Vergelijk tegelzetter offertes
Vind dé tegelzetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Tegels zetten Kosten tegels zetten

Kosten tegels zetten

Minimale kosten
€ 400
Gemiddelde kosten
€ 2.550
Maximale kosten
€ 4.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.000 - € 3.000

Wil je een ruimte in je huis betegelen en vraag je je af wat de mogelijkheden zijn binnen jouw budget? Homedeal geeft je een overzicht van alle informatie en kosten die bij tegels zetten komen kijken.

Wat kost tegels zetten?

Gemiddeld kost het laten zetten van tegels € 50 tot € 300 per m². Uiteraard is dit project van vele factoren afhankelijk, zoals het totale oppervlakte en de type tegels. Deze twee variabelen kunnen de prijs flink doen laten stijgen of zakken. Zie onderstaande prijstabel voor alle prijzen waar je mee te maken krijgt bij het zetten van tegels:

FactorenGemiddelde prijs per m²
Legloon€ 25 - € 40
Tegels€ 10 - € 160
Materiaal (lijm, voegmiddel, etc.)€ 10 - € 20
Totaal € 43 - € 220
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Kosten tegels zetten

Prijsvoorbeelden

Over het algemeen geldt: hoe tijdrovender het project, hoe hoger de prijs. Houd er rekening mee dat de prijs ook beïnvloed wordt door het soort tegels (keramische tegels of natuursteen), de grootte van de tegels en de moeilijkheidsgraad van het legverband. Benieuwd naar wat jij kunt verwachten? Hieronder zijn enkele specifieke voorbeelden van totale kosten van tegels zetten:

Goedkoopste keuze

Als je alleen je keukenwand van 8 m² wil laten betegelen met keramische tegels van € 15 per m² en je laat dit door een tegelzetter doen, ben je hier in totaal € 450 aan kwijt.

Gemiddeld

Laat je jouw badkamer betegelen door een tegelzetter met luxere keramische tegels van € 40 per m², dan kost je dit € 2.850 bij een badkamer van 40 m². 

Groot en luxe

Als je kiest voor een nieuwe stijl in je woonkamer, hal en keuken van in totaal 100 m², hiervoor plavuizen laat leggen van natuursteen van € 60 per m² gebruikt en een tegelzetter het werk voor je laat doen, ben je € 9.500 kwijt.

Prijsopbouw tegels zetten

Kostenoverzicht Kosten tegels zetten

Het is duidelijk dat de tegels de grootste kostenpost zijn. Omdat de kosten van de tegels de grootste invloed hebben op de prijs, zie je hier een overzicht van gangbare prijzen voor verschillende soorten tegels:

Tegels*Prijs per m²
Keramische tegels € 9 - € 82
Faience tegels€ 9 - € 45
Grestegels€ 13 - € 65
Terracotta tegels€ 16 - € 40
Cementtegels€ 60 - € 82
Natuursteen tegels € 25 - € 160
Leisteen€ 25 - € 160
Hardsteen€ 30 - € 130
Kalksteen€ 35 - € 135
Kwartsiet€ 40 - € 150
Graniet€ 50 - € 105
Marmer€ 50 - € 130

* Omdat elke soort tegels meerdere varianten heeft, lopen de prijzen uiteen.

Welke keuzes beïnvloeden de kosten van tegels zetten nog meer?

Laat je tegels zetten, dan kom je voor de volgende keuzes te staan:

Keuze 1: Keramische of natuursteen tegels

Het soort tegel wat je kiest heeft de grootste invloed op het totale kostenplaatje, omdat de prijzen erg uiteen lopen. Je hebt de keuze uit twee soorten tegels: keramische tegels of tegels van natuursteen.

 • Keramische tegels: Keramische tegels worden veruit het meest verkocht, omdat ze veel voordelen hebben:
  • goedkoop;
  • beschikbaar in alle denkbare kleuren;
  • niet kwetsbaar: waterdicht, hittebestendig, bestand tegen schoonmaakmiddelen;
  • onderhoudsarm.

Als de tegels voorzien zijn van een glazuurlaag zijn ze nog makkelijker in gebruik. Keramische tegels kosten tussen € 9 en € 82 per m².

 • Natuursteen: Tegels van natuursteen hebben hun eigen voordelen:
  • uniek doordat ze door de natuur gecreërd zijn;
  • stevig door de dikte;
  • door-en-door gekleurd, waardoor beschadigingen niet opvallen.

Natuursteen kost tussen € 25 en € 160 per m². De prijs van natuursteen ligt hoger doordat natuursteen wordt gewonnen in groeves, transportkosten hoog zijn en sommige steensoorten schaars zijn. Natuursteen wordt het meest gebruikt als vloertegel, maar is tegenwoordig ook verkrijgbaar als wandtegel.

Keuze 2: Wand- of vloertegels

Wat wil je precies betegelen? Bij het kiezen van tegels komen de volgende criteria om de hoek kijken:

 • Wandtegels: Wandtegels zijn dunner – en daardoor goedkoper – dan vloertegels, maar gebruik je echt alleen om wanden mee te betegelen. Denk bijvoorbeeld aan de achterwand van een keuken die je kunt betegelen met wandtegels.
 • Vloertegels: Vloertegels zijn dikker, slijtvast en geschikt voor plaatsing op de vloer en wand.

Voor tegels in huis is het belangrijk dat ze niet snel slijten, dit is te zien aan de PEI-waarde. Wandtegels hebben een PEI-waarde van 1, vloertegels hebben echter een PEI-waarde van 3 of hoger nodig zodat ze lang mooi blijven. De PEI-waarde vind je terug op de tegelverpakking.

Keuze 3: Tegelzetter

De meeste tegelzetters vragen tussen de € 25 en € 40 per m² of per uur. Het kan ook voorkomen dat tegelzetters met een totaalprijs voor het hele project werken. Als je een tegelzetter kiest, bespreek dan van tevoren goed wat er wel en niet inbegrepen is in de prijs om verrassingen achteraf te voorkomen. Ook bieden tegelzetters de mogelijkheid voor een adviesgesprek, wat € 50 kost. Hierbij bekijkt de tegelzetter de mogelijkheden in jouw huis en hij adviseert je over de beste opties. Als je met de tegelzetter in zee gaat, worden de kosten van het adviesgesprek in mindering gebracht op het totaalbedrag.

Keuze 4: Vloerverwarming

Vloerverwarming verhoogt het comfort in huis enorm en kan zowel als hoofd- of bijverwarming dienen. Als je tegels in de woonkamer hebt liggen kan de vloer zonder vloerverwarming koud aanvoelen. Met vloerverwarming heb je altijd warme voeten ook met een van nature koude tegelvloer. Een voordeel van vloerverwarming als hoofdverwarming is dat je meer ruimte in huis hebt, omdat er geen radiatoren meer nodig zijn. De onderstaande tabel geeft de 2 mogelijkheden voor het aanleggen van vloerverwarming weer, de prijzen zijn inclusief installatie:

Aantal m²
Infrezen (in dekvloer)Krimpnetten (zonder dekvloer)
Hoofdverwarming10 - 100€ 825 - € 2.200€ 850 - € 2.650
Bijverwarming15 - 150€ 825 - € 2.200€ 850 - € 2.650

Keuze 5: Extra opties

Laat u tegels zetten door een tegelzetter dan kunt u gebruik maken van de volgende extra’s:

 • Bijzonder legverband: € 30 tot € 40 per uur voor legloon, exclusief tegels.
 • Tegelplinten: € 35 tot € 50 per m² voor legloon en materiaal.
 • Tegels laten impregneren: € 50 tot € 60 per uur, incl. impregneermiddel.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een tegelzetter 2022?

Een tegelzetter kost in 2022 ongeveer € 30 tot € 40 per uur. Een tegelzetter kan ook werken met een prijs per m². Dit ligt dan vaak tussen de € 25 en € 40 per m². Vraag gratis en vrijblijvend tegelzetter offertes aan om de prijs van jouw project te zien.

Hoeveel m² kan een tegelzetter per uur?

Een tegelzetter legt ongeveer 8 tot 10 m² per dag bij een badkamer of toilet. Bij het leggen van een vloer legt de tegelzetter 10 tot 20 m² per dag.

Wat rekent een tegelzetter?

Een tegelzetter rekent met een uurloon of met een prijs per m². Het uurloon van een tegelzetter is gemiddeld € 30 tot € 40 per uur. De prijs per m² is ongeveer € 25 tot €40.

Homedeal bespaartips

Help mee

Verwijder van tevoren alvast de oude tegels (indien nodig) doe eventueel de eindschoonmaak zelf. Dit is allemaal tijdrovend werk wat je ook prima zelf kunt doen. Vraag aan de tegelzetter of je hem met nog meer kan helpen. Door werk uit handen van de tegelzetter te nemen, bespaar je €30 tot € 40 per uur.

Scoor goedkopere tegels bij een outlet store

Bezoek eens een tegel outlet store bij jou in de buurt, vaak zijn hier luxe tegels goedkoper verkrijgbaar, waardoor je flink bespaart op de totale kosten van jouw tegels.

Bespaar op haal-, breng- en voorrijkosten

Bespaar op de haal- en brengkosten door zelf van tevoren je tegels op te halen en ook achteraf het restafval weg te brengen. Verlaag de voorrijkosten door een lokale tegelzetter in te huren. Voorrijkosten kunnen erg verschillen per bedrijf, maar meestal komen deze kosten rond € 0,35 per kilometer. Als de tegelzetter bijvoorbeeld 3 dagen bezig is bij jou thuis en 50 kilometer moet rijden, kost dit in totaal al € 100.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden