarmsystemen hebben, variëren de prijzen tussen € 300 en € 950.

Type alarmsysteemKosten alarmsysteem inclusief installatie en btw
Draadloos: basis€ 300 - € 500
Draadloos uitgebreid€ 550 - € 950
Bekabeld: basis€ 300 - € 400
Bekabeld: uitgebreid€ 500 - € 750
HybrideVanaf € 450
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wil je meer prijsinformatie om alarmsystemen te vergelijken? Ga naar de prijsgids: Alarmsystemen prijzen.

alarmsysteem

Soorten alarmsystemen vergelijken

Benieuwd naar welke soort alarmsysteem het beste aansluit bij jouw woonsituatie? Vergelijk de onderstaande soorten alarmsystemen om te zien welk systeem het beste aansluit op jouw wensen:

Draadloos alarmsysteem:

Een draadloos alarmsysteem is het meest populaire alarmsysteem door de gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit van het systeem. Doordat er geen kabels zichtbaar zijn is dit alarmsysteem mooier en door de draadloze verbinding met andere elementen, zoals raammagneten, is dit systeem eenvoudig uit te breiden.

Bekabeld alarmsysteem:

Een bekabeld alarmsysteem is minder flexibel met uitbreidingen dan een draadloos alarmsysteem. Het voordeel van een bekabeld alarmsysteem is dat de prijzen wel lager liggen. Echter is het wel aan te raden een bekabeld alarmsysteem te laten installeren door een professional, waardoor de prijzen vergelijkbaar zijn met een draadloos alarmsysteem.

Hybride alarmsysteem:

Een hybride alarmsysteem biedt de voordelen van zowel draadloze als bekabelde alarmsystemen. Dit type alarmsysteem is deels bekabeld, waardoor je profiteert van de voordelige prijs. Daarnaast is dit systeem uit te breiden met draadloze componenten, wat de flexibiliteit biedt.

Basis of uitgebreid alarmsysteem vergelijken

Ben je benieuwd naar wat je ontvang bij een basis alarmsysteem of juist een uitgebreid alarmsysteem? Bij een basis alarmsysteem krijg je alleen alle benodigde elementen; dat zijn een bedieningspaneel, een sirene en bewegingssensoren. Een uitgebreid alarmsysteem heeft alle elementen van een basis alarmsysteem, en daar uitbreidingen op zoals een afstandsbediening om het alarmsysteem eenvoudig te (de-)activeren, raammagneten waarmee je ramen en deuren, maar ook vitrines inbraakproof maakt en eventueel een aansluiting op de alarmcentrale. Een uitgebreid alarmsysteem biedt het totaalplaatje in het beveiligen van je woning.

Tips bij alarmsystemen vergelijken

Wil je graag een eenvoudig alarmsysteem dat alarm slaat wanneer er ongewenste activiteiten in je woning plaatsvinden, of wil je bijvoorbeeld ook dat je alarmsysteem als rookmelder werkt? Vergelijk alarmsystemen om te weten welk type alarmsysteem het beste aansluit op jouw wensen. Nu je weet wat voor alarmsysteem je wilt ben je er nog niet. Zie hier op welke punten je alarmsystemen nog meer kunt vergelijken.

 1. Bedenk welke functies jouw ideale alarmsysteem heeft
  Door verschillende soorten alarmsystemen, en de functies daarvan te vergelijken, weet je zeker dat het alarmsysteem dat je koop geschikt is voor jouw huis en aansluit op jouw wensen. Heb je bijvoorbeeld huisdieren? Denk er dan aan dat je een alarmsysteem koopt ingesteld is op je favoriete viervoeter. Daarnaast heeft een alarmsysteem, naast het luide signaal dat het afgeeft, een aantal algemene functies zoals het detecteren en melden van rook, het contact leggen met een alarmcentrale en een aanvullende app die je een seintje geeft op je telefoon wanneer er ongewenst activiteit is in huis.
 2. Kies voor betrouwbare merken + keurmerken
  Wanneer je een alarmsysteem koopt, wil je daar het liefst natuurlijk de scherpste prijs voor betalen. Belangrijker dan de prijs is de kwaliteit van je alarmsysteem, het gaat tenslotte wel om veiligheid. Kies voor betrouwbare merken zoals Bosch, Risco en INIM Smartliving. Bij dit soort merken heb je vaak langer garantie op het alarmsysteem en de alarmsystemen zijn uitvoerig getest op betrouwbaarheid. In Nederland hebben we ook het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Beschikt een alarmsysteem over dit keurmerk, dan wil dit zeggen dat het alarmsysteem aan hoge kwaliteitseisen voldoet.
 3. Ga op zoek naar aanbiedingen en vraag offertes aan
  Naast kwaliteit wil je natuurlijk ook de scherpste prijs voor je alarmsysteem. Dit is zeker mogelijk. Uiteraard kan je aanbiedingen in de gaten houden, maar wil je zo snel mogelijk je huis een veiligere plek maken dan is het aanvragen van offertes een eenvoudige manier om de beste prijs boven water te halen. Door meerdere prijzen op te vragen bij inbraakbeveiliging bedrijven heb je vergelijkingsmateriaal en daarmee een betere onderhandelingspositie. Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend.

Het voordeel dat je haalt uit alarmsystemen

Veiligheid staat altijd voorop, dit herken je zeker als je kinderen hebt. Een alarmsysteem zorgt voor veiligheid en het bewaken van je familie en jullie bezittingen. Hier nog eens de voordelen van een alarmsysteem op een rij:

 • Een alarmsysteem waarschuwt je wanneer er bijvoorbeeld nog ramen open staan, zo voorkom je sneller een inbraak. Bovendien schrikt het zien van een alarmsysteem al gauw een inbreker af.
 • Door het harde geluid, eventuele lichtflitsen en de mogelijkheid op een melding naar de centrale meldkamer, wordt een inbreker gauw weggejaagd.
 • Omdat het alarm vaak ook buiten de woning te horen en te zien is, zijn buren sneller op de hoogte waarna zij actie kunnen ondernemen
 • Tegenwoordig is een alarmsysteem in staat meerdere onzichtbare signalen door te geven; bijvoorbeeld naar je telefoon via een app of een melding die bij de meldkamer binnen komt. Hierdoor ben je in staat snel te handelen wanneer er ongewenste activiteit in je woning is.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden