Vind de beste tegelzetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Tegels zetten Badkamer betegelen kosten

Badkamer betegelen kosten

Minimale kosten
€ 500
Gemiddelde kosten
€ 2.500
Maximale kosten
€ 6.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.000 - € 3.000

Ben je van plan je badkamerwand of badkamervloer te tegelen? Laat het door een professionele tegelzetter doen voor het beste resultaat! Homedeal laat je alle prijzen en mogelijkheden op dit gebied zien.

Wat kost een badkamer betegelen? 

Een gehele badkamer betegelen kost ongeveer tussen de € 10 en € 160 per m². De totale kosten van het laten betegelen van een badkamer hangen van meerdere factoren af zoals de oppervlakte en soort tegels. Bekijk hieronder de bijbehorende prijzen per m²:

FactorenGemiddelde prijs per m²
Tegels€ 10 - € 160
Wandtegels€ 10 - € 70
Vloertegels€ 15 - € 160
Tegelzetter€ 25 - € 40
Materiaal (lijm, voegmiddel, etc.)€ 10 - € 20
Totaal € 50 - € 300

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Badkamervloer tegelen

Prijsvoorbeelden

In de prijstabel zie je de kosten per m². Ben je benieuwd naar de totaalprijs? Hieronder zie je een aantal voorbeelden van de totale kosten van het laten betegelen van een badkamer:

Badkamervloer tegelen

Stel, je laat de badkamervloer tegelen van 20 m² door een tegelzetter met goedkope keramische tegels, dan kost dit je ongeveer € 300 tot € 1.600.

Badkamerwand tegelen

Je badkamerwand van 10 m² laten betegelen met keramische tegels van hogere kwaliteit kost in totaal gemiddeld € 600 tot € 700. 

Groot en luxe badkamer

Als je een grotere badkamer van 50 m² hebt, voor natuursteen tegels kiest en het project door een tegelzetter laat doen, komt dit project ongeveer op € 5.000 neer.

Prijsopbouw badkamer betegelen

Kostenoverzicht Badkamer betegelen kosten

Keuzes die de kosten jouw nieuwe badkamer beïnvloeden

De tegels zijn de grootste kostenpost als je je badkamer laat betegelen. Tegelprijzen verschillen erg, waardoor de totale kosten behoorlijk uiteenlopen. Naast de tegels zijn er nog meer factoren die invloed hebben op de totale prijs. Hieronder lees je er meer over:

Keuze 1: Soort tegel

De prijzen van badkamertegels lopen uiteen van € 15 tot € 160 per m². Hierbij kun je ook nog onderscheid maken tussen een badkamervloer tegelen en een badkamerwand. Vloertegels kosten gemiddeld tussen de € 15 en € 160 en wandtegels tussen de € 10 en € 70.

De meeste mensen kiezen voor keramische tegels in de badkamer, onder andere doordat deze tegels goed tegen vocht kunnen. Keramische tegels worden in een fabriek geproduceerd door klei samen te persen en zijn in alle denkbare maten en kleuren verkrijgbaar. In onderstaand overzicht zie je de kosten en mogelijkheden van keramische tegels:

Keramische tegelsPrijs per m²Bijzonderheden
Faience tegels€ 9 - € 45Wandtegel
Grestegels€ 13 - € 65Vloertegel, maar kan ook op de wand
Cementtegels€ 60 - € 82Impregneerlaag nodig en niet geschikt om in de douche zelf te plaatsen

Impregneermiddel kost € 35 per liter en hier kun je, afhankelijk van de zuigkracht van de tegels, 20 tot 35 m² mee impregneren. Sommige varianten van natuursteen moeten ook geïmpregneerd worden, zoals kalksteen en marmer. Natuursteen wordt, zoals de naam al zegt, door de natuur gemaakt doordat bijvoorbeeld magma, klei of kalk door hoge druk wordt versteend. De prijzen voor tegels van natuursteen zijn als volgt:

NatuursteenPrijs per m²Bijzonderheden
Leisteen€ 25 - € 160Geschikt voor de badkamer
Hardsteen€ 30 - € 130Geschikt voor de badkamer
Kalksteen€ 35 - € 135Geschikt indien voorzien van impregneerlaag
Kwartsiet€ 40 - € 150Geschikt voor de badkamer
Graniet€ 50 - € 105Geschikt voor de badkamer
Marmer€ 50 - € 130Geschikt indien voorzien van impregneerlaag

Let hiernaast op:

  • R-waarde: Dit geeft aan in hoeverre de tegel slipbestendig is. Door voor een R-waarde tussen 9 en 13 te kiezen, verklein je de kans op uitglijden. Hiernaast moet de vloertegel een B- of C-gradatie hebben, wat inhoudt dat de tegel een anti-sliplaag heeft.
  • PEI-waarde: Deze waarde vertelt je hoe slijtvast de tegel is. Deze waarde moet voor vloertegels 3 of hoger zijn. Voor wandtegels is een PEI-waarde van 1 al voldoende, de wand wordt namelijk niet belast.

Keuze 2: Wc betegelen

Als je je badkamerwand of badkamervloer laat betegelen, kun je ervoor kiezen om ook direct je wc onder handen te laten nemen en bijvoorbeeld in dezelfde stijl te laten betegelen. Voor de wc gelden dezelfde R- en PEI-waarden als in de badkamer, zie hiervoor keuze 1. Hieronder zie je twee voorbeelden van totale kosten voor het laten betegelen van je toilet:

  • Goedkoop: Als je je wc laat betegelen door een tegelzetter met 5 m² aan goedkope keramische tegels, dan kost dit je € 300.
  • Luxe: Wil je graag 10 m² aan luxe tegels van natuursteen in je wc, dan ben je € 1.050 kwijt.

Keuze 3: De tegelzetter

Over het algemeen komt de prijs van de tegelzetter uit tussen € 25 en € 40 per m² of uur. Ook komt het voor dat de tegelzetter vooraf één prijs voor het hele project bepaalt. Bespreek altijd wat er wel en niet bij de prijs inbegrepen zit, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt. Hiernaast kun je van tevoren een adviesgesprek aanvragen, dit kost eenmalig € 50. De tegelzetter informeert je hierbij over de mogelijkheden die jouw badkamer biedt. Huur je die tegelzetter in, dan krijg je het adviesgesprek gratis. De kosten worden van het totaalbedrag afgetrokken.

Keuze 4: Vloerverwarming

Wanneer je de badkamervloer gaat tegelen kun je ervoor kiezen om gelijk vloerverwarming aan te laten leggen. Het aanleggen van vloerverwarming in de badkamer verhoogt het comfort. Hoe fijn is het als je niet meer schrikt van een koude vloer als je uit de douche stapt? Vloerverwarming kan zowel als hoofd- of bijverwarming geïnstalleerd worden. Een groot voordeel van hoofdverwarming is dat je geen radiator meer nodig hebt en daardoor meer ruimte creëert in je badkamer. Er zijn twee soorten vloerverwarming:

  • Infrezen houdt in dat de buizen van de vloerverwarming in de dekvloer (een cementlaag over de draagvloer) worden verwerkt.
  • Krimpnetten worden geplaatst als de dekvloer ontbreekt. Hierbij worden de verwarmingsbuizen vastgebonden aan staalnetten of noppenplaten en daar wordt vervolgens een afwerkvloer over aangebracht.

Hieronder zie je een overzicht van de kosten voor beide soorten:

Aantal m²InfrezenKrimpnetten
Hoofdverwarming10 - 100€ 825 - € 2.200€ 850 - € 2.650
Bijverwarming15 - 150€ 825 - € 2.200€ 850 - € 2.650

Keuze 5: Nooddouche

Een nooddouche is een mobiele douchecabine die aangesloten wordt op je eigen waternet. Als je een tijdje je badkamer niet kunt gebruiken maar toch gemak wilt, is een nooddouche een goede oplossing. Nooddouches zijn al te huur voor € 200 per 2 weken, inclusief voorrijkosten en montage. Een voorbeeld: het verhuurbedrijf moet 30 kilometer rijden, sluit de douche voor je aan en komt de nooddouche ook weer afkoppelen en ophalen. Dit kost je dan € 200 tot € 250 voor twee weken. Hou hiernaast rekening met een borg van € 100 tot € 150. Vraag jouw tegelzetter naar de mogelijkheden voor het huren van een nooddouche.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen 

Wat kost een badkamervloer betegelen?

Een badkamervloer tegelen kost gemiddeld tussen de € 15 en € 160 per m². De prijs is afhankelijk van de soort tegels. Je hebt hierbij de keuze uit keramische tegels of natuursteen tegels. Vraag gratis en vrijblijvend tegelzetter offertes aan om de exacte prijs van jouw project te zien.

Hoe begin je met het tegelen van een vloer?

Een vloer tegelen doe je met tegellijm en een lijmkam. Begin allereerst met het opmeten van de vloer zodat je weet hoeveel tegels je nodig hebt. Vervolgens kun je spandraden gaan bevestigen. Op deze manier heb je een leidraad voor het tegelen. Daarna kun je tegellijm aanbrengen voor een aantal tegels, de eerste tegel gaan leggen en die stevig in de lijm drukken.

Hoe vlak moet een vloer zijn om te kunnen tegelen?

Zorg altijd voor een lijmcontactvlak van minimaal 80% als je een vloer wilt tegelen.

Homedeal bespaartips

Steek je handen uit de mouwen

Neem de tegelzetter werk uit handen, zoals oude tegels verwijderen (indien nodig) en door zelf de eindschoonmaak te doen. Meehelpen met dit soort werk scheelt de tegelzetter tijd en jou geld. Vraag aan de tegelzetter of er nog meer werkzaamheden zijn waar je hem mee kunt helpen.

Koopjes

Bezoek een tegel outlet store bij jou in de buurt om te kijken voor badkamertegels. Hier zijn luxe tegels voor minder geld verkrijgbaar en door hier gebruik van te maken bespaar je flink zonder in te leveren op kwaliteit.

Breng het restafval weg

Bespaar op voorrijkosten door zelf je tegels op te halen en het restafval weg te brengen. Dit zelf doen is altijd goedkoper dan wanneer je er iemand voor inhuurt. Vraag eventueel een bekende om een grote(re) auto als je eigen auto hier niet geschikt voor is.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden