Vergelijk inbraakbeveiliging offertes
Vind dé inbraakbeveiliging specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Inbraakbeveiliging Alarminstallatie in huis

Alarminstallatie in huis

Met een alarminstallatie in huis verlaat je met een gerust gevoel je woning. Welk type alarm je ook kiest, dankzij deze extra beveiliging houd je inbrekers buiten je deur en ben je direct op de hoogte als er iets aan de hand is. Ben je benieuwd naar alle soorten alarminstallaties in huis, met de daarbij behorende kosten? Lees het in dit artikel.

Wat kost een alarminstallatie in huis?

Een alarminstallatie in huis kost gemiddeld € 750. Je hebt de keuze tussen een bedraad, draadloos of hybride alarm. Ben je benieuwd naar de gemiddelde kosten voor het kopen van een alarmsysteem? Bekijk in het onderstaande overzicht de gemiddelde prijzen per type alarmsysteem.

Soort alarmsysteemGemiddelde prijs inclusief plaatsing en btw
Bekabeld basis€ 700
Bekabeld uitgebreid€ 1.000
Draadloos basis€ 650
Draadloos uitgebreid€ 900
Hybride€ 1.000
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Alarminstallatie in huis

Functies van een alarminstallatie in huis

Je koopt een alarminstallatie in je huis voor een aantal redenen. Je kiest er bijvoorbeeld voor om je woning te beveiligen tegen inbrekers, maar het is ook mogelijk om rook of gas te detecteren. Lees hier de drie belangrijkste redenen voor een alarminstallatie in huis.

Detecteren

Met een alarmsysteem ontdek je of er gevaar dreigt in huis. Bij een brand of een gaslek vangen detectoren de rook of het gas op. Bij een inbraak vangen sensoren bewegingen op, zoals het openen van een deur of het breken van een raam.

Waarschuwen

Met een alarminstallatie is het mogelijk om zelf gewaarschuwd te worden of direct de alarmcentrale op de hoogte te laten stellen. In de uitgebreidere pakketten verstuurt het systeem een bericht naar de alarmcentrale als er iets wordt gedetecteerd. Wanneer je deze functie niet hebt, krijg je via je telefoon een bericht.

Afschrikken

De alarminstallatie in huis zorgt ervoor dat inbrekers zich betrapt voelen. Het alarm dat afgaat, jaagt inbrekers snel weg. Ook ben je zelf ook direct op de hoogte bij een inbraak, brand of gaslek. Vooral bij een brand telt iedere seconde, waardoor je je huis snel en veilig kan verlaten.

Soorten alarminstallaties in huis

Voor het beveiligen van je woning heb je een aantal soorten alarminstallaties. Wil je vergelijken welk alarmsysteem het best bij je past? Lees het in het onderstaande overzicht.

Bekabelde alarminstallatie

Met een bedraad alarmsysteem kies je vrijwel altijd voor betrouwbaarheid. Dankzij de bedrading is er vrijwel geen kans op storingen. Daarnaast plaats je dit type makkelijk in je woning. Het nadeel van dit type alarminstallatie, is dat je de bedrading wel moet wegwerken. Als je al kabels in de buurt hebt liggen, is de bedrading hier redelijk eenvoudig bij te plaatsen. Wanneer dit niet het geval is, moet de vakspecialist de kabels langs of achter de muur en/of plafond wegwerken.

Draadloze alarminstallatie

Een draadloze alarminstallatie is in huis geeft je een goede beveiliging, zonder dat hier een bedrading aan te pas komt. De apparaten communiceren onderling met elkaar en zijn dus nog makkelijker te plaatsen. De vakspecialist bevestigt het systeem namelijk direct op de juiste plaats. Met een draadloos alarm hoef je dus geen grote ingrepen te doen, zoals dit bij een bekabelde alarminstallatie soms wel nodig is. Het is soms wel lastig om voldoende bereik te hebben met een draadloos systeem, omdat de signalen soms door muren moeten gaan.

Hybride alarminstallatie

Een hybride alarminstallatie is een combinatie van een bekabelde en draadloze alarminstallatie in je huis. Een bekabeld systeem vormt de basis en is aangevuld met draadloze onderdelen. Je hebt dus de mogelijkheid om gemakkelijk extra sensoren aan het bekabelde systeem toe te voegen. Een hybride alarminstallatie in huis is veel gebruikt bij nieuwe woningen. Tijdens de bouw, plaatst de vakspecialist de bekabelen en vult dit later aan met draadloze sensoren.

Alarminstallatie in huis plaatsen

Plaatsing van je alarminstallatie in huis

De vakspecialist installeert een alarmsysteem in een aantal stappen. Ben je benieuwd hoe de vakspecialist te werk gaat? Je leest het in het onderstaande overzicht.

Kies de juiste alarminstallatie

De manier waarop de vakspecialist de alarminstallatie in huis installeert, is afhankelijk van het soort. Het proces verloopt namelijk anders bij een bedraad systeem, dan bij een draadloos of hybride alarm. Bij een draadloos systeem is er geen bekabeling nodig, maar moet de vakspecialist wel meer software aanpassen.

Laat de alarminstallatie in huis plaatsen

Wanneer je het juiste soort alarminstallatie voor in huis hebt gekozen, start de vakspecialist met de installatie. Hij kijkt eerst naar de positie van de sensoren, camera’s en/of bedieningspanelen. Hij zorgt ervoor dat alle belangrijke delen van je huis beveiligd zijn. Als hij de positie heeft bepaald, begint hij met de plaatsing. Bij een draadloos systeem plaatst hij de apparatuur en verbindt deze met het bedieningspaneel. Zowel een bedraad als hybride systeem verbindt de vakspecialist met een aantal kabels. Deze legt hij achter de muur of het plafond.

Controleer de alarminstallatie in huis

Nadat alles is geïnstalleerd, controleert de vakspecialist of alle systemen goed op elkaar zijn aangesloten. Hij ziet dit via het bedieningspaneel, maar controleert dit ook door het alarm een keer af te laten gaan. Als de hele alarminstallatie in huis op elkaar is afgestemd, is je huis beveiligd en laat je je huis met een gerust gevoel achter wanneer jij op pad gaat.

Tips voor een alarminstallatie in je woning

Ben je van plan om een alarminstallatie in je huis te laten plaatsen? Met deze handige tips kies je voor de beste alarminstallatie en beveilig je je huis bovendien nog beter.

Kies voor een veilige woning

Je maakt je woning nog veiliger, door te kiezen voor producten met een keurmerk. Keurmerken als het Politie Keurmerk Veilig Wonen of het Kiwa keurmerk, garanderen een inbraak- of brandveilige leefomgeving. Kies bijvoorbeeld voor deuren, ramen of sloten die speciaal getest zijn. Zo verklein je de kans dat iemand je woning ongevraagd je woning binnenkomt of dat een brand snel door je woning verspreidt.

Vraag meerdere offertes aan

Wist je dat vakspecialisten hele verschillende prijzen rekenen voor dezelfde klus? Het is daarom altijd verstandig om meerdere alarmsysteem offertes te vergelijken voor de beste keuze bij je project. Je voorkomt dat je te veel betaalt en je hebt tegelijkertijd een goed beeld van de verschillende kostenposten. Je ziet namelijk heel makkelijk hoeveel elke vakspecialist rekent voor bijvoorbeeld arbeid en materiaal.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een goede alarminstallatie?

Een goede alarminstallatie voor in huis kost gemiddeld Een alarminstallatie in huis kost gemiddeld € 750. Je kunt kiezen tussen een bedraad, draadloos of hybride alarm. Vergelijk gratis offertes voor alarmsystemen in huis.

Wat is het beste alarminstallatie voor in huis?

Over het algemeen geldt dat hoe uitgebreider het alarm pakket is dat je kiest, hoe beter je woning is beschermd. Zo kun je je alarmsysteem uitbreiden met een bewegingsmelder, magneetcontact, bedienpaneel en rookmelder.

Heeft een alarmsysteem zin?

Een alarmsysteem is een zinvolle manier om te helpen inbraken te voorkomen. Je kunt hierbij kiezen tussen een bekabeld of draadloos alarmsysteem. Bekijk de prijzen per alarmsysteem.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden