Vergelijk tegelzetter offertes
Vind dé tegelzetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Tegels zetten Tegels leggen

Tegels leggen

Een perfect betegelde wand of vloer zonder lang in de rommel te zitten, wie wil dat niet? Professionele tegelzetters zijn snel, nauwkeurig en ervaren in tegels leggen. Bekijk onderstaand de kosten van een tegelzetter, een stappenplan voor het leggen van tegels en handige tips.

Wat kost het laten leggen van tegels? 

Voor tegels leggen rekent een tegelzetter vaak met een prijs per m². De tegelzetter hanteert dan vaak een prijs van € 25 tot € 40 per m². Is het een lastiger project, bijvoorbeeld door een bijzonder legverband? Dan kiest een tegelzetter vaker voor een prijs per uur voor het leggen van je tegels. Bekijk de gemiddelde prijzen hieronder.

LegloonGem. prijs per m²
incl. btw
Gem. prijs per uur
inlc. btw
Tegelzetter€ 25 - € 40€ 30 - € 40
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Tegels leggen

Stappenplan van tegels leggen

De moeilijkheidsgraad voor het doe-het-zelf project ‘tegels leggen’ is hoog volgens bouwmarkten. Het leggen van tegels is een tijdrovend project én precisiewerk. Wat voor stappen er allemaal bij komen kijken? Dat zie je in onderstaand overzicht.

StappenUitwerking
Stap 1:
Zorg voor een vlakke ondergrond
In de ondergrond mag maximaal een verschil van 3 mm zitten. Bij meer verschil dien je een laag egalisatiecement aan te brengen.
Stap 2:
Legplan maken
Houd rekening met de ruimte voor de voegen. Het is verstandig om tegels uit verschillende dozen te mixen om eventueel kleurverschil tegen te gaan.
Stap 3:
Lijmen en tegels leggen
Druk de eerste tegel in de lijm in de hoek en tik rustig aan met een rubberen hamer. Druk op de hoek van de tegel een voegkruisje in de lijm. Breng vervolgens de volgende tegel in de andere hoek van het voegkruisje aan. Controleer regelmatig met een waterpas of de tegels recht liggen.
Stap 4:
Tegels op maat maken
Teken voor de randtegels het snijvlak af en houd daarbij rekening met de voegbreedte. In het geval van keramische tegels duw je een mesje meerdere malen over de tegel totdat er een kras in het glazuur ontstaat, breek vervolgens zelf de tegel. Zaag de vorm van een leiding of buis met een tegelzaag uit de tegel.
Stap 5:
Voegen
Laat de lijm 24 uur uitharden. Breng het voegmiddel met een rubberen spaan aan in de voegen, maar let op; voegmiddel hard snel uit. Verwijder het gemorste voegmiddel met een vochtige spons.
Stap 6:
Kit aanbrengen
Kit alle naden dicht met een elastische schimmelvrije kit.

Tips voor het uitbesteden van tegels leggen

Heb je besloten dat je een tegelzetter het harde werken laat doen? Verstandig. Bekijk onderstaande tips voor de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Adviesgesprek met een tegelzetterbedrijf

Maak voordat je in zee gaat met een tegelzettersbedrijf eerst gebruik van een adviesgesprek. De tegelzetter komt dan bij je langs om de situatie te bekijken en je wensen te bespreken. De tegelzetter voorziet je direct van advies en je hebt de gelegenheid om al je vragen te stellen. De meeste tegelzetbedrijven vragen gemiddeld € 50 voor een adviesgesprek. Kies je ervoor om het tegels zetten uit te besteden aan dat tegelzettersbedrijf dan trekken zij dit bedrag vaak af van het totaalbedrag, op deze manier heb je een gratis adviesgesprek.

Bekijk recensies

Tegenwoordig staat het internet vol recensies, zo ook voor tegelzetters. Heb je een tegelzetter op het oog, speur dan het internet af of je recensies kan vinden over het tegelzetbedrijf. Zo geef je jezelf nog een stukje meer zekerheid dat het tegelzettersbedrijf je tegels perfect gaat leggen.

Vergelijk offertes

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere tegelzetter offertes aan om een goed beeld te krijgen van de kosten. Daarnaast kun je de offertes met elkaar vergelijken op verschillende punten en de beste tegelzetter kiezen voor jouw project. 

Voordelen van het uitbesteden aan een tegelzetter

Garantie

Mocht er iets mis gaan tijdens het leggen van de tegels, dan heb je garantie. Informeer voordat de tegelzetter aan de slag gaat goed naar de garantievoorwaarden, gemiddeld krijg je 5 jaar garantie op tegelwerk. Ga je toch zelf aan de slag en het gaat niet goed, dan ben je vaak duurder uit dan wanneer je direct een tegelzetter had ingeschakeld.

Sneller

Een tegelzetter heeft veel ervaring met tegels en plavuizen leggen en werkt daardoor in een flink tempo die wij niet kunnen bijbenen. Het voordeel: je zit minder lang in de rommel en maakt weer snel gebruik van bijvoorbeeld je douche, toilet of je keuken.

Benodigdheden

Als je het leggen van je vloertegels of wandtegels uitbesteed hoef je niet alle benodigde gereedschappen te kopen of lenen bij vrienden of familie, een tijdrovend project. Een tegelzetter beschikt al over het juiste vakkundige gereedschap en gaat direct bij je aan de slag.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen 

Is tegels leggen moeilijk?

De moeilijkheidsgraad wordt door bouwmarkten gezien als hoog. Als je hier geen ervaring mee hebt raden we je daarom aan om dit door een vakspecialist te laten doen. Zo weet je zeker dat het goed gebeurd en voorkom je problemen achteraf.

Wat kost het leggen van tegels per m²?

De kosten van tegels zetten zijn afhankelijk van een aantal factoren: de soort tegels, de arbeidskosten en de oppervlakte. Gemiddeld gezien kost dit project tussen de € 50 en € 220 per m². Vraag gratis en vrijblijvend tegelzetter offertes aan om een goed beeld te krijgen van de exacte kosten.

Hoe lang niet op tegels lopen na leggen?

De lijm bepaald wanneer je weer op de vloer kunt lopen en wanneer je de vloer weer kunt belasten. Bij gewone poederlijm is de vloer vaak na 24 uur weer beloopbaar en na 48 uur belastbaar. Bij snellijm is de vloer na 4 uur beloopbaar en na 12 uur belastbaar.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden