Vergelijk inbraakbeveiliging offertes
Vind dé inbraakbeveiliging specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Inbraakbeveiliging Inbraakbeveiliging prijzen

Inbraakbeveiliging prijzen

Minimale kosten
€ 1.000
Gemiddelde kosten
€ 1.500
Maximale kosten
€ 2.300
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.230 - € 1.770

Benieuwd naar de kosten van inbraakbeveiliging voor in huis? Door je huis te beveiligen met verschillende inbraakpreventiemiddelen geef je inbrekers geen kans. Bekijk via Homedeal wat de inbraakbeveiliging kosten zijn voor in en rondom jouw huis.

Wat kost inbraakbeveiliging?

Gemiddeld kost betrouwbare inbraakbeveiliging voor in huis € 1.500. Er zijn diverse pakketten verkrijgbaar, zo heb je al een pakket voor € 1.000, maar ook een inbraak pakket voor € 2.500.  Denk aan alarmsystemen, raam- en deurbeveiliging, een rolluik tot zelfs camerabewaking.

Bekijk onderstaand de inbraakbeveiliging prijzen per pakket en wat is inbegrepen.

Soort pakketInhoud pakketGemiddelde prijzen
Standaard pakketRaambeveiliging, deurbeveiliging en een alarmsysteem€ 1.000
Goed BeveiligdRaambeveiliging, deurbeveiliging, alarmsysteem en camerabewaking€ 1.700
Compleet pakketRaambeveiliging, deurbeveiliging, alarmsysteem, camerabewaking en een rolluik€ 2.300
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
wat kost inbraakbeveiliging

Verschillende pakketten om jouw huis te beveiligen

Afhankelijk van jouw wensen zijn de prijzen van de pakketten als volgt:

Standaard beveiliging:

Een aantal elementen heeft een huis standaard nodig, wil je aan inbraakpreventie doen. Als je verdere beveiliging overbodig vindt, dan kies je voor een standaard beveiliging met raambeveiliging, deurbeveiliging en een alarmsysteem. Op deze manier maak je niet al teveel kosten maar is je huis wel goed beveiligd. Voor al deze middelen bij elkaar ben je ongeveer € 1000 kwijt.

Goed beveiligd:

Als je toch iets meer beveiliging wilt, neem je aanvullend op het bovenstaande pakket camerabewaking. Op deze manier houd je je huis en spullen nog beter in de gaten. Een pakket waarmee je voor echt goede beveiliging zorgt kost gemiddeld € 1700.

Compleet pakket:

Heb je veel dure en waardevolle spullen en woon je in een buurt waar veel inbraken voorkomen? Dan is het verstandig om voor een compleet pakket te gaan. Met deze middelen zullen inbrekers snel doorhebben dat ze bij jouw huis geen enkele kans hebben. Naast de bovenstaande middelen schaf je ook nog een rolluik aan. De kosten voor het totaalplaatje zullen in totaal gemiddeld € 4.000 zijn.

Hoe is de prijsopbouw van inbraakbeveiliging?

Kostenoverzicht Inbraakbeveiliging prijzen

Welke keuzes bepalen de inbraakbeveiliging prijzen?

Bij de aanschaf van je inbraakbeveiliging maak je verschillende keuzes. Als eerste bepaal je welke maatregelen je wel wilt nemen en welke niet. Zodra je hebt vastgesteld wat je wensen zijn, zie je dat daar ook weer keuzes bij horen die de prijs van je inbraakbeveiliging bepalen.

Keuze 1: Raambeveiliging

Raambeveiliging is de belangrijkste maatregel om te nemen tegen diefstal, aangezien het raam de meest gebruikte ingang is voor inbrekers. Afhankelijk van de kwaliteit en omvang van de beveiliging liggen de kosten van raambeveiliging tussen de € 25 en € 250.

Keuze 2: Deurbeveiliging

Er zijn verschillende maatregelen om je deur te beveiligen. De ene maatregel is effectiever en heeft een grotere zekerheid tegen inbraak dan de ander. Daardoor zitten er ook verschillen in de prijzen in de beveiliging van je deur. De prijzen van deurbeveiliging variëren van € 30 tot € 500.

Deurbeveiliging

Keuze 3: Alarmsystemen

Ga je een alarmsysteem kopen, dan heb je keuzes te maken in de manier van aansluiten en of je een abonnement wil bij de meldkamer of niet. Vergelijk alarmsystemen om de beste keuze voor jouw situatie te maken

  • Aansluiting: Bij de aansluiting van je alarmsysteem wordt er onderscheid gemaakt tussen 3 verschillende opties: Bedraad, draadloos of hybride. Een bedraad systeem is het meest geschikt voor nieuwe huizen, draadloos voor een snelle aanleg en hybride als je het systeem later wilt uitbreiden. Bedraad en draadloze systemen zijn meestal goedkoper dan een hybride systeem.
  • Communicatiekiezer: Je moet ook kiezen op welke manier je de meldingen van het alarm wilt laten sturen. Dit gaat via PSTN (vaste telefoon) LAN ( vaste telefoon en internet) of GSM (vaste telefoon, internet en SMS). De prijzen van PSTN liggen rond de € 45 – € 65, de prijzen van LAN liggen rond de € 100 en 135 en de prijzen van GSM liggen rond de € 200 – € 300. Meer informatie over de keuzes en de prijzen vind je op de pagina over alarmsystemen.

Keuze 4: Camerabewaking

  • Type camera: Je hebt de keuze uit analoog of een HD IP systeem. Het verschil hierin is de prijs. Een HD IP systeem is duurder dan analoog omdat dit een beter en gedetailleerder beeld heeft.
  • Soort camera: Qua soort camera heb je de keuze uit een bullet camera en een dome camera. Een dome camera is rond en is daardoor beter bestand tegen vandalisme en waaiende takken. Door de ronde vorm is niet precies te zien waar hij op gericht staat. Een bullet camera heeft een voet of beugel. Omdat dit type camera een afdakje heeft, is deze vaker geschikt voor buitengebruik dan een dome camera. Qua prijzen is niet per se 1 soort camera duurder dan de ander, dit verschilt per camera. Wil je meer prijzeninformatie over camerabewaking? Bekijk dan de pagina over camerabewaking.
Camerabewaking

Keuze 5: Rolluiken

Rolluiken zijn ook een goed middel tegen inbraak, maar ze werken ook zonwerend en isolerend. Rolluiken zijn beschikbaar in verschillende maten en diktes. Ze kunnen elektronisch zijn en ze zijn ook verkrijgbaar in speciale uitvoeringen, zoals brandvertragende, geluid- en kogelwerende rolluiken. De prijzen variëren van € 130 tot € 2.500 (roldeur). Bekijk hier meer informatie over rolluiken.

Keuze 6: Extra opties

De onderstaande opties zijn niet noodzakelijk, maar verhogen wel de inbraakbeveiliging. Laat je een inbraakbeveiliging of alarmsysteem offerte opstellen, dan kan je altijd wat extra opties laten toevoegen om daarna een goede keuze te maken. Je komt vaak goedkoper uit wanneer je meerdere diensten afneemt van een vakspecialist. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om inbraakbeveiliging te combineren met het laten plaatsen van brandbeveiliging. Of laat je oude slot vervangen om je voordeur veiliger te maken.

Extra optiePrijsVoordelen
Meldkamer aansluiting€ 15 – € 30 per maandAlarm wordt altijd gesignaleerd en opgevolgd.
Monitor Service€ 125 per jaarMonitort het alarmsysteem op storingen.
Onderhoudscontract€ 10 per maandZorgt ervoor dat het systeem altijd werkt.
Sticker inbraakbeveiliging/ camerabewaking€ 4 – € 6,50 per stukHeeft een afschrikkend effect bij inbrekers.
Veiligheidsdeur. Zijn er ook in mooie uitvoeringen als voordeur voor je huis.€ 1.100 – € 2.500Extreem beveiligde deur. Soms ook brandvertragend en/of kogelbestendig.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste inbraakbeveiliging?

De beste inbraakbeveiliging voor in en rondom huis is een compleet pakket met raambeveiliging, deurbeveiliging, alarmsysteem, camerabewaking en een rolluik. Dit pakket kost gemiddeld € 2.300. Vergelijk gratis inbraakbeveiliging offertes.

Hoeveel kost inbraakbeveiliging?

Gemiddeld kost betrouwbare inbraakbeveiliging € 1.500. Er zijn diverse pakketten verkrijgbaar, zo heb je al een pakket voor € 1.000, maar ook een inbraak pakket voor € 2.500. Denk aan alarmsystemen, raam- en deurbeveiliging, een rolluik tot zelfs camerabewaking.

Wat kost een alarmsysteem in huis?

Gemiddeld kost een alarmsysteem € 750 tot €1700, inclusief installatie en btw. Je kunt kiezen tussen een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem die alle een basis en uitgebreide variant hebben.

Homedeal bespaartips

Koop alles in 1 keer

Voor de meeste inbraakbeveiligingsmiddelen zijn er standaard pakketten te koop waarbij er al bepaald is wat erin zit. Het is voordeliger om in 1 keer een groot pakket te kopen, want deze pakketten zijn meestal goedkoper dan wanneer je alles los koopt.

Korting op je inboedelverzekering

Er zijn verzekeraars die korting geven op je inboedelverzekering als je goede huisbeveiliging hebt. Je moet dan voldoen aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). Vraag dus bij je verzekeraar of zij dit ook aanbieden.

Subsidie voor het beveiligen van je woning

Een aantal gemeenten vinden het zo belangrijk dat mensen hun woning beveiligen dat ze subsidie geven als je dit goed genoeg doet. Vraag dit na bij je gemeente en bespaar zo veel geld op je inbraakbeveiliging.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden