Vergelijk inbraakbeveiliging offertes
Vind dé inbraakbeveiliging specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Inbraakbeveiliging Camerabewaking buiten

Camerabewaking buiten

Camerabewaking buiten is een effectieve maatregel om je woning te beveiligen tegen inbrekers. Je kunt natuurlijk je woning beveiligen met goede sloten en stevig hang- en sluitwerk, maar veel mensen kiezen ook voor een bewakingscamera buiten hun woning. Op deze pagina lees je alles over de gemiddelde kosten van camerabewaking, welke soorten camerabewaking voor buiten er zijn en de belangrijkste voor- en nadelen van een bewakingscamera buiten.

Inhoudsopgave

Camerabewaking buiten kosten

De kosten van camerabewaking buiten je woning kunnen sterk variëren en hangen af van verschillende factoren. Denk hierbij aan het type camera dat gebruikt wordt, het aantal camera’s en de installatiekosten. Je hebt al camerabewaking vanaf € 300. Onderstaande tabel bevat een overzicht van de gemiddelde kosten van een bewakingscamera buiten:  

Soort beveiligingscameraGemiddelde prijs
(inclusief btw)
Analoge set met 1 camera€ 300 - € 450
Analoge set met 2 camera’s € 350 - € 500
Analoge set met 4 camera’s€ 600 - € 900
HD set met 1 camera€ 500 - € 1.100
HD set met 2 camera’s € 600 - € 1.600
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Welke soorten camerabewaking voor buiten zijn er?

Relatief veel verschillende soorten camerabewaking voor buiten zijn op de markt beschikbaar. Onderstaande opsomming is een weergave van de meest voorkomende camerasystemen:  

 • IP-camera
  De IP-camera is in de meeste gevallen een vorm van draadloze camerabewaking voor buiten. Een IP-camera maakt gebruik van Internet Protocol en is beschikbaar in verschillende formaten en vormen. Door gebruik te maken van het Internet Protocol kan je de camerabeelden overal terugkijken. De beelden worden opgeslagen op een speciale lokale recorder.  
 • Infrarood camera
  Kenmerkend voor infraroodcamera’s is dat deze ook ’s nachts haarscherpe beelden kunnen maken. Handig, omdat inbrekers vaak in het donker actief zijn. Infraroodcamera’s hebben vaak bedrading, maar zijn ook beschikbaar als draadloze camerabewaking voor buiten. 
 • Dome camera
  Dome camera’s hangen normaliter aan het plafond en zijn weggewerkt in een koepel of bol. Hierdoor is het voor omstanders niet bekend welke kant gefilmd wordt. Met name de dome camera’s met een beweegbare lens zijn momenteel zeer populair.
 • Analoge camera
  De analoge camera is een bewakingssysteem dat al jaren gebruikt wordt, maar waarvan de populariteit snel afneemt. Dit komt onder meer door de matige beeldkwaliteit, welke veelal stukken minder is dan die van bijvoorbeeld IP-camera’s. Kenmerkend voor de analoge camera is dat deze geen gebruik maakt van internet. In tegenstelling tot veel andere cameratypes is het dan ook niet mogelijk om de beelden terug te kijken in een app.  
 • PTZ-camera
  De PTZ-camera is een op afstand bestuurbare camera. Deze kan draaien, kantelen en in- en uitzoomen. Zo kan je op afstand zien wat er gebeurt in de directe omgeving van de camera. PTZ-camera’s kunnen zowel binnen als buiten je woning gebruikt worden. Met name buiten je woning is dit type camera relatief gevoelig voor slijtage, doordat het veel bewegende onderdelen heeft. 
 • Plug en play camera’s
  Dit zijn de goedkoopste camera’s op de markt. Vaak koop je deze camera’s in de bouwmarkt of online. Plug en play camera’s zijn eenvoudig te installeren, maar ook makkelijk te hacken. Doordat het signaal vaak zwak is en de beeldkwaliteit niet optimaal, wordt dit type camera niet vaak aangeraden. 
Camerabewaking buiten

Belangrijke voor- en nadelen van camerabewaking buiten je woning

Aan een bewakingscamera buiten bij je woning zijn diverse voor- en nadelen verbonden:  

 • Voordeel : afschrikking
  Camera’s bij je woning hebben vaak een afschrikwekkend effect op inbrekers. Op het moment dat inbrekers camera’s zien, is de kans kleiner dat zij daadwerkelijk inbreken in jouw woning. Dit komt door de verhoogde pakkans: de kans is groot dat de inbrekers een andere woning als doelwit zullen kiezen. 
 • Voordeel : bewijskracht
  Wordt er, ondanks de geplaatste camera’s, toch in je woning ingebroken, dan is de kans groot dat er beelden van de inbraak en de inbrekers zijn. Deze kan je met de politie delen, zodat de pakkans van de inbrekers vergroot wordt.
 • Voordeel : zeer veel verschillende varianten
  Zoals je hiervoor al hebt gelezen zijn camera’s in velerlei soorten en maten. Hierdoor is er voor ieder wat wils. Zo heb je zowel bedrade als draadloze camerabewaking voor buiten. Ook kan je er zelf voor kiezen hoeveel geld je aan camerabewaking wilt uitgeven, welke kwaliteit van beelden je nodig acht en of je de beelden altijd en overal wilt kunnen bekijken.
 • Nadeel : rekening houden met privacy
  Voor het plaatsen van beveiligingscamera’s aan de buitenzijde van je woning gelden strenge regels. Deze regels zijn bijvoorbeeld afkomstig uit de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en worden gehandhaafd door de Autoriteit Persoonsgegevens. Deze regels moeten er aan bijdragen dat beveiligingscamera’s de privacy van andere personen zo min mogelijk schaden. Beveiligingscamera’s mogen dan ook alleen jouw eigen grond filmen. Het is niet toegestaan om de stoep voor je woning of de tuin van de buren te filmen, omdat de privacy van anderen hiermee te veel in het geding komt.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste beveiligingscamera voor buiten?

De beste beveiligingscamera’s maken beelden in hoge resolutie, hebben een grote reikwijdte, maken ook duidelijke beelden in het donker en zijn eenvoudig te bedienen. De beste beveiligingscamera’s scoren goed op al deze punten en zijn vaak van A-merken. Denk hierbij aan merken als Sony, Eufycam, Hikvision en Foscam. Vergelijk beveiligingscamera offertes voor jouw situatie.

Wat kost een beveiligingscamera voor buiten?

De kosten voor camerabewaking is afhankelijk van verschillende factoren. Zo zijn HD camera’s vaak duurder dan analoge camera’s. Ook daalt de gemiddelde prijs per camera op het moment dat je meerdere camera’s laat installeren. Over het algemeen kan je al camerabeveiliging laten installeren vanaf € 300.

Is camerabewaking toegestaan?

Camerabewaking buiten je woning is toegestaan, maar hierop zijn wel diverse regels van toepassing. De belangrijkste regel is dat je alleen je eigen bezittingen mag filmen. Het is dus niet toegestaan om de openbare weg of de eigendommen van anderen te filmen. 

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden