Vergelijk inbraakbeveiliging offertes
Vind dé inbraakbeveiliging specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Inbraakbeveiliging Goedkoop alarmsysteem

Goedkoop alarmsysteem

Met een goedkoop alarmsysteem beveilig je je woning voor een relatief lage prijs. Je houdt inbrekers buiten de deur, waardoor je zonder zorgen je woning verlaat. De prijs van een alarmsysteem hoeft daarbij niet hoog te zijn. Wil je meer weten over een goedkoop alarmsysteem? Lees in dit artikel alles over prijzen, mogelijkheden en handige tips.

Wat kost een goedkoop alarmsysteem?

Gemiddeld kost een goedkoop alarmsysteem € 300 tot € 500, daarbij is de installatie inbegrepen. De alarmsysteem prijzen zijn afhankelijk van het soort alarmsysteem en de extra opties die je wilt toevoegen. Lees alles over de gemiddelde prijzen voor een goedkoop alarmsysteem in het onderstaande overzicht.

Type alarmsysteemGemiddelde prijs goedkoop alarmsysteem (inclusief installatie en btw)
Draadloos€ 300 - € 500
Bedraad€ 300 - € 400
HybrideVanaf 450
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Goedkoop alarmsysteem in huis

Wat is het voordeel van een goedkoop alarmsysteem?

Een goedkoop alarmsysteem kopen, biedt een aantal voordelen. Ben je benieuwd wat deze voordelen zijn? Lees hier alles over in dit overzicht.

Krijg een beeld van je woning

Het grootste voordeel van een goedkoop alarmsysteem, is dat je weet wat er in je woning afspeelt als je zelf niet aanwezig bent. Je weet of er iemand in je huis probeert in te breken. Dankzij een alarmsysteem ben je dus altijd gewaarschuwd als er een ongewenst persoon bij je woning is.

Ontvang direct een waarschuwing

Dankzij het alarmsysteem ben je direct gewaarschuwd. Je ontvangt bij de goedkoopste soorten zelf geen melding, maar je schrikt de inbreker wel af. Iets uitgebreidere alarmsystemen sturen een melding naar je telefoon of zelfs naar een meldkamer. Bij een melding op je telefoon besluit je zelf om de politie in te schakelen, wanneer de meldkamer een melding ontvangt doen zij dit voor jou.

Houd de kosten laag

Dankzij een goedkoop alarmsysteem hoef je geen hoge kosten te maken om je woning toch te beveiligen. Je kiest dan vaak voor het basis pakket, met de meest noodzakelijke beveiligingssystemen. Als je dit wil uitbreiden, heb je zelf de keus om andere alarmsystemen toe te voegen. Je houdt hierdoor de prijs laag, terwijl je wel voor een veilige omgeving zorgt.

Soorten goedkope alarmsystemen

Er zijn verschillende soorten goedkope alarmsystemen om uit te kiezen. Elk soort heeft verschillende eigenschappen. Ben je benieuwd naar de voor- en nadelen van elk type alarmsysteem? Je leest het in het onderstaande overzicht.

Draadloos alarmsysteem

Met een draadloze alarminstallatie in huis beveilig je je woning, zonder dat je hier een snoer voor hoeft te gebruiken. Het systeem werkt op een accu of batterijen en staat in verbinding met het internet. Het is makkelijk te plaatsen, omdat de vakspecialist geen draden weg hoeft te werken. Daarnaast sluit het het makkelijk aan op je computer of telefoon. De gemiddelde prijs van een draadloos alarmsysteem is wel iets hoger dan een bedraad alarmsysteem.

Bedraad alarmsysteem

Met een bedraad alarmsysteem kies je voor een betrouwbare en goedkope beveiliging. Het alarmsysteem is met kabels verbonden aan een computer. Het systeem hoeft dus niet te vertrouwen op een internetverbinding. Een bedraad alarmsysteem is heel eenvoudig te installeren. Het plaatsen is in sommige gevallen wat lastiger door de bedrading.

Hybride alarmsysteem

Een hybride alarmsysteem bestaat uit een een bedraad en draadloos systeem. Als basis wordt een bedraad alarmsysteem gebruikt, dat je later mogelijk aanvult met extra draadloze extra’s. Dit is vooral gebruikelijk bij nieuwbouwwoningen. Tijdens de bouw plaatst de vakspecialist het alarmsysteem, omdat hij zo eenvoudig de bedrading wegwerkt. Als je op een later moment onderdelen wilt toevoegen, doe je dat met een extra draadloos alarmsysteem, dat op het hybride systeem aansluit.

Goedkoop alarmsysteem

Extra opties bij een goedkoop alarmsysteem

Naast een goedkoop alarmsysteem zijn er ook nog een aantal andere voordelige opties om je woning mee te beveiligen. Lees hier meer over extra opties en de voordelen daarvan.

Raam- en deurbeveiliging

Als je een goedkoop alarmsysteem wilt laten plaatsen, is het ook verstandig om na te denken over goede raam- en deurbeveiliging. Je maakt het met goede sloten een inbreker veel lastiger om je woning binnen te komen. Denk ook bijvoorbeeld aan een raamuitzetter, waardoor je je raam beperkt open laat, zonder dat iemand hierdoor naar binnen komt. Je weet zeker dat de sloten van goede kwaliteit zijn, als ze een SKG keurmerk of Politie Keurmerk Veilig Wonen hebben.

Camerabewaking

Met camerabewaking houd je altijd zicht op je woning. Je weet precies wie er in de buurt van je huis is gekomen. Camerabewaking heeft 2 voordelen. Bij een inbraak weet je precies wie je woning is binnengegaan. Hierdoor heb je een grotere kans dat de politie de inbreker oppakt. Daarnaast schrikt het erg af, omdat inbrekers liever niet het risico nemen om op beeld te komen.

Rolluiken

Rolluiken werken niet alleen als een goede zonwering, maar zijn ook nog eens heel erg inbraakveilig. Doordat ze je raam of deur beschermen, is het lastig om hierlangs binnen te komen. Rolluiken bestaan meestal uit kunststof of aluminium en zijn zowel elektrisch als handmatig te bedienen .

Handige tips voor een goedkoop alarmsysteem

Je hebt veel gelezen over een goedkoop alarmsysteem. Wil je je alarmsysteem nog voordeliger maken? Bekijk dan onderstaande tips.

Vergelijk meerdere offertes

Door meerdere alarmsysteem offertes te vergelijken, ga je altijd voor de beste keuze voor jouw project. Je vergelijkt prijzen, zodat je ziet welke vakspecialist de klus het voordeligst aanbiedt. Je hebt ook inzicht in de prijsopbouw van de werkzaamheden, waardoor je precies weet hoeveel de verschillende inbraak specialisten rekenen voor arbeids-, materiaal en voorrijkosten.

Vraag je buren

Wist je dat je kans hebt op een flinke korting, als je meerdere goedkope alarmsystemen tegelijkertijd laat plaatsen? De vakspecialist geeft vaak een leuke korting als je het project samen met de buren laat uitvoeren. De vakspecialist rekent bovendien maar 1 keer voorrijkosten.

Vraag subsidie aan

Als er een tijdje geleden bij je ingebroken is, maak je in veel gevallen aanspraak op een subsidie voor beveiligingsmaatregelen. Een aantal gemeenten bieden een subsidieregeling aan die oploopt tot wel € 1.000. Met deze subsidie krijg je geld voor het plaatsen van sloten in je deuren en ramen, maar ook voor extra verlichting of camerabewaking. Bekijk dus altijd of je hier aanspraak op maakt, zodat je nog voordeliger uit bent.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden