Vergelijk tegelzetter offertes
Vind dé tegelzetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Tegels zetten Kosten tegelzetter

Kosten tegelzetter

Minimale kosten
€ 450
Gemiddelde kosten
€ 3.250
Maximale kosten
€ 9.850
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.660 - € 3.829

Wil je een tegelzetter inhuren om je huis van een nieuwe look te voorzien, maar weet je niet waar je op moet letten en wat gemiddelde kosten voor een tegelzetter zijn? In dit artikel kijken we naar wat tegels laten leggen kost, wat de prijs beïnvloed en krijg je handige bespaartips. 

Wat zijn de kosten van een tegelzetter? 

Een tegelzetter kan een prijs per m² (gemiddeld € 25 tot € 40), per uur (€ 30 tot € 40) of per project berekenen. De tarieven lopen erg uiteen, mede doordat sommige tegelzetters wel lijm en voegmiddel meerekenen in hun legloon en sommige legverbanden meer tijd kosten.

Bekijk in onderstaand overzicht de gemiddelde tegelzetter kosten.

Prijs per m²Prijs per uurEén bedrag per project
€ 25 - € 40€ 30 - € 40verschilt per tegelzetter
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Kosten tegelzetter

Prijsvoorbeelden

In de prijstabel zie je de gemiddelde kosten voor tegels zetten door tegelzetter. Welke totaalprijs mag je verwachten? Hieronder zie je enkele specifieke voorbeelden van de totale kosten van tegels zetten:

Goedkoopste keuze

Zoek je een tegelzetter voor het betegelen van je keukenwand van 8 m² met keramische tegels van € 15 per m² , dan ben je hier in totaal gemiddeld € 400 tot € 600 aan kwijt.

Gemiddeld

Laat je jouw badkamer van 40 m² door een tegelzetter voorzien van luxere keramische tegels van € 40 per m², dan kost je dit gemiddeld € 3.000 tot € 4.000.

Groot en luxe

Als je kiest voor een nieuwe stijl in je woonkamer, hal en keuken van in totaal 100 m², hiervoor tegels van natuursteen van € 60 per m² gebruikt en een tegelzetter het werk voor je laat doen, kost dit je gemiddeld € 9.500 tot € 12.000.

Prijsopbouw tegelzetter kosten

Kostenoverzicht tegelzetter kosten

Welke keuzes beïnvloeden de kosten van de tegelzetter?

Bij het bepalen van de hoogte van het legloon wegen diverse aspecten mee. Hou er rekening mee dat hoe lastiger het werk is, hoe hoger het legloon wordt.

Keuze 1: Het materiaal van de tegels

Ten eerste is het materiaal van de tegels belangrijk. Tegels van natuursteen zijn kwetsbaarder en zwaarder dan keramische tegels, waardoor ze niet alleen duurder in aanschaf zijn, maar ook duurder om te laten plaatsen. Je moet dan denken aan een legloon van rond de € 40 per uur. De keramische tegels kosten tussen € 9 en € 82 per m² en de prijzen voor natuursteen verschillen van € 25 tot € 160 per m².

Keuze 2: Het legverband

Er zijn een aantal standaard legverbanden voor tegels, maar wellicht wil je iets exclusievers wat beter past bij de uitstraling van jouw huis. Als je hier voor kiest, hou dan rekening met de volgende punten:

  • Laat je van tevoren informeren over wat er mogelijk is.
  • Hoe ingewikkelder het legverband, hoe meer tijd dit kost, hoe hoger het legloon.
  • Er moeten tegels gesneden worden, je hebt daardoor meer tegels nodig.

Laat de tegelzetter van tevoren een inschatting maken hoe ruim je de tegels in moet kopen, zodat je niet te veel maar ook zeker niet te weinig hebt. Doordat het leggen van een bijzonder legverband langer duurt, stijgen de kosten van de tegelzetter richting de € 40 per uur.

Keuze 3: De grootte van de tegels

Voor grotere tegels geldt: hoe groter de tegels, hoe lastiger hanteerbaar ze zijn en dit maakt ze dus moeilijker om te plaatsen. Grote tegels zijn tussen 30 x 30 cm en 120 x 120 cm groot. Uiteraard zijn alle denkbare maten daartussen ook mogelijk en niet alleen vierkante vormen, maar ook rechthoekige tegels. Voor het leggen van grote tegels wordt vaak een meerprijs gerekend omdat het werk sneller klaar is, maar wel meer moeite kost. Hierdoor kost een tegelzetter in dit geval eerder € 40 per uur dan € 30.

Keuze 4: Adviesgesprek

Het is verstandig om van tevoren een tegelzetter te laten kijken naar de mogelijkheden in jouw huis. Over het algemeen kost zo’n gesprek € 50, maar als je besluit om die tegelzetter in te huren, wordt dit bedrag in mindering gebracht op het totaalbedrag. Ook heb je de gelegenheid om de tegelzetter offerte uitgebreid door te nemen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost het leggen van tegels per m²?

Tegels laten leggen kost gemiddeld € 50 tot € 300 per m². De prijs is afhankelijk van het soort tegels, de oppervlakte en de prijs die de tegelzetter hanteert. Vraag gratis en vrijblijvend tegelzetter offertes aan om de precieze prijs van jouw project in te zien.

Hoeveel m² kan een tegelzetter per uur?

Een tegelzetter legt gemiddeld 8 tot 10 m² per dag bij een badkamer of toilet. Bij andere vloeren legt de tegelzetter ongeveer 15 tot 20 m² per dag. De snelheid waarmee de tegelzetter tegels legt is van verschillende factoren afhankelijk.

Wat kost een tegelzetter 2022?

Een tegelzetter vraagt in 2022 ongeveer € 30 tot € 40 per uur. Daarnaast kan een tegelzetter ook werken met een tarief per m². Dit komt dan vaak neer op € 25 tot € 40 per m².

Homedeal bespaartips

Draag je steentje bij

Maak jezelf nuttig door de oude tegels alvast te verwijderen (indien nodig). Dit scheelt de tegelzetter veel tijd en door het zelf te doen bespaar jij € 30 tot € 40 per uur. Ook als de tegelzetter bezig is met het plaatsen van de tegels kun jij hem helpen: geef de tegels aan en verzorg de eindschoonmaak. Vraag de tegelzetter of je nog meer kunt doen om hem te helpen.

Bespaar op materiaalkosten

Bekijk goed of de verschillende materialen zoals lijm, voegmiddel en cement al bij het legloon of de eventuele totaalprijs van de tegelzetter inbegrepen zijn. Als dit niet het geval is, kijk dan of het goedkoper is om deze materialen zelf aan te schaffen in plaats van de tegelzetter dit mee te laten nemen. De tegelzetter rekent hier extra kosten voor.

Kies lokaal

Lokale bedrijven rekenen minder voorrijkosten dan bedrijven die in het hele land komen. Bij lokale bedrijven kost dit vaak maar € 0,35 per kilometer. Als je nog meer wil besparen, haal dan – als je hier een geschikte auto voor hebt – zelf van tevoren je tegels op en breng achteraf het restafval weg. Dit is zeker aan te raden als de tegelzetter meerdere malen langs moet komen om het project uit te voeren, want dan kunnen voorrijkosten behoorlijk oplopen. Als de tegelzetter bijvoorbeeld 3 dagen bezig is bij jou thuis en 50 kilometer moet rijden, kost dit je al snel € 105 extra. Door een lokale tegelzetter in te huren, verlaag je deze kosten.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden