1 miljoen projecten verricht

De beste inbraakbeveiliging deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Inbraakbeveiliging > Alarmsysteem kopen

Alarmsysteem kopen

Wist je dat een gemiddelde inbreker maar 30 seconden nodig heeft om binnen te komen? Een effectieve manier om inbrekers af te schrikken is een alarmsysteem in huis. Lees hier actuele prijsinformatie en ontvang tips over het kopen van een kwalitatief alarmsysteem voor de beste prijs.

Alarmsysteem kopen: de kosten

De belangrijkste taak van een alarmsysteem is het signaleren van ongewenste gasten in je woning of pand, maar sommige systemen geven ook aan als er bijvoorbeeld brand uitbreekt. Ga je een alarmsysteem kopen, dan heb je globaal gezien de keuze uit 3 type alarmsystemen: draadloze, bekabelde en hybride alarmsystemen. In onderstaand overzicht zie je de gemiddelde prijzen per type.

Type alarmsysteemGem. kosten alarmsysteem, incl. installatie en btw
Draadloos: basis€ 150 - € 350
Draadloos: uitgebreid€ 400 - € 800
Bekabeld: basis€ 150 - € 250
Bekabeld: uitgebreid€ 350 - € 600
HybrideVanaf € 300

Wil je meer prijsinformatie voor het kopen van een alarmsysteem? Bekijk de prijsgids: Alarmsysteem prijzen.

alarmsysteem

Draadloos, bekabeld of hybride alarmsysteem kopen?

Ga je een alarmsysteem kopen dan heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride alarmsysteem. Een draadloos alarmsysteem is over het algemeen iets duurder dan een bekabeld alarmsysteem. Dit komt doordat bij het draadloze alarmsysteem er uiteraard geen bedrading is, dit er mooier uitziet en het systeem eenvoudig uit te breiden is met andere draadloze componenten. Het uitbreiden van bekabelde alarmsystemen is lastiger omdat de extra elementen ook bedraad zijn en er dus een specialist nodig is om deze te installeren. De oplossing hiervoor is het hybride alarmsysteem. Een hybride alarmsysteem is deels bekabeld maar uit te breiden met draadloze componenten.

Tips voor een alarmsysteem kopen

Voordat je een alarmsysteem gaat kopen is het belangrijk om je woonsituatie en je wensen in kaart te brengen zodat je gericht op zoek kan. Daarnaast wil je natuurlijk je alarmsysteem kopen voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Bekijk onderstaande 4 tips, die helpen je hierbij:

1. Koop het juiste type alarmsysteem
Door vooraf goed te bedenken welk type alarmsysteem voor jouw woning of pand geschikt is voorkom je achteraf onverhoopte kosten. Wil je één keer een alarmsysteem kopen? Kies dan voor de voordeligste optie: een bekabeld alarmsysteem. Wil je graag in de toekomst je alarmsysteem uitbreiden? Dan is een draadloos of hybride alarmsysteem een verstandige keuze.

2. Bekijk je woonsituatie
Wat zijn de zwakke plekken van je huis? Daar wil je je alarmsysteem in de buurt hebben. Heb je kinderen? Dan wil je misschien een alarmsysteem kopen dat een melding geeft wanneer er nog ramen openstaan. Heb je huisdieren? Dan is het handig dat je alarmsysteem diervriendelijk is. Het alarm gaat niet af wanneer je huisdier onder de 1.20 meter is en niet meer dan 30 kilo weegt. Denk daarnaast aan of je al een rookmelder in huis hebt en of je wilt dat er een melding via een app op je telefoon binnenkomt en/of dat een alarmcentrale direct een melding krijgt.

3. Ga voor betrouwbare merken
Door een alarmsysteem te kopen van een bekend merk, kies je voor uitstekende kwaliteit en garantie. De gemiddelde garantietermijn van alarmsystemen is 2 jaar. Betrouwbare merken zijn onder andere Bosch, Risco en INIM Smartliving. Deze merken bieden tevens een ruim aanbod aan uitbreidingsmogelijkheden voor je alarmsysteem.

4. Houd aanbiedingen in de gaten
Heb je besloten welk alarmsysteem geschikt is voor jou, bekijk dan voordat je gaat kopen welke aanbiedingen er zijn. Je wilt niet besparen op de kwaliteit van een alarmsysteem, maar natuurlijk wel op de prijs. Specialisten hebben door de concurrerende markt regelmatig interessante aanbiedingen waardoor je een duur kwalitatief alarmsysteem voor een aantrekkelijke prijs kan kopen. Prijzen vergelijken doe je ook eenvoudig door gratis offertes aan te vragen bij specialisten, zo weet je direct wat het totaalplaatje kost en beschik je over een goede onderhandelingspositie.

De voordelen van het kopen van een alarmsysteem

Een veilig thuis voor jou, je familie en al jullie bezittingen is natuurlijk het doel waarvoor je een alarmsysteem koopt. Waar het alarmsysteem jullie bij helpt?

  • Een inbraak voorkomen: het zien van een alarmsysteem schrikt een inbreker vaak af, maar je kan ook een signaal ontvangen als je ramen nog niet dicht zijn als je van huis gaat.
  • Een inbreker wegjagen: is het alarmsysteem over het hoofd gezien dan jaagt het geluid of lichtsignaal een inbraker weg.
  • Buren zijn op de hoogte: het signaal is vaak ook hoor- of zichtbaar aan de buitenkant van je woning zodat de buurt ook alert is.
  • Zelf en/of een alarmcentrale snel op de hoogte: alarmsystemen worden steeds slimmer, zo is het mogelijk om via een app een melding te krijgen wanneer je alarm afgaat en zijn alarmsystemen beter instaat om in te schatten wanneer hulpdiensten in te schakelen.

Ontvang prijzen voor het kopen van een alarmsysteem

Offerte aanvragenHeb je besloten dat je een alarmsysteem wilt kopen, dan start voor jou de zoektocht naar een geschikt alarmsysteem. We helpen je hier graag bij. Vraag bij HomeDeal gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van specialisten in jouw omgeving. Binnen 2 minuten heb je de offertes al aangevraagd en deze heb je binnen 48 uur in huis. Zo heb je eenvoudig inzicht in meerdere prijzen én kan je door de concurrerende markt tot wel 40% besparen. Spoor eenvoudig de specialist op met de beste deal.