Vergelijk inbraakbeveiliging offertes
Vind dé inbraakbeveiliging specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Inbraakbeveiliging Alarmsysteem kopen

Alarmsysteem kopen

Wist je dat een gemiddelde inbreker maar 30 seconden nodig heeft om binnen te komen? Een effectieve manier om inbrekers af te schrikken is een alarmsysteem in huis. Lees hier actuele prijsinformatie en ontvang tips over het kopen van een kwalitatief alarmsysteem voor de beste prijs.

Alarmsysteem kopen: de kosten

De belangrijkste taak van een alarmsysteem is het signaleren van ongewenste gasten in je woning of pand, maar sommige systemen geven ook aan als er bijvoorbeeld brand uitbreekt. Ga je een alarmsysteem kopen, dan heb je globaal gezien de keuze uit 3 typen alarmsystemen: draadloze, bekabelde en hybride alarmsystemen. In onderstaand overzicht zie je de gemiddelde prijzen per type.

Type alarmsysteemGem. kosten alarmsysteem, incl. installatie en btw
Draadloos: basis€ 300 - € 500
Draadloos: uitgebreid€ 650 - € 950
Bekabeld: basis€ 300 - € 450
Bekabeld: uitgebreid€ 500 - € 750
HybrideVanaf € 450
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wil je meer prijsinformatie voor het kopen van een alarmsysteem? Bekijk de prijsgids: Alarmsysteem prijzen.

alarmsysteem

Draadloos, bekabeld of hybride alarmsysteem kopen?

Ga je een alarmsysteem kopen dan heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride alarmsysteem. Een draadloos alarmsysteem is over het algemeen iets duurder dan een bekabeld alarmsysteem. Dit komt doordat bij het draadloze alarmsysteem er uiteraard geen bedrading is, dit er mooier uitziet en het systeem eenvoudig uit te breiden is met andere draadloze componenten. Het uitbreiden van bekabelde alarmsystemen is lastiger omdat de extra elementen ook bedraad zijn en er dus een specialist nodig is om deze te installeren. De oplossing hiervoor is het hybride alarmsysteem. Een hybride alarmsysteem is deels bekabeld maar uit te breiden met draadloze componenten.

Tips voor een alarmsysteem kopen

Voordat je een alarmsysteem gaat kopen is het belangrijk om je woonsituatie en je wensen in kaart te brengen zodat je gericht op zoek kan. Daarnaast wil je natuurlijk je alarmsysteem kopen voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Bekijk onderstaande 4 tips, die helpen je hierbij:

1. Koop het juiste type alarmsysteem

Door vooraf goed te bedenken welk type alarmsysteem voor jouw woning of pand geschikt is voorkom je achteraf onverhoopte kosten. Wil je één keer een alarmsysteem kopen? Kies dan voor de voordeligste optie: een bekabeld alarmsysteem. Wil je graag in de toekomst je alarmsysteem uitbreiden? Dan is een draadloos of hybride alarmsysteem een verstandige keuze.

2. Bekijk je woonsituatie

Wat zijn de zwakke plekken van je huis? Daar wil je je alarmsysteem in de buurt hebben. Heb je kinderen? Dan wil je misschien een alarmsysteem kopen dat een melding geeft wanneer er nog ramen openstaan. Heb je huisdieren? Dan is het handig dat je alarmsysteem diervriendelijk is. Het alarm gaat niet af wanneer je huisdier onder de 1.20 meter is en niet meer dan 30 kilo weegt. Denk daarnaast aan of je al een rookmelder in huis hebt en of je wilt dat er een melding via een app op je telefoon binnenkomt en/of dat een alarmcentrale direct een melding krijgt.

3. Ga voor betrouwbare merken

Door een alarmsysteem te kopen van een bekend merk, kies je voor uitstekende kwaliteit en garantie. De gemiddelde garantietermijn van alarmsystemen is 2 jaar. Betrouwbare merken zijn onder andere Bosch, Risco en INIM Smartliving. Deze merken bieden tevens een ruim aanbod aan uitbreidingsmogelijkheden voor je alarmsysteem.

4. Houd aanbiedingen in de gaten

Heb je besloten welk alarmsysteem geschikt is voor jou, bekijk dan voordat je gaat kopen welke aanbiedingen er zijn. Je wilt niet besparen op de kwaliteit van een alarmsysteem, maar natuurlijk wel op de prijs. Specialisten hebben door de concurrerende markt regelmatig interessante aanbiedingen waardoor je een duur kwalitatief alarmsysteem voor een aantrekkelijke prijs kan kopen. Prijzen vergelijken doe je ook eenvoudig door gratis offertes aan te vragen bij specialisten, zo weet je direct wat het totaalplaatje kost en beschik je over een goede onderhandelingspositie.

De voordelen van het kopen van een alarmsysteem

Een veilig thuis voor jou, je familie en al jullie bezittingen is natuurlijk het doel waarvoor je een alarmsysteem koopt. Waar het alarmsysteem jullie bij helpt?

  • Een inbraak voorkomen: het zien van een alarmsysteem schrikt een inbreker vaak af, maar je kan ook een signaal ontvangen als je ramen nog niet dicht zijn als je van huis gaat.
  • Een inbreker wegjagen: is het alarmsysteem over het hoofd gezien dan jaagt het geluid of lichtsignaal een inbraker weg.
  • Buren zijn op de hoogte: het signaal is vaak ook hoor- of zichtbaar aan de buitenkant van je woning zodat de buurt ook alert is.
  • Zelf en/of een alarmcentrale snel op de hoogte: alarmsystemen worden steeds slimmer, zo is het mogelijk om via een app een melding te krijgen wanneer je alarm afgaat en zijn alarmsystemen beter instaat om in te schatten wanneer hulpdiensten in te schakelen.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden