1 miljoen projecten verricht

De beste tegelzetter deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Tegels zetten > Badkamer betegelen kosten

Badkamer betegelen kosten

Gemiddelde kosten:
3.100
Dit project kost gemiddeld tussen:
2.540 - € 3.655
Minimale kosten:
1.200
Maximale kosten:
6.600

Ben je van plan je badkamer te laten betegelen? Laat het door een professionele tegelzetter doen voor het beste resultaat! HomeDeal laat je alle prijzen en mogelijkheden op dit gebied zien.

Wat kost een badkamer betegelen?

De kosten van het laten betegelen van een badkamer hangen van meerdere factoren af, welke hieronder zijn weergegeven met bijbehorende prijzen per m2:

FactorenGemiddelde prijs per m2
Tegels€ 9 - € 160
Wandtegels€ 9 - € 70
Vloertegels€ 13 - € 160
Tegelzetter€ 25 - € 40
Materiaal (lijm, voegmiddel, etc.)€ 8 - € 20
Totaal € 42 - € 220

Bespaar tot wel 40% op je nieuwe badkamer

Wil je meer dan een prijsindicatie? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang specifieke prijsinformatie van tot wel 6 tegelzetters in jouw regio. Binnen 48 uur heb je de offertes in handen. Leg de prijzen naast elkaar en kies eenvoudig voor de beste deal. Binnen een mum van tijd bespaar je tot wel 40% door het vergelijken van offertes.

badkamer betegelen

Prijsvoorbeelden

In de prijstabel zie je de kosten per m2. Ben je benieuwd naar de totaalprijs? Hieronder zie je een aantal voorbeelden van de totale kosten van het laten betegelen van een badkamer:

Goedkoopste keuze:
Stel, je laat je badkamer van 20 m2 betegelen door een tegelzetter met goedkope keramische tegels, dan kost dit je € 1.100.

Gemiddeld:
Bij een badkamer van 40 m2 met keramische tegels van hogere kwaliteit die door een tegelzetter geplaatst worden, kost dit in totaal € 3.150.

Groot en luxe:
Als je een grotere badkamer van 50 m2 hebt, voor natuursteen tegels kiest en het project door een tegelzetter laat doen, komt dit op € 5.000 neer.

Keuzes die de kosten jouw nieuwe badkamer beïnvloeden

De tegels zijn de grootste kostenpost als je je badkamer laat betegelen. Tegelprijzen verschillen erg, waardoor de totale kosten behoorlijk uiteen lopen. Naast de tegels zijn er nog meer factoren die invloed hebben op de totale prijs. Hieronder lees je er meer over:

Keuze 1: Soort tegel

De prijzen van badkamertegels lopen uiteen van € 9 tot € 160 per m2. De meeste mensen kiezen voor keramische tegels in de badkamer, onder andere doordat deze tegels goed tegen vocht kunnen. Keramische tegels worden in een fabriek geproduceerd door klei samen te persen en zijn in alle denkbare maten en kleuren verkrijgbaar. In onderstaand overzicht zie je de kosten en mogelijkheden van keramische tegels:

Keramische tegelsPrijs per m2Bijzonderheden
Faience tegels€ 9 - € 45Wandtegel
Grestegels€ 13 - € 65Vloertegel, maar kan ook op de wand
Cementtegels€ 60 - € 82Impregneerlaag nodig en niet geschikt om in de douche zelf te plaatsen

wat kost badkamer betegelen

Impregneermiddel kost € 35 per liter en hier kun je, afhankelijk van de zuigkracht van de tegels, 20 tot 35 m2 mee impregneren. Sommige varianten van natuursteen moeten ook geïmpregneerd worden, zoals kalksteen en marmer. Natuursteen wordt, zoals de naam al zegt, door de natuur gemaakt doordat bijvoorbeeld magma, klei of kalk door hoge druk wordt versteend. De prijzen voor tegels van natuursteen zijn als volgt:

NatuursteenPrijs per m2Bijzonderheden
Leisteen€ 25 - € 160Geschikt voor de badkamer
Hardsteen€ 30 - € 130Geschikt voor de badkamer
Kalksteen€ 35 - € 135Geschikt indien voorzien van impregneerlaag
Kwartsiet€ 40 - € 150Geschikt voor de badkamer
Graniet€ 50 - € 105Geschikt voor de badkamer
Marmer€ 50 - € 130Geschikt indien voorzien van impregneerlaag

Let hiernaast op:

  • R-waarde: Dit geeft aan in hoeverre de tegel slipbestendig is. Door voor een R-waarde tussen 9 en 13 te kiezen, verklein je de kans op uitglijden. Hiernaast moet de vloertegel een B- of C-gradatie hebben, wat inhoudt dat de tegel een anti-sliplaag heeft.
  • PEI-waarde: Deze waarde vertelt je hoe slijtvast de tegel is. Deze waarde moet voor vloertegels 3 of hoger zijn. Voor wandtegels is een PEI-waarde van 1 al voldoende, de wand wordt namelijk niet belast.

Keuze 2: Wc betegelen

Als je je badkamer laat betegelen, kun je ervoor kiezen om ook direct je wc onder handen te laten nemen en bijvoorbeeld in dezelfde stijl te laten betegelen. Voor de wc gelden dezelfde R- en PEI-waarden als in de badkamer, zie hiervoor keuze 1. Hieronder zie je twee voorbeelden van totale kosten voor het laten betegelen van je toilet:

  • Goedkoop: Als je je wc laat betegelen door een tegelzetter met 5 m2 aan goedkope keramische tegels, dan kost dit je € 300.
  • Luxe: Wil je graag 10 m2 aan luxe tegels van natuursteen in je wc, dan ben je € 1.050 kwijt.

Keuze 3: De tegelzetter

Over het algemeen komt de prijs van de tegelzetter uit tussen € 25 en € 40 per m2 of uur. Ook komt het voor dat de tegelzetter vooraf één prijs voor het hele project bepaalt. Bespreek altijd wat er wel en niet bij de prijs inbegrepen zit, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt. Hiernaast kun je van tevoren een adviesgesprek aanvragen, dit kost eenmalig € 50. De tegelzetter informeert je hierbij over de mogelijkheden die jouw badkamer biedt. Huur je die tegelzetter in, dan krijg je het adviesgesprek gratis. De kosten worden van het totaalbedrag afgetrokken.

marmer badkamer

Keuze 4: Vloerverwarming

Het aanleggen van vloerverwarming in de badkamer verhoogt het comfort. Hoe fijn is het als je niet meer schrikt van een koude vloer als je uit de douche stapt? Vloerverwarming kan zowel als hoofd- of bijverwarming geïnstalleerd worden. Een groot voordeel van hoofdverwarming is dat je geen radiator meer nodig hebt en daardoor meer ruimte creëert in je badkamer. Er zijn twee soorten vloerverwarming:

  • Infrezen houdt in dat de buizen van de vloerverwarming in de dekvloer (een cementlaag over de draagvloer) worden verwerkt.
  • Krimpnetten worden geplaatst als de dekvloer ontbreekt. Hierbij worden de verwarmingsbuizen vastgebonden aan staalnetten of noppenplaten en daar wordt vervolgens een afwerkvloer over aangebracht.

Hieronder zie je een overzicht van de kosten voor beide soorten:

 Aantal m2InfrezenKrimpnetten
Hoofdverwarming10 - 100€ 825 - € 2.200€ 850 - € 2.650
Bijverwarming15 - 150€ 825 - € 2.200€ 850 - € 2.650

Keuze 5: Nooddouche

Een nooddouche is een mobiele douchecabine die aangesloten wordt op je eigen waternet. Als je een tijdje je badkamer niet kunt gebruiken maar toch gemak wilt, is een nooddouche een goede oplossing. Nooddouches zijn al te huur vanaf één week voor € 135 tot € 279 inclusief voorrijkosten en montage. Een voorbeeld: het verhuurbedrijf moet 30 kilometer rijden, sluit de douche voor je aan en komt de nooddouche ook weer afkoppelen en ophalen. Dit kost je dan € 180 voor een week. Hou hiernaast rekening met een borg van € 100 tot € 150. Vraag jouw tegelzetter naar de mogelijkheden voor het huren van een nooddouche.

Vind de beste deal

Offerte aanvragenWeet je zeker dat je voor tegels gaat? Vraag dan nu gratis en in minder dan 2 minuten geheel vrijblijvend offertes aan. Binnen 48 uur krijg je maximaal 6 offertes toegestuurd van ervaren tegelzetters bij jou in de buurt. Zo kun je thuis offertes vergelijken voor jouw project en daardoor tot wel 40% op je kosten besparen! Op deze manier kies je voor de tegelzetter die de badkamer van jouw dromen maakt.

HomeDeal bespaartips

Steek je handen uit de mouwen

Neem de tegelzetter werk uit handen, zoals oude tegels verwijderen (indien nodig), tegels aangeven en door zelf de eindschoonmaak te doen. Meehelpen met dit soort werk scheelt de tegelzetter tijd en jou geld. Vraag aan de tegelzetter of er nog meer karweien zijn waar je hem mee kunt helpen.

Koopjes

Bezoek een tegel outlet store bij jou in de buurt om te kijken voor badkamertegels. Hier zijn luxe tegels voor minder geld verkrijgbaar en door hier gebruik van te maken bespaar je flink zonder in te leveren op kwaliteit.

Haal en breng je eigen tegels

Bespaar op voorrijkosten door zelf je tegels op te halen en het restafval weg te brengen. Dit zelf doen is altijd goedkoper dan wanneer je er iemand voor inhuurt. Vraag eventueel een bekende om een grote(re) auto als je eigen auto hier niet geschikt voor is.