Vergelijk inbraakbeveiliging offertes
Vind dé inbraakbeveiliging specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Inbraakbeveiliging Camera beveiliging inclusief installatie

Camera beveiliging inclusief installatie

Wil je meer weten over camera beveiliging inclusief installatie? Door een beveiligingscamera te laten installeren, heb je altijd zicht op je omgeving. Je ziet wat er in en rond je huis afspeelt als je er zelf niet bent. Bovendien schrikt een beveiligingscamera inbrekers af. Wanneer ze je woning toch zijn binnengekomen, heb je een goed beeld wie dit is geweest. Je leest er meer over het in dit artikel.

Inhoudsopgave

Camera beveiliging inclusief installatie kosten

Camera beveiliging inclusief installatie kost gemiddeld € 300 tot € 1.600. Je hebt dan de keuze tussen een analoog of draadloos systeem. Bovendien is de camerabewaking prijs afhankelijk van het aantal camera’s die je wilt laten plaatsen. Ben je benieuwd naar alle prijzen van camera beveiliging? Bekijk in het onderstaande overzicht de alarmsystemen prijzen.

Soort beveiligingscameraGemiddelde prijs inclusief btw en plaatsing
Analoge set met 1 camera€ 300 – € 450
Analoge set met 2 camera’s € 350 – € 500
Analoge set met 4 camera’s€ 600 – € 900
HD IP systeem met 1 camera€ 500 – € 1.100
HD IP systeem met 2 camera’s € 600 – € 1.600
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Camera beveiliging inclusief installatie

Waarom laat je camera beveiliging installeren?

Het is altijd slim om camera beveiliging te laten installeren. Je beveiligt je huis, waardoor je zonder zorgen je huis verlaat. Benieuwd naar alle voordelen? Bekijk hier de voordelen van een beveiligingscamera laten installeren.

Voordeel 1: Bekijk beelden terug

Met camera beveiliging heb je de mogelijkheid om beelden op een later moment terug te kijken. Afhankelijk van het type beveiligingscamera is dit tot wel 3 weken na de opname mogelijk. Als je dus op een later moment beelden nodig hebt, vind je deze eenvoudig terug. Je hebt na een inbraak een goed beeld van de daders, waardoor de politie de daders makkelijker kan opsporen.

Voordeel 2: Schrik inbrekers af

Beveiligingscamera’s zijn niet alleen achteraf de beste keuze. Ze voorkomen ook dat inbrekers hun gang gaan bij jouw woning. Door de beveiligingscamera op een zichtbare plek te laten installeren, denken inbrekers wel twee keer na voordat ze je woning ingaan. Zij weten ook dat de pakkans groter is, als er beelden van de inbraak zijn.

Voordeel 3: Creëer een veilige omgeving

Door een beveiligingscamera te laten installeren creëer je een veilige omgeving voor jezelf, je familie en de buurt. Je verlaagt de kans op een inbraak, waardoor een gevaarlijke situatie uit de weg gaat. Ook de buurt profiteert hiervan, omdat inbrekers eerder een wijk kiezen die minder goed is beveiligd.

Stappenplan beveiligingscamera laten installeren

In een aantal stappen laat je je beveiligingscamera installeren. De vakspecialist adviseert wat het geschikte type beveiligingscamera is en plaatst dit vervolgens op de beste plek. Ben je benieuwd hoe de vakspecialist de beveiligingscamera installeert? Lees hier meer over in het stappenplan.

Stap 1: Bekijk welke beveiligingscamera het best bij je past

Voordat je een beveiligingscamera buiten of binnen laat installeren is het eerst belangrijk om te bepalen welk type het best bij je past. Bij een digitale camera heb je geen last van kabels, die je moet laten wegwerken. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een dummy camera of camera met nachtzicht. Bekijk in het onderstaande overzicht de voor- en nadelen per type beveiligingscamera.

Analoge camera

Met een analoge beveiligingscamera kies je voor een betrouwbaar systeem. Dit type camera is met een kabel aan een recorder verbonden, waardoor je op een later moment beelden terugkijkt. De kwaliteit van deze camera is wel lager dan bij een HD IP camera. Daar tegenover kost een analoge beveiligingscamera minder. Ben je op zoek naar een camera die niet afhankelijk is van het internet en ook niet te veel kost? Kies dan voor een analoge camera.

HD IP camera

Met een HD IP camera heb je geen bedrading nodig. Dit type camera stuurt de beelden direct naar je computer, zodat je, waar je ook bent, de beelden bekijkt. Deze camera geeft bovendien HD kwaliteit, waardoor je haarscherp beeld hebt van je omgeving. Net nadeel van deze camera is, dat het zonder verbinding met het internet geen beelden doorstuurt. Daarnaast kost deze camera vaak meer dan een analoge camera.

Dummy camera

Met een dummy camera schrik je inbrekers af, zonder dat je hier veel voor betaalt. In werkelijkheid is dit een namaak camera die geen beelden opneemt. Hoewel het de goedkoopste optie is, heb je geen beelden van je woning, waardoor je bij een inbraak geen voordeel hebt. Toch laat je de inbrekers denken dat je woning goed beveiligd is, waardoor de kans op een inbraak kleiner is.

Infrarood camera

Wil je ook in het donker een goed beeld hebben van je woning? Kies dan voor een infrarood camera. Dit type beveiligingscamera levert op alle momenten van de dag haarscherp beeld. Dit is vooral geschikt in donkere ruimtes of rond je huis. Het nadeel van dit type camera beveiliging, is dat het de duurste keuze is.

Stap 2: Kies de juiste plek

Het is met camera beveiliging lastig om je hele woning in beeld te brengen. Je moet daarom goed bedenken welke onderdelen van je huis het belangrijkste zijn om te beveiligen. Het is daarbij niet noodzakelijk om je hele huis te beveiligen, omdat inbrekers vaak via een aantal plekken naar binnen komen, zoals je voor- of achterdeur. Ga in overleg met de vakspecialist wat jij het belangrijkste vindt en wat hij adviseert, zodat de je de beste alarminstallatie voor in of om je huis kiest.

Beveiligingscamera laten installeren buitenmuur

Stap 3: Beveiligingscamera laten installeren

Wanneer je het type camera en de locatie hebt bepaald, gaat de vakspecialist over op de plaatsing. Hij hangt de camera’s op locaties die vanaf de buitenzijde goed zichtbaar zijn, zodat inbrekers al op voorhand worden afgeschrikt. Hij installeert het camerasysteem ook hoog genoeg, zodat niemand hier makkelijk bij komt. Bij een beweegbare camera houdt hij er rekening mee, dat er voldoende ruimte is om de camera rond te laten bewegen.

Stap 4: Sluit de camera aan

Nu de camera’s geplaatst zijn, verbindt de vakspecialist deze met het monitorsysteem. Afhankelijk van het type camera stuurt de camera de beelden naar een harde schijf of naar een digitale opslag. Je bekijkt de beelden dan op een later moment via je computer of je telefoon. Bij een digitaal systeem maakt de vakspecialist verbinding met de wifi in de woning, zodat de camera de beelden doorstuurt. Bij een analoog systeem verbindt hij de beveiligingscamera met de computer.

Stap 5: Controleer de werking

Nadat je alle beveiligingscamera’s hebt laten installeren, controleert de vakspecialist of alle camera’s goed werken. Hij kijkt of de camera’s zijn aangesloten en of ze goed zijn afgesteld. Wanneer hij hier nog iets aan moet passen, doet hij dat gelijk. Doordat je beveiligingscamera’s hebt laten installeren door een vakspecialist weet je zeker dat je woning extra beveiligd is tegen inbrekers.

Tips voor een beveiligingscamera laten installeren

Je hebt alles gelezen over een beveiligingscamera laten installeren. Ben je benieuwd naar mogelijkheden, die je helpen bij het maken van de beste keuze? Bekijk hier alles over in het onderstaande overzicht.

Kies voor een compleet alarmsysteem

Door een beveiligingscamera te laten installeren schrik je inbrekers af en heb je na een inbraak een beeld van de daders. Toch zijn er ook nog veel andere mogelijkheden om inbrekers buiten de deur te houden. Kies bijvoorbeeld voor het kopen van een alarmsysteem, waardoor je direct gewaarschuwd wordt als een inbreker probeert in te breken.

Maak je woning helemaal inbraak beveiligd

Door een aantal veiligheidsmaatregelen te nemen, voorkom je dat een inbreker de kans krijgt om in je woning te komen. Kies altijd voor deuren, ramen en sloten, met een Politie Keurmerk Veilig Wonen of SKG Keurmerk. Zo weet je zeker dat de producten die je koopt, getest zijn op inbraakpreventie.

Vraag meerdere offertes aan

Door meerdere offertes aan te vragen, heb je de grootste kans op een vakspecialist die het best bij jouw wensen past. Door meerdere offertes te vergelijken, krijg je een goed beeld van de kosten. Je ziet bijvoorbeeld hoeveel een vakspecialist rekent voor arbeids- en materiaalkosten. Ook zie je hoeveel een inbraak specialist rekent voor voorrijkosten. Je hebt hierna een beter beeld, zodat je een betere keuze maakt.

Daarnaast is het vaak voordeliger om meerdere diensten af te nemen bij een vakspecialist. Veel mensen kiezen er daarom voor om tegelijk met een beveiligingscamera ook brandbeveiliging te laten installeren.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een camera installatie?

Een beveiligingscamera laten installeren kost gemiddeld € 300 tot € 1.600. Je kunt kiezen tussen een analoog of draadloos systeem. De camerabewaking prijs afhankelijk van het aantal camera’s die je wilt laten plaatsen. Vergelijk gratis beveiligingscamera offertes.

Wat mag wel en niet met een beveiligingscamera?

De camera mag alleen jouw eigen bezittingen filmen. De eigendommen van anderen mogen dus niet gefilmd worden. Denk bijvoorbeeld aan de tuin of het huis van de buren. Bekijk alle mogelijkheden en prijzen voor camerabewaking.

Heb je een vergunning nodig voor een camera?

Je hebt geen vergunning nodig voor het plaatsen van een camera, zolang de camera alleen is gericht op jouw eigen woning en eigendommen. De openbare weg of het huis van de buren mogen niet worden gefilmd.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden